Finest analyserar #thevoicesverige kategori: Finest analyserar

Alla twittrade om detta igår. Vi pratar om The Voice Sverige. Fyrans substitut för numera nedlagda Idol. Dragplåster är fyra av Sveriges mest kända artister. Kvartetten som tillsammans (lustigt nog) bildar ordet C.O.M.P. Carola, Petter, Magnus Uggla och Ola Salo. Som själva under gårdagens premiär förtydligade att de inte är jury utan coacher. Noga det där. Jury eller coach, prislappen är gissningsvis hög för TV4. Med den sortens utgifter önskade man nog miljonpublik. Resultatet blev godkänt men troligtvis inte det önskade. De exakta siffrorna bjuder Dagens Media på.

Finest följde naturligtvis premiärprogrammet med spänning och höll också koll på responsen på Twitter. Där #thevoicesverige snabbt blev en tydlig trend. Betyget på programmet pendlade mellan svaga fyror och treor, dvs godkänt. Knappt. Men mediasverige följde med i händelseutvecklingen. Båda makarna Strömstedt var engagerade i programmet på twitter. Jenny Strömstedt skrev bl.a 'Kan inte komma över att den oerhört märkliga grundidén m #thevoicesverige är "Vi ger de fula sångarna en chans" medan Niklas Strömstedt ställde sig frågande till att Carola gjort en platta som heter 'vågrätt samliv'.

Finestredaktionens analys

Coacherna

Lite för mycket snäll-tv. Vi tycker inte att man ska vara elak för att underhålla. Men lite ärlighet hade inte skadat. Petter verkar ha en tvångstanke och vill trycka på allt. Carola är roligast att titta på när hon går igång som bara Carola kan. När hon kastar ur sig sina 'yeah' eller sätter upp foten på panelen och rockar loss. Man sitter bara och väntar på hennes utspel. Uggla är den starkaste personligheten och mest spontan. Äkthet är annars en bristvara. Känns för manusstyrt och ängsligt. 'Inte ska vi såra någon'. Ola Salo är mest reserverad men känns mest genuint hjärtlig av de fyra. Det saknas spontana känsloyttringar, brutal ärlighet och tydliga spänningsmoment. Om spänningen ska ligga i vilken coach de tävlande väljer så kommer vi att byta i reklampauserna.  

De tävlande

För oss som rör oss mitt i smeten fanns det mycket att relatera till. Stureplansprofilen och Linnea Franks kompis Josefine Persdotter, kändisbarnet Adrian Modigård (pappa Werner Modigård spelar i Eldkvarn), Shirin Khan körar på Miss Ingas nästa låt (eller är det hon som egentligen sjunger?) och Ulf Nilsson kilar stadigt med Idol-Linda eller Supernatural-Linda Warg om så önskas. Nivån var något sämre än väntat men hade sina ljusa stunder. Adrian Modigård var en av dessa. Men så har han det också i blodet. Vi kan dock inte alls förstå varför bara Petter tryckte 'We want you' när Ulf Nilsson äntrade scenen. Han var värd en bättre respons. Men det är klart. Namnet ligger honom i fatet.

Kvällens kommentar: När Carola kommenterade Tåwe Wannings looks med 'Det kanske är därför hon klarat sig så bra'. Auch.

Kvällens accessoar: Ola Salos stilettos

Kvällens vinnare: Ola Salo som värvade Adrian till sitt lag.

Kvällens mest populära coach: Petter. Men sen tryckte han på nästan allt. Eller var det allt?

Kvällens 'Just det, coacherna ser mig ju inte': Josefine Persdotter som la krut på sitt scenframträdande.

Kvällens 'lika som bär': Magnus Uggla och Helena Gutarra.

Totalbetyg: 3+ av 5 möjliga.

Slutkläm: Programmet kan ta sig. Kommer ta sig. Fyran har muskler nog att göra detta till en succé. Underhållningsmässigt finns det också potential då man slipper den freakshow som Idol brukar inleda med. Sen kommer Carola förr eller senare att göra eller säga något helgalet och då vill vi vara med.

Josefine%20Persdotter%20-%20Animal

Skapad:
5 January 2012, 10:11
Läst:
2844 ggr
Dela:
  Dela med Messenger
Anmäl

Kommentarer (1)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

  • Namn
    2012-01-05, 19:57

    Gäst

    Bra låt, vad heter den och vem är originalartisten?