Kommentarer (175)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

 • Sebastian
  2013-10-11, 04:16

  Gäst

  Tjenixen Katrin! Du har en väldigt bra blogg. Läser den ofta. krenjs1911

  Titta gärna på min blogg http://goo.gl/Mh13j0

  Blogg: goo.gl/Mh13j0

 • Gunilla
  2012-01-27, 19:41

  Gäst

  Det framgick ej vad du åt tidigare eller hur mycket du åt. Jag anser att man kan äta allt, men med måtta. De som är överviktiga har nog knappast blivit det av att äta ris, pasta, potatis och frukt., snarare godis, kakor, bullar etc.Och slutar man med det så går man ner i vikt. Alltså man behöver ej köra ngn diet. Sen kan man ju inte trycka i sig hur mycket kolhydrater som helst så klart, men så är det ju med allt. Lite av varje i lagom mängd, och göra av med mera än vad man tar in. Du verkar inte vara en person som har koll på att äter man mycket mycket av allt möjligt inkl godis kakor o bullar, så går man upp i vikt, vilket inte är så svårt att räkna ut.. Sedan finns det ju undantag, som kan ätar vad som helst o hur mycket utan gå upp ett gram, men det är en annan sak.

 • Marie
  2012-01-25, 21:12

  Gäst

  Katrin du vann lätt denna debatt! Du var helt grym! Du behövde inte säga så komplicerade saker då dina motståndare inte hade någon koll på någonting och var helt vilse! Fy fan, tallriksmodellen MY ASS!!
  Grymt bra jobb verkligen!

 • eve
  2012-01-25, 18:58

  Gäst

  so what vilken av "dieterna" man äter. båda har protein, en har mycket kolhydrater, en mycket fett. så länge det är bra fett och att man är pigg och kry och får i sig nyttiga näringsämnen så spela roll. men blev dock lite irro när någon frågade hur paolo roberto kunde hålla sig i form med kolhydrater.
  kolhydrater gör en inte tjock!!! tack för mej!

  Blogg: evelinahusak.blogg.se

 • Namn
  2012-01-24, 20:59

  Gäst

  Skriv en kommentar

 • Linnea
  2012-01-24, 15:54

  Gäst

  Och ni som tror att antioxidanter bara finns i frukt kan ju ta er en tur på google. Bär, nötter och frön och grönsaker (speciellt kålväxter) innehåller gott om antioxidanter, med det sagt behöver man inte äta frukt för att få i sig antioxidanter. Förutom det så kan kroppen även framställa antioxidanter själv, så kallade kroppsegna antioxidanter.

  Vitaminer då? Vissa grönsaker innehåller (till och med) mer vitaminer än frukt. Jag tror inte att NCHF är så bra men med LCHF får du i dig allt du behöver.

  Blogg: rubin.bloggplatsen.se

 • Linnea
  2012-01-24, 15:43

  Gäst

  Enligt Elisabeth så måste ju alla vara vegetarianer för att miljön inte ska påverkas. Och det om något är väl en diet som inte "passar alla"? På LCHF äter man inte mer kött än innan. Så på så vis borde LCHF inte påverka miljön mer än vad den "dieten" vi äter vanligtvis gör? Sedan undrar jag om det inte går jämnt ut i slutändan ändå. Om alla hade ätit LCHF hade man ju inte behövt skövla lika många träd, skogar och ängar för ris,potatis,socker, havre osv..För att inte tala om alla kemikalier de besprutas med för att hålla borta insekter. Så då går det kanske bra att inte skära ner på köttet istället?

  Blogg: rubin.bloggplatsen.se

 • Micki
  2012-01-24, 10:28

  Gäst

  Men, jag tycker det är oroväckande hur klimatfrågan bara kan förbises helt och hållet, att ingen hänsyn till det verkar tas överhuvudtaget.

  Elisabeth hade en verklig poäng när hon under Eftersnack sa att om alla skulle äta enligt LCHF så skulle vi inte kunna försörja jordens befolkning. Det skulle varit intressant att höra Katrin eller någon annan LCHF-förespråkare svara på det. Jag anser att det inte är etiskt någonstans att framhålla LCHF till det trendiga nya sättet att hålla sig smal, när det ökar på Sveriges bidrag till växthuseffekten, och det är i områdena kring ekvatorn som kommer drabbas först och hårdas av det. Det är redan områden extremt utsatta för torka, ex. Afrikas horn.

  Ni som förespråkar naturbeteskött, det är bra, betesmarken binder in koldioxiden. Samtidigt minskar inte andelen metangas som varje ko släpper ut. Det är fortfarande en klimatbov, även om det är bra rent ekosystem-mässigt. Och jag tror inte ni bara äter naturbetes-nöt, och lamm? Om ni gör det, ALLA har ändå inte möjligheten.

 • Micki
  2012-01-24, 10:16

  Gäst

  Ett sent inhopp. Jag såg debatten igår och blev faktiskt bara ledsen. Jag såg ingen klar "vinnare", då alla var upptagna med sina egna argument istället för att lyssna på vad motparten faktiskt försökte säga. SÅ många missförstånd, framför allt i Eftersnack. Det blir ingen givande debatt av det, framför allt inte för oss som tittar. Katrin vann inte på något sätt, för hon förstod inte vad Elisabeth Rothenberg (som i sin tur inte höll sig lugn), menade. Jag som tittar kan däremot förstå klockrent vad hon menar, och vad Katrin i sin tur menar, och hade önskat att de faktiskt bemött varandras argument, för DET hade kunnat bli intressant.

  Jag fattar, jag fattar verkligen att när man hittat en kosthållning man mår så bra av, att man inte kommer ändra på den för att vissa slänger in miljökortet. Och efter vad jag hört kan t.ex. diabetiker verkligen påverkas positivt av LCHF, är säker på att det kommer forskas mer så vi får ett enhälligt vetenskapligt underlag. Då tror jag även dietister kommer ändra sig. Men... ->

 • Lina S
  2012-01-24, 08:55

  Gäst

  Alla tycker och är ju olika, jag har svårt att förstå hur man inte kan tycka att pasta, ris och potatis inte är gott? Och frukt? Nej usch, vad äckligt med en god, saftig solmogen apelsin? De som är överviktiga har nog knappast blivit det av att äta ris, pasta, potatis och frukt., snarare godis, kakor, bullar etc.Och slutar man med det också när man börjar med denna dieten, klart man går ner.. Sen kan man ju inte trycka i sig hur mycket kolhydrater som helst så klart, men så är det ju med allt. Lite av varje i lagom mängd, och göra av med mera än vad man tar in. Sen är ju det såklart lättare sagt än gjort

  Blogg: www.linastrandh.se

 • Namn
  2012-01-23, 21:33

  Gäst

  Fullständigt respektlös debatt Katrin trampar totalt på tårna och låter inte någon annan. Det blir en total obalanserad debatt eftersom ingen respekt är given.

 • Maxine
  2012-01-23, 18:43

  Gäst

  Jag förstår inte hur man/du kan vägra tänka på miljöaspekterna. Hur kan man tycka det är okej att låta andra lida så mycket för att man själv ska vara smalare än vad man egentligen är skapt för.
  Bra att du mår bra, men hur mår samvetet om man vet att man käkar upp jordens resurser?
  Förstår inte hur man kan ha en sådan dubbelmoral. Och hur man kan vägra lyssna på vad miljökillarna och dietisten egentligen säger i Eftersnack.

  Jag undrar vad som är viktigast?
  Självklart är det viktigt att individen mår bra. Men det är inte bara LCHFare som är individer.

  http://ekologistas.se/klimat/lchf-i-svt-debatt-miljo-och-klimataspekter-av-vara-kostvanor/#.Txx_lF8PRu4.facebook

 • Magnum
  2012-01-22, 13:29

  Gäst

  Bra jobbat Katrin!

  Magnus, vet du själv varför just Du behöver äta antioxidanter? Kan du i så fall tala om det för oss istället för att tjata om demP

 • Anna
  2012-01-22, 10:29

  Gäst

  Du är fan i mig grym !!!!

 • Becca
  2012-01-22, 09:24

  Gäst

  Du är grymt duktig Katrin! Älskar att du står ut o är dig själv även när alla andra är formella o tråkiga.

 • Ett liv iHusvagn med två små ♥
  2012-01-22, 04:31

  Gäst

  "Asså kom igen, var bor du någonstans..."
  Det låter ju verkligen intelligent.

  Blogg: www.ihusvagn.se

 • Åsa
  2012-01-21, 22:06

  Gäst

  Jag har ätit LCHF-kost sedan påskas ifjol och tappat 10 kg samt sluppit plågsamma IBS-attacker och min uppsvällda mage som jag fick varje gång jag åt "hälsosamma" fiber som fullkornsbröd, muesli utan sötning, you name it. 2 dagar efter jag börjat skära ner på kolhydraterna till max 20g/100 g var min uppsvällda mage ett minne blott. Jag har sedan många år tränat hårt och varierat på gym 5-6 gånger i veckan och ätit enligt utnötta "tallriksmodellen" (vääääldigt lite fett, mycket frukt och grönsaker, sällan godis) men inte gått ned ett gram, snarare upp ett par kilo varje år. Enda gången jag gått ned var när jag hade bulimi ett tag i 20-årsåldern. Jag har massor av energi, orkar precis lika mycket på gympassen som tidigare, utan att äta extra kolhydrater.

  Jag mår super av den här kosten! Förra veckan tappade jag t.ex. 1,5 kg och då åt jag trerätters på restaurang med vin 3 gånger förra veckan. Det enda jag ändrade var att byta potatisen mot ovanjordgrönsaker och ostbricka istället för söta efterrätter.

 • Magnus
  2012-01-21, 17:53

  Gäst

  Fett är också ett bra bränsle - om du tränar med låg intensitet! Men om du kör hård konditionsträning så är det så (trots Björn Ferry) att en kohlhydratrik kost är bäst för en stor majoritet.

  Angående Katrin så tycker jag att hon verkar vara en smart affärskvinna. Sitter och ljuger (och flinar) i rutan och säljer sedan sin bok å tjänar stålar!

  Hon gav sken att egna viktnedgången berodde på LCHF och mörkade helt graviditeten..

  Hon påstår sig äta NOLL kolhydrater, men äter i själva verket grönsaker (som faktiskt inte innehåller NOLL kolhydrater).

  Hur kan någon lita på henne efter det?

  Varför dyker ordet SEKT upp när jag läser på detta (och LCHF-forum)?

  Vad säger ni LCHF-are om antioxidanter? Berätta gärna vilka antioxidanter det finns i läskedrycker, ni som likställer frukt med läsk!

  Hur många av oss tycker inte om t ex blåbär? De är fulla av antioxidanter. Men vänta nu.. blåbär innehåller ju kolhydrater och det var ju inte bra.. Mamman till sitt barn: Nej Lisa! Inte äta bären! De är hälsovådliga!!

 • Magnus
  2012-01-21, 17:13

  Gäst

  Kim, du blandar ihop saker. Den bästa energikällan är kolhydrater. Dessa kräver mindre syre för att användas till energi, vilket är bra om du tränar högintensivt aerobt. Insulin är inte farligt! Tränar du så tömmer du dina glykogenförråd, men dessa fylls sedan på när du äter kolhydrater på nytt.

  Om du däremot sitter still mestadels och redan har fyllda glykogenlager, så blir det fett om du fyller på med mer kolhydrater. Det var ju det jag skrev. ALLTSÅ: Ju mer du tränar, desto mer bra kolhydrater kan du äta.

  Precis som med bilen! Står den bara parkerad så behöver den ju ingen bensin..

  Många lyfter hela tiden fram Björn Ferry som något slags bevis för att LCHF är det rätta. Men han är EN person.. Hur många fler tror du det finns som äter klart mer kolhydrater (bland eliten)? Jag tror du kan plocka fram massor av olika dieter och då hitta EN person (elit) som den dieten fungerar bra på. Men vad visar det?

  Vad tycker du om antioxidanter?

 • kim
  2012-01-21, 16:40

  Gäst

  Magnus:

  Det stämmer inte som du skriver vad gäller kolhydrater. Som KAtrin nämnde - vår olymiska guldmedaljör Björn Ferry levde ett tag på LCHF och han kan ju inte riktigt räknas som soffpotatis :P.

  Kolhydrater är oftast inte en bra energikälla för de kräver insulin för att brytas ner. Insulin har också den funktionen att det lagrar energin som vi äter som fett - därför måste vi äta mer för att bli mätta. Den bästa energikällan är fett!

 • Magnus
  2012-01-21, 16:14

  Gäst

  Frukt innehåller inte mycket vitaminer. Ja det kan man läsa i många kommentarer här. Men ordet "antioxidanter" nämns inte en enda gång! Hmm... vad beror det på. Vet ni LCHF-are vad antioxidanter är?

  Eller anser ni att antioxidanter är något man gott klarar sig utan?

  Katrin förespråkade NCHF. Men då kan hon ju inte äta varken frukt, bär eller ens grönsaker... Man behöver inte kunna mycket om näringslära (dock mer än Katrin..) för att inse hur osunt det är.

  Det bästa bränslet får vi genom att äta "tillräckligt" med kolhydrater. Är man en soffpotatis, så räcker det med ett litet intag. Men är man mycket fysiskt aktiv (samt ofta högintensiv) så är det kanon att äta klart mer kolhydrater. Företrädesvis långsamma förstås.

  Slutsatsen är vi behöver OLIKA mängd kolhydrater beroende på bl a livsstil. DÄRFÖR blir det så fel när många LCHF-are menar att de minsann VET "den rätta vägen" till en bra vikt och hälsa.

  Jämför med en bil. Vem kan säga hur mycket bensin (kolhydrater) en bil behöver? Beror ju på...

 • Cecilia
  2012-01-21, 12:10

  Gäst

  Pinsamt blåst du är. Skämskudden åker fram när du frågar Belinda "Ahh har du läst min bok? Va roligt". Varpå Belinda svarar "Ja, jag gjorde det när jag läste på inför programmet".

 • Namn
  2012-01-21, 12:07

  Gäst

  Du säger att du är priiiima. Har kolesterolvärdet gått ner sen du skrev detta?

  http://www.finest.se/userBlog/entry.php?uid=28711&beid=1550361

 • Karin
  2012-01-21, 11:24

  Gäst

  Utdrag från kostdoktorn.se

  "Behöver hjärnan verkligen kolhydrater? Nej, knappast.

  Här är slutet för de gamla teorierna om att lågkolhydratkost gör folk trögtänkta och försämrar minnet: Mattias Ribbing.

  Ribbing har under de senaste åren raderat ut samtliga officiella svenska minnesrekord och tagit nya. Gissa hur han åt under tiden?"

  Har själv ätit LCHF i 2 år nu, har aldrig någonsin mått bättre! Magen är platt och lugn som en filbunke och hyn har blivit alldeles slät. Vaknar innan ringklockan ringer på morgonen, pigg som en mört:-) Hela min kropp vittnar om att jag äter rätt, då kan det ju inte vara fel. Vad är så livsfarligt med att tex äta, stekt kyckling med kryddsmör med smak av citron och en god ruccolasallad med en massa fetaost? En gåta för mig.

  Tycker du var grym Katrin!

 • Tilda
  2012-01-21, 01:25

  Gäst

  Men hallå du måste ju säga varför du var "överviktig". Du var ju gravid (!!!!!) Alla människor går upp så mycket vid en graviditet. Kanske inte 35 kg. Men mycket. Jag gick upp 23 kg. Har jag då plötsligt varit överviktig för jag går upp 23 kg vid en graviditet. Det blir ju en lögn att du har gått ner 35 kg. Du var ju gravid!! Du har ju aldrig varit överviktig alls. Alla gravida blir överviktiga (!) Alla människor går upp i vikt av att vänta barn! Först försvinner 10 kg med barnet med vattnet och ungen och allt. Sen försvinner resten när man ammar och kanske som sista 5-10 kg får man kämpa med. Du har inte gått ner 35 kg! Du har gått ner högst 5 kg.

 • Namn
  2012-01-20, 23:12

  Gäst

  Här skriver Katrin om sina höga kolesterolvärden. Har du kollat dem sen dess?

  http://www.finest.se/userBlog/entry.php?uid=28711&beid=1550361

 • Kim
  2012-01-20, 23:07

  Gäst

  Du var grym katrin! Ägde och de andra hande inga vettiga argument. Fastnade fördietisttantens "du ska äta allsidigt och äta sånt som du tycker är gott". Vad r det för råd, skulle ju kunna innebära lässa in socker och godis och kakor och annat för det är ju gott. Näe dagens dietister borde ha bättre koll

  Har för övrigt kämpat med allergier hela livet och den ENDA kost som funkar för mig är GAPS. Denna är en variant av LCHF och bygger på fett, kött och grönskaer och - probiotiska livsmedel. Dessa gynsamma bakterier är väldigt bra för immunförsvaret och kan bygga om en ohälsosam tarmflora som kan förgifta en innifrån

  För övrigt ni som påstår att man behöver kolhydrater så se tillbaka historiskt sett. Vi kommer från ett jägar/ samlarsläkte, Grok odlade inte käkade inte bröd och definitivt inte socker som kroppen ej kan smälta. Det är bara i cirka 10000 år som vi har odlat jorden och endast i cirka 3-400 år typ som vi käkat socker. Frukt fanns när det var säsong för det

  coolemausishotmail.com

 • sofie
  2012-01-20, 22:33

  Gäst

  förresten undra hur "prima" alla lchf:are mån om 10-20 -30 år? lite läskigt tycker jag det skulle vara att inte veta..

 • sofie
  2012-01-20, 22:31

  Gäst

  oj du gick upp 35 kilo bara så där poff liksom. du nämde inte ens att du var gravid. har du tänkt på att du kunde ha gått ner lika mycket på normal kost efter förlossningen? och med träning du har ju faktiskt tränat väldigt mycket också, tror inte du hade gått ner så mycket utan träning)! man måste inte avstå kolhydrater för att bli smal!

  herregud vad du är dryg, går knappt att titta på dig utan att få irritationsattack. sjukt överlägsen och dryg mobbarattityd.

 • Maja
  2012-01-20, 21:28

  Gäst

  Ann, jag lever med ett "fakta"-ska du kalla honom fejk eller vad?=)
  Ha en trevlig kväll och sura inte ihop.

  Blogg: blogg.vk.se/Mexan

 • Ann
  2012-01-20, 19:23

  Gäst

  Trist debatt. Jag antar att du får en massa beröm av dina likasinnade. Den som inte ännu är frälst utan ser på detta för att fundera på om det ligger något verkligt i det får bara avsmak. Retorik är inte samma sak som fakta och sakliga argument.

 • maja
  2012-01-20, 19:12

  Gäst

  Katrin, jag såg detta nyss på inspelning. Maken går på LCHF, har gått ner 15 kg och mår än så länge prima, orkar, är pigg osv.

  Tyvärr såg vi inte eftersnack. Men jag är såå impad av din attityd, klar, trevlig samlad och som du själv sa " Jag är prima"

  Prima vara- prima donna- Katrin så fin=) Tjolahopp!

  Blogg: blogg.vk.se/Mexan

 • Anna
  2012-01-20, 18:40

  Gäst

  faaaaaaan vad grym du är. Den där dietisten om aldrig fram till vad hon ville ha sagt. Tycker det är oerhört imponerande att en dietkan bota sjuka diabetiker till att helt bli friska. Det är de äldre som är rädda för förändring och nytänk och är såpass trångsynta att de vägrar acceptera något som faktiskt är bevisat hälsosamt.

  Det roligaste i programet var eftersnacket när den göteborgska chalmeristen(jag är själv göteborgare) börjar snacka på grov göteborska att det är farligt för miljön att äta kött "hela" tiden och du kommer in med din sköna stockholmsdialekt "Koppla av lite va faaan".

  Avslutar med att säga att du ägde i debatt!

  Blogg: stunderilivet.wordpress

 • Lennart Hägglund
  2012-01-20, 18:02

  Gäst

  Hej! Makalöst lugn och bra retorik mot den flåsande dietisten med darrande läpp. Jag äter mig frisk med lchf. Har varje gång lchf dykt upp i debatter reagerat på motståndarnas argument. Vilka drivkrafter får dessa tallriksmodellmänniskor att bete sig som de gör. Rekomenderar alla att läsa forskningsfusket, där går det att hitta den verkliga orsaken. De enormt stora pengar som livsmedels och läkemeddelsindustrin hand i hand skapar marknad för. Dietisterna brukar kalla lchf anhängarna för sekt el religionsanhängare. Katryn !Du hanterade dem så enormt bra .Lugnt och lyssnande fick du kvinnan att snacka fast sig själv. Har nyss sett eftersnack där blev det så tydligt hur floskler blir stapelvara hos dietisterna och kolhydratprofessorerna, än en gång du var kanonbra. MVH//Lennart

 • Carro
  2012-01-20, 17:51

  Gäst

  Hej Katrin!

  Jag har följt din blogg några veckor och den är bra, verkligen!

  Jag har inget emot lchf, tycker alla är duktiga som följer den och kul för dom som går ner i vikt..

  Jag tycker du va grym på debatten, körde över de andra totalt.. Du är skön

 • Sofia
  2012-01-20, 17:49

  Gäst

  DU ÄR SÅ GRYM!!! Bra jobbat!

 • Anna
  2012-01-20, 17:41

  Gäst

  Vilken platt debatt! Ingen kan komma med några vettiga argument mot dina som bara handlar om din subjektiva erfarenhet. Och det enda du varit intresserad av har ju varit att gå ner i vikt.

  Vad man 1) går ner i vikt av 2) mår bra av och 3) lever länge av
  behöver inte korrelera. Alla behöver inte gå ner i vikt, för det första. Då kanske man redan har en balans i sin kost? Många som har arbeten där de behöver tänka analytiskt och prestera på en hög intellektuell nivå har svårt att göra det om de äter noll kolhydrater. Skulle vilja se en studie som visade eventuella skillnader i prestation för människor som har väldigt intellektuellt krävande yrken som åt olika kost. För övrigt är det ju också vanligt att bli nedstämd av att inte äta några kolhydrater. Det sista, vad man lever länge av, har nog inte kunnat prövas riktigt mot LCHF ännu eftersom det är en såpass ny diet. Däremot finns det ju vetenskapliga belägg för att man lever länge av sk Medelhavskost och av att äta lågkaloridiet.

 • ts
  2012-01-20, 17:30

  Gäst

  Härligt Katrin !!!! Det gjorde du bra !!!! Jag får försvara mitt val om lchf varje dag......Att jag äter den godaste maten i lunchrummet på fabriken spelar ingen roll...... Gått ner i vikt och mår toppen......Avundsjuka kanske... Bra att du sa det där om att alla inte kan träna gånger i veckan utan kan tänka om på ett annat sätt med kosten.... Går till och från jobbet varje dag ca. 4 km tur och retur.. Och då börjar jag jobba 05:45.... En extra runda på vägen hem brukar det bli... Ganska bra tycker jag...Ju mer folk retar sig på dieten ju mer triggad blir jag !!!!! Fortsätt som nu Katrin du är bäst !!!!!

 • Miia
  2012-01-20, 17:24

  Gäst

  Du är grym! Fy sjutton vad jag gillar dig Tycker bara bättre om dig ju mer jag läser/ser av dig. Keep going strong Kram

 • Namn
  2012-01-20, 17:08

  Gäst

  Namn 2012-01-20, 16:34 Men hallåå... Katrin provocerar ju...

 • puss
  2012-01-20, 17:05

  Gäst

  KEEEEEEEEEEEEEEPIN IIIIT REAL!!!!!
  är min enda kommentar om debatt, förresten var du skitsnygg!

 • Råttan
  2012-01-20, 17:05

  Gäst

  Ät en oxe om dagen om du vill. Skölj ner den med en bägare smält smör, det är okej. Det är ditt liv.
  Men sluta med falsk marknadsföring. Du har inte gått ner 35 kilo p g a kosten. Du har varit gravid, fött barn , ammat barnet (?) och dessutom tränat. Du hade gått ner en del om du så hade levt på hallonbåtar och lakritsremmar.

 • A
  2012-01-20, 17:02

  Gäst

  Katrin säger att hon inte gillar tjockisar för att ge människor en kick så de kommer igång att börja träna och äta rätt. Hon tyckte ju det om sej själv innan också, att hon var en tjockis. Hon säger det med en glimt i ögat och det är hennes jargong, ironisk, bitsk och rolig och vi är många som fattar det och tycker hon är wunderbar!!!
  Hon säger ju inte "jag vägrar hjälpa tjockisar". Tvärtom.

 • Tanja
  2012-01-20, 16:56

  Gäst

  Jag har absolut inget emot lchf. Men reagerade på när du sa: Ja men jag gick upp 35 kg när jag höll på o proppa i mig allt möjligt. Var det inte så att du var gravid oxå? Du började väl med lchf Efter du varit gravid? hahah så sjukt bara skyller på de liksom när du i själva verket gick upp så mycket p.g.a graviditeten (möjligtvis plus att du åt massa mat, men hör ju till grav. Men gött att du mår bra av det i alla fall, det som är huvudsaken Keep it up!

 • Johan
  2012-01-20, 16:44

  Gäst

  Som sagt, lchf är för soffpotatisar som inte har en aning om vad kroppen mår bra av och blir snygg av. Kolla inte på vågen utan på kroppen. Lär dig träna, få snygga former. Gud.. Då kan man äta riktig och nyttig mat.

 • Namn
  2012-01-20, 16:34

  Gäst

  "Det värsta var väl ändå när jag läste på en känd träningsblogg att den personen "Hatar LCHF-are" t.o.m vägrar träna personer som äter LCHF. Undra hur man är skapt när man kan HATA en person bara för deras kost.
  Det är ju nästan lika hemskt som att säga "jag hatar personer som inte talar ren svenska" eller liknande.
  Typ."

  Men vänta här nu... Skulle du bli förvånad om Katrin plötsligt skulle skriva att hon HATADE någon på grund av något sånt? Något vi faktiskt sett men i hennes fall, "tjockisar". Bara undrar.
  Säger inte att hon inte ska ha rätt att säga det, man får tycka som man vill, men förstår bara inte hur man kan bli så chockerad över något sånt när man läst precis detsamma på just den här bloggen.

 • tessan
  2012-01-20, 16:17

  Gäst

  Hade ALLA provat LCHF skulle vi inte ha övervikt i världen. Sant faktiskt.

 • Namn
  2012-01-20, 16:04

  Gäst

  Men guu vad jobbig dietisttanten var. Undra hur mycket hon visste om LCHF egentligen förutom "larmrapporter" hon läst på Aftonbladets löpsedlar? Men det är ju helt okej om man inte gillar LCHF. Fine! För ingen tvingas äta det.

  Det värsta var väl ändå när jag läste på en känd träningsblogg att den personen "Hatar LCHF-are" t.o.m vägrar träna personer som äter LCHF. Undra hur man är skapt när man kan HATA en person bara för deras kost.
  Det är ju nästan lika hemskt som att säga "jag hatar personer som inte talar ren svenska" eller liknande.
  Typ.

 • Japp!
  2012-01-20, 15:51

  Gäst

  FAN VAD BRA DU VAR KATRIN!

  Blir så jäkla arg på LCHF-hatare som i de flesta fall inte ens vet vad LCHF egentligen är!!!

  --- Ja, man får i sej alla vitaminer och mineral kroppen behöver med LCHF.
  --- Ja, man äter grönsaker (förutom de som växer under jord som ex morötter).
  --- Nej, man äter INTE vad för fett som helst! Margarin t.ex går bort. Fetbort! Få charkvaror är tillåtna.
  --- LCHF är ingen diet (ej heller en religion), det är en livsstil för hälsans skull. Att vikten minskar är en bonus.
  --- LCHF minskar ej din träningsförmåga/prestation. Björn Ferry OS-guldmedaljör äter LCHF och har skrivit en bok om det. Läs den! "FERRY FOOD" är titeln. Googla.

 • Isabelle
  2012-01-20, 15:07

  Gäst

  Seriööööööst kan det där jäkla kärringen hålla tyst.. Får huvudvärk av hennes röst.

 • Jossan
  2012-01-20, 14:53

  Gäst

  Elisabet rothenberg är sjukt bakåtsträvande. Hon borde skämmas över att hon kallar sig dietist och inte bryr sig om att uppdatera sig själv om just mat och kostvanor. Jag hittade det här öppna brevet till henne från 2008. Hon har även då medverkat i debatter mot lchf och även då varit otroligt dåligt insatt och med väldigt klena motargument. http://kolhydrater.ifokus.se/discussions/4d715a09b9cb46221d069cf6-oppet-brev-till-elisabet-rothenberg

  Bra jobbat igår!

 • Emma
  2012-01-20, 14:43

  Gäst

  Wooohoo!! FYFAN va bra du är Katrin!! Vinner överlägset över de där trista expertkärringarna. Jag kör LCHF och jag orkar fan träna hur bra som helst. Skillnaden är att jag inte behöver äta ett sketet mellanmål för att inte bli hungrig under träningen. Kan inte säga annat än tack till dig som presenterade mig för LCHF!

  Bra jobbat!!

  MVH,
  Emma

 • Namn
  2012-01-20, 14:41

  Gäst

  Skriv en kommentar

 • Natalia
  2012-01-20, 14:27

  Gäst

  Du är bara SÅ BÄST KATRIN,BRAVO! Tanten blev helt förvirrad och kunde inte ge svar på tal hahaha. Du satte dem verkligen på plats! Riktiga hycklare som börjar snacka om miljön och sen har de inte ETT och samma svar utan ändrar det 25 gånger om...ska alla bli vegetarianer bara för att dem har fått för sig det eller?! Människan har ätit kött i alla tider!

 • Lykke
  2012-01-20, 14:25

  Gäst

  Shit vad du slaktade dem! Riktigt roligt att se. Jag tycker det är sorgligt att folk dömer LCHF så fort. Jag har käkat LCHF i ett år nu, och jag trivs jättebra med det! Jag är aldrig sjuk, trots att jag tränar ganska mycket. Jag äter inte mycket frukt (typ en i veckan bara för att unna mig), men mår ändå sjukt bra liksom. Har ni där ute som skriver/tänker "Herregud man måste ju ha frukt för att överleva, massa vitaminer och mineraler", någon gång tagit reda på vad för vitaminer ett äpple innehåller t.ex? 100g äpple innehåller till mestadels C-vitamin som nästan alla andra frukter, och minimalt av andra vitaminer. Men vet ni vad?
  Om ni äter mer grönsaker som grönkål, blomkål, broccoli, spenat t.ex. så får ni i er mycket mer vitaminter än från ett jädra äpple!

  Vi behöver inte frukt för att överleva! Om människor någon gång lär sig att tänka logiskt och att man inte ska ropa hej förrän man är över bäcken...

 • Anders Dahlqvist, Åkersberga
  2012-01-20, 14:14

  Gäst

  Katrin, du gjorde jättebra ifrån dig på "debatt". Det var dock en sak som inte riktigt kom fram i programmet. Man äter INTE MER bara för att man äter LCHF och utesluter (eller äter väldigt lite av) kolhydrater och stärkelse (bröd, pasta, ris & potatis) - man blir mätt ända, om kosten innehåller tillräckligt med fett men inte inte socker (läs: kolhydrater)

 • Åsa
  2012-01-20, 14:13

  Gäst

  Katrin, du har gått ner dina graviditetskilon det är skillnad, först bebis etc och eftersom din kropp dessutom samlade på sig en massa vatten som sen automatiskt försvinner är jag inte speciellt imponerad. Min kompis gick upp 30 kg under sin graviditet (samlade oxå på sig stora mängder vatten) och allt bara rann av efter graviditeten utan att hon behövde ändra kosten. Sen är det alldeles för kort tid för att dra slutsatser ang dina värden.

 • sofia
  2012-01-20, 14:08

  Gäst

  jag tror inte på lchf men jag klankar inte ner på dem som går efter den, jag bor hemma därför äter jag det som står på bordet. Men jag kan inte säga att lchf är fel, bara det att jag älskar godis och bröd för myclet för att kunna börja med den, men vem vet i framtiden kanske?

  Dock anser jag att du verkligen gick in för det, och drog igång bra motargument till den där tanten.. OCH VADÅ INTE ÄTA KÖTT VARJE DAG?

  alla gör ju de, du kanske har grönsaker + sås till medans vi har potatis till, men vadå alla äter ju nån form av kött varje dag

  fisk,kött,kyckling,korv,lax osv! man har ju oftast kött till allt,bara de att tillbehöret byter du ut till nått annat

 • David
  2012-01-20, 14:07

  Gäst

  Du slayade dem med betong! Lchf kicked some ass!, Det framstod tydligt att skeptikerna var totalt oinformerade pga sin ignorans av det hela, När bevisen satt framför dem hade de inget att komma med förutom saker som INTE ALLS hör till LCHF till exempel; "Social avvikande"!? Please så ifall jag tar en alkoholfri dryck på klubben så är jag socialt avvikande? Haha. Im the center!. Hm jag är nog socialt avvikande eftersom jag bara äter VISSA bitar från paradis asken på julafton. Schises! Den dietisten hade jag inte velat ha som dietist. Sen är det ju såklart att dem är rädda för att ändra åsikt om något som dem har haft FEL på under hela deras yrkeskarriär. Förhoppningsvist är dem storsinta nog.

  Det var väldigt roligt att höra dig ge svar på tal till de där ignoranta skeva trångsynta människorna.

 • Namn
  2012-01-20, 14:05

  Gäst

  Red ut det där med dina kolesterolvärden Katrin!

  Jag minns att du gjorde en stor hälsoundersökning när du hade ätit LCHF drygt ett halvår. Den visade att du för HÖGA kolesterolvärden så läkaren tyckte du skulle lägga av med LCHF. Då pratade Bingo med den här LCHF läkaren Andreas (som är med i programmet) och hans uppfattning var att du inte behövde oroa dig. Har du kollat dina kolesterolvärden sen igen och de har gått ner eller hur ligger det till?? Du säger ju i programmet att du har perfekta värden så red gärna ut det där.

 • Namn
  2012-01-20, 14:04

  Gäst

  frågan är hur paolo roberto hållt sin underbara kropp under alla år..med kolhydrater?? bara en tanke...;-)

 • Emma
  2012-01-20, 14:00

  Gäst

  Fan va bra du var Katrin, synd bara att programmet var så kort....

 • Namn
  2012-01-20, 14:00

  Gäst

  Katrin, du är klockren!
  Dietisten lever ju i ett annat århundrade och kan inte ens hålla koll vad hon sagt och inte sagt. Underhållande!

 • Lola
  2012-01-20, 14:00

  Gäst

  Glömde lägga in länken till bloggarna.

  Kostdoktorn: http://www.kostdoktorn.se/
  Annika Dahlqvist: http://annikadahlqvist.com/

  Namn: Att skriva att någon är knäpp etc är personangrepp och det säger mer om dig än om Katrin men du är kanske inte så gammal att du lärt dig hyfs? Liknande uttryck förekommer längre ner bland kommentarerna och jag undrar egentligen vilken åldersgrupp ni tillhör? Det är lågt och inte särskilt smart att skriva oförskämdheter utan skriv istället fakta och sakligt om det ni vill berätta. Skulle ni verkligen kunna säga dessa saker öga mot öga till Katrin?

  PS. Till dig med ätstörningar: Tyvärr är det nog så att det allt för ofta kommer hemifrån, så var det för min del, men håller nu på att bli av med mina efter väldigt många år med hjälp av LCHF. Men det behöver inte vara så det är riktigt. En ätstörning kan givetvis ha uppstått av andra skäl och det är toppen att du får stöd av dina föräldrar.

 • Madeleine
  2012-01-20, 13:53

  Gäst

  Du aer grym Katrin!

 • Lola
  2012-01-20, 13:51

  Gäst

  Ni som tror er veta så mycket om LCHF:arnas kosthållning och inställning till hälsa och miljö borde kanske ta en titt på t ex Anderas Eenfeldts (kostdoktorn) blogg eller Annika Dahlqvists blogg och läsa på lite innan ni uttalar er.

  Det finns oerhört mycket okunskap här och någon (Namn) skrev att hon/han inte skulle kommentera mer och det är nog bra för man bör vara bättre påläst innan man uttalar sig om något man inte har kännedom om.

  Det är många som kunnat minska på eller sluta med sina mediciner, får bättre värden och då inte bara kolesterolet som några tror det bara handlar om. Och de som är överviktiga går i regel ner i vikt utan hungerkänslor. Det finns även människor som ätit LCHF i väldigt många år, detta är inget nytt man gjorde det redan på 1800-talet men då fanns inte namnet "LCHF". Detta är alltså INGEN DIET utan en typ av kosthållning som är enkel att följa. Istället för potatis, ris, pasta, bröd etc välj mer grönsaker. Undvik socker och lightprodukter så är man en bra bit på väg.

 • Namn
  2012-01-20, 13:45

  Gäst

  den där dietist hade rätt ! man behöver frukt osv ..kroppen behöver det ! du är knäpp ! jag har gått ner i vikt 33 kg o jag väger nu 60 men jag har aldrig slutat med frukt !!!!! i love it !

  Blogg: nej

 • shass
  2012-01-20, 13:34

  Gäst

  hej!

  jag vill gå ner i vikt har försökt ett tag men inget verkar funka. hörde om lchf på debatt du deppaterade för din sak. grym, men tror du lchf skulle funka för mig jag väger 64 kg i dag. vill gå ner 7 kg!!

 • ida
  2012-01-20, 13:32

  Gäst

  Pinsamt!!

 • Namn
  2012-01-20, 13:31

  Gäst

  Skriv en kommentar

 • Ana
  2012-01-20, 13:30

  Gäst

  Jag skiter fullständigt i hur du äter och hur du lever. Men på debatt igår påstod du att ätstörningr kommer hemifrån.
  Jag kände mig fruktansvärt kränkt av dig. Jag kämpar varje dag mot en vidrig och dödlig sjukdom. Min familj
  utgör ett fantastiskt stöd för mig. Hur kan du ta dig makten att skuldbelägga dem för min sjukdom? Vad ger dig rätt att försvara dina mobbningstekniker genom att smutskasta familjer och anhöriga till anorektiker? Om jag inte visste bätte skulle jag önska att dina ungar blev ätstörda så att du kanske fattar vidden av dina anklagelser. Ät va fan du vill men ditt oförstånd och din okunnighet äcklar mig. Du borde verkligen skämmas.

 • ewa
  2012-01-20, 13:18

  Gäst

  du ÄGDE, satan vad bra du var!!!!!!!!!!!

 • MiaE
  2012-01-20, 13:13

  Gäst

  Yes! Jag tycker att du är saklig, påläst och lugn. Du äger!

 • Jossan
  2012-01-20, 13:13

  Gäst

  Hohoho, du sopade banan med de andra deltagarna! Fy fan Katrin, du är ju bara så jävla bra!

 • Sulan
  2012-01-20, 13:12

  Gäst

  Tittade på reprisen i dag på jobbet och jag tyckte du var grym! krossade motståndet totalt =) Tjoho och puss på dig!

 • Namn
  2012-01-20, 13:07

  Gäst

  Skriv en kommentar

 • Paula
  2012-01-20, 12:59

  Gäst

  Kul debatt igår! Det där med att du gått ner 35 kg pga LCHF kanske man får ta med en nypa salt, eftersom det faktiskt var gravidkilon du gick och bar runt på? Du hade säkert gått ner en hel del av dem ändå.

  För några år sedan slutade jag med alla light-produkter, sötningsmedel (dvs light-cola etc), och tomma sallader och började äta husmanskost med vikten på grönsaker och kött, vilket är rätt nära LCHF. Sedan dess har jag kommit ner i, och kunnat hålla min idealvikt utan problem. Jag behöver inte ens anstränga mig. Sen räcker det ju inte att vara smal - man vill ju vara fast och skulpterad också. ;-) Det är där tidsaspekten kommer in.

  Jag skulle nog aldrig kunna köra NCHF som du gör. Sånt extremt funkar inte för mig i längden. Jag försöker hitta en gyllene medelväg som går att leva gott efter. På barnkalas vill jag ta lite tårta med mina barn. Ett glas bubbel på sommaren (hmm eller några), och lite pasta då och då. Men med måtta så är det inga problem det heller.

  Funkar för mig i alla fall.

 • Sofia
  2012-01-20, 12:47

  Gäst

  Åh Katrin...Jag tycker inte att du var särskilt bra i debatten med dina punchlines "Ät så här för att det är GOTT!" "Titta på mig, jag är perfekt!". Jag uppfattar dig bara som en ointelligent, icke-ödmjuk gaphals. Jag tycker att du är jättebra som tränat hårt och lyckats gå ner i vikt och mår bra, men du gapar så ointelligent om det hela tiden. Tänk att jag också lyckades gå ner i vikt genom att äta all sorts bra mat (fast inte kött), inte så mycket socker och röra mig lagom mycket. Jag gick ner (från 70 kg innan förlossning) till 46 kg på 4 månader (amningen hjälpte nog till).

  Det är för övrigt väldigt intressant att både LCHF- och AWanhängare känns väldigt...som att de (ni) ingår i en sekt. Obehagligt.

 • Namn
  2012-01-20, 12:44

  Gäst

  Emelie skrev: Jag är arbetslös och lever på knappt 3000 i månaden, för ALLT. Jag klarar mig utmärkt på LCHF och EKOLOGISK NÄRODLAD SÅDAN, däremot köper jag inga dyra märkeskläder, väskor, smink, går till frisören varje månad, går ut på krogen varje fredag (men jag festar ibland ändå och har ett roligt liv). Det handlar om prioriteringar, jag prioriterar hälsa och vikt
  -----------------------------
  Exakt. Varför är det så självklart att maten ska vara billig? Vi köper dyra kläder, bilar m.m. Men när vi kommer till affären tar vi gärna det billigaste. Sluta med det. Kolla upp hur/vad maten är producerad. Köp närpoducerat och ekologiskt från de mindre producenterna. Det både smakar bättre, är nyttigare och gynnar miljön.

 • Namn
  2012-01-20, 12:44

  Gäst

  Skriv en kommentar

 • Lisa
  2012-01-20, 12:43

  Gäst

  Hur fan kan man ens debattera ämnet LCHF... så sjukt ointressant. Folk får väl äta vad fan de vill. Men det som är provocerande är detta missionerande kring en diet. Håll käften!!!! Ni uppfattas som en sekt.

  Jag såg debatt igår och Katrin ljög ju om sin viktnedgång. Varför sa hon aldrig att det var gravid-kilon hon skulle gå ner?

 • Wille
  2012-01-20, 12:42

  Gäst

  Veganer mfl.
  Kolla hela denna intervju och förklara sen varför eran väg är bättre för miljön? Är inte det långsiktigt hållbara att använda sig av solen som energikälla och låta naturen allt i naturen växa utan mänsklig påverkan?

  http://www.youtube.com/watch?v=rNON5iNf07o

 • Namn
  2012-01-20, 12:35

  Gäst

  Namn skrev: Jag är helt på dietistens sida... är själv vegan och anser att det är den ultimata livsstilen. Och miljövänligt, att vara vegan DET är miljövänligt!!!!!
  -----------------------------
  Ja, det där är väl själva kärnan med veggorörelsen - Att tala om för alla "kadaverätare" hur fel dom har. Nån vettig kost ur hälsosynpunkt är det definitivt inte.

  Läs gärna Vegomyten. Finns fatktiskt omnämnd på en veggosite: http://effektmagasin.se/vegomyten. Den ger ett annat perspektiv än det vi ständigt matas med av veggisar på sina höga hästar i media.

  Länk till svenska boken http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=9172411872

 • Nelly
  2012-01-20, 12:33

  Gäst

  Katrin..Du var mycket fin i programet..fina kläder,rätt make up,rätt frisyr och rätt retorik..
  äntligen du är av din ångest "prata inför publiken"...Du var bra!!!

 • Namn
  2012-01-20, 12:29

  Gäst

  Självklart är det mer miljövänligt att vara vegan. Men snackar man om hållbara metoder som dietisten och itrimkvinnan förespråkade så är nog vegan det lätt sämsta alternativet. Vilken vanlig människa som helst skulle knappast orka med den livsstilen som måste vara helt fokuserad på att få i sig näring för att överleva. Dietisten förespråkade dock inte veganism, hon förespråkade ät allt du vill bara du mår bra sen att det kom in en kille med miljöaspekten i åtanke när hon hade slut på argument gjorde att hon tog över det argumentet trots att hon inte visste vad hon pratade om.

 • Annika
  2012-01-20, 12:26

  Gäst

  Katrin,

  Jag läser din blogg med jämna mellanrum men kommenterar typ aldrig eftersom jag vet att du sällan läser kommentarerna ändå, men nu känner jag att jag måste få det här sagt och jag hoppas att du läser det.

  Fy fan vad du är bra! Man kan säga vad man vill om LCHF (själv använder jag mig av den dieten sedan ett par månader tillbaks även om jag troligen kommer gå tillbaks till att smälla i mig lite kolhydrater då och då när jag nått önskat resultat). Min poäng är att du är en tuff tjej med skinn på näsan, du bjuder på dig själv, du står för dina åsikter, även om de ibland är obekväma. Du provocerar och delar ut käftsmäll efter käftsmäll och alltid med glimten i ögat. Du är sarkastisk, ironisk och rolig och du verkar ha ett litet hjärta av guld någonstans där inne under allt det där tuffa. Hade jag varit flata hade du varit min typ.

  Hur som helst, jag tycker att du är en riktig förebild och jag diggar dig stenhårt, om jag inte vore 38 år hade jag haft dig som idol.

 • Emelie
  2012-01-20, 12:23

  Gäst

  Och angående samhällsklyftor som någon nämnde här. Haha jag är arbetslös och lever på knappt 3000 i månaden, för ALLT. Jag klarar mig utmärkt på LCHF och EKOLOGISK NÄRODLAD SÅDAN, däremot köper jag inga dyra märkeskläder, väskor, smink, går till frisören varje månad, går ut på krogen varje fredag (men jag festar ibland ändå och har ett roligt liv). Det handlar om prioriteringar, jag prioriterar hälsa och vikt framför snygga skor för jag ser ändå bättre och gladare ut än de som inte äter.

 • Namn
  2012-01-20, 12:19

  Gäst

  Jag är helt på dietistens sida... är själv vegan och anser att det är den ultimata livsstilen. Och miljövänligt, att vara vegan DET är miljövänligt!!!!!

 • angelika
  2012-01-20, 12:17

  Gäst

  Du rockade katrin, speciellt på eftersnacket!!!!

 • copecca
  2012-01-20, 12:15

  Gäst

  " Jag mår Prima " Jag med Catrin. Tack

  Mvh. Diabetiker typ 0

 • Ninas modeblogg, utan mode
  2012-01-20, 12:14

  Gäst

  Jag tycker det är pinsamt att de fortsätter tjata om att man inte kan träna och äta LCHF när du har påpekat att Björn Ferry klarar det alldeles utmärkt.

  Blogg: ninai.blogg.se

 • Emelie
  2012-01-20, 12:10

  Gäst

  Svar till "veganen"

  problemet existerar bara hos motståndarna. Anledningen till att det blivit ett krig är att Människor som valt lchf och blivit friska talar om det, det vinner ny mark varje dag men då kommer "experter" och säger att man är dum i huvudet, en miljöbov och att man kommer att dö i förtid och istället bör gå tillbaka till kosten som gjorde en sjuk. Det är därför det blir en debatt, för lchf-förespråkarna kan inte acceptera att bli behandlade på detta sätt. Det har pågått en häxjakt mot Annika Dahlkvist, för några år sedan blev hon utsedd till "årets förvillare" av media, trots att hon fått rätt av socialstyrelsen och människor blivit friska. En människa mår inte bra av det men det är det varje lchf-are får läsa i tidningen varje dag. Då finns det folk som blir upprörda och där bildas problemet. Det är inte LCHF-förespråkarna som hetsar och har sig bara för att.

 • Alexandra
  2012-01-20, 12:04

  Gäst

  Har kollat på debatten och eftersnacket och måste säga Fan vad grym du är ! Helskön verkligen! Är STOLT för att du var så jävla bra!!

 • Sandy
  2012-01-20, 11:46

  Gäst

  Såg reprisen idag, du är klockren! Älskar din bok och ditt sätt att vara! =)
  Du ägde debatten, och hade egentligen hört dig debattera i de två andra ämnena också, bara för att du är så skön att lyssna på! ; ) Kört hårt!

  Kramar fr Kalix

  Blogg: saandy.blogg.se

 • malin
  2012-01-20, 11:46

  Gäst

  hahaha! Jag älskar dig Katrin !!!!!!

 • Namn
  2012-01-20, 11:42

  Gäst

  WillE! Detta var för 22 år sedan! Jag levde på potatis visst jag använde buljong till såser gjorde gratänger och hade ibland tonfisk o morötter o grönsaker oftast.. sen käka jag bara knäckebröd,gröt,pasta grönsaker,ris,vatten frukt det var det enda .. och jag är helt frisk från sjukdomar peppar peppar och skall snart fylla 50år. Måste tillägga! Jag åt inte som en fågel av detta jag åt så att jag blev mätt naturligtvis...Idag äter jag normalkost med protiener kolhydrater ej skräpmat,men gärna godis och en bulle till kaffet ibland ytterst sällan..

 • tvivlare
  2012-01-20, 11:41

  Gäst

  Tycker mest att hela debatten är ganska töntig. Ett debattprogram om en diet....Hallå, finns det inte viktigare frågor i samhället. Alla människor har väl i alla tider hittat olika dieter som passar vissa, men inte andra. Enligt mig är dieter till för personer utan karaktär, som inte klarar av att äta allsidigt och röra på sig i lagom mängd för att inte ständigt kämpa med vikten. Det är väl icohför sig bra att dessa personer får hjälp från exempelvis lchf, men det blir ju bara patetiskt när man försöker upphöja det till någon slags livsfilosofi. Sen tycker jag verkligen inte att det var ok att du Kristin uppgav att du gått upp 35 kg på att äta vanligt och sedan gick ner alla dessa helt tack vare lchf. Tacka fan för att du gick ner i vikt när du fött ut barnet, började träna intensivt och uteslöt sötsaker.

 • Namn
  2012-01-20, 11:38

  Gäst

  jag fattar bara inte hur du kan vara nöjd med den insatsen? Eller hur ni som kommenterar på riktigt tycker Katrin var bra?!?!

 • Bea
  2012-01-20, 11:35

  Gäst

  Hej Katrin!

  Jag skiter i att vara sa himla smal men ska ga ner 12kg sa jag hamnar pa 60 for mina 167,5cm. Jag ar student och dricker mig full tva-tre ganger i veckan. Jag har redan gatt ner 11kg med lagkalorikost (och prommenader och lite jogging) i intervaller och det funkar med spriten, men LCHF later ju roligare far jag saga.

  Fragan: Tror du det kan det funka med LCHF fast man super ibland om man tycker det ar ok att det tar lite langre tid att ga ner i vikt eller ar det bara att lagga ner?

  Tack.

 • Namn
  2012-01-20, 11:32

  Gäst

  Therese skrev: Och ni tre som pratade för LCHF såg piggare, fräschare och betydligt sundare ut än de som var emot - säger en del tycker jag!
  -----------------------
  Tänkte också på det. Dietist-tanterna verkade glåmiga och trötta. Fick mig att tänka på tidigare vintrar man tog sig igenom utan LCHF och D-vitamin. Då kände man sig precis som dom såg ut!

 • Namn
  2012-01-20, 11:28

  Gäst

  N det är skräpmat och socker som gör folk feta! Då spelar det liksom ingen roll om du äter lchf el mat med bra kolhydrater man går ner i vikt ändå så är det jag är ett levande bevis på det!Både Katrin och alla de andra som går på dessa lchf enbart har inte fattat vinken riktigt? Alltså ät bra kolhydrater och protiener! Sen kan man unna sig godis och skräpmat ibland för man skall ju faktiskt leva ett liv med bra kosthållning för att undvika sjukdomar i bästa mån! Sen är det mycket annat också som spelar en roll om vi skall prata sjukdomar tex högt blodtryck det kan man också få fast manhar en bra kost!

 • Lina
  2012-01-20, 11:18

  Gäst

  Katrin!
  Du var riktigt grym igår! Du debatterade lugnt och sansat med bra och relevanta argument! Du gjorde riktigt bra ifrån dig! Tack för det!

 • N
  2012-01-20, 11:17

  Gäst

  Det enda som är riktigt synd är att de som skulle argumentera mot lchf inte har läst på vad man äter. Tror de att man bara äter rött kött med smör? Inge annat? Snacket kring hur hela världen skulle må om alla åt lchf kvittar helt och hållet för de kommer aldrig ske. Det kommer alltid finnas tjockisar utan självdisciplin som hellre väljer att vara feta och sjuka än att avstå från att äta skräp. Varken medicin eller sockerindustrin kommer gå under tack vare dessa människor. Men vi andra med lite sunt förnuft kommer överleva de andra då vi inte får samma följd sjukdomar.

 • Roxx
  2012-01-20, 11:06

  Gäst

  Du var grym igår, kollade även på eftersnacket. garvade som fan åt den där dietisten som inte ens visste vad hon själv sa. haha

  Blogg: hellstrand.devote.se

 • Anna
  2012-01-20, 11:01

  Gäst

  Hej Katrin!
  Ar sa trott... Har bebis hemma som inte sover. Funderar starkt pa att kora lite Anna Wahlgren och vet att du gjorde det. Har tittat lite i boken hemma hos en kompis en gang och varit inne pa hennes websida plus gjort lite research pa internet sa tror jag vet typ vad det handlar om, men sa kom jag ihag att ni korde val det pa Ringo och har for mig att det funkade jattebra for er? Forsokte soka bakat i din blogg men gav upp da man maste ga manad for manad - vore sa himla snallt om du har lust att lagga upp en lank till sidorna dar du skrivit om hur ni gjorde och er erfarenhet om det hela.
  Stort tack pa forhand och kram!

 • Jess
  2012-01-20, 10:58

  Gäst

  Du är ju den coolaste och roligaste människan jag vet! Fan vad bra du var igår!!!! Bara skratta hela tiden!!

 • veganen
  2012-01-20, 10:54

  Gäst

  dom som vill äta LCHF gör det dom som inte vill äta det gör det inte....PROBLEMET ÄR??????

 • Anna
  2012-01-20, 10:52

  Gäst

  Fan vad bra du var!! Du var seriös med flera "punchlines".

 • Wille
  2012-01-20, 10:49

  Gäst

  Namn..Som gick ner 40 kilo på bara kolhydrater (bra sådana).

  Våra kroppar behöver proteiner och fetter för att skapa alla vävnader, organ och muskler. Bara vår hjärna består av 80 % fett och signaleringen mella hjärncellerna vill ha omega-3 fetter.

  Kolhydrater är inte ett essentiellt näringsämne, dvs vi behöver inte äta detta utan överlever ändå.

  Om du däremot tar bort fett och protein så kommer din kropp svälta sig ner i vikt. Du kanske är frisk och pigg fortfarande, men så kommer det inte vara länge till.

  Vad är en bra kolhydrat? Jag tror du inte menar stärkelse eller fruktos molekylen (som bara är en slags energi) utan vad som kommer med på köpet. Då vill jag veta vad du åt och vad för näring som följde med dina "bra" kolhydrater?

 • Emilie
  2012-01-20, 10:47

  Gäst

  Du var grym igår på debatt!
  Men i vissa fall ville man ju bara "bitch- slapa" den otroligt runda, fula dietisten.
  Och i-trim påstår att det är jobbigt för folk att äta LCHF, att dom slutar och börjar äta skit igen. Ursäkta mig, men då är det ju tjockisar som inte har någon självdisciplin och inte vill gå ner i vikt/ bli hälsosamma!
  Come on liksom!

  Nej, nu ska jag äta Äggröra med en riktigt stor klick smör i.

  Blogg: Lchfresan@live.se

 • Namn
  2012-01-20, 10:40

  Gäst

  @ Joanni

  Först coh främst så äter man massvis med grönsaker och bär på LCHF. Skörbjugg är en bristsjukdom som uppstår till följd av för lågt intag av vitamin C. Tror du att vitamin C finns endast i frukt? IQ 25?

  Det vet väl alla att Katrin gick upp av sin graviditet och visst hade hon gått ner lika mycket på en kalorisnål diet men grejen med LCHF är hur man mår under tiden man går ner. Har ni inte fattat det än?

  Inga hungerkänslor, ingen magsmärta, inga blodsockerfall, inget sötsug, mätt och belåten hela tiden, pigg, fräsch i hyn osv.

  LCHF är inte det enda sättet att tappa vikt men det är det enda sättet man kan tappa vikt utan att behöva må dåligt.

  Läs på innan du uttalar dig!

 • Namn
  2012-01-20, 10:32

  Gäst

  Jag gick ner 40kg med bara kolhydrater bra sådana alltså på 5månader vad säger ni nu då?

 • Frida
  2012-01-20, 10:31

  Gäst

  Bra jobbat!
  Its so last year du var grym igår!

 • Namn
  2012-01-20, 10:28

  Gäst

  Alla som kör LCHF och inte alls äter kolhydrater, praaataar såå låångsaaamt och slääääpaaar sååå pååå siiinaaa aaargumeeent... Kanske ligger nåt i tt hjärnan behöver kolhydrater och utan dem så blir det väldigt långsaaamt däruppe...

 • Johanna
  2012-01-20, 10:22

  Gäst

  Blev verkligen irriterad på den där dietist-skatan. Lite kul att hon märkte att hennes argument inte höll och släpade fram hippien som pratade om miljö. Snacka om att vara bakom flötet! Varför läser tanten inte på om vad lchf är istället för att spy ur sig sina fördomar?

 • SANDRA GREFVE - MODE.TRÄNING.FÖRETAG - Vad händer då du slutar att träna?
  2012-01-20, 10:14

  Gäst

  You Go Girl!

  Blogg: sandragrefve.se/

 • bella
  2012-01-20, 10:14

  Gäst

  Matindustrin tappar mark när det gäller Lchf och detta gör motståndet även läkemedelsindustrin måste påverkas och dessa vinstdrivande företag är nog rätt scary nu skulle jag tro. Se bara hur dibetesindustrin tjänar på diabetiker.. Hörde någonstans att ett visst företag hade tappat 3-4 procent på sina produkter och att det trodde dom berodde på den nya matrenden Lchf.
  Själv har jag ätit Lchf i dryga året och min diabetes behöver jag inte längre behandla med piller. Bra viktnedgång dessutom. Mina svullna fötter som jag dragits med sedan min ungdom är borta. Nog är det friskvård om något när man kan slippa piller för än det ena och det andra.
  Har en helt underbar livskvallite idag ,ångrar bara att jag inte fattade det tidigare.

 • Josef Boberg
  2012-01-20, 10:11

  Gäst

  "och minst i eftersnacket !!!" - skall vara "och ej minst i eftersnacket !!! - naturligtvis...

  Blogg: josefboberg.wordpress.c

 • Namn
  2012-01-20, 10:11

  Gäst

  FYFAN VAD BRA DU VAR!

 • Wille
  2012-01-20, 10:10

  Gäst

  När det gäller kött och miljön så är detta framtiden.

  Idag äter djuren en massa spannmål och soja som odlas. Detta är helt fel och borde förbjudas. Kor ska äta bara gräs. Då kommer kött (och allt du får från ett djur inkl allt smör som en ko ger) att vara bättre för miljön än det mesta som odlas.

  Varför?
  En ko som äter gräs gör att naturen återgår till sin naturliga form och energin kommer från solen. I ett omväxlande landskap med naturbete kan massor av olika livsformes samsas. Jorden förbättras och näringen stannar på plats.

  Att odla växter är tvärtom att förstöra marken. Allt ska utrotas utom det man ska odla. Näringen utarmas. Man behöver diesel för alla moment (harva, så , plöja, skörda, gödsla). Massor av gödsel används som sedan sköljs vidare till övergödda sjöar och hav. Vattennivån sjunket på utsatta platser så träden inte kan växa. I massor av jordens länder har jordbruket bara förstört och idag lever de på konstgjord andning.

 • Therese
  2012-01-20, 10:10

  Gäst

  Fasiken vad grym du var! Jag käkar LCHF och älskar det, men trodde ändå på något sätt att nej-sägarna skulle ha mer att komma med... Men nej, det hade dom inte. Och ni tre som pratade för LCHF såg piggare, fräschare och betydligt sundare ut än de som var emot - säger en del tycker jag!

 • Josef Boberg
  2012-01-20, 10:09

  Gäst

  Katrin - STRÅLANDE insats i programmet - och minst i eftersnacket !!! http://svtplay.se/v/2681935/debatt/del_1_av_18?cb,a1364145,1,f,-1/pb,a1364142,1,f,-1/pl,v,,2470640/sb,p104688,1,f,-1

  Blogg: josefboberg.wordpress.c

 • Frk G
  2012-01-20, 10:06

  Gäst

  Katrin, bra insats av dig i Debatt, men du... heter det inte besprutade grönsaker?! Jag tyckte du sa i eftersnack att du inte äter "befruktade grönsaker"

 • Wille
  2012-01-20, 10:01

  Gäst

  Nån med ett "namn" skriver att man ska äta mycket frukt och fibrer.

  Fibrer är något vi inte kan tillfodogöra oss. Det späder bara ut maten och är förmodligen en stor bov bakom alla moderna magproblem (IBS, Colon irritable osv). Vi människor har inte ett matsmältningssystem för att ta hand om en massa fibrer. Fibrer har visat sig positivt i studier, eftersom det blir mindre riktig mat (och då går folk ner i vikt). Äter man LCHF så är det mesta riktig näringsrik mat men du tillgodoser även alla näringsämnen.

  Frukt innehåller vatten och samma sockersammansättning som vanlig Coca-Cola (samma mängd per 100 gram) och i stort sett inga vitaminer förutom lite C.

  5 äpplen (625 gram) ger dagsbehovet av C, detsamma som 37 gram paprika. Väljer du fem äpplena så får du även i dig mer socker än två burkar Cola (78 gram) . Väljer du 37 gram paprika så blir 1,6 gram.

 • Ellen
  2012-01-20, 09:54

  Gäst

  Du var riktigt bra Katrin! Jag satt och flinade hela programmet och eftersnacket igenom. Dietisten och Itrimdamen...och Hero...ja herregud! Vad ska man säga ;-) Det är ju tur att VI vet hur bra det funkar med LCHF i alla fall. Lite trist att de alltid ska komma in pa miljöaspektet när LCHF ska diskuteras, ungefär som att vi faktiskt bara äter kött...so not true!

 • Maja
  2012-01-20, 09:52

  Gäst

  Jag undrar lite vilka de där "vanliga" människorna är som itrim tanten pratade om som absolut inte skulle klara av och äta lchf? Så komplicerat är det ju faktiskt inte och att det skulle vara omöjligt för "vanligt" folk o äta lchf i vardagen varför det? Husmanskost serveras väl överallt i Sverige eller bara o välja bort kolhydraterna då lätt som en plätt!

 • E
  2012-01-20, 09:51

  Gäst

  Hur ska ni kunna försvara miljöaspekten av LTHF?
  Om hela jordens befolkning bara skulle äta kött, fett etc..., vad skulle hända med miljön?

  Kom ut ur er egocentriska bubbla och börja tänk!!

 • Namn
  2012-01-20, 09:49

  Gäst

  Skriv en kommentar

 • Anna
  2012-01-20, 09:47

  Gäst

  Haha, du är så jävla rolig. Jag går inte på LCHF och tror mer på en allsidig kost, plus att jag inte orkar hålla på och laga specialmat för jag är 17 bast och bor fortfarande hemma.. (Fast min familj äter och har alltid gjort bara smör, röd mjölk, grädde och sånt.) MEN, du var jävligt grym. Så.

  Peace out!

 • Anita
  2012-01-20, 09:46

  Gäst

  Katrin, du var grym!

 • Namn
  2012-01-20, 09:42

  Gäst

  Fniss, du är så rolig...!! Ett riktigt litet skämt

 • Namn
  2012-01-20, 09:36

  Gäst

  Wille//

  " Frukt är bland det näringsfattigaste som finns ....." haha visste du att det finns olika sorters frukter>???? Ett typiskt LCHF citat utan adekvat innehåll.

 • Isalisa
  2012-01-20, 09:35

  Gäst

  Snyggt Katrin, du var kanon!

 • A
  2012-01-20, 09:35

  Gäst

  Du är inte så nöjd med det där va?

 • Karina
  2012-01-20, 09:26

  Gäst

  Hur fan kan man kalla nån som väger 56 kilo o är i den längd hon är för RUND!?

  Vilken otroligt sned syn på kvinnan.

  Antar att det som skrev det är ca 15 år eller bara efterbliven & tror att det normala är att se ut som Kissie

 • Namn
  2012-01-20, 09:19

  Gäst

  Reespect!!! Fan va bra du skötte dig i Eftersnack!

 • Wille
  2012-01-20, 09:15

  Gäst

  Glömde skriva att du var jättebra igår

 • Wille
  2012-01-20, 09:06

  Gäst

  Joanni,
  Grönsaker innehåller C-vitamin och man äter bra med grönsaker på LCHF. Frukt är bland det näringsfattigaste som finns och innehåller mest socker. Jämför järna äpplet med nötlever i detta exempel (nötlever innehåller mer c-vitamin än tomat). Förstora bilden som finns här:
  http://www.kostdoktorn.se/viktnedgang/frukt-och-naring/

  500 gram ovanjordsgrönsaker innehåller 20 gram kolhydrater (kanske blir 10 E%). Man kan alltså äta bra med grönsaker utan att få i sig massor av kolhydrater.

 • Marie
  2012-01-20, 09:02

  Gäst

  Adress till Eftersnack:

  http://svt.se/embededflash/2681929/play.swf

  Länk för att Bädda in klipp på hemsidan i html-källkod:

 • Joanni
  2012-01-20, 08:59

  Gäst

  Jag håller med "Lotta69". Kilona du gick ner var väl efter din graviditet? Du skulle ha sagt det. Dom flesta går ner utan lchf, så gjorde jag efter min grav (26 kg).
  Att inte låta sina barn äta varken frukt eller grönsaker är inte klokt. Har du hört talas om skörbjugg? Det får man när man inte får i sig C-vitaminer. Stackars dina barn som växer upp utan frukt och grönt.
  Du är fortfarande ung så du lär dig väl med åren vad som är rätt och fel.

 • Joanni
  2012-01-20, 08:53

  Gäst

  Skriv en kommentar

 • Lchf-Bloggen
  2012-01-20, 08:52

  Gäst

  Helt underbar är vad du är Katrin!
  Kollade på eftersnacket och höll på och bli galen på Itrim-kvinnan och "dietisten", men du skötte dig perfekt!

  Att folk hellre äter pulver/bars/shakes istället för mat är ju beklagligt men det ska ju finnas nån för det med...

  Hejja dig!

  Blogg: www.viktnedgangsomfunka

 • Namn
  2012-01-20, 08:48

  Gäst

  Skriv en kommentar

 • Marie
  2012-01-20, 08:35

  Gäst

  Grattis till en jättebra insats i går! Rak, ärlig, härlig, mänsklig och humoristisk; vi log och njöt av att lyssna på dig!

 • Lotta69
  2012-01-20, 08:32

  Gäst

  Jag bara undrar varför du inte talade om att du var gravid när du gick upp dina 35 kg. Det fanns en anledning till att du gick upp i vikt, sen behöver man ju inte trycka i huvudet i 9 månader bara för det är "tillåtet".
  Det får inte heller bli fult för att man väljer kolhydrater. Dom människorna är inte dumma i huvudet för det. För mig låter det inte klokt att inte äta frukt eller till exempel röd paprika. Då har det gått för långt! Lite respekt är inte heller fel att visa!

 • Jenny
  2012-01-20, 08:15

  Gäst

  "Jag är prima". Du är ju för fan helt underbar! Lugn, humoristisk och fick de andra "motståndarna" att framstå som hysteriska gamla dinosaurier.
  Puss på dig (och tack förresten, tack vare dig började jag med LCHF för ett år sedan och är idag smal och snygg!)
  //Jenny

 • Tove
  2012-01-20, 08:13

  Gäst

  Med 10% kolhydrater menar man 10 E% (energiprocent) vilket motsvarar ca 20 gram kolhydrater.

  Det jag tycker borde komma fram i debatten är dels att man visst äter kolhydrater, men från grönsaker, mejeriprodukter och nötter. Det är också viktigt att belysa att grönsaker innehåller mycket mer vitaminer än frukt. Frukt är i princip vatten och socker som det simmar några vitaminer i. Och att vi "alltid" ätit frukt är en sanning med modifikation. Frukt fanns inte året om, och det fanns inte de mängder som vi har tillgång till nu, och den var inte heller lika söt utan har odlats fram för att bli sötare.

  Det sista som jag också tycker är viktigt och skulle önska att framförallt LCHF-anhängare pratade mer om, är att det är olika för alla människor vad man mår bra av att äta. Vissa som tränar mycket känner att de behöver mer kolhydrater, men 50-60 E% som SLV rekommenderar tror jag är för mycket för alla, och kolhydraterna ska också komma från rätt källor, dvs rotfrukter, råris, quinoa etc, inte socker och vetemjöl.

  Blogg: toveshalsa.blogspot.com

 • Cissi
  2012-01-20, 07:54

  Gäst

  Katrin, du krossade nukkorna totalt! Humoristiskt, ärligt och korrekt från början till slut! Bra jobbat!

 • Namn
  2012-01-20, 07:49

  Gäst

  din hälsoundersökning..haha! "mina blodfetter sänktes" ja, men alla andra värden och mått då?! Läkarens studier handlade om att man INTE åt en extrem LCHF-kost, ca 10% kolhydrater är ca 150-200gram om dagen alltså, rätt mkt m.a.o, toppen, säger jag då, MAN SKA äta kolhydrater, FÖRSTÅS!
  Nej, orkar inte ens kommentera debatten. Jag fick ännu mer vatten på min kvarn om hur mkt rätt jag har. Det absolut roligaste är ändå att du Katrin, sitter där och är riktigt RUND! En liten rulta sitter och förespråkar om hur man blir smal! hahahahahaha!!!! det är ju som ett enda stort skämt, nästan så man tror att det faktiskt ingår i något medvetet,elakt practicaljoke mot alla som faktiskt kämpar med sin vikt. Nu struntar jag i att skriva fler inlägg om detta, är folk så korkade så de vill köra extrem LCHF så gör det då. Blir kul att höra hur ni mår och ser ut om 5 år! En sista uppmaning, läs på, använt sunt förnuft och börja RÖRA PÅ ER istället så ska ni se att ni får en både finare, och mer hälsosam kropp även på insidan!

 • En som undrar
  2012-01-20, 07:46

  Gäst

  Är det förresten någon som tänker på miljöaspekterna av dieten? Eller ekonomiska aspekter? Hej och välkommna att växa till er samhällsklyftor!

 • Frida
  2012-01-20, 07:45

  Gäst

  Du var toppenbra Katrin, synd att inte LCHF fick komma först så ni hann debattera klart!

 • E
  2012-01-20, 07:43

  Gäst

  Eller ännu bättre, en vegan.

 • E
  2012-01-20, 07:42

  Gäst

  Träningsresultat och prestation är två inte exakt samma sak. De är tillräckligt olika för att man behöver skilja på dem i undersökningar. Träningsresultat får man hyfsat enkelt om man börjar träna regelbundet.

  Det ska bli intressant att veta svaret på vad en vegetarian som vill äta LCHF bör stoppa i sig. Jag väntar med spänning.

 • Karina
  2012-01-20, 07:40

  Gäst

  Var såg man eftersnacket?

 • Tessan
  2012-01-20, 07:33

  Gäst

  Tyckte du var superbra! Saklig, lugn och rolig Att man inte kan få träningsresultat på lchf vet både du och jag Tt det är bullshit. Hero har väl testat i typ en vecka och sen gett upp antagligen. Jag presterade också skitdåligt i övergångsfasen men nu är jag i mitt livs form. Nu kan jag springa en mil utan att dö vilket jag inte klarade ens nät jag var fjorton, var smal men käkade kolhydrater...Bra jobbat Katrin

  Blogg: www.tessanslchf.blogspo

 • Jag
  2012-01-20, 07:32

  Gäst

  fy fan vad du har dålig koll. jag hade verkligen skämts ögonen ur mig om jag vore du. Inte nog att du jämför kolhydrater med att äta de du kalla"fluff" någonting i nio månader (tacka fan att du blev fet), och helt tar bort de hälsosamma kolhydraterna. Du pratar även om något du inte överhuvudtaget har utbildning på, man hör hur jävla korkad du är på riktigt. Uttala dig inte om ätstörningar, dieter eller något sånt för du gör verkligen bort dig. Längtar så till om några år när vi alla kommer skratta åt dig. Alla är olika alla kan inte äta LCHF kan du inte förstå de?

 • Sofia
  2012-01-20, 06:53

  Gäst

  Bra insats av dig tycker jag!

 • Erika
  2012-01-20, 06:52

  Gäst

  Katrin, du är helt jäkla fantastisk!

  Blogg: reasonstoargue.blogspot

 • Pinglan
  2012-01-20, 06:52

  Gäst

  Ems - såg du ens eftersnacket? Det var ju helt klart hon tanten som var respektlös mår Katrin som aldrig lät henne prata till punkt. För att inte tala om hur hetsig hon var med sin överröstande och pipiga röst.

 • angelicaelinkristinelindh (K20)
  2012-01-20, 06:59

  Älskade hur du ägde ut tanten!!
  Om man vill prova på att ära LCHF men är vegeterian hur ska man äta då??

 • Namn
  2012-01-20, 06:37

  Gäst

  ...om inte annat så lyckades du förstärka människors fördomar om LCHF'are, så i det syftet är du verkligen den ideala LCHF förespråkare.

 • g
  2012-01-20, 06:35

  Gäst

  Debattförmåga som ett barn hade du tyvärr.

 • Namn
  2012-01-20, 06:34

  Gäst

  Äntligen fick du synas i TV igen....

 • sara
  2012-01-20, 06:30

  Gäst

  Tvingade mig själv att vara vaken så jag kunde se Debatt igår, tyckte det var bra att du faktiskt kunde påvisa alla positiva effekter av att äta LCHF. Jag har nu genomgått de första dagarna med huvudvärk, trötthet och tunga ben men idag vaknade jag pigg och med ett stort - på vågen! Hurra!

  Blogg: www.saua.blogg.se

 • Anna
  2012-01-20, 06:26

  Gäst

  Du var så jävla grym i debattprogrammet! Du förlöjligade inte dit, utan du hade pondus! Klockrent!! Heja heja!

 • Namn
  2012-01-20, 06:20

  Gäst

  Bra jobbat igår!!! Förstår att LCHF-motståndarna kanske inte gillar dig - du körde ju över dem totalt!!!!

  Jag mår prima - underbart!!! You go girl!!!

 • Karl-Henrik
  2012-01-20, 06:13

  Gäst

  Zytomierska for the Win!

  Gött snack i Debatt - kanske lite för på för att kolhydratkonservatoriska dietister inte skulle ta det personligt
  (men fattar varför du gick på lite extra... ;-)

  När det gäller träningen och LCHF så har jag ökat oerhört i Styrka med LCHF, tillomed bättre än med carbs
  Som Hero påvisade i början av programmet att det inte gick!

  Katrin - Don't go changin'!

  Blogg: LCHF-debatt

 • R
  2012-01-20, 05:37

  Gäst

  Jag tyckte du var toppen ( är annars tveksam till dig och ditt snack). Vad hade muskelberget att komma med, att LCHF inte gav de prestationer han var ute men är det verkligen hälsosamt att ha så mycket muskler. Tanterna som tycker man ska äta efter tallriksmodellen har väl aldrig testat LCHF, dom bara rullar på i invanda banor. Jag är LCHF:are och har aldrig mått bättre med toppvärden i senaste hälsokontrollen.
  Jag tyckte du var skitbra!

 • Namn
  2012-01-20, 04:49

  Gäst

  Du hörde väl folk skratta åt dig publiken? skulle sitta där och prata som du vore expert på området...mitt råd till alla ät måttligt av allt mycket frukt och fibrer så hålller ni er friska!! det var som killen sa detta är bara en trend LCHR ha ha

 • emilia
  2012-01-20, 04:44

  Gäst

  Katrin, finns nog bara ett ord som beskriver dig korrekt; klockrent!
  Riktigt bra jobbat!!

  "jag mår priiiima"

 • Eva
  2012-01-20, 04:05

  Gäst

  Jag tror på och tycker att "din" diet verkar bra och består av god mat.

  Jag hade gärna velat se eftersnack. Hoppas det kommer på svt play.

 • REBECCA
  2012-01-20, 03:58

  Gäst

  Läs om min kattmats-diet gått ner 15 kg nu!!
  Läs om min kattmats-diet gått ner 15 kg nu!!
  Läs om min kattmats-diet gått ner 15 kg nu!!
  Läs om min kattmats-diet gått ner 15 kg nu!!
  Läs om min kattmats-diet gått ner 15 kg nu!!
  Läs om min kattmats-diet gått ner 15 kg nu!!
  Läs om min kattmats-diet gått ner 15 kg nu!!
  Läs om min kattmats-diet gått ner 15 kg nu!!

  http://mammatillamelia.blogg.se
  http://mammatillamelia.blogg.se
  http://mammatillamelia.blogg.se
  http://mammatillamelia.blogg.se
  http://mammatillamelia.blogg.se

  Blogg: mammatillamelia.blogg.s

 • ems
  2012-01-20, 03:55

  Gäst

  Det var synd att du var så otrevlig mot dietisten i eftersnacket. Det går faktiskt bra att debattera utan att vara oförskämd.

 • Fatima
  2012-01-20, 03:31

  Gäst

  Du var strålande Katrin! Personlig men ändå påläst, heja dig!

 • MariellM
  2012-01-20, 02:22

  Gäst

  Du var riktigt riktigt bra! "Jag är prima", kvällens absolut bästa kommentar. Bra jobbat!!