Måndagstankar på tuben kategori: Tankar


Igår, söndag, vaknade jag kl 7.00 och det första jag hörde var vatten som kluckade mot båten. Sen hörde jag måsar. Det var allt.
Jag satte mig upp och drog av mig täcket. Just ja, jag befann mig på sjön.
Istället för att somna om (eftersom jag gick och la mig kl 3 på natten) hoppade jag i bikinin och mina jeansshorts, grabbade tag i en solstol och en 1,5-liters Loka citron-flaska, sen satte jag mig på bryggan nedanför båten.
Solen sken Greklands-varma solstrålar, det var vindstilla och jag kunde inte hitta ett enda moln på himmelen. Så där valde jag sitta under tiden Sandhamnshotellet sköt av ett skott och hissade flaggan, folket på dom andra båtarna började vakna till liv, killen med backslick och pilotbrillor städade toaletterna som folket hade gått loss på under kvällen och natten.

Jag satt säkert där i 4 timmar och följde Sandhamns uppvaknande. När jag kände mig nöjd och började bli lite frukosthungrig hoppade jag ned i båten igen där dom andra passande nog börjat vakna till liv och.. Hade börjat med frukosten. Perfekt! Livet lekte med mig igår.

Nu, just precis NU, står jag på gröna linjen på väg till jobbet. Nu rullar vi in vid Rådmansgatan och folket på tunnelbanan ser allmänt trötta ut på livet. Det ser ut som att var och varannan har bråkat med sin sambo hela natten.
Själv står jag och ler med rödmosigt jag-har-varit-på-sjön-hela-helgen-ansikte. Vilken härlig måndag det här kommer bli. Jag mår fantastiskt.

Skapad:
23 July 2012, 09:27
Läst:
2716 ggr
Dela:
  Dela med Messenger
Anmäl

Kommentarer (3)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

Magövning 4 av 5

Den här magövningen kallar jag för "den bästa magövningen".

Den fungerar precis som en sit up när man ligger ned på rygg, fast den här är upp-och-ned-vänd och man står på knä istället - med extra vikt på axlarna så att magen får jobba extra-super-mycket.

Gör så här:
Fäst repet i cable crossen.
Välj en vikt som du tror passar dig. Jag kör på min egen kroppsvikt. (Känn dig fram)
Ställ dig på knä och stoppa in huvudet mellan repet som du håller stadigt i båda händerna.
Placera repet och händerna på bröstet.

Cruncha, precis som när du gör en sit up, och sikta på att huvudet ska komma mellan dina knän.
När du kommer så långt ned du kan (med motståndet på axlarna), ska du stanna i 3 sekunder.
sakta upp igen till startpositionen och vänd direkt ned igen.

Hur många?
Kör 20 st x 3.
Du ska köra så pass tungt att det ska vara döööödstungt efter 10 st. Dom sista 10 ska göra så ont att du skrika av smärta!
Kör nu, köööör!!


LYCKA TILL och glöm inte tacka mig när magrutorna snyggt ploppar upp en efter en sen ;-)Skapad:
idag 2014, 16:00
Läst:
558 ggr
Dela:
  Dela med Messenger
Anmäl

Kommentarer (1)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

 • Maja
  2014-08-22, 20:58

  Gäst

  Hej!Tänkte bara upplysa dig om att det är ett stavfel i din bloggpresentation; det står dedikterad istället för dedikerad.Trevlig helg!

Intervju med nattklubbschefen Niklas Åström

Ikväll har #Hotelletminusett och #toabaren höstpremiär, och ni som besökte Hotellet när #Toabaren hade sin första premiär i våras vet att det var suverän stämning, fest, skratt, dunderbra musik, snabba bartenders och ett jädra bra gäng som låg bakom hela konceptet.


Jag ringde upp nattklubbsschefen Niklas Åström för att ta pulsen inför höstpremiären ikväll.


Hej Niklas! Hur mår du?
Hej, jag mår bara bra tack! Man är lite sliten såhär efter dom sista nätterna innan höstpremiären. Det har varit sena förberedelser hela veckan. Men nu är äntligen den sista finishen i #Toabaren klar så nu är det bara fokusera på att skapa en fantastisk fest kväll.


Av vad vi såg var att förra omgångens #Toabaren-koncept var ett vinnande koncept. Varför?
- #T
oabaren har varit ett vinnande koncept för att det på allvar ger profilstarka personer möjlighet att bjuda in till en "hemma-fest" på krogen. Egentligen är det ett ganska uttjatat uttryck, att ha en "klubb-i-klubben" eller "ditt vardagsrum" på krogen.
Men när jag tror på något så gör jag det hela vägen och det tycker jag precis är det vi har gjort i #Toabaren. Vi har skapat en miljö som är väldigt annorlunda, den är varierande i och med att vi har olika "hosts" varje kväll men framför allt jävligt rolig! Nu har vi vässat konceptet ytterligare i och med ombyggnationen och ett helt nytt drinkkoncept, som det ska bli väldigt spännande följa.  


Vad kan vi förvänta oss av årets #Hotelletminusett och #Toabaren?
Ni kan förvänta er en mogen fest med en medelålder som ligger en bit över 25. Vi vill skapa en mötesplats för medvetna kroggäster som vill ha roligt. Vi vill bort från den stereotypa stureplans-imagen och mer fokusera på att skapa en plats med högkvalité på mat, dryck och service i kombination med Stockholm roligaste fest. Hög standard men samtidigt prestigelöst.


Stämmer det som ryktet säger att du ska gifta dig med din fästmö du precis har friat till på Hotellet under hösten eller vintern? Hur kommer hashtagen till bröllopet se ut? #Överraskningsbrölloppåhotelletminusettitoabaren?
Haha hmm.. (tystnad i telefonen en stund) Bra fråga. Kanske kort och gott #bröllopsbaren? Bröllop blir det nog inte än på ett tag däremot har jag tänkt arrangera en #yeshonsaintenejfest i oktober. Men man vet ju aldrig, konstigare saker har hänt på Hotellet!


Ikväll har #Hotelletminusett och #Toabaren sin stora premiär för hösten och vintern. Kan du lova succé och ett lika bra tryck och bra stämning som förra året?
Ja precis, ikväll är det ju premiär och ja, ikväll kommer det bli proppfullt. I våras hade vi en fantastisk premiärfest för hela nya nattklubbskonceptet, men allt tyder faktiskt på att vi kommer ha ännu fler gäster ikväll. Jag har tillsammans med alla "toabarare" jobbat väldigt hårt inför den här kvällen och vi har sett fram emot den länge, och det känns som att vi är väldigt förberedda. Ikväll är vi bäst i stan. Ikväll spelar Alexander Sjögren på stora golvet och i #Toabaren är "Hästarna" tillbaka: Freddie G, Timmy Kersmo och Mattias Norburg som levererade superfest vid alla tillfällen i våras och det kändes naturligt att dem fick chansen att sätta ribban för hösten först. Grabbarna brukar alltid komma med ett par ess i rockärmen och även jag brukar bli förvänad över vad de kan ställa till med! På lördag är det Samvise på Stora golvet och alla som känner till honom vet att han är så in i helvete bra! I #Toabaren är det två debutanter, DJ Bogardt och Roger Micklesson. Grabbarna har bra koll på vad de gör och enligt tips till mig har dem varit på seglarresor med Alexander Sjögren och då kan jag lova att man både har färgglada skor och skjortor men framförallt jävligt bra koll på fest!


Tack för att du tog dig tid att svara på mina frågor. Vi ses på #Hotelletminusett och i #Toabaren ikväll då, för jag ska nämligen dit med mitt tjejgäng som vi alla har sett fram emot den här kvällen hela veckan. Slänger du ut oss om vi har för kul ikväll?
Haha, ingen åker ut så länge man har kul. Tack själv, och jag önskar er en trevlig kväll!Skapad:
idag 2014, 10:15
Läst:
1331 ggr
Dela:
  Dela med Messenger
Anmäl

Kommentarer (0)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

Inga kommentarer än.

Kommentarer (0)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

Inga kommentarer än.

Premiär #Hotelletminusett fredag 22/8

Äntligen är hösten här så att portarna till #Hotelletminusett och #Toabaren slår upp, haha!

Under hela hösten och vintern kommer jag vara en av tokstollarna som huserar på Hotellet och #Toabaren.

Nu på fredag är det premiär, och ni vet ju hur premiärer är - HELT FANTASTISKA! Alla är lite extra uppklädda, och tjejerna har lite extra höga och snygga klackar och läppstift på sig. Väldigt många killar tittar till håret en extra gång innan dom åker hemifrån.
Alla är extra glada och extra många brukar vara på plats under kvällen som man känner.

Wohoo! Hotellet och #Toabaren kommer helt klart lysa upp i höst- och vintermörket! :-)

Skapad:
21 August 2014, 15:54
Läst:
2204 ggr
Dela:
  Dela med Messenger
Anmäl

Kommentarer (1)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

Magövning 3 av 5

Den här magövningen kan nästan vara lite vidrig ibland. Eller okej jämt, haha! :-)

Gör så här:
Ta ett TRX-band och ställ in det så att handtagen är strax under midjehöjd.
Ta tag i handtagen med raka armar.
Luta dig lite framåt och låt dina raka armar röra sig uppåt så att händerna är rör sig ovanför huvudet.
Ju mer armarna åker upp över ditt huvud, ju mer kommer din kropp att luta sig framåt och ju tyngre blir det.

Vänd om och gå tillbaka med armarna när du känner att du inte klarar att gå längre. (Se bilder nedan.)

TIPS!
Ju mer du lutar kroppen, ju tyngre blir det.
Ju mer rakt upp du står, ju lättare blir det.

Det här skulle man kunna säga är en variant av en sån där mag-rull-maskins-grej från TV-shop.
Ni vet när man står på knä och ska rulla den där lilla grejen fram och tillbaka mot och ifrån sig, och så ska man klara av att komma så långt bort från kroppen som möjligt.

Det här är i stort sett samma sak, fast med TRX-band och lite tyngre och bättre.


Hur långt vågar och klarar du av att gå och hur många orkar du göra?

NU KÖR VI!!

Skapad:
21 August 2014, 11:00
Läst:
2555 ggr
Dela:
  Dela med Messenger
Anmäl

Kommentarer (0)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

Inga kommentarer än.

Morgongym
Klockan är 06.00 och väckarklockan ringde och väckte mig för 5 minuter sedan.

Jag har grus i ögonen och kroppen känns lite morgonseg. Ni vet så där seg när man nästan måste kriga lite grann för att hålla kroppen uppe och inte gå in i saker eller slå ut yoghurtskålen på frukostbordet.
Där är jag nu, att jag måste tänka och anstränga mig lite extra mycket för att jag är så trött.

Om 1 timme när jag har vaknat till på riktigt kommer jag nog inte riktigt minnas vad jag har skrivit till er nu.
Jag hoppas jag är snäll så jag inte får en chock när jag går in och läser det här sen, haha!

Men jag har ju varit vaken i 5 minuter också, så det är inte så konstigt att jag är lite virrig och trött.

Jag har redan hunnit ta på mig mina träningskläder, och träningsväskan är packad sedan igår kväll, så nu ska jag bara äta en tallrik naturell kvarg med valnötter och dricka ett stoooooort glas vatten. Sen ska jag cykla till gymmet.

Så fort jag låser ytterdörren och går hemifrån vet jag att jag automatiskt kommer vakna till lite mer, och så fort jag sätter mig på cykeln kommer det inte kännas som att det är tidig morgon längre.

Nu peppar jag till!!

Nu ska jag träna mina ben - OH HOLY LEG DAY!!


Skapad:
21 August 2014, 06:02
Läst:
2796 ggr
Dela:
  Dela med Messenger
Anmäl

Kommentarer (0)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

Inga kommentarer än.

God natt!

God natt babes!

Nu är det dags för mig att sova så jag orkar upp tidigt imorgon.


Skapad:
20 August 2014, 21:45
Läst:
3257 ggr
Dela:
  Dela med Messenger
Anmäl

Kommentarer (0)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

Inga kommentarer än.

Tankar om att träna och vara starkTräningen gör mig lycklig. Träningen gör att jag mår bra.

Träningen gör att jag mår bra på ett sätt i att jag känner mig säkrare i mig själv, även i ett slags försvarstänk.

Nu tar jag i från tårna, men om någonting skulle hända, tex att jag går på Strandvägen och en gammal man ramlar i vattnet - Då VET jag att jag klarar av att göra ett långt hopp ut i vattnet, snabbt orkar simma ut till mannen och simma in med honom till land igen.

Om det skulle börja brinna i mitt hus *peppar, peppar, ta i trä* så skulle jag:
Alternativ 1: Klara av att på något sätt ta mig ut genom balkongen. Hoppa ned i buskarna nedanför, klättra över till grannens balkong eller klättra ned via det jag får tag i som tex stuprännan.
Alternativ 2: Om någon i trapphuset blivit rökskadad och skadat sig och inte kan gå, då bär jag ned den personen oavsett. Jag kan därför ska jag. Det är min skyldighet.
Alternativ 3: En mamma får inte med sig både barn och husdjur från 5:e våningen. Jag orkar springa upp och hämta den hon inte fick med sig och snabbt springa ned igen.

Om jag blir sjuk i feber, bryter ett ben i kroppen eller att jag bara blir jättedålig av någon anledning så är jag i en så fysisk bra form att min kropp snabbare och lättare kan läka ihop igen.
(Kolla min mamma tex, hon blev sparkad av en häst i magen, somnade mer eller mindre in och läkarna sa att det inte skulle gå att rädda henne för att allt i henne var trasigt. Alla revben på ena sidan var av, levern krossad och ena lungan punkterad. Bland annat. Idag lever hon finfint och hoppar och tävlar med sin ena häst. Tack vare sin fysiska kondition.)

Jag cyklar även överallt i Stockholm. Vart jag än ska.
Och det är ingen snabb tävlingscykel jag cyklar runt på, utan jag cyklar på en lila damcykel med korg och kjolskydd.
Jag gör det för att jag kan.

När folk ska flytta ringer dom mig och jag tackar alltid ja som bärhjälp utan att tveka.
Och jag lyfter och jag bär tills allt är färdigflyttat och jag viker mig inte för tunga möbler och ting.
Jag lyfter och gör mitt jobb.

Nu tränar inte jag för att överleva krig och för att jag då skulle behöva rymma ut i skogen och överleva bland björnar och vargar, men känslan av att orka är underbar.


Sen att man blir tiiiight på vägen... Höhö... De e nice.


Skapad:
20 August 2014, 16:45
Läst:
3659 ggr
Dela:
  Dela med Messenger
Anmäl

Kommentarer (1)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

 • C
  2014-08-21, 08:52

  Gäst

  Din blogg är så sjukt härlig och inspirerande! Älskar din ärlighet och ditt positiva tankesätt! Kram