Boktips

Innan ni boken jag läste för bra länge sen? Detta är iaf nästa bok

Här kommer lite info :

Samnang, tiggarpojken är den andra, fristående, delen i Staffan Nordstrands gripande och dokumentära romantrilogi om den grymma verkligheten bakom våra asiatiska turistparadis.

"För tiggarbarn i Phnom Penh är tillvaron hård. Ett barn är inte värt mycket, utom som inkomstmedel. Och när tiggarteamets ledare Aaron försöker sig på att exportera sin hårdhänt kuvade grupp på fem barn i sjuårsåldern från Kambodja till Thailand startar en kedja av händelser som får ödesdigra konsekvenser. För det är många som vill ha sin del av kakan, vare sig det gäller organiserat tiggeri, tvångsprostitution eller trafficking av barn.

Samnang lyckas fly just innan han ska »fixas till« med syra eller verktyg för att bli ett mer inkomstbringande tiggarbarn, åtminstone på kort sikt. Tillsammans med sin tygelefant Soriya fortsätter han att fly och blir en hårdför överlevare i sin nya hemstad Bangkok där drömmar inte är något som ett gatubarn har råd med. Räddningen går via modiga människor som vågar se bakom fasaden, även om tillit är en lyx för bättre lottade."


Tycker ju om böcker som har verklighet i sig och tyvärr är detta vidriga verkligheten för många barn.....vad mera än att skänka pengar till välgörenhet mm kan man göra för dom?

Läs ❤️

Skapad:
14 October 2013, 22:32
Läst:
8010 ggr
Dela:
  Dela med Messenger
Anmäl

Kommentarer (0)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

Inga kommentarer än.