Jag morgonmänniska?

Pardon?  jag morgonmänniska? skulle inte tro det! Såhär kan jag se ut på morgonen när jag cyklar till jobbet. För trött för att dra på mungiporna, solglasögon pga. att mina ljuskänsliga ögon inte tål de fruktansvärda lysrören i hissen och ljuset som blir när man kliver utanför dörren, med yoghurt i ena handen och bibeln i den andra för den brukar följa mig lite varstans. Är det något som jag avskyr är det att stiga upp på morgonen. Jag är ingen morgonmänniska, har aldrig varit och kommer aldrig någonsin att bli. 

Jag tycker det är så konstigt, för i Sverige är det fult att vara trött på morgonen samt att vara kvällsmänniska. Man ska "vara uppe med tuppen" hela konceptet är lite kul tycker jag... själv är jag som mest kreativ kväll/nattetid! På morgonen vill jag vakna av mig själv och ABSOLUT INTE av någon hemsk väckarklocka som gör att jag önskar sutta den i väggen, ligga och dra mig, sträcka på kroppen för att sedan gå upp och sätta mig och njuta av en kopp kaffe framför datorn eller ute i trädgården. Alternativt framför Malou Von Sivers efter 10! Amen to that! So lovely... då snackar vi att vakna upp på ett bra sätt utan irritation! Det är därför jag passar som egen företagare, jag vill bestämma mina arbetstider själv! Nu har jag en blandad arbetssituation och då får man gilla läget även fast man inte gillar läget med tidiga mornar. Nej, nu sticker jag till studion! Jag har konst som ska bli såld!

Skapad:
9 July 2012, 10:42
Läst:
985 ggr
Dela:
  Dela med Messenger
Anmäl

Kommentarer (0)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

Inga kommentarer än.

Benetta - Blessed

När jag rotade bland gamla saker fann jag en berättelse jag skrivit när jag var 6-7 år. Sagan hade jag tydligen döpt till "Trollflickan" och huvudperson i sagan hette tydligen Benetta. (?) vart får barn allt ifrån? jag visste inte ens att man kunde heta så. Googlade namnet och hör o häpna... tydligen betyder Benetta BLESSED (alltså välsignad) jag tyckte det var så häftigt...

Berättelsen jag skrivit var först väldigt sorglig. Såhär löd den : "Benetta var på väg hem, hon hade nyss varit och hämtat vatten i bäcken, Benetta är en DUM gammal troll-flicka. När hon kom hem var hennes föräldrar jätte ARGA på henne. Hon VISSTE INTE varför. Det ville dom inte berätta för henne. Hon gick in på sitt rum. När hon kom in på sitt rum stängde hon dörren. då hörde hon att hennes föräldrar sa att hon var så FUL. Imorgon bitti skulle hon ut i skogen med sin pappa och BLI LÄMNAD där för alltid. Så kommer morgonen då hon skulle ut i skogen. Fast JUST den dagen skulle en gammal kvinna ut i skogen. Benetta träffade kvinnan och Benetta fick följa med henne hem."

Jag har aldrig fått höra att jag är ful av mina föräldrar, jag fick alltid höra hur fin och snäll jag var. Alla barn har inte den turen. Många blir nedtryckta, inte sedda, sparkade på och oälskade - Precis som Benetta, får de höra negativa ord om dem tills de tror på den lögnen. De skriker efter kärlek i sina hjärtan - tänk JUST den här dagen när Benetta skulle bli lämnad så kom en kvinna och räddade henne - tog in henne i sitt hem. (Det var inte ett sammanträffande... det var meningen) Tänkte på det jag skrivit "Benetta är en dum gammal troll-flicka" hon var det för att hennes föräldrar hade talat in det i hennes liv. Det är så viktigt att vi talar in positiva ting över de vi möter, om det så är familj, vänner eller bekanta... vi ska inte tala ut förbannelser i form av negativitet, vi ska uppmuntra och stötta.  det finns en kraft i de ord vi uttalar. Love n bless

 

Skapad:
2 April 2014, 16:01
Läst:
1644 ggr
Dela:
  Dela med Messenger
Anmäl

Kommentarer (0)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

Inga kommentarer än.

Överasskning för mina vänner!

Igår eftermiddag fick jag en idé. Fick den som en blixt från klar himmel - Jag ville överasska två av mina bästa vänner. Så stack upp till systemet, köpte en flaska bubbel, därefter COOP, handlade frukt, choklad och andra goda ting - sen ställde jag mig och gjorde chokladdoppade annanas-spett och bananspetten lade jag i i frysen. (Tänkte pröva om det var gott) jag packade ner filtar, ljusstake, duk, porslin och glas, sedan bar det av efter att vi varit på ett kort möte i Brickebergskyrkan. 

Så i den mörka natten - begav vi oss iväg, med K:s bil till ett naturreservat där det finns ett glashus. Det var bäcksvart ute, det var lite spännande.

När jag kom fram gjorde jag en förfärlig upptäckt : jag hade GLÖMT FRUKTSPETTEN HEMMA!!!! (Såå typiskt mig) och det där var jag ju tvungen att beklaga mig över i typ tjugo minuter tills det gick över (någolunda...) de där fruktspetten hade jag ju verkligen lagt ner tid på (cirka 40 min med att smälta choklad osv) sen missade jag det!! blev ju supertorrt eftersom vi inte hade något sött till ost och kexen (förutom godis o ballerina) men tjejerna var superglada och tacksamma, en eld stod redan och brann lite lätt så det var så varmt och gott i stugan... jag dukade upp.. och vi fick en superhärlig kväll! 

Älskar Karin & Jenny, de är två OTROLIGT lojala vänner, sådana vänner som många kanske aldrig ens finner under hela ens livstid. Jag är tacksam till Gud. 

Eftersom jag glömde mina superspett... fick man ta det söta man hade, en gelegodis ;-P 

Sen tillsist - blev det så här. Som det alltid blir när man ska avsluta något trevligt... elden slocknade, den mysiga stunden vi hade bara ett litet ögonblick tidigare kändes plötsligt långt borta. Och kvällen kom ikapp oss - och då känner man som på den här bilden - svartvitt :P (trist)

Men vi tände ljusstaken in i det sista och tog en cool bild i den mörka natten (stjärnorna lyste över oss och stadens hus gav ett sken på håll) och jag sjöng Sankta Lucia väldigt falskt

 Det här är livet! 

Skapad:
30 March 2014, 17:53
Läst:
1919 ggr
Dela:
  Dela med Messenger
Anmäl

Kommentarer (0)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

Inga kommentarer än.

Just me in this cold weather

GOD SÖNDAG på er! Jag känner mig ganska glad idag, kan det ha att göra med vädret? det är kallt men i alla fall soligt! Jag önskar att jag föddes som amerikanska :-) eller i alla fall hade en förälder som var det så jag kunde ha dubbel nationalitet. Då kunde jag hur lätt som helst jobbat i USA och åkt in o ut ur landet som jag ville och den varma solen hade varit ett faktum varendaste dag :D (tänk er Miami, ooo härligt!)  Var uppe på stan, tog en promenad med Roxy och promenaden var så smärtsam. Hade såådan träningsvärk i benen sedan jag tränade på Friskis för två dagar sedan. aousch! Roxy drog lite så jag snurrade kopplet runt min midja så jag hade händerna fria och det blev mycket bättre! Var och besökte 3 för att säga upp mitt abonemang, men det var man tvungen att göra på vardagar och ringa in för att göra det... fånigt! jag är irriterad på dem. Har räkningar på 1000 spänn hela tiden och de lovade mig ett abbonemang där jag inte hamnade över  400 per månad.. vad snittar ni för något i mobräkning per månad? Vet ni vad jag bestämt mig för? att stänga ner abbonamanget, köpa kontaktkort och en simpel telefon, jag har tröttnat på att ständigt vara tillgänglig på facebook, checka in osv, det ÄTER UPP MIN TID!!!! Nu får det vara nog på det här!!!! 

Vill dessutom kunna KONTROLLERA mina utgifter på ett tryggare sätt - kände redan för några år sedan när jag bytte från kontantkort till abonemang att det inte skulle bli bra, men gjorde det "för att alla andra hade ju det" (konstigt man tänkte) och för att man kände sig stenålders med kontantkort, NU har jag insett att det ÄR BÄTTRE och på 3 kan man desstuom INTE FRYSA det om man drar utomlands - så då bestämde jag mig : Nej, nu återgår jag till början av 2000-talets normer. Oj vad trevlig killen på 3 var när han presenterade förslaget (som landade på 800 i månaden, skämtade han eller? jag sa ju just att jag tyckte att det är för mycket att ligga på det) och när jag sa att jag tänker nog faktiskt stänga ner det istället då såg man att något i hans säljar-blick dog och irritationen tog form. Ledsen mannen, men du försökte inte sälja med hjärtat och då blir det inte så bra.

Nu ska jag iväg på ett möte, spännande sådant, sen kanske det blir kyrkan i eftermiddag. IHOP - Drottninggatan 14. Där sker det många mirakel, under och helanden. Det lovar jag Er.Välkomna. Kl 17 tror jag de startar.
                  
                                     
 Älskar fjädrar och fjäderörhängen, tycker det är så vackert, sensuellt, kreativt, ja fint helt enkelt.
Sminkar mig inte så mycket längre, jag gillar att börja dagen med fuktighetskräm, en fuktspray från MAC som är helt ljuvlig, foundation (mineral flytande såååån glöd ger den huden!) lite rouge, fylla i ögonbrynen, lägga på en enkel skugga på locken o runt hela för en enkel smokey-eyes, mascara (extreme lashes från MAC helt fantastisk den med) och så ett gloss eller läppstift , OKEY det lät ju mycket det, men lovar, jag sminkar mig på 7 minuter.  Niko säger jag är allra vackrast utan smink men det tycker jag inte är sant, om jag är solbränd är det sant, men inte annars Är vit som ett spöke utan rouge. Eller är spöken vita? i min värld är de svarta nu för tiden. 
          
                              
Skapad:
23 March 2014, 14:51
Läst:
2985 ggr
Dela:
  Dela med Messenger
Anmäl

Kommentarer (0)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

Inga kommentarer än.

Älskar ljus musik

Älskar sådan här ljus musik! Det är någonting förlösande och befriande när låtar har en ljus kraft bakom sig - musik som lyfter upp... Tänk dig en hel klubb där människor står och dansar till ord som bygger upp "You are Stronger than yesterday..." "stronger than what it will take" "stronger then what they say" "something will show you which path you will take" "keep on beliving what you already know" 

Det är ju helt fantastiskt. Ord och musik påverkar oss mer än vad vi tror. Tänk hur många sargade själar som dansar loss där, som behöver kraft. Jag har många gånger hamnat i ett euforiskt tillstånd när jag dansat loss på klubbar. Plötstligt, så kommer den där melodin... man kan höra att någonting nytt tar form... man känner det i luften.. vad är det som är på väg att hända? man går från det mörker som är där, till att vara i ljus. Till att BADA i ljus. Det kommer en låt... med en ljus ande bakom. Där EN kraft varit närvarande vid skapandet av den och man känner det i musiken! Så BAM helt plötsligt ryser man, musiken tar över, det känns som hela kroppen lyfts upp, man blir lätt i sinnet, man blir så ofantligt glad - det känns som man klarar allt i hela världen - jag vill bara dansa dansa dansa hela natten - det finns inget stopp! ÅH! Det är så det känns, när sådan här musik berör mig. I LOVE IT, LOVE IT LOVE IT LOVE IT! Har du känt känslan någon gång? har du varit med om det när du klubbat? JAG HAR ! och det är en så underbar känsla! Människor har kommit fram till mig - folk jag inte känner - de har frågat "vad går du på?" "du har dansat sådär i två timmar nu!" "du tar något!" Jag har gett dem ett leende, sett in i deras ögon sedan har jag sagt "jag behöver inte knark! Jag är nykter! Jag är glad för ljuset bor i mig och det är det enda jag behöver!"  KEEP ON DANCING!

Lyssna på musik som BYGGER  upp dig! Inte som bryter ner! 
Musik gör skillnad! Den förändrar stämningar och situationer. 

Skapad:
21 March 2014, 12:14
Läst:
3270 ggr
Dela:
  Dela med Messenger
Anmäl

Kommentarer (0)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

Inga kommentarer än.

Ljuv musik !

Vilken toppenlåt! Tröttnar aldrig på den :-) 

Skapad:
21 March 2014, 11:19
Läst:
3272 ggr
Dela:
  Dela med Messenger
Anmäl

Kommentarer (0)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

Inga kommentarer än.

#alltidmedmig

Gosigt att Roxy alltid vill vara nära - alltid vara med. Ihopkrupen som en liten boll vid min sida. Klockan ringde 6:30 imorse, Usch och FY!!!! Så irriterande att behöva gå upp tidigt, det värsta jag vet! Okey att ställa alarmet på 8 men någonting med 6 är ju helt förskräckligt! Nu ska jag dricka upp mitt kaffe o hoppas ögonen slutar kisa ofrivilligt snart....

Skapad:
19 March 2014, 07:08
Läst:
3659 ggr
Dela:
  Dela med Messenger
Anmäl

Kommentarer (2)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

 • Theblessedsuccess (K27)
  2014-03-21, 10:38

  Hej Marcus! jag är inte vegetarian, men lustigt att du ställer frågan till mig, jag och min kusin diskuterade det igår. Jag äter allt mindre o mindre kött - blir äcklad av det och jag tycker förfärligt synd om hur många av djuren behandlas. Jag äter nästan bara fisk och kyckling nu - men vet att de också behandlas illa, så det kanske slutar med att jag inte vill ha det heller tillslut. Älskar grönsaker och vegetarisk mat

  Love Natalie

 • marcus
  2014-03-21, 01:54

  Gäst

  konstig fråga kanske men jag undrar om du är vegetarian och hur du ställer dig till köttindustrin?

Profetior, vad är de bra för egentligen?

Tidningen DAGEN.SE skriver om en profet som 2013 berättar om en kommande olycka där ett plan störtar i Asien.. där över 200 personer befinner sig på planet... en sådan olycka har nu skett (med 240 pers ombord) 
Är detta konstigt? Njae, det tycker inte jag som lever ett övernaturligt liv, jag drömde själv (och har det nedskrivet i min profetiska dagbok) för två år sedan (på vår/sommarkanten) om en skjutmassaker i en biosalong i USA (läs om den HÄR) och tre veckor senare när jag satt vid köksbordet och lyssnade på radio läste nyhetsankaret upp min dröm för mig... (det var ju så det kändes, helt sjukt när jag hörde nyheten "men vänta nu, det här drömde ju jag om för några veckor sedan!") och jag visste inte vad jag skulle göra av min information... jag menar, vad gör man när något sådant inträffar? Det är en mycket märklig känsla men vad kunde lilla jag göra åt det? Inte så att jag hade kunnat stoppa det! Fick inget datum, ingen ort. Då undrar jag, varför man får profetior som dessa, när man ändå inte kan stoppa det?

Är det för att Gud vill "väcka upp sitt folk" och att människor ska komma till tro? Jag delade bara drömmen med mina närmsta - och min dagbok, men inte med några fler. Det är i alla fall intressant. Vore dock bra om profetiorna kunde komma till användning någon gång, så liv gick att rädda...

Skapad:
17 March 2014, 14:26
Läst:
3913 ggr
Dela:
  Dela med Messenger
Anmäl

Kommentarer (1)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

 • Caroline
  2014-03-17, 15:26

  Gäst

  Nu är det ju dock ingen som vet exakt vad som har hänt med planet och det mesta pekar på att planet har kapats och inte störtat, då kommunikationssystemen har stängts av manuellt medan planet fortfarande var i luften.

LAST SPRING!

Förra våren under en promenad : 

(Ser ni namnet bakom tulpanerna... Roxy tänk.. då visste jag inte att hon fanns, att jag ett år senare skulle få möta finaste lilla hunden! 

 

Skapad:
15 March 2014, 16:27
Läst:
4241 ggr
Dela:
  Dela med Messenger
Anmäl

Kommentarer (0)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

Inga kommentarer än.