Kommentarer (0)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

Inga kommentarer än.

Finest bjuder på en månads dejting kategori: Övrigt

Det tog bara en vecka från det att Ruben Flam, VD för Mopper, presenterat tanken bakom Whing för de två utvecklarna Anton och Yegor, till att arbetet med appen kom igång. Ett år senare var den färdiga produkten klar och sedan en vecka tillbaka är tjänsten igång. Enligt Ruben Flam har nya nyfikna användare strömmat in sedan dess. På bara sju dagar har två par gått från första kontakt till stadigt dejtande. Namnet "Whing" är en antydan på engelskans "wingman"/"winggirl", den vän som hjälper dig att hitta en dejt.

Det som är unikt med appen är att den först matchar två parter när båda visat intresse. Först då kan parterna kontakta varandra och börja skicka meddelanden. Vilket gör att man slipper bli kontaktad av personer som du inte är intresserad av. Du kan också genom en 'karta' i appen söka av var det finns personer just nu som passar dina kriterier. Du kan därmed t.ex hitta en ny partner på bussen, under en kväll på Café Opera eller i föreläsningssalen. Whing skulle kunna sammanfattas som tidseffektiv, resultatinriktad men rolig dejting; 

- Det finns ingen bättre vardagsspänning än att veta att din nästa partner kan sitta på samma buss som du. Och positioneringstjänsten i smartphones öppnar upp för en ny typ av dejting, säger Ruben Flam. 

Whing släpps i dagarna till iPhone® och är gratis för användaren första veckan. Efter en vecka kommer den att kosta sju kronor i månaden. 

- Visionen är att öka vardagsspänningen och möjliggöra det riktiga mötet, vi vill inte att man gömmer sig bakom en skärm hela tiden, säger Ruben Flam. 

Whing har en åldersgräns på 18 år för att värna om användarnas integritet. Appen är just nu gratis under en begränsad tid. 

Finest bjuder på en månads gratis medlemsskap
Gå in på whing.me/free/ och skriv in kampanjkoden "finest"

Länkar: 
Whing på Facebook®: facebook.com/whingapp
http://whing.me/sv/ Whings hemsida: whing.me/sv/ Länk till Whing på AppStore®: Klicka här >>

Skapad:
26 June 2012, 16:02
Läst:
4424 ggr
Dela:
  Dela med Messenger
Anmäl

Kommentarer (0)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

Inga kommentarer än.

Kommentarer (0)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

Inga kommentarer än.

Kvinnor sökes till studie kategori: Övrigt

Idag finns det inga bra undersökningar på hur p-piller påverkar sexualitet, välbefinnande och beteende. Detta vill Karolinska Institutet ändra på och söker dig kvinna som genom att medverka i en vetenskaplig studie kan förändra kunskapen om p-piller för framtidens kvinnor.

P-piller i Sverige:
Mer än 40 % av av alla unga kvinnor i Sverige använder p-piller som preventivmedel. I och med att kvinnor numera väljer att skaffa barn senare i livet kan kvinnor använda p-piller i flera decennier.

Idag saknas det basic-kunskaper om hur p- piller påverkar kvinnors sexualitet, välbefinnande och beteende. Negativa bieffekter som humörsvängningar och minskad sexuell lust är de vanligaste biverkningarna och leder ofta till att kvinnor slutar med p-piller. För många kvinnor som inte hittar något bra alternativ ökar risken för oönskade graviditeter och aborter..

Hur kvinnor mår av p-piller är en fråga som berör kvinnor över hela världen. Det enda sättet att få fram information som man som kvinna verkligen kan lita på är att söka kunskap genom forskning. Nu söker Karolinska Institutet kvinnor som frivilligt kan ställa upp som testpersoner och därmed förändra framtida kvinnors kunskaper om p-piller.

Syftet med studien:
Syftet med denna studie är att undersöka hur kombinerade p-piller påverkar sexualitet, välbefinnande och beteende hos unga kvinnor.

Ersättning:
Du får gratis p- piller för ett års användning efter avslutat studiedeltagande samt ersättning i pengar, trisslotter eller biobiljetter motsvarande 800 kr.

Så går det till:
Deltagarna kommer slumpmässigt att fördelas i två grupper för tre månaders behandling med antingen kombinerade p-piller (Neovletta®) eller overksamt medel (placebo). Varken kvinnan eller studiepersonalen vet vilken behandling som ges (p-piller eller overksamt piller). Du måste därför använda icke-hormonellt (annat) preventivmedel under studien. I början och i slutet av behandlingsperioden får Du svara på enkäter om sexualitet och välbefinnande. Vidare kommer Du i slutet av behandlingsperioden delta i experimentet som innefattar olika slags beteende som risktagande, självkontroll, tillit, tävlingsvilja och tro på sin egen förmåga. Det som du berättar i enkäter eller under behandling kommer att skyddas med sekretess och används bara för att skapa ett resultat där man berättar om testpersonerna som grupp.

Studien är unik och förväntas ge helt ny kunskap om hur p-piller påverkar sexualitet, välbefinnande och beteende hos unga kvinnor.

Kontakt:
Om Du är intresserad kan Du kontakta oss på Kvinnohälsan, Karolinska Universitetssjukhuset Solna. Angelica Lindén Hirschberg, professor, överläkare och Lotta Blomberg, forskningsbarnmorska:
kvinnohalsan.kk@karolinska.se

tel.08-341252

Vanliga frågor om p-piller - vi lät läkaren svara - läs mer >>

Skapad:
23 May 2012, 17:42
Läst:
1583 ggr
Dela:
  Dela med Messenger
Anmäl

Kommentarer (0)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

Inga kommentarer än.

Vem är Galaxa? kategori: Övrigt

Först trodde vi (vid ett snabbt ögonkast) att Peter Englund från Diamond Dogs slitit sig loss från diamanthundarna och startat eget. Men så är det inte, det ser vi ju. När vi bara tagit den första slurken av kaffekoppen ser vi ju att det här är en helt annan approach. Inte mystisk och frigjord som Peter Englund. Mer 'åh, jag ser att det finns ett bollhav där borta'. Men vi vet fortfarande inte vem hon är denna Galaxa. Fick ett pressmeddelande och tycker att det ser lite festligt ut ändå så vi lägger ut det...

Skapad:
16 May 2012, 09:32
Läst:
1366 ggr
Dela:
  Dela med Messenger
Anmäl

Kommentarer (0)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

Inga kommentarer än.

Finestprofiler goes cartoon kategori: Övrigt

Tecknade versioner av finest chefredaktör Alexander Erwik och redaktören Izabella Fröberg kan dyka upp i en samlingsbok som ska ges ut på nätet. Det är karaktären Lorden Zinclair som känner sig manad att berätta om sitt händelsrika liv. På Facebook bjuder han på en bild ur den kommande samlingsboken och där ser vi de två finestprofilerna posera vant. Tycker ni att det är likt?

//Redaktionen

Lorden Zinclair skriver på facebook; 

'För er som inte viste så har jag drivit en blogg om olika saker som händer i mitt liv vänner, kärleksrelationer. Intresset för mitt bloggande har varit så stor så nu ska tydligen en samlingsbok i 8 nr från det gångna åtet ges ut på webben. Jag säger bara stay tuned for more details och information om utgivnings datum händelser mm. Vem vet kanske är du med i ett av nr! Här är en sneak preview på en av sidorna ur boken!'

Skapad:
8 March 2012, 16:25
Läst:
1133 ggr
Dela:
  Dela med Messenger
Anmäl

Kommentarer (0)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

Inga kommentarer än.