Välkommen till bloggvärlden kategori: Erwiks tankar

Vanligt hyfs i bloggvärlden, finns det?

Igår kväll var jag på trevlig fest hos D.brand och kollade på deras kommande kollektion. Jag hade verkligen supertrevligt. Framför allt så var sällskapet trevligt. Hamnade vid ett bord med en frisörska från Project Sthlm, en tjej som jobbar på d.brand och precis som min vän Eva Nazemson har en pojkvän som är producent för RedOne. Och en lång kille som bloggar på stureplan.se. Här har ni hans blogg

Tjejernas namn minns jag, Marre...och Mia...ah...skulle inte skriva under på det där sista. Jag måste träffa folk 3-4 gånger och verkligen ha ett samtal med dem lika många gånger för att det ska sätta sig. Borde finnas en diagnos på detta.

Jag hade sjukt trevligt. Vid 8-tiden, mitt under pågående festligheter, får jag ett 'kommando-sms' från en bloggare. 'XXX Nummer!!!' Okej. Jag ser att hon vill ha tag i X nummer. Jag är ledig. Hon är kort och otrevlig. Jag känner helt enkelt inte för att slita mig från samtalet ännu en gång ikväll. Jag har redan svarat på sms 12 gånger sen jag kom hit. Det måste ju finnas andra som kan vara behjälpliga. Och jag får såna sms varje dag efter arbetstid. Om tonen är kort och tråkig så väcks det arroganta i mig. Ibland känner jag helt enkelt, oavsett ton, att det där får vänta. Jag är inte eniro. När klockan är 20.15 en fredag så är jag off duty om det inte är något väldigt akut. Jag kan inte vara tillgänglig dygnet runt för bloggare som inte kan exportera och sen importera telefonnummer när de byter telefon. 

Och här är ett tips. Om man skulle vilja ha ett nummer av mig 20.15 en fredag så börjar man sitt sms med hej. Det är nästan garantiutdelning på det. 

Lite senare på kvällen så svarade jag ändå. Med 'Tack jag mår bra, hur mår du själv?'. Lite spydigt så där. Kanske fattar hon vinken. Och sen fick hon numret. Halv två på natten fick jag ett nytt sms.'Slutar blogga om 3 månader, tack för den här tiden'. Man orkar ju inte. Men gör då det. Be my guest. För om förutsättningarna för att den här bloggaren ska vara kvar på finest är att jag ska vara konstant online, precis som en småbarnsförälder uppmärksamma varje litet skrik på 'choklad och glass' och tassa på tå för hennes impulsiva och omogna beteende. Ja, då är vi ändå ingen bra match. Lycka till!


Skapad:
18 August 2012, 13:16
Läst:
2386 ggr
Dela:
  Dela med Messenger
Anmäl

Kommentarer (11)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

 • Martini
  2012-08-24, 08:56

  Gäst

  Helt rätt.. så funkar jag också... Vanligt hyfs tack!

 • Namn
  2012-08-22, 22:05

  Gäst

  Men snälla du, det är inte första gången du är dramatisk och ska överdiva. Du brukar ta saker och ting mycket personligt och fula dig tillbaka mot folk som i fråga aldrig gjort dig nått!

 • alexerwik (M)
  2012-08-22, 17:01

  Det handlar inte om att smöra. Det vill jag helst inte att folk ska göra mot mig. Jag gillar rak kommunikation men med tydliga inslag av vanligt hyfs.

 • Namn
  2012-08-22, 14:52

  Gäst

  Gud så patetisk du är! Måste alla smöra för dig för att du ska må bra eller. Hon sa inte Hej, jag måste vara dramatisk nu och skriva ett helt jävla inlägg om detta. Sorgliga människa!

 • Får \"icke invigda\" gilla en trevligt blogg?
  2012-08-20, 05:29

  Gäst

  "Namn
  2012-08-19, 20:30
  jackie är ju inte ens bloggare på finest
  tror du skriver till fel person va?"

  Jacke ska börja blogga på finest. Bra att DE vet vad de får?
  Är de beredda på detta?

  Självklart kan man vara cynisk, och anse att de får styra upp det själva. Men om det inte är så att "gamlingarna" har nageln i ögat på chefen, så undran man ju?

  Hur många mer extremt välbesökta storbloggar ska de få förstöra? Hacka sönder. Få besökare att inte trivas (alla blir inte lockade av "rykten, kröka och fyllskandalskandaler")

  Hör de som inte dånar av välbehag över detta inget på Finest att göra? Nå säg det till dessa bloggare med sina flera millioner besök då, så de vet att de inte är välkomna.

  För firhet, men inte OK för ett gäng att ständigt parasitera (snor klick genom att skapa bråk) och långsamt förstör storbloggarna bloggar.
  Det är ju inte första gången det hände!!.

  Finest inte inte uppmärksammat att det är en omsvängning nu..inte lika intressant med "fylla, jag får straita killar, storleken, faghags.

 • Namn
  2012-08-19, 20:30

  Gäst

  jackie är ju inte ens bloggare på finest
  tror du skriver till fel person va?

 • Alex
  2012-08-19, 19:59

  Gäst

  Håller med dig Alex! Stå på dig! Heja heja heja!

 • Jackie Ferm: Hur tankte ni dar??
  2012-08-19, 16:01

  Gäst

  Jag undrar ocksa hur ni tanker kring att ta in Jackie Ferm som bloggare. Jag postade en fraga om detta tidigare, men fick aldrig ett svar. Jag har darfor klistrat in den igen nedan.

  Det blir ju ocksa jattekul for nyrekryterade Hanna J att fa annu en av sina mobbare, som fortalat henne pa olaglitg vis pa sin blogg, till samma portal. Inte konstigt om hon snart byter...

  "
  Jackie Ferm: Hur tankte ni dar??
  2012-08-17, 15:54

  Fattar verkligen inte hur ni tanker nar ni tar in Jackie Ferm som toppbloggare. Det finns ingen annan i hela bloggvarlden (nej, dar ligger Kissie och kompai verkligen i la) som hangt ut, fortalat och hotat sa manga privatpersoner pa sin blogg. Dessutom forsorjer hon ju sig pa kriminell verksamhet (eller gjorde?), inkl. skenaktenskap och manniskosmuggling etc. Nej, dar sjonk ni verkligen i mina ogon.

  Och nej, tro inte att hon slutat med sina "old ways". Har ar bara ett av manga exempel pa ett inlagg skrivet for mindre an en manad sen:
  http://www.nattstad.se/djungeltelegrafen?id=3574315

 • Er nya bloggare?
  2012-08-19, 11:49

  Gäst

  Var ska man posta detta?
  "Postat den 18 augusti, 2012 av jackieferm

  ..
  ...
  ....
  .....
  Mina läsare. Jag har ingen lust att blogga om vad jag har hittat på för kul. Jag gör det det på den andra bloggportalen jag kommer att byta till senare.
  Vidriga människa. Jag förstår att sverigedemokraterna finns när det finns sådana personer som du. Åk hem till ditt eget land och förstör istället, snälla gör det. Får se vad araberna tycker om din stil? De hade säkert börjat med en halshuggning! Tvi."

 • LLia
  2012-08-18, 15:16

  Gäst

  Ms R (XL)?

 • Namn
  2012-08-18, 13:32

  Gäst

  Ha ha ha! Maste vara Rosanna eller meral.

Tar en paus från bloggen

Man måste ju erkänna det. Jag är den äldsta bloggaren som inte är en Hollywoodfru eller kvinnlig svensk artist över 40. Man får ju berömma mig för hur länge jag klarade av att göra det vid sidan om ett krävande heltidsjobb. Vid sidan om att också finnas där för 140 andra bloggare. Runt sju inlägg om dagen är väl mitt snitt. Det hinner jag inte med längre. Det har med tiden känts lite tvångsmässigt att kommunicera här, på min egen facebook, på instagram och sen stundtals i finest alla officiella kanaler. Jag satte mig ner och kikade på var min energi och kraft behövs mest. Och det är tyvärr inte här. Finest har otroligt stora planer för det kommande året. Det känns väldigt spännande att få vara med och skapa något stort. Det har det varit i 8,5 år och det kommer fortsätta att vara häftigt. Mitt fokus som chefredaktör kommer ligga på förverkligandet av en mycket bättre bloggportal för alla de som bloggar här på finest.se. Tyvärr blir det på bekostnad av att jag inte själv kommer hinna blogga. Just nu i allafall. Det är ok om än lite ironiskt. Tiden är ändå inne på något sätt. Jag kommer fortsätta att sprida mina tankar, men i en annan form framöver. Jag tar ett steg tillbaka. Verkar i bakgrunden. Skönt på något sätt.Tack till alla läsare som följt mig under mina år som bloggare. Både pepp och skit fyller sina olika funktioner. Båda sakerna driver en person framåt. Och det har ju gått bra hittills. På sätt och vis kommer jag att tycka att det ska bli rätt skönt att inte vara så exposed. Framför allt kommer jag tycka att det ska bli skönt att få fokusera på det som är viktigast för mig just nu. Och det är att hinna med det som finns i min kalender.  Kanske kommer jag tillbaka till bloggen men just nu får den vila ett tag. Det finns 140 andra toppbloggare här på finest som jag är övertygad om kommer roa er mer än tillräckligt. 


Skapad:
30 September 2014, 20:25
Läst:
189933 ggr
Dela:
  Dela med Messenger
Anmäl

Kommentarer (3)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

 • jakobscloset (M)
  2014-10-05, 22:26

  Lite synd ändå. Du skriver grymt bra! :/

 • Pelleeriksson (M43)
  2014-10-01, 09:20

  Helt rätt du ska ju fokusera på att driva finest och det är ju inte att blogga direkt utan supporta och göra saker för de SOM bloggar och du gör ett grymt bra jobb fast lite elak ibland

 • david
  2014-10-01, 01:48

  Gäst

  jaha, så lätt kan det vara, chefredaktör?

Så sjunger Foki kategori: Musik

Förr i tiden skulle bloggarna bli popstjärnor. Översminkade i flashiga kläder och med dålig läppsynk försökte de en efter en. I var sin copypaste britney-video. Trist och så förväntat. Jag tyckte att Dessies låt var dansant i några dar. Men thats it. Ingen lyckades riktigt. Ja, det skulle vara Samir Badran då. Det måste man ge honom. När bloggare idag försöker sig på musik så är det mer 'här sitter jag på min sängkant och sjunger till enkelt gitarrspel.  Enkelt, äkta, bra. Här är Fokis bidrag till den svenska musikbranschen. 

Skapad:
30 September 2014, 15:49
Läst:
191366 ggr
Dela:
  Dela med Messenger
Anmäl

Kommentarer (0)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

Inga kommentarer än.

Kommentarer (1)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

Schweizisk humor

Hittade den här i ett badrum i Zürich. De är inte lika imponerade över sociala medier där. Knappt nån uppdaterar sin instagram och det ska mycket till för att de ens är officiella på facebook med att de är gifta eller har en partner. Det är en annorlunda kultur helt enkelt. Ibland så är det uppfriskande, ibland känner jag mig som en alien. Jag vågade inte nämna att jag har en blogg på den där festen, än mindre att vi faktiskt samlar på dem. 


Skapad:
29 September 2014, 21:22
Läst:
197209 ggr
Dela:
  Dela med Messenger
Anmäl

Kommentarer (0)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

Inga kommentarer än.

Hör Gina Dirawi sjunga kategori: Musik

Hittade den här låten med Gina Dirawi på youtube. Hörde henne såklart sjunga som programledare i Mello och tänkte att 'det där gjorde hon förvånansvärt bra'. Sen läste jag något om att hon ville satsa på musiken. Jag gillar hennes röst. Man får ju säga att det är tvära kast som underhållare. Hennes grej har ju varit att få folk att skratta. Nu vill hon att vi ska beröras på ett annat sätt. Jag ska inte säga att jag inte gillar det. Kända människor som alltid kommer med exakt det man förväntat sig. hur kul är det? Jag gillar Ginas röst men stör mig på bakgrundsupprepningen av Love love love love. Den behövs inte. Ge mer utrymme för Ginas röst istället. Man kan nästan känna på passionen hon har för musiken. 

Skapad:
29 September 2014, 16:31
Läst:
198700 ggr
Dela:
  Dela med Messenger
Anmäl

Kommentarer (2)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

 • PernillaPramberg (K30)
  2014-10-01, 00:48

  Coolt! Starkt av henne att sjunga den. Musik är som konst. Man blottar sigsjälv många gånger.

  Kommentarer som att text är pinsamt och dåligt är tråkigt att höra. Jag väljer starkt. inte många som vågar

 • Årligt Talat
  2014-09-29, 18:18

  Gäst

  Hon har mycket riktigt en mycket bra röst. Men låten och framförallt texten suger. Den är pinsamt dålig. #pinsamt

Trådlösa lurar för en aktiv träningsperson kategori: Träning

Nu behöver jag inte längre tänka på var jag ska ha mobilen när jag tränar och vill lyssna på musik. Den kan ligga en bit bort med mina nya trådlösa lurar från Jabra. Förutom att jag är mycket mer fri och rörlig i mitt tränande så är det bra och klart ljud i lurarna. En röst guidar dig enkelt till hur du kopplar dem till mobilen. Du har dessutom hela 8 timmar på dig innan batterierna är slut. Lurarna går också att använda när jag flyger. En sladd följer med som jag kan plugga in i flygplanets underhållningssystem. Priset i butik ligger på 900 kronor. 

Skapad:
29 September 2014, 11:32
Läst:
202899 ggr
Dela:
  Dela med Messenger
Anmäl

Kommentarer (0)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

Inga kommentarer än.

Här hör jag hemma kategori: Zurich

Den här helgen är ännu en pojkvänshelg i Zürich. Jag är här varannan helg och det har blivit min ventil i livet. Förutom att jag ger er bloggläsare en update så håller jag mig borta från jobbet. Man behöver de där ventilerna. Jag lovar. Annars kommer man inte att fungera i ett högpresterande jobb. 

Det blir på nåt sätt som att jag lever två olika liv. Jag har ett liv hemma i Sverige och ett här i Zürich, Jag älskar båda platserna lika mycket. Sen är det klart att det känns som att jag hör hemma här mer eftersom mitt hjärta bor här. Han är så underbar och bara hans närvaro gör mig glad. Vi behöver inte göra så mycket. Det här är min första erfarenhet av riktig och sund kärlek. Jag är så lycklig. Saknaden är såklart stor när vi inte ses. Den mesta av tiden så är vi ifrån varandra. Det är ett märkligt förhållande naturligtvis. Men det här resandet funkar faktiskt fint. Oväntat bra måste jag säga. Jag har lärt mig hur viktigt det är att ta vara på tiden. Vi har alltid roligt tillsammans och gör det bästa av vår tid tillsammans. Det är viktig kunskap som man kan använda till annat i livet. Lägg inte energi på saker som inte får dig att må bra. I slutändan har vi inte så mycket tid i livet.  

Idag har vi lagt golv på R:s balkong. Det var min födelsedagspresent till honom. Sen gick vi ut i solen och la oss i en park med hans kompis Denise. Det är sensommarväder här. Stor kontrast till Sverige måste jag säga. Det känns som att Zürich alltid är lite bättre vädermässigt än hemma. 

Om någon timme ska vi på födelsedagskalas hos en av R;s kompisar. Sen blir det förmodligen utgång på det. Imorgon har vi en lugn och skön söndag innan jag flyger hem måndag morgon. Hoppas ni får en fin helg i Sverige

Skapad:
27 September 2014, 19:18
Läst:
211368 ggr
Dela:
  Dela med Messenger
Anmäl

Kommentarer (0)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

Inga kommentarer än.

VIP ut till Arlanda med Taxi Stockholm

Jag tog flyget till Zürich igår. Det har blivit rätt många resor till Schweiz på sistone. Två gånger i månaden reser jag den här sträckan för att spendera tid med min man. Resandet har blivit en del av vardagen. Det är klart att det finns utmaningar. Jag gör så mycket jag kan för att slippa onödig och obekväm restid. Att sitta på flygbuss har jag liksom gett upp vid det här laget. Sorry. Jag åker alltid fredag eftermiddag kväll och försöker få så mycket gjort som möjligt innan jag sticker. Taxi har med tiden blivit nödvändigt ut till arlanda för att jag ska kunna vara kvar på kontoret så länge som möjligt. De 40 minuter jag spar på att bli upphämtad utanför kontoret är guld värt faktiskt. Varje gång. 

Igår testade jag Taxi Stockholms nya premium-tjänst. För ett litet (knappt märkbart) påslag så får du extra hög standard på bilen, extra bekvämlighet (det är antingen Mercedes E-klass eller Volvo S80), diskreta svarta bilar utan takskyltar och en chaufför i kostym. Chauffören i det här fallet var dessutom väldigt trevlig. Vi pratade bland annat om musik (han visade sig vara gitarrist i ett känt coverband) om resor och taximarknaden i stort. Trots bilköer (som det är vid den här tiden) så gick tiden fort. Jag uppskattar verkligen saker som gör att jag glömmer bort stressen på väg ut till arlanda. Det känns som att man får nog av den ändå här ute. Tack till dig som körde som fick mig att koppla bort jobbet och inta viloläge redan i taxin till flygplatsen. 

Det här är ett bra alternativ till taxi om du vill anlända med stil till ett event eller köra runt viktiga kunder från a till b. Och det utan att kosta skjortan. Om du vill testa den här tjänsten vilket jag rekommenderar att du ska göra, så ring 08-16 75 70 och fråga efter Premiumtjänsten. 

Skapad:
27 September 2014, 08:59
Läst:
215563 ggr
Dela:
  Dela med Messenger
Anmäl

Kommentarer (0)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

Inga kommentarer än.