Gråt

Mina ögon är svullna så jag knappt kan öpnna dem, sprängande huvudvärk och helt matt av en jobbig dag. Vi har bråkat och varit osams, jag har gråtit hela dagen. Nu har vi kramats i sängen och pratat i lugn och ro utan gap och skrik. Livet är inte så lätt och jag måste vara stark. Just nu är det bara svårt att hitta styrkan. Nu ska jag hålla om honom, sätta på lite lugn musik här i vårt kolsvarta sovrum och somna in. Vill vakna till en gladare dag i morgon.

Var rädda om varandra, vi lever inte för alltid....

Skapad:
17 September 2012, 05:10
Läst:
3961 ggr
Dela:
  Dela med Messenger
Anmäl

Kommentarer (5)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

Alla anonyma kommentarer måste godkännas av linaaxmacher innan de syns på sidan.

 • linaaxmacher (K30)
  2012-09-18, 14:07

  Thank you guys!

  Yes we have challenges. Not only relationship related but tons of other stuff around us that adds stress and both of us tend to take it out on eachother. Its like a rollercoaster right now! Just trying to ride out the storm and stick to it. Will get better

 • Paige
  2012-09-17, 21:14

  Gäst

  You and T seem to have had a number of challenges lately. You two seem so happy in pictures, but you've been writing about fights, apologies, and tears a lot. Are things ok?

 • Annette
  2012-09-17, 12:21

  Gäst

  Det var inte roligt att höra . Varför ska det vara så svårt att uppskatta och vara rädda om varandra? Styrkekramar till dig!!

  Blogg: dagarnasomgrrlivet.blog

 • Petra
  2012-09-17, 10:54

  Gäst

  Men sötnosarna då! ...

  Ja...ibland är livet och ens relationer en rejäl utmaning! Men kom ihåg att det är genom kriser man utvecklar sig själv och sina relationer. I Kina till exempel finns två tecken för ordet kris. Det ena betyder fara och det andra betyder möjlighet... så bästa ni, vad det än är så hoppas jag att nu rider ut stormen! Jag hejar på er!

  Jag länkar artikeln med ytterligare förklaring om du vill läsa mera: http://skolarbete.nu/skolarbeten/kriser/

  Kram,

  Blogg: petracaroline.blogg.se/

 • sinda
  2012-09-17, 09:40

  Gäst

  Å din stackare, men ibland är det där storbråket oundvikligt och nu är det över och förhoppningsvis är ni starkare efter det - ni är jättefina ihop tycker jag!

  Blogg: madebysinda.com

Följ mig!

På Instagram uppdaterar jag varje dag!

Skapad:
21 July 2014, 18:26
Läst:
1468 ggr
Dela:
  Dela med Messenger
Anmäl

Kommentarer (0)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

Alla anonyma kommentarer måste godkännas av linaaxmacher innan de syns på sidan.

Inga kommentarer än.

NFL

Var på ett kul event häromdagen med NFL assocoation. Jag tog med mig Roland från Rekordelig cider. Han är inte klok nånstans, vi har superkul ihop:-)
 Empire state of mindNY Giants spelare. Kendall & ReubenAvion Tequila

Har en hel del att stå i och styra med innan jag åker hem. Min mage svider hela tiden och jag har verkligen ont. Igår kväll lagade jag potatismos, fiskpinnar och skagenröra. Det kändes lite bättre för magen en stund i alla fall....

Skapad:
21 July 2014, 18:05
Läst:
1477 ggr
Dela:
  Dela med Messenger
Anmäl

Kommentarer (1)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

Alla anonyma kommentarer måste godkännas av linaaxmacher innan de syns på sidan.

 • Linnea
  2014-07-21, 23:18

  Gäst

  Snälla Lina, du som är så klok, skippa "fisk"pinnarna och är ordentlig fisk!
  Kram

Rasta

Hade en fantastisk dag igår! Blev hembjuden till Rohan Marley, Bob Marleys son. Han bor I TriBeCa här i NYC i en imponerande våning. Jag ahr träffat honom flera gånger förut men igår fick vi verkligen lära känna varandra lite bättre. När jag först kom dit var Yahoo där och intervjuade honom.

Vi åt lunch, och pratade i timmar men höjdpunkten var när han sjöng och spelade sin pappas musik för mig. Kändes nästan som det var Bob Marley själv brevid mig...Denna låten spelade han flera gånger, i loove it!

Rohan är entrepreneaur i dryckesbranschen. Så vi har en del gemensamt där! Han äger och driver Marley Coffee. Har fått massa jamaikanskt kaffe att ta med hem till mamma och pappa:-)
Precis som jag, är Rohan en stor djurvän. Han är väldigt involverad i lejonen. Gårdagen var en fantastisk dag, önskar ni alla kunde få uppleva det jag fick!

Skapad:
19 July 2014, 20:12
Läst:
3549 ggr
Dela:
  Dela med Messenger
Anmäl

Kommentarer (1)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

Alla anonyma kommentarer måste godkännas av linaaxmacher innan de syns på sidan.

Carpe Fucking Diem


Detta är ett inlägg jag har gått och sugit på ett tag. Hur jag ska formulera mig för att ni ska förstå mig på rätt sätt. Så här är ett försök!

 

Kontraster. Jag upplever ofta kontraster. Mitt liv är byggt på kontraster. Den svenska landsbygden och USAs pulserande storstäder, svensk mentalietet vs. amerikansk för att ge 2 exempel.
Jag observerar ofta människors inställning och attityd till olikheter och skillnader. Nu menar jag framför allt val av livsstil. Svenskar (nu drar jag alla över en kam) har i princip ingen förmåga att glädjas åt andra eller uppskatta olikheter. Det är någon jag har så svårt att acceptera. Kanske för att det är så påtagligt i min omgivning. Min livsstil är den RAKA MOTSATSEN till ett "Svensson-liv" .  Men jag erkänner gladeligen att ibland tänker jag; -Vad härligt det hade varit att bo i Söderköping, köpa en villa, köra volvo och bara vara nöjd med vardagen. Det händer då och då att jag nästan längtar efter det. Vi pratar ofta om det jag och mina svenska tjejer här, att det är så himla fint och vacker på något vis att leva kvar i sin hembygd, skaffa barn som går i samma skola som man själv en gång gick. Jag högaktar mina nära och kära är hemma som lever i den svenska mallen och är nöja, lyckliga och glada. Men för det mesta åtrår jag motsatsen. Just den typ av liv jag byggt upp för mig själv. En vardag fylld av utmaningar, överraskningar, äventyr och eskapader. Det är att fånga dagen FÖR MIG.

Jag vill hylla våra olikheter och belysa vikten av diskrepans. Vad som ger mig lycka gör någon annan nervös eller rädd. Vad som utmanar mig är en bagatell för dig. Så uttrycket "Carpe Diem" tolkar vi alla olika. Det jag vill komma till är att jag upplever så många som dömer mig för att jag till viss del lever utanför ramarna. Nu är jag 30, utan barn, ingen man och lever loppan utomlands. Det är inte direkt godtaget i svenne-banan-land. Men när jag kommer hem till Svedala och ser era "Fånga dagen" väggdekaler ovanför soffan där man sitter med dömande åsikter om mig för att jag är annorlunda och lever vad många tycker är lättsinnigt. Det är i mina ögon patetiskt.

Det är inte den svenska livsstilen jag vill trampa på eller förolämpa för den njuter jag av till 100% när jag är hemma. Utan vad jag vill illustrera är kontradiktionen att skylta med budskap om att fånga dagen och sedan missunnsamt titta snett på oss som gör det.

Jag upplever en stor missunnsamhet från personer med helt motsats livsstil än min. Att leva livet till fullo har som sagt olika betydelse för alla.
Att VÅGA slänga sig ut i livet, upptäcka världen, uppleva olika kulturer, träffa nya människor, välkomna förändring och att inte döma andra. Det är för mig livsnjutning!
Kanske, om några år har jag ändrat uppfattning om vad som skänker mig tillfredsställelse men då har jag i alla fall vidgat min referensram och fått ännu mer livserfarenhet på nacken. Då kanske jag kan uppleva harmoni och slå mig till ro.


Jag är en vild själ. Äventyr är mitt element. I am who I am . Your approval is not needed!

 

Skapad:
17 July 2014, 21:11
Läst:
5483 ggr
Dela:
  Dela med Messenger
Anmäl

Kommentarer (12)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

Alla anonyma kommentarer måste godkännas av linaaxmacher innan de syns på sidan.

 • Sara Linnea
  2014-07-21, 12:51

  Gäst

  Synd att du ofta blir dömd. Det du skriver är så rätt!

 • Anna
  2014-07-19, 16:38

  Gäst

  Jag förstår precis vad du menar och du har så rätt!! Jag har också levt ut "båda delarna" av det du beskriver och lever väl mer ett Svensson liv idag. Men det har tagit år av att "vara helt tillfreds" med det och inte drömma sig bort och funderat över alla "tänk om" och längta lite tillbaks till ett passionerat storstadsliv. Jag vet att jag önskat å tänkt mer än tusen ggr att jag bara vill vara nöjd som de flesta av mina vänner av att ha ett stabilt tryggt liv med alla nära och kära omkring mig utan att ha den där "otama" sidan i mig som känner att en tripp till innehänget trädgårn inte ger mig ett endaste dugg. Svensk mentalitet, speciellt i småstäder är väldigt speciellt. Det mesta ska helst vändas till något negativt och vi förkastar allt som är utanför vår Box, kontroll. Jag kan tänka mig att du känner press från nära och kära precis som jag "är det inte dags att bli vuxen och komma hem till dem som betyder något innan det är försent" osv. Jag tog inte fel jag tog bara feg-vägen å kom hem. Du är grym!

 • Mi
  2014-07-19, 16:14

  Gäst

  Lina! Jag skulle byta ut mitt liv med ditt direkt jag är inte avundsjuk älskar att läsa din blogg. Svenskar är överlag patetiska med sina moralkakor, åldersfixering och att generalisera. Tyvärr. Stör mig ofta på detta. Skulle gärna flytta utomlands! O sen... Dessa jävla fula "kloka" meningar folk har på väggarna vafan skärpning ta bort skiten o lev på riktigt istället

 • Sofia
  2014-07-19, 11:29

  Gäst

  Jag gick, senast igår, och tänkte på precis det som du uttrycker i detta inlägg. Jag bor i LA men är nu hemma i Sverige över sommaren, och har upptäckt många lustiga drag hos svenskarna. Kanske att det du skriver sticker i mångas ögon. Men kan säga som så, att jag har testat på att vara ung/vuxen i både Sthlm och i USA, och jag håller med dig till 100%. Lagomheten och alla normer i Sverige gör mig mörkrädd ibland. Kram vackra du.

 • Evelina
  2014-07-18, 23:19

  Gäst

  Jobbar du fortfarande med den kände urmakaren? Med vänlig hälsning, Evelina

 • Vikingarna
  2014-07-18, 22:45

  Gäst

  Fast om du aldrig har levt ett rktigt, vuxet liv i Sverige, och dessutom inte i någon av dom större städerna, så förstår jag inte helt poängen med det här inlägget. Dessutom drar du alla "Svennar" över en kam, precis EXAKT så som du hatar att dom gör med dig. Att du bara är ännu en lycksökerska som dragit till USA? Du är snabb på att döma, men avskyr när folk gör detsamma med dig. Tror du att dom är särskilt öppensinnade på den Amerikanska landsbygden? Nej knappast. Om du pratar om Söderköping, så finns det väl sådana hålor över hela världen. Att fånga dagen är nog väldigt personligt, precis som hur var och en själva känner sig lyckliga. Sverige är extremt rikt på kultur, fashion, teknologi, historia och människor. Öppna dina egna sinnen.

 • Linda Eriksson
  2014-07-18, 00:03

  Gäst

  Ja, skit i vad alla tycker om att en ska leva med en tråkig heterokärnfamilj och att ens ska göra vissa saker bara för att en är en viss ålder!! Livet är långt och det inser dom flesta när det är försent och dom är fast med barn!

 • Sophie
  2014-07-17, 23:55

  Gäst

  Couldn't agree nore!!!!

 • Namn
  2014-07-17, 22:54

  Gäst

  Amen!

 • pia
  2014-07-17, 22:52

  Gäst

  Det finns så många som är avundsjuka på så mycket. Troligtvis för att dom inte orkar ta sig för något själva. Ju äldre jag blir, ju mindre bryr jag mig.
  Pia W

  Blogg: www.piaw.se

 • Bettan
  2014-07-17, 22:28

  Gäst

  Du har helt rätt Lina! De som klankar ner på "ditt sätt" att fånga dagen kanske egentligen är smittade av den så berömda svenska avundsjukan. De skulle vilja göra det du gör men vågar inte! Fortsätt gör det som Du mår bra av o skit i dem andra. YOLO säger man ju, fast i min tanke "MAN LEVER VARJE DAG O DÖR BARA EN GÅNG... Så ta vara på dagen så gott det går, för idag är imorgon igår...

 • ÅC
  2014-07-17, 22:07

  Gäst

  För att ta till ett gammalt uttryck: Var och en är salig på sitt sätt.
  Njut av ditt sätt att leva ditt liv för du måste ju få välja hur du vill ha det. Du tvingar ingen annan att leva som du.

Ett flytande hotell

Borta bra men hemma bäst. 8 dagar är länge på en båt. De första 3 var längst. Innan man orienterat sig på hela båten, bekantat sig med trevliga människor och kommit in i rätt rytmen.
Första gången jag åkte på karibisk kryssning var 10 år sedan. Då seglade vi från Miami till Puero Rico, Bahamas, St Thomas och St Marteen. Jag kommer ihåg att jag tyckte det var utan tvekan bästa resan jag någonsin gjort. Nu 10 år senare och ännu mer berest är jag inte lika imponerad.
Det är 3600 personer med jämn fördelning mellan skrikande barn, feta amerikaner, ghetto hood, europeiska barnfamiljer, aspackade 18 åringar, pensionärer, jerseygirls, honeymooners, besättningsmän och asiatisk personal. Maten är smaklös och drinkarna utspädda med kalorifyllda juicer. Bara kön att komma ombord var olidlig. Kö till bufféerna, kö till läskmaskiner, kö till middagsrestaurangen, kö till glassmaskinerna, kö till hissarna, och kö att komma av båten. Ni som känner mig vet att jag inte har mycket tålamod att stå i kö. Men det vara bara att anpassa sig.
Så de första dagarna var halv-bra. Det blev tydligt för mig hur "bortskämd" jag blivit de senaste 10 åren. Det som förr var nervittrande är idag mediokert.


Första stoppet Grand Turk, en ö som tillhör Turks & Caicos. Alla passagerare slussas metodiskt genom en stor tax-free shop innan man når den efterlängtade stranden några dollar fattigare. Jag investerade i en ny bikini.
Vattnet var varmt och härligt men stranden väldigt stening och ojämn under ytan. Fanns massa kul aktiviteter här i alla fall och god mat!
När jag såg hästarna på stranden skar det i mitt hjärta. Jag gick och köpte äpplen till dom. Den hästen som inte fick plats i skuggan tog jag ner  till vattnet och simmade med:-)
Tillbaka till båten. Bara att ställa sig längst bak i kön....Bye bye Turks & Cacios
Morgon efter var vi framme i Half Moon Cay, Bahamas. Där finns ingen brygga att lägga till vid så massa småbåtar fick åka skyttertrafik fram och tillbaka.Detta var absolut den finaste stranden!!!! Synd bara att dom dumpar av 3000 personer. Tänk om man hade fått ha hela ön för sig själv!Jag måste säga att det var bra udnerhålling på båten. Många kul barer, shower, liveband, DJs och aktiviteter. Bland annat en pianobar. Där satt jag och önskade Dire Straits låtar. Pianisten tröttnade på mig efter ett tag :-(
En kväll var vi på en show där vi i publiken delades in i lag och skulle tävla i massa olika konstiga grenar. Jättekul faktiskt. Jag skrattade så jag grät!3e stoppet på kryssningen Nassau Bahamas! Där befann sig min svenske vän John. Han hämtade upp mig vid båten och så åkte vi till andra sidan ön. Han har bekanta med sommarhus där. WOW! Vilket ställe!!! Granne med Sean Connery och Tiger Woods. Här står vi på deras privata bastrand. Verkligen ett paradis!!!Träffade många trevliga och intressanta människor. Jag njuter såå av att få höra andras livshistorier. Bland annat träffade jag denne man. Byggarbetare på World Trade Center och överlevare av magcancer! Han hade nyligen förlorat sin mamma och hade en väldigt rörande historia att berätta. Vi satt båda och grät. De var ett gäng på 30 vänner som åkte för att fira att han överlevt cancern. Fint va!?
Båtens hotell direktör!Som sagt, man träffar mycket olika typer av människor. En dag hamnade jag brevid dessa två pojkar. Han närmast mig är 21 år gammal och nästan färdig kirurg. Imponerande!! Jag brukar inte tycka att jag har så mycket gemensamt med yngre killar men han var verkligen intressant. Vi pratade i timmar.
Tyvärr träffade jag också mindre trevliga personer. En kväll satt vi 8 personer i en jacuzzi. Alla med varsin drink i handen nöjda och glada. Då en otrevlig bitch ansluter sig till gemenskapen. Jag uppmärksammade att hon hade en väldigt taskig attityd mot alla. När hon började göra miner bakom folks ryggar kunde jag inte längre hålla käften. Jag sa; -whats up with your attitude? Dont make faces behind peoples backs. We are all trying just to have a good time. Lets be nice to eachother! Då flippade hon ur och började gapa och skrika på mig att jag skulle hålla käften, åka tillbaka till mitt hemland, att jag är fet och ful osv osv. Bråket var igång. Killarna i poolen fick hålla isär oss. Yep, mitt temperament skuter ganska lätt i höjden....
Sista dagen träffade jag kaptenen och vi fotograferades i lobbyn.Att åka bara två person skulle jag nog råda er ifrån på en båt som denna. Blir nog lätt långrandigt. Hur som helst, så var de sista 4 dagarna på kryssningen helt fantastiska. Servicen på Carnival är outstanding! De städar hytterna 3 ggr/dagen och personalen är underbar! Jag har mycket gott att säga om Carnival men det är ett speciellt sätt att resa. Antingen hatar man det elller så vill man nog åka igen och igen. Jag gillar det för man får besöka flera olika destinationer utan att flyga. För mig passar det som handsken!
Allt blir verkligen vad man gör det till! Så ja, jag rekommenderar att kryssa i Karibien, helst i ett stort sällskap! DÅ får ni nog roligast!


Nu är jag hemma i verkligheten som slog mig ganska hårt. Har fått dåliga nyheter och kommer åka hem nästa vecka. Jag hoppas det bara är "water under the bridge". Det börjar bli dags för mig att flytta ut från min lya. Ska fixa med kartonger etc imorgon. Finns det något jobbigare än att flytta!???  Anyhow. Det ska bli skönt att komma hem till Sverige under en tid nu. Kommer stanna ett par månader i alla fall. Mitt magsår har blivit 100 ggr värre. Jag får knappt behålla ngt jag äter. Dessutom har jag tandvärk. Försöker få en tandläkartid innan jag åker hem. Det är mycket på en gång nu. Stressnivån kryper uppåt för varje minut....:-(Försöker att suga in lugn och ro. Lyssnar bara på lugn musik, planerar noga hur jag ska lösa alla problem som dykt upp och försöker sova bort ångesten. Livet är en berg-och-dal-bana men jag klagar inte. Det skulle kunna vara mycket värre!

Skapad:
17 July 2014, 19:35
Läst:
5540 ggr
Dela:
  Dela med Messenger
Anmäl

Kommentarer (3)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

Alla anonyma kommentarer måste godkännas av linaaxmacher innan de syns på sidan.

 • Namn
  2014-07-18, 22:05

  Gäst

  Inte fanken verkar du lycklig, jisses, åk hem , här i Svedala är du en stjärna!

 • Christoffer
  2014-07-18, 13:37

  Gäst

  Hej Lina!
  Har läst din blogg under väldigt många år nu och följt med mellan dina olika bloggbyten osv. :-) Intressant att få följa med i din vardag.

  Reste du ensam den här gången eller hade du någon med dig? Vem har tagit alla foton? :-)

  Passar också på att tipsa om lugn musik, vet inte om det är din "bag" men här är några tips åtminstone! :-)
  Bon Iver, Ben Howard, James Vincent McMorrow, Peter Bradley Adams, William Fitzsimmons.
  Kanske uppskattar du någon av dem! :-)

  Kram/C

 • Misen
  2014-07-18, 11:06

  Gäst

  Vilket härligt äventyr! Nu blir jag sugen på att kryssa-med ett stort sällskap :-) Hoppas vi ses när du kommer hem, Kram Mis

Kommentarer (0)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

Alla anonyma kommentarer måste godkännas av linaaxmacher innan de syns på sidan.

Inga kommentarer än.

Kommentarer (3)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

Alla anonyma kommentarer måste godkännas av linaaxmacher innan de syns på sidan.

 • linaaxmacher (K30)
  2014-07-17, 19:28

  Hej Humlan! Tack för dina kommentarer! DU har helt rätt! När jag såg hästarna på stranden sved det i mitt hjärta. Jag gick och köpte äpplen och matade allihopa. Sedan valde jag en som stod i solen som inte fick plats i skuggan och red ner till vattnet så han fick svalka sig. SÅ jag hoppas att mina 20 dollar gjorde hästen lite gladare i alla fall. Mne helt rätt tänkt!! Tack för att du läser bloggen, kram

 • humlan
  2014-07-11, 21:13

  Gäst

  Det ser dock väldigt härligt ut=).. Njut av din semester=)

 • Humlan
  2014-07-11, 21:12

  Gäst

  Du som är så mån om hästarna i NY, hur har dessa hästar det??
  Blir de ridna flera timmar om dagen när turisterna anländer med båtarna? Lever de bra liv? Har du koll på det? Om inte känns det lite konstigt att du väljer att rida på den.

Turks and caicos

Nu är vi framme på första stoppet. På en skala från 1-10 får denna kryssning en 3a av mig. Wifi funkar inte på båten så jag har i princip ingen kontakt med omvärlden. Berättar mer utförligt när jag kommer hem!

Skapad:
10 July 2014, 16:31
Läst:
15566 ggr
Dela:
  Dela med Messenger
Anmäl

Kommentarer (0)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

Alla anonyma kommentarer måste godkännas av linaaxmacher innan de syns på sidan.

Inga kommentarer än.