Välkommen till bloggvärlden kategori: Erwiks tankar

Vanligt hyfs i bloggvärlden, finns det?

Igår kväll var jag på trevlig fest hos D.brand och kollade på deras kommande kollektion. Jag hade verkligen supertrevligt. Framför allt så var sällskapet trevligt. Hamnade vid ett bord med en frisörska från Project Sthlm, en tjej som jobbar på d.brand och precis som min vän Eva Nazemson har en pojkvän som är producent för RedOne. Och en lång kille som bloggar på stureplan.se. Här har ni hans blogg

Tjejernas namn minns jag, Marre...och Mia...ah...skulle inte skriva under på det där sista. Jag måste träffa folk 3-4 gånger och verkligen ha ett samtal med dem lika många gånger för att det ska sätta sig. Borde finnas en diagnos på detta.

Jag hade sjukt trevligt. Vid 8-tiden, mitt under pågående festligheter, får jag ett 'kommando-sms' från en bloggare. 'XXX Nummer!!!' Okej. Jag ser att hon vill ha tag i X nummer. Jag är ledig. Hon är kort och otrevlig. Jag känner helt enkelt inte för att slita mig från samtalet ännu en gång ikväll. Jag har redan svarat på sms 12 gånger sen jag kom hit. Det måste ju finnas andra som kan vara behjälpliga. Och jag får såna sms varje dag efter arbetstid. Om tonen är kort och tråkig så väcks det arroganta i mig. Ibland känner jag helt enkelt, oavsett ton, att det där får vänta. Jag är inte eniro. När klockan är 20.15 en fredag så är jag off duty om det inte är något väldigt akut. Jag kan inte vara tillgänglig dygnet runt för bloggare som inte kan exportera och sen importera telefonnummer när de byter telefon. 

Och här är ett tips. Om man skulle vilja ha ett nummer av mig 20.15 en fredag så börjar man sitt sms med hej. Det är nästan garantiutdelning på det. 

Lite senare på kvällen så svarade jag ändå. Med 'Tack jag mår bra, hur mår du själv?'. Lite spydigt så där. Kanske fattar hon vinken. Och sen fick hon numret. Halv två på natten fick jag ett nytt sms.'Slutar blogga om 3 månader, tack för den här tiden'. Man orkar ju inte. Men gör då det. Be my guest. För om förutsättningarna för att den här bloggaren ska vara kvar på finest är att jag ska vara konstant online, precis som en småbarnsförälder uppmärksamma varje litet skrik på 'choklad och glass' och tassa på tå för hennes impulsiva och omogna beteende. Ja, då är vi ändå ingen bra match. Lycka till!


Skapad:
18 August 2012, 13:16
Läst:
2379 ggr
Dela:
  Dela med Messenger
Anmäl

Kommentarer (11)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

 • Martini
  2012-08-24, 08:56

  Gäst

  Helt rätt.. så funkar jag också... Vanligt hyfs tack!

 • Namn
  2012-08-22, 22:05

  Gäst

  Men snälla du, det är inte första gången du är dramatisk och ska överdiva. Du brukar ta saker och ting mycket personligt och fula dig tillbaka mot folk som i fråga aldrig gjort dig nått!

 • alexerwik (M)
  2012-08-22, 17:01

  Det handlar inte om att smöra. Det vill jag helst inte att folk ska göra mot mig. Jag gillar rak kommunikation men med tydliga inslag av vanligt hyfs.

 • Namn
  2012-08-22, 14:52

  Gäst

  Gud så patetisk du är! Måste alla smöra för dig för att du ska må bra eller. Hon sa inte Hej, jag måste vara dramatisk nu och skriva ett helt jävla inlägg om detta. Sorgliga människa!

 • Får \"icke invigda\" gilla en trevligt blogg?
  2012-08-20, 05:29

  Gäst

  "Namn
  2012-08-19, 20:30
  jackie är ju inte ens bloggare på finest
  tror du skriver till fel person va?"

  Jacke ska börja blogga på finest. Bra att DE vet vad de får?
  Är de beredda på detta?

  Självklart kan man vara cynisk, och anse att de får styra upp det själva. Men om det inte är så att "gamlingarna" har nageln i ögat på chefen, så undran man ju?

  Hur många mer extremt välbesökta storbloggar ska de få förstöra? Hacka sönder. Få besökare att inte trivas (alla blir inte lockade av "rykten, kröka och fyllskandalskandaler")

  Hör de som inte dånar av välbehag över detta inget på Finest att göra? Nå säg det till dessa bloggare med sina flera millioner besök då, så de vet att de inte är välkomna.

  För firhet, men inte OK för ett gäng att ständigt parasitera (snor klick genom att skapa bråk) och långsamt förstör storbloggarna bloggar.
  Det är ju inte första gången det hände!!.

  Finest inte inte uppmärksammat att det är en omsvängning nu..inte lika intressant med "fylla, jag får straita killar, storleken, faghags.

 • Namn
  2012-08-19, 20:30

  Gäst

  jackie är ju inte ens bloggare på finest
  tror du skriver till fel person va?

 • Alex
  2012-08-19, 19:59

  Gäst

  Håller med dig Alex! Stå på dig! Heja heja heja!

 • Jackie Ferm: Hur tankte ni dar??
  2012-08-19, 16:01

  Gäst

  Jag undrar ocksa hur ni tanker kring att ta in Jackie Ferm som bloggare. Jag postade en fraga om detta tidigare, men fick aldrig ett svar. Jag har darfor klistrat in den igen nedan.

  Det blir ju ocksa jattekul for nyrekryterade Hanna J att fa annu en av sina mobbare, som fortalat henne pa olaglitg vis pa sin blogg, till samma portal. Inte konstigt om hon snart byter...

  "
  Jackie Ferm: Hur tankte ni dar??
  2012-08-17, 15:54

  Fattar verkligen inte hur ni tanker nar ni tar in Jackie Ferm som toppbloggare. Det finns ingen annan i hela bloggvarlden (nej, dar ligger Kissie och kompai verkligen i la) som hangt ut, fortalat och hotat sa manga privatpersoner pa sin blogg. Dessutom forsorjer hon ju sig pa kriminell verksamhet (eller gjorde?), inkl. skenaktenskap och manniskosmuggling etc. Nej, dar sjonk ni verkligen i mina ogon.

  Och nej, tro inte att hon slutat med sina "old ways". Har ar bara ett av manga exempel pa ett inlagg skrivet for mindre an en manad sen:
  http://www.nattstad.se/djungeltelegrafen?id=3574315

 • Er nya bloggare?
  2012-08-19, 11:49

  Gäst

  Var ska man posta detta?
  "Postat den 18 augusti, 2012 av jackieferm

  ..
  ...
  ....
  .....
  Mina läsare. Jag har ingen lust att blogga om vad jag har hittat på för kul. Jag gör det det på den andra bloggportalen jag kommer att byta till senare.
  Vidriga människa. Jag förstår att sverigedemokraterna finns när det finns sådana personer som du. Åk hem till ditt eget land och förstör istället, snälla gör det. Får se vad araberna tycker om din stil? De hade säkert börjat med en halshuggning! Tvi."

 • LLia
  2012-08-18, 15:16

  Gäst

  Ms R (XL)?

 • Namn
  2012-08-18, 13:32

  Gäst

  Ha ha ha! Maste vara Rosanna eller meral.

Utmanande och tuff cirkelträning - Milon@Balance kategori: Träning

Igår var jag och testade Milon på mitt gym Balance. Det här är en tysk form av cirkelträning som passar alla. Du får ett eget smartcard som gör att du slipper hålla på med inställningar mer än en första gång. Allting lagras och du kan också hålla koll på ditt resultat genom att logga in på den profil varje Milon-tränare får. Det är ett elektroniskt styrt motstånd vilket gör att det här är säkrare träning på många sätt. Du stoppar in ditt kort och sen är det bara att köra igång. Jag älskade det här och dessutom tar det bara 17 minuter per pass. Men 17 minuter räcker för att göra dig ordentligt svettig. Du kan naturligtvis köra mer än ett pass men rekommenderat är att hålla sig till två. Jag kommer göra ett längre reportage om Milon på finest inom kort. Håll utkik efter det. 

LÄS MER OM MILON PÅ BALANCE HEMSIDA >

Foto: Lisa Sjösten

Skapad:
17 September 2014, 17:10
Läst:
3916 ggr
Dela:
  Dela med Messenger
Anmäl

Kommentarer (0)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

Inga kommentarer än.

Kommentarer (0)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

Inga kommentarer än.

BLOGGARE INTE LÄNGRE FULKULTUR kategori: Bloggvärlden

Jag minns för några år sen när bloggare ansågs som fulkultur i de lite finare rummen. Ingen förstod hur de kunde dra så mycket intresse och svensk finkultur gjorde sitt yttersta för att hålla bloggarna borta från de finare rummen. Traditionella kändistidningar ville inte ta med bloggare i sina vimmelreportage, för var de verkligen kändisar på riktigt? Modetidningarna undvek att bekräfta modebloggare som viktiga opinionsbildare för unga konsumenter. Det tog lång tid för en del företag att inse vikten av att försöka nå bloggarna och deras läsare. I politiska debatter var det länge helt otänkbart att använda sig av något annat än politiska bloggare. 

Allt det är ändrat nu. Plötsligt vill debattprogrammen ha med kommersiella bloggare i studion, inför valet fick vi mail från SR och svt som ville ha bloggares perspektiv i olika inslag om valet. Bloggare får utbilda marknadschefer på etablerade företag om hur man når virala framgångar. Och kändistidningarna har börjat skriva mer och mer om bloggare. Och Kenza kan få en produkt slutsåld i butik på bara en dag. 

Man har förstått att bloggare är viktiga för de unga konsumenterna och tittarna. Man har slutat att bortse från de hundratusentals följare en enda bloggare kan ha i veckan. Nu verkar det som att de allra första bloggarna gör sitt intåg i melodifestivalen. Nu är detta än så länge bara spekulationer och jag har i ärlighetens namn ingen aning om sanningshalten i aftonbladets påstående om att Samir Badran och Viktor Frisk jagas för schlagern. Trots att Samir Badran bloggar här på finest. Men jag skulle inte bli förvånad. Christer Björkmans uppdrag är att skapa ett innehåll som lockar tittare. Efter den succé som Samir och Viktor gjorde med sin sommarplåga så vore det tjänstefel att inte överväga möjligheten att ta med dem.  

Aftonbladets artikel >>

Skapad:
17 September 2014, 09:15
Läst:
7122 ggr
Dela:
  Dela med Messenger
Anmäl

Kommentarer (0)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

Inga kommentarer än.

MÖRDADE HAN SIN FRU? kategori: Film

Jag är riktigt pepp på David Finchers kommande film Gone Girl som har premiär 3 oktober. Här ser du trailern. Fick precis inbjudan till en visning måndagen den 29 september. Det kommer jag inte missa. 

OM FILMEN

GONE GIRL är en thriller i regi av David Fincher baserad på Gillian Flynns bästsäljande roman med samma namn. På Nick och Amy Dunnes femte bröllopsdag anmäler Nick sin fru saknad. Polisens utredning och en massiv mediacirkus drar igång och Nicks bild av ett lyckligt äktenskap blir allt mindre trovärdig. Det dröjer inte länge innan hans lögner och underliga beteende får alla att ställa sig den obehagliga frågan... Har Nick Dunne mördat sin fru? I rollerna som Nick och Amy Dunne ser vi Ben Affleck och Rosamund Pike.

Skapad:
16 September 2014, 10:11
Läst:
11543 ggr
Dela:
  Dela med Messenger
Anmäl

Kommentarer (0)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

Inga kommentarer än.

Kommentarer (1)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

STRUL PÅ FINEST kategori: Händer på finest.se

Idag är en sån där måndag som man riktigt önskar sig. Just nu upplever vi stora störningar på sajten på grund av tekniska problem hos vår internetleverantör. Vi håller i detta på att fixa det och hoppas att det ska vara löst inom en timme cirka. Vi beklagar de eventuella problem detta orsakat för er som bloggar eller besöker vår sida. 

//Alexander Erwik, chefredaktör finest.se

Skapad:
15 September 2014, 16:43
Läst:
13400 ggr
Dela:
  Dela med Messenger
Anmäl

Kommentarer (1)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

 • SusanneS (K50)
  2014-09-17, 06:40

  Är så nöjd med bloggen! Ni fixar minsta fel snabbt o lätt

Passa på i Täby Centrum kategori: Skönhet/Hälsa

Om du bor nära eller brukar hänga i Täby Centrum så vill jag rekommendera Murads popupstore mittemot Sephora. Här kan du göra en skinscanning eller få en personlig hudvårdskonsultation. Samt självklart testa Murads produkter. Jag använder själv produkterna för ansiktsvård och anti-age och kan rekommendera dem starkt. 

Murads popupstore är öppen dagligen fram till den 12 november

Skapad:
15 September 2014, 15:24
Läst:
13598 ggr
Dela:
  Dela med Messenger
Anmäl

Kommentarer (0)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

Inga kommentarer än.

Direkt obehaglig

Jag hittade den här reklamfilmen för SDU och jag behöver väl inte understryka vilken rörelse den påminner om. Filmen har en direkt obehaglig energi.  

Skapad:
15 September 2014, 14:26
Läst:
13675 ggr
Dela:
  Dela med Messenger
Anmäl

Kommentarer (1)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)