X

LOHILO - GLASS FÖR DIG SOM TRÄNAR kategori: Hälsa

Förra veckan var jag på Budo & Fitness och testade Lohilo, en helt ny proteinglass. Det är första gången som detta görs i Sverige och glassen har redan blivit poppis bland träningsfreak. Kan det verkligen vara sant, tänkte jag. En glass som du kan äta trots att du vill vara hälsosam? Och kan det verkligen vara gott? Det är korrekt. Glassen är både nyttig och god. Jag kände direkt att det här, det måste jag presentera för våra bloggare på finest. Därför är Lohilo med på vår förhandsvisning av Murder in the first som vi kör ikväll på Pure. Jag är själv en stor glassälskare och är superglad att det nu finns ett alternativ. Om du vill läsa på mer om Lohilo så hittar du mer info här: http://www.se.lohilo.com/

Skapad:
idag 2014, 11:55
Läst:
431 ggr
Dela:
  Dela med Messenger
Anmäl

Kommentarer (0)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

Inga kommentarer än.

BÄST I TV-VÄRLDEN JUST NU kategori: På tv

Det här ska tydligen vara den bästa serien på tv just nu. När amerikanska TNT premiärvisade första avsnittet av Murder in the first i juni sågs det av 4.9 miljoner. På onsdag har serien premiär på svenska TNT. Missa inte det.  

Skapad:
1 September 2014, 11:22
Läst:
2941 ggr
Dela:
  Dela med Messenger
Anmäl

Kommentarer (0)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

Inga kommentarer än.

Kommentarer (0)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

Inga kommentarer än.

OPERAKÄLLAREN TROPHY kategori: Unicef

Imorgon bitti ska jag på frukostseminarium med Operakällaren Trophy. Ett otroligt viktigt initiativ grundat av Abbe Ibrahim, som samlar in medel till vattenrelaterade projekt i Afrika. Operakällaren Trophy  har under sju år bidragit med närmare 12.8 miljoner kr till organisationens vattenprojekt i Afrika. Fantastiska resultat men bakom det ligger lika mycket hårt arbete som generositet från företag, opinionsbildare och andra som bidragit på olika sätt. Den här intervjun med Abbe gjordes 2011. Imorgon är det ännu ett seminarium, en golftävling och en fest på kvällen som syftar till att dra in ännu mer pengar. Naturligvis kan även du bidra. Hur kan du läsa mer om här: http://www.operakallarentrophy.se/

Skapad:
31 August 2014, 19:41
Läst:
4191 ggr
Dela:
  Dela med Messenger
Anmäl

Kommentarer (0)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

Inga kommentarer än.

SINA SANNA FEGA FÄRGER

Nu lever jag i en väldigt ytlig värld så jag antar att jag har mer drama än de flesta i mitt liv. Andra som läser detta är precis som jag mitt i något sorts drama-mecka och vet precis vad jag pratar om. Det är till viss del självvalt. Men blir man inte väldigt trött ibland? Och ibland lite chockad. Även i Sveriges motsvarighet till 'Revenge' kan svek komma plötsligt och från oväntat håll. Nånstans tror man ändå att vänner som man haft i tio år har vissa gränser som man bara inte passerar. Livet är fullt av överraskningar. Jag tänker inte skriva så mycket om vem och vad för det är privat. Det är heller inte intressant för allmänheten om vem som sa vad. 

Jag tänker ständigt på att inte hamna i den där skitiga fällan där personer med blogg ska hänga ut varandra i en vecka, tills någon av parterna tröttnar. Ingen vinner på det. Vid en uthängning så förlorar lika mycket den som hänger ut som den som är offret för offentliga bråk. Förr i tiden kunde jag ägna mig åt sånt. Tack och lov har jag mognat på den punkten. Det beror ju på vem man blir med åren. Jag är varken bättre eller sämre än genomsnittet. Men har förändrats en hel del sista åren. Vet mer vem jag är, vad jag vill och vad jag kan och inte kan tolerera från andra människor. Trots att jag reagerar oftare nu och säger ifrån om folk pratar skit om andra inför mig eller beter sig på sätt som jag inte tycker är ok. Förr i tiden var jag lika tyst och lika mycket kappvändare som en stor majoritet av alla i nöjesetablissemanget. 

Jag kom dock till en punkt där jag började skämmas för att jag betedde mig som en dokusåpakändis. Jag tror att ni förstår vad jag menar med den liknelsen. Och för att jag aldrig tog lite jävla ställning. För mig är det viktigt att det är tydligt, inte bara för mig utan också för andra, vilka som är mina grundvärderingar. Jag vill vara en tydlig och konsekvent person.  Mig ska man inte komma fram och snacka skit med om personer jag står nära. Då ska man veta att jag kommer framföra det. Mig ska man inte prata skit om bakom rygg och sen flina upp sig mot när jag har något som samma person behöver. Och mig ska man heller inte nedvärdera offentligt och sen ska det bara dras ett streck över. Jag hade en väldigt luddig bild av vem jag vill vara, hur jag vill föra mig och agera i konflikter, och vad jag tycker är rätt och riktigt. Så jag tog en annan vinkel och den har jag hållit sedan dess. 

Bland annat så bloggar jag inte i detalj om sånt som är privat eller hänger ut folk på facebook. För det är samma sak som att prata skit och det vill jag inte höra från andra, och heller inte ägna mig åt. Det finns inget att vinna på att hänga ut fd kompisar eller totala främlingar som betett sig illa, med bild och namn när det handlar om en privat konflikt mellan två människor. Det måste hållas på en värdig nivå, även om den som är arg har rätt i sak. 

Det kan däremot vara intressant att prata om känslor kring en konflikt med någon man trodde var en vän. För det berör i högsta grad många andra människor. Ni som läser känner igen er i detta och kan se liknelser i era egna liv. Jag vet inte vilka ni är som läser men om jag får prata med er som passerat 30 en stund. Visst är det så att man blir mindre och mindre tolerant med åren? Det betyder inte att man är intolerant. Det betyder bara att man inte längre är så ängslig för att stöta sig med folk. Istället för att gå hemma och fundera på något som stör mig hos en vän, eller något som någon gjort mot mig som jag blivit stött, sårad eller upprörd över, så går jag direkt på konfliktens kärna. I ögonblicket. 

När vi passerat 30 och börjar närma oss 40 så har vi inte tid att gå och gnata över saker. Man måste ta det. Möta konflikten. Vara förbannad om man är det, så man kan gå vidare och fokusera på andra saker. Sånt som vi vill säga men inte vågar, tär på oss. Och det där tärandet tar energi och fokus från annat. Jag vet inte hur ni känner men jag har inte tid med det. 

Så jag säger ifrån om någon gör fel. Och det gjorde jag i helgen. Jag blev mer eller mindre idiotförklarad inför en massa andra människor i helgen. Av en person som jag hade förväntat mig så mycket mer av än så. I drygt två dygn har jag nu väntat på att den här jämnåriga kompisen ska ringa eller skicka ett sms och be om ursäkt. Jag känner exakt som jag gjorde dagen när det hände. Det var inte jag som drog igång något och det är inte min uppgift den här gången att försöka ta initiativ till försoning. Men ingen ursäkt kommer och det är också någon form av respons. Det bevisar hur oviktigt detta är för den här så kallade vännen. 

Jag vet precis hur hen tänker. Att vi ska råkas ses i sociala sammanhang och där ska allt bara lösa sig under påverkan av lite vin. I den festliga skålen möter vi försoningen men mod har hen inte i vardagen. Och då får det liksom vara för mig. För det första dricker jag inte alkohol och därför kommer jag kunna stå fast vid det här beslutet att den här vänskapen är över. Och sen...är vi 19 år gamla? Så vansinnigt barnsligt att inte kunna lyfta luren när man vet att man gjort fel. Och när även andra i umgänget har upplyst hen om att det var fel. Så det är inte jag som gått och blivit galen. Det spelar ingen roll om samtalet kommer ikväll eller om en vecka. Eller om en månad. Eller inte alls. En person som visar så¨lite engagemang i det som en gång kallats sann vänskap, har redan visat sina rätta fega färger. Och det kan tyvärr ta tio år innan de syns. 

Att skriva av sig är en sak. Det är bloggandets bästa uppsida. Att en blogg kan fungera som en ventil. Men när man använder bloggen som ett vapen för att man vet att 'my side of the story' kan spridas effektivt, då är man inne på hämnd. Jag tror inte på hämnd. Tankar om hämnd gör dig bara galen, otrevlig, oharmonisk och allmänt osexig. Jag tror på frid. Att lämna saker du inte kan förändra därhän. Walk away from it. Och gå vidare. 

Skapad:
31 August 2014, 16:55
Läst:
4525 ggr
Dela:
  Dela med Messenger
Anmäl

Kommentarer (3)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

 • PernillaPramberg (K30)
  2014-09-01, 21:54

  Vad fina tankar du bär på.

 • Hyperexium
  2014-09-01, 08:11

  Gäst

  Intressant läsning!!

  "Så jag säger ifrån om någon gör fel. Och det gjorde jag i helgen. Jag blev mer eller mindre idiotförklarad inför en massa andra människor i helgen."

  Kan ta upp ett närliggande område från mitt liv här!

  I det förflutna var jag på tok för snäll vilket ledde till att jag lätt blev utnyttjad på div olika sätt (penga-lån, saker som jag egentligen inte kände för , t ex oplanerade resor som var helt fel i tiden, osv, osv). Gissa om vissa blev förvånade när jag satte ner foten ordentligt när jag en dag insåg allt dettta och ändrade det! På ren svenska s a s... dom backade ganska omedelbart för dom hade INTE räknat med att höra mig skälla ut vissa i 20 minuter (NYKTER)!

  Jag ÄR en snäll person i min natur s a s MEN jag måste dra ganska skarpa gränser annars får jag som sagt en drös personer efter mig som endast vill utnyttja mig på div olika sätt (och det tog ett tag att att nå den insikten... är 35 i år och skulle tippa på att jag ändrade detta för ca 7 år sedan).

 • Uriah Hepp
  2014-09-01, 03:05

  Gäst

  Alltså..du är en Bimbo!! ; )
  eller? ; )

Kommentarer (0)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

Inga kommentarer än.

FRUSTRERANDE... kategori: Resor

Ligger hemma sjuk för andra dagen i rad. Är ganska övertygad om att det är på grund av att min kille ville simma i kanalen i Zürich sist jag var där. Inte meningen att skylla på honom men det är inte en av hans bästa idéer. Han hostar på rätt bra över skype själv, så det verkar ju vara sensommarbadet som är boven. En av hans bättre idéer någonsin dock är att vi skulle besöka nationalparken Yosemite i somras. Vi spenderade tre veckor i USA och Yosemite hörde till en av höjdpunkterna. Eftersom jag inte haft nåt vettigt för mig de senaste två dagarna letade jag fram lite bilder från den upplevelsen. 

Fotat med Olympus Pen

Skapad:
31 August 2014, 11:03
Läst:
5155 ggr
Dela:
  Dela med Messenger
Anmäl

Kommentarer (1)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

 • kimberly
  2014-09-01, 06:19

  Gäst

  Så underbara bilder jag har inte varit i Yosemite nu vill jag dit.
  Krya på dig Alexander

Kommentarer (8)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

 • Hyperexium
  2014-08-31, 13:03

  Gäst

  "Tack alla. Och Hyperexperium - kul att du hittat hit :-)
  faktum är att det var jag själv som kände för nåt drastiskt. Men numan är riktigt bra och kan avläsa vad jag är ute efter rätt snabbt. Ha en fin dag på er!"

  Kul att vara här, Alexander

  Aha.. du kände för något drastiskt (i nästan total motsats till min inställning och frisyr som jag bestämmer mig för att ändra någon gång ca vart 5e år , haha)!

  Ha en fin dag du också!

 • alexerwik (M)
  2014-08-31, 11:19

  Tack alla. Och Hyperexperium - kul att du hittat hit :-)
  faktum är att det var jag själv som kände för nåt drastiskt. Men numan är riktigt bra och kan avläsa vad jag är ute efter rätt snabbt. Ha en fin dag på er!

 • alexerwik (M)
  2014-08-31, 11:19

  Tack alla. Och Hyperexperium - kul att du hittat hit :-)
  faktum är att det var jag själv som kände för nåt drastiskt. Men numan är riktigt bra och kan avläsa vad jag är ute efter rätt snabbt. Ha en fin dag på er!

 • Hyperexium
  2014-08-30, 23:30

  Gäst

  Hej Alexander!

  Jag får lov att instämma i "kören" här! Ritkigt snygg frilla frisören fixade till dig! Bestämde du dig för att det skulle bli denna eller gjorde frisören den bara "hux flux" s a s (vissa frisörer kör ju bara på medan andra frågar rejält ingående vad för frilla man vill ha)??

  Javisst... detta är Hyperexium som kommenterar på Bernys blogg och som även kommenterar på flashback i tråden om Berny!

 • Petra
  2014-08-30, 22:17

  Gäst

  Yey! Denna frilla passar dig och din hårtyp (som mitt öga scannar in som väldigt tjockt, väldigt spikrakt och bångstyrigt) perfekt! Duktig och kreativ frisör har du!

  /Petra

 • Åsa
  2014-08-30, 12:49

  Gäst

  Snyggt!!!

 • Namn
  2014-08-29, 21:14

  Gäst

  Lite

  jag är 30+ men vill se ut som 16

  Blogg: oskar

 • Veronica - var dig själv, för alla andra finns redan
  2014-08-29, 20:18

  Gäst

  Cool frilla!

  Blogg: musicismyboyfriend.blog