Sista avsnittet: Danne & Bleckan - för varenda unge kategori: Unicef

De senaste tre veckorna har finest.se visat serien 'Danne & Bleckan - för varenda unge' här på sajten. Tillsammans med Unicef reste duon ner till Paraguay för att arbeta med de många gatubarn som lever under fruktansvärda former i landet. Under resan blev det många starka intryck, gripande ögonblick men också varma möten med minnen för livet. Idag sänder vi det sista avsnittet! 

Ungefär 150 familjer bor och arbetar vid soptippen Coronel Oviedo utanför San Lorenzo i Paraguay. UNICEF är på plats och kämpar för att fånga upp barnen omkring tippen och istället ge dem möjlighet att komma till så kallade Abrazos. Abrazo är en typ av fritidshem där barnen får mat, rena kläder läxhjälp och omtanke. Vill du hjälpa gatubarn runt om i världen – bli Världsförälder!

Läs mer om hur du kan engagera dig och göra skillnad för de här barnen >>

 

Skapad:
10 May 2012, 14:13
Läst:
1423 ggr
Dela:
  Dela med Messenger
Anmäl

Kommentarer (0)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

Inga kommentarer än.

Den här bloggposten vaccinerar 95 barn kategori: Unicef

Just nu söker UNICEF en hälsospecialist till konfliktområden i Afghanistan. I tjänsten ingår bland annat att massvaccinera miljontals barn mot stelkramp, polio och mässling.

Jag skulle gärna ta mig an uppdraget, men eftersom jag inte kommer loss så publicerar jag den här bloggposten istället. Då vaccinerar jag nämligen 95 barn runtom i världen mot stelkramp tillsammans med Apotek Hjärtat. Det är också bra.

Jag är med UNICEF i kampen för varenda unge. Vill du också vara med och förändra barns liv? Bli Världsförälder här: unicef.se/bli-varldsforalder. För 100 kronor i månaden är du med och ser  till att barn över hela världen får vaccin, medicin, rent vatten och utbildning.

Har du en blogg och vill vaccinera ytterligare 95 barn? För varje bloggare som publicerar den här bloggposten under kampanjen så skänker Apotek Hjärtat 95 stelkrampsvaccin. Läs mer och hämta bloggmaterial på unicef.se/sprid-budskapet/bloggkampanj (kampanjen gäller 16 april-13 maj eller upp till 5000 blogginlägg)

UNICEF vaccinerar barn i Elfenbenskusten

© UNICEF/Asselin

Bilden: UNICEF vaccinerar barn i Elfenbenskusten

Skapad:
3 May 2012, 16:39
Läst:
880 ggr
Dela:
  Dela med Messenger
Anmäl

Kommentarer (0)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

Inga kommentarer än.

Danne & Bleckan - nya intryck i Paraguay kategori: Unicef

Under en vecka i mars reste Danne och Bleckan från Salongbetong till ett av Latinamerikas fattigaste länder – Paraguay. Resan resulterade i en webbserie där vi får följa Danne och Bleckan och deras möte med några av världens mest utsatta barn – barn som lever och arbetar på gatan. Imorgon släpps tredje avsnittet. Nedan har du en trailer inför morgondagens program. 

Ungefär 150 familjer bor och arbetar vid soptippen Coronel Oviedo utanför San Lorenzo i Paraguay. UNICEF är på plats och kämpar för att fånga upp barnen omkring tippen och istället ge dem möjlighet att komma till så kallade Abrazos. Abrazo är en typ av fritidshem där barnen får mat, rena kläder läxhjälp och omtanke. Vill du hjälpa gatubarn runt om i världen – bli Världsförälder!

Läs mer om hur du kan engagera dig och göra skillnad för de här barnen >>

//Redaktionen

Trailer inför morgondagens avsnitt.... 

Se också ett klipp från gårdagens humorgala!

 

Skapad:
2 May 2012, 16:49
Läst:
625 ggr
Dela:
  Dela med Messenger
Anmäl

Kommentarer (0)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

Inga kommentarer än.

Danne & Bleckan fortsätter sin resa... kategori: Unicef

Nu kommer del 2 av 'Danne & Bleckan - för varenda unge'.  

Under en vecka i mars reste Danne och Bleckan från Salongbetong till ett av Latinamerikas fattigaste länder – Paraguay. Resan resulterade i en webbserie i fyra delar där vi får följa Danne och Bleckan och deras möte med några av världens mest utsatta barn – barn som lever och arbetar på gatan. Finest kommer att sända alla avsnitt här på sajten.

 //Redaktionen

Läs mer på Unicef

Skapad:
26 April 2012, 15:13
Läst:
1370 ggr
Dela:
  Dela med Messenger
Anmäl

Kommentarer (1)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

  • Anki
    2012-04-26, 19:40

    Gäst

    Så underbart det de göra! Och så otroligt viktigt att påminna världen om att det faktiskt fortfarande finns sånt här världen över och att det inte är okej! Kämpa på, så gör jag det med!

    Blogg: powerofcompassion.wordp

Danne & Bleckan - för varenda unge kategori: Unicef

Under en vecka i mars reste Danne och Bleckan från Salongbetong till ett av Latinamerikas fattigaste länder – Paraguay. Resan resulterade i en webbserie i fyra delar där vi får följa Danne och Bleckan och deras möte med några av världens mest utsatta barn – barn som lever och arbetar på gatan. Finest kommer att sända alla avsnitt. Se första delen här!

Gå till Unicef.seKlicka här >> 

Gå till Danne & Bleckans blogg på finestKlicka här >> 

Om Danne & Bleckan - för varenda unge
I samband med kampanjen För varenda unge 2012 testar UNICEF Sverige en ny typ av rörligt material som är framtaget enbart för webben. Tanken är att visa hur UNICEF arbetar i fält med målet att värva nya Världsföräldrar. 

Danne och Bleckan (Daniel Eriksson och Anders Bleckhorns) från Salongbetong, välkända profiler från SVT:s prisade web-satsning ”Från ingenting till någonting” (2011) reste i mars till ett av Latinamerikas fattigaste länder, Paraguay. Resultatet är en dokumentärserie i fyra avsnitt där vi får följa Danne och Bleckan under deras resa och möten med några av världens mest utsatta barn – barn som lever och arbetar på gatan.

Danne och Bleckan besöker bland annat en soptipp där barn tvingas arbeta långa dagar med att sortera ut värdefull plast och aluminium som sedan kan säljas. Men trots att många barn har det svårt finns det ljusglimtar. Vi får också se när Danne och Bleckan träffar barn som fått hjälp via det UNICEF-stödda projektet Abrazos som fångar upp barn som arbetar eller lever på gatan.

– Förhoppningen är att människor ska dra sitt strå till stacken. Det är lätt att sätta på sig skygglappar, men jag kommer inte kunna göra det längre, säger Danne Eriksson efter resan.

Webbserien som producerats av Frank Aschberg och John Hellberg ska visas vid fyra tillfällen från den 19 april till den 10 maj. Varje klipp är ca 5 minuter långt och visas förutom på unicef.se i bloggen och på youtube, även bland annat på Salongbetongs blogg, i expressen-tv samt här på finest.se

Dokumentärserien är uppladdning inför Humorgalan för varenda unge som sänds i TV4 den 1 maj, men den pekar också framåt mot UNICEFs satsning på att lyfta frågan om socialt utanförskap.

Skapad:
19 April 2012, 12:13
Läst:
991 ggr
Dela:
  Dela med Messenger
Anmäl

Kommentarer (0)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

Inga kommentarer än.