Color Bug kategori: Träning & Skönhet

För alla er som undrar om jag drog en lina innan jag permanent färgade håret rosa, eller dylika hypoteser, så kan jag meddela att som mycket annat så är inte det rosa premanent. 

Jag köpte en Color Bug, som fungerar ungefär som en krita. Det är lite ögonskugga-konsistens på den här produkten. Man skrapar den mot håret så blir det rosa, men det försvinner med samma tvätt. Kul om man vill prova något nytt men inte är helt hundra på det, och där med inte vågar göra det permanent! En color bug kostar cirkus 150 spänn, beror säkert lite på vart man köper den. fanns även i typ grönt och lila. Jag vill dock ha en blå. Kul grej! 

Skapad:
6 August 2012, 18:36
Läst:
2110 ggr
Dela:
  Dela med Messenger
Anmäl

Kommentarer (0)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

Inga kommentarer än.

Hej hej i semesterfirandet!

Så himla skönt att äntligen ha semester! Jag jobbade typ ihjäl mig förra veckan så hade det inte varit för att jag fick gå på semester i söndags hade jag blivit helt knäckt. Men nu har jag vilat upp mig lite i Stockholm. Hänger intensivt med goda vänner och försöker samtidigt att ta det lite chill. Nu är jag på g till ett möte med Alexander Erwik som är min chef på Finest. Haft panik hela förmiddagen pga att jag inte hittat någon plattång. Gjorde två flätor så jag nu ser ut som hon från Starwars typ haha. Vad tycks?

Skapad:
23 July 2014, 13:41
Läst:
3113 ggr
Dela:
  Dela med Messenger
Anmäl

Kommentarer (0)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

Inga kommentarer än.

Mycket jobb kategori: Life of Amilia

Hej på er! 

Sorry att bloggen inte pumpar så starkt nu men jag har verkligen så sjukt mycket att göra den här veckan. Jag har bytt schema och där torskade jag bort en av mina lediga dagar som annars hade underlättat väldigt mycket för mig. Jag jobbar nu varje dag till typ 20.00 (även på helger) pga att vi har sjukaste personalbristen pga att alla är på semester typ.  Samtidigt som den lediga tiden maxats ner så sker väääldigt mycket grejer omkring.

Amie ligger inlagd på sjukhus och är jättejättejätte sjuk. Vilket såklart är svinjobbigt för mig som är orolig för henne. Hon har flyttats till en specialklinik i Kristianstad (som är typ 1,5 timme/ 2 timmar från Malmö med tåg). När jag slutar kl 20 varje dag blir det helt omöjligt för mig att hälsa på henne eftersom jag då är framme hos henne typ halv elva på kvällen.

Jag försöker, tillsammans med Douglas som jag hyr min nuvarande lägenhet av,  att hitta en ny hyresgäst. Man kan ju tycka att det borde vara världens enklaste grej att hitta någon som vill hyra en lägenhet i andra hand i Sverige år 2014, och det är det väl också till viss del. Vi hade hittat et idiot att signa med, men hon drog sig ur en dag innan kontraktsskrivningen. (Om jag blev arg? Ehm. Blev så trött på livet att jag fick migrän och somnade). Så nu måste jag rodda nya visningar, samtidigt som jag slutar 20.00 varje dag. 

På söndag går jag på semester och åker till Stockholm, sen Palma (vilket kommer bli så jävla skönt efter denna pucko-vecka).  Men jag har just nu panik för att jag inte ser hur jag ska hinna ha en lägenhetsvinsing, hinna åka till Kristianstad och hälsa på en av de viktigaste personerna i mitt liv som är typ döende, och hinna fucking packa, spela in en jävla MUF-film och DISKA  - innan söndag kl 18.00 (NÄR JAG JOBBAR FRÅN 9.30-20.00 TYP VARJE DAG??????????) Kan ju inte skita i jobbet heller. Gah. Får panik.

Har inte träffat Amie på snart 2 veckor pga att hon varit så sjuk och hinner jag åka till Stockholm innan jag besökt henne så kommer jag inte få träffa henne för en tidigast början augusti. Tycker så himla synd om henne och vill bara typ ta ledigt och vara med henne på sjukhuset Min älskade lilla sjuka sambo :'( (No homo).  

Skapad:
17 July 2014, 10:54
Läst:
4868 ggr
Dela:
  Dela med Messenger
Anmäl

Kommentarer (1)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

Tvålpump! kategori: Inredning

Hitta dessa snygga tandborsthållare och tvålpumpar på Lagerhaus här om dagen! Koppartorsken i mig leeer. Tror det var 89 kr styck men kan ha helt fel. En kollar ju inte prislapparna vid shoppingrundor längre haha  

Känns bra att inför min flytt så har man iaf löst de STORA VIKTIGA grejerna som...... tandborsthållare och doftljus, haha . Byrå, hyllor, TV och livsviktig förvaring osv det kan vi ta en annan dag!  

Idag är det mindre än en månad tills jag bor i min alldeles egna lägenhet! Hurra! 

Skapad:
15 July 2014, 23:03
Läst:
5467 ggr
Dela:
  Dela med Messenger
Anmäl

Kommentarer (0)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

Inga kommentarer än.

Real Technique kategori: Träning & Skönhet

'Har ju blivit helt tokigt sminkintresserad på senare tid. Att köpa bra och ordentliga borstar har stått på min lista länge. Men jag har aldrig riktigt känt att det varit värt pengarna. Men nu jäklar är det borstar och penslar högt och lågt här hemma. Jag har beställt nästan alla penslar från Real Techniques! Fick dem på posten i torsdags och blev suuperglad. Jag har än så länge bara hunnit pröva min blush brush och min contour brush. So far so good! Finns på lyko.se! 

Kitten innehåller:
Powder brush (Puder)
Blush brush (Rouge)
Detailer brush (concealer)
Pointed foundation brush (Foundation)
Bluffing brush (Puder/Minderalfoundation)
Conutour brush (Contouring)
Base shadow brush (Suddig ögonskugga)
Deluxe crease brush (Skrap ögonskugga)
Accent brush (Highlight)
fine liner brush (Eyeliner på kaka)
brow brush (ögonbryn) 
Samt deras svamp man kör foundation, concelaer och lite vad man vill med!

Hejdå Åhléns/Kicks/H&Ms sminkborstar som matchar så jäkla dåligt i badrumsglaset. Nu blir det allvar!

Skapad:
14 July 2014, 14:23
Läst:
6061 ggr
Dela:
  Dela med Messenger
Anmäl

Kommentarer (1)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

 • Missjennie (K30)
  2014-07-14, 15:24

  Velat ha med men varit för snål. Men det är verktygen som man bygger sminket med! Kicks borstar är verkligen sämst! Sephora budget är ändå rätt bra

MAC kategori: Träning & Skönhet

Ja jag har gått och blivit en MAC-tjej! Köpte ju deras sminkborttagnings olja för en månad sen. Den är väldigt bra, så jag tänkte pröva deras Fix+ som jag hört ska vara skit bra. Kom dock ut med mer grejer än bara den Fix+. Ett solpuder och en ögonskugga fick följa med hem också. Är kanon-nöjd med allt! Fix+ är magisk. 

MAC Fix+, en settingspray du kan spraya ansiktet med före eller efter make up, det får huden att se fuktig ut och inte så kakig av puder osv. Mer värda någonsin för alla er som har torr hy men envisas att använda mineralpuder. 

MAC Cleanse off Oil. Grym sminkborttagning som löser upp allt. 

MAC Bronzing Powder. Har endast testat denna en gång. Återkommer med kommentar om den!

Samt en perfekt vardags eller fest ögonskugga i mörkbrun/brons. Framhäver blå ögon lika bra som mascara framhäver ögonfransar.

 

Skapad:
13 July 2014, 14:10
Läst:
6515 ggr
Dela:
  Dela med Messenger
Anmäl

Kommentarer (1)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

 • Missjennie (K30)
  2014-07-14, 15:26

  Aldrig provat settingspray, men jag är torr så kanske skulle passa mig!

Ilse Jacobsen kategori: Shopping, Clothes & Outfits

Kolla vad jag fick av pappa i söndags! Jag har kollat suuperlänge på ett par svarta halvlånga gummistövlar med vita snören på från Ilse Jacobsen. När det regnar i Malmö så regnar det så stört mycket, det är värsta thailand här alltså haha. Regnet har i varje fall förstört två par av mina ballerinaskor inom loppet av 3 dagar. Så snygga gummistövlar var verkligen nödvändigt att skaffa. Givetvis har det varit 32 grader varmt varje dag sen jag fick stövlarna. Men blir det regn så lovar jag att jag springer ut direkt och tar en prommenix!

Illse's stövlar ligger mellan 1000-1200 kr beroende på höjd! 

Skapad:
12 July 2014, 11:03
Läst:
6960 ggr
Dela:
  Dela med Messenger
Anmäl

Kommentarer (0)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

Inga kommentarer än.

"En miljon på banken men ingenting att leva för". kategori: Life of Amilia

Jag har sagt att jag ska berätta för er - men sen känt att jag ska försöka sligra mig, och sen pressats av några av er som läser att jag ska berätta ändå. Jag kan inte berätta allt, men jag kan berätta en del. Jag tror det finns fler som får den här typen av kriser i sitt liv då och då, men i den instgram-värld vi lever i så är vi duktiga på att bara prata om det fina, och aldrig det ugly side of life. 

För ett tag sen så drabbades jag av en ganska grov ångest-attack. (Jag har haft ångest under en längre period men kan ha kontroll på det. Just nu dricker jag till exempel inte för att hålla ångesten nere.) Under flera dagar och nätter kunde jag inte tänka på något annat än att jag hade panik över min livssituation. Det bara tuggade i huvudet om och om igen. Jag kände hur jag stod med foten i två olika läger och visste inte vilket av dem jag skulle välja att ställa båda fötterna i. 

Ena sidan. Jag har en fastanställning, precis fått OK från min bank och kan köpa mitt livs första egna lägenhet. Att köpa lägenhet har varit mitt livs viktigaste mål väldigt länge. Att köpa bostad är frihet 2,0 för mig. I den lägenheten kan jag plugga, utbilda mig till något vettigt och sen flytta vart jag vill. Bara friheten att få måla väggen i vilken jävla färg jag vill är liksom en lyx man inte har idag. Jag har dessutom friheten att få vara politiskt aktiv i mitt liv just nu (det är inte lika fritt överallt, jag lovar) och det gör väldigt mycket för mitt sociala liv. 

Andra sidan. Det ringer från Stockholm. Den staden som innehåller en drös olika fantastiska människor som alltid är på mig via facebook och sms med att jag borde flytta hem till Stockholm igen för dem saknar mig. Och jag saknar dem. Jag är mer ensam här än där, och när ensamheten inte är frivillig och dessa människor smsar och på så sätt påminner mig om att jag varje dag väljer bort dem för att bo här. Bo här ensam. Då svider det. Under den här period sved det extra mycket. Samtidigt torskar jag budgivningen på drömlägenheten här och hittar inte något nytt objekt som är värt pengarna. Det blir problem på jobbet som gör att jag inte kan sova på nätterna. Så jag börjar ställa mig själv frågor. Hur länge vill jag fortsätta jobba såhär? Behöver jag omväxling? Är detta rätt för mig?

Plötsligt öppnas en ingång. Jag erbjuds ett helt annat jobb i Stockholm. Jag tvekar, för att boendet är ett problem. Men boende löser sig. Jag får flytta hem till mamma. Kanske ett steg bakåt i utecklingen men nu är vägen tillbaka till Stockholm helt öppen. Många, nästan alla av de människorna som fått mig att aldrig längta hem här, ska eller har redan flyttat. Nu kan även jag packa och dra härifrån när jag vill. Precis på samma sätt som jag flyttade hit på. 

Men så inser jag vilka kontraster jag står och väljer mellan. Att ta steget fram, och köpa bostad och börja utbilda sig - men att behöva bita ihop och signa upp mentalt för minst 4 år till utan sina bästa vänner och utan staden som hjärtat faktiskt klappar hårdast för. 

Eller så backar jag. Tar mitt pick och pack, flyttar hem till mamma och delar rum med min syrra bara för at jag så desperat gärna vill bo i Stockholm. Fortsätter hanka mig fram på devise random jobb och låter det dröja minst typ 3 år till innan jag utbildar mig till något seriöst. Om det ens någonsin skulle ske när man bor i Stockholm? Men, jag får vara i Stockholm, med dem där människorna som får mig att alltid känna mig som center of the universe.  Vad väljer man?

Jag ringde en miljard telefonsamtal den där dagen. Jag ringde mamma, jag ringde vänner, jag ringde syskon. De flesta sa att jag skulle bo där dem själva befann sig. Dvs stockholmarna lobbade för stockholm och malmöiterna lobbade för malmö. Jag kände inte att jag blev klokare, tills jag pratade med min syster. Hon frågade "Vart är det stört chans att du börjar plugga?" och då svarade jag här. Då sa hon utan att tveka "Ja bra, stanna då". Hon blev därmed den enda personen som föreslog mig att stanna i den staden som rådgivaren själv inte bodde i, och det kändes då som ett opartiskt och bra råd. Men samtidigt växte en enorm ångest över vad som skulle ske om jag nu skulle välja fel. Köper jag fastighet här så kan jag inte ångra mig en månad senare? Tackar jag ja till jobbet i Stockholm så kan jag inte ångra mig och flytta tillbaka till Malmö om 2 månader? Jätte mycket stor jobbig svart intesiv dödsångest över detta. Jag tänkte bara "tänk om jag gör fel nu" i flera timmar. Och jag kunde inte sluta älta detta med mig själv. Ältade i absurdum. Det tog aldrig slut. 

 

Så vad valde jag? Jag valde att vara långsiktig. Jag la ett bud på en lägenhet som jag gillade, signade kontraktet dagen efter och jag ansökte till komvux för att läsa till en kurs jag inte har med mig från gymnasiet som jag behöver för att komma in på det jag vill läsa på universitetet (Trögt att behöva komvuxa men Matte C var inte på min like-lista i gymnasiet.). Jag grät en skvett men sen kändes det okej efter att jag fått gråta i luren i ett telefonsamtal till mamma. När jag tänkte på att man är mer ledig som student än som någon som jobbar 8 timmar om dagen, och att det innebär att jag kan åka hem mer så kändes det mer okej. Att ekonomin blir bättre av att jag äger min bostad fick det också att kännas bättre och sen, most of all, tanken på ett liv med diskmaskin fick nästan känslan av livskrisen att blåsa bort. Skämt och sido. Ett miljöombyte är högst nödvändigt för mig just nu.

Min livskris slutade alltså i ett köpt i miljonklassen. Man kan säkert komma billigare undan, det är min ambition tills jag fyller 30!
 

Skapad:
11 July 2014, 23:15
Läst:
7136 ggr
Dela:
  Dela med Messenger
Anmäl

Kommentarer (1)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

 • Missjennie (K30)
  2014-07-14, 15:32

  Tycker du gjorde helt rätt! Sthlm finns alltid kvar! Ditt kan du åka upp om du vill och dina vänner kan åka ner!

Livskris = lagom över kategori: Life of Amilia

Ja nu kan man väl säga att min livskris har löst sig. Tror faktiskt jag ska vara väldigt öppen i detta och berätta en stor del för er. Men det gör jag imorgon. För nu ska jag sova. Öppnar på jobbet imorgon. Puss godnatt!
Skapad:
7 July 2014, 23:41
Läst:
8343 ggr
Dela:
  Dela med Messenger
Anmäl

Kommentarer (0)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

Inga kommentarer än.