HOLLYWOODskurk FESTADE PÅ CAFÉ OPERA kategori: Kändisliv

Han svängde som hastigast förbi här på kontoret i veckan. Inte för att träffa mig tyvärr. Fattade att det var Robert Davi först när han gått ut genom dörren. Han är ju kult. Inte minst för att han en gång i tiden spelat Bond-skurk och för Expendables. Igår festade han på Cafe Opera. Finest VD var där också. I typ världens snyggaste skinnjacka (ja, jag har en likadan), från Rock and Blue. 

Foto: Oscar Jettman

Skapad:
idag 2014, 11:33
Läst:
202 ggr
Dela:
  Dela med Messenger
Anmäl

Kommentarer (2)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

Den nakna sanningen

Halvnaken för att vara exakt. Jag håller mig till att skriva om det, inte visa upp det. Här ligger jag i bar överkropp på sängen med en näve lakrits brevid mig. Visste inte riktigt om jag skulle nämna det. Känns som att folk vet att jag tränar, jag behöver inte understryka eller förstärka min hälsoprofil. Så jag nämner det. Det ändrar inte profilen. Jag gör en avstickare bara, för jag är värd det. Det finns en ständig oro hos träningsbloggare för att gå utanför sin image. Vad man nu har att riska som träningsperson om det visar sig att man äter godis en kväll då och då. Jag kommer nog äta flera nävar lakrits ikväll, stena mig. Orka vara en förebild precis hela tiden. Är det ens nån som är det 100 % av ens tid?

Chipspåsen jag köpte, med gräddfil och dippsås, har jag däremot magasinerat. Det var ett köpbeslut som gjordes i affekt. Bestämde mig för att inte gå ut ikväll. Det var ett halvt beslut. Teoretiskt hade jag redan bestämt vad jag skulle ha på mig. Hjärnan ville ut och träffa lite klubbfolk men kroppen orkar inte. Jag är helt slut. Chipsen blev nån sorts tröst. Både för min energilöshet och för att jag inte pallar gå ut. Jag har inte varit ute på snart sju veckor. Mitt plötsliga break med alkoholen är väl the main reason. Jag hade väl tänkt att jag smått skulle börja bege mig ut nykter men har inte kommit dit än. Sen har det varit mycket på jobbet de senaste veckorna. Plus att jag mirakulöst lyckats ta mig till gymet som planerat fem dagar den här veckan. 

Mitt i allt detta så har jag en pojkvän (förvisso över skype och whatsapp mellan resorna till Zürich och de närmsta vännerna som ska ha sitt. Ikväll kände jag ett skriande behov av egentid. Min egen andning och just nu smattrande fingrar på datorn är de enda ljud jag orkar med. Man måste jobba en vecka på mitt jobb för att förstå hur mycket människor jag är i kontakt med varje dag. Via sms, facebookchatt, telefon och mail. Och för att förstå att en person med mitt sociala jobb, har behov av att vara ensam ibland. Samtidigt är jag inte förtjust i att vara ensam. Helst skulle jag ju vilja ha min kille här. Jag har, efter ett års distansförhållande, vant mig vid att spendera helgerna själv eftersom jag inte vill gå ut och de flesta andra jag känner är ute och försöker leta kött. Jag klandrar dem inte. Hade jag inte haft förhållande hade jag väl stått på candys dansgolv as we speak. Jag har helt enkelt inte det behovet längre.

Om R bodde här eller jag i Zürich, så skulle jag inte ha några problem med att vara hemma med honom. Så egentligen är det inte egentid jag behöver. Jag behöver bara tid med någon som inte förväntar sig att jag ska säga så mycket. Som inte behöver mig till nånting jobbrelaterat. Jag behöver tid med honom och det är en sån här kväll då jag smått lider av distansen. 

Ibland känns det som att jag har fem morötter att dela ut och 300 kaniner omkring mig. Som att människor vill ha mer av mig än jag har att ge. Jag gick på en privatfest igår kväll. På hotellet för att fira Li Åwalls PT-examen. Självklart var det nån som ville prata bloggvärld. I det ögonblicket så står jag med orden 'jag har ingen lust att prata jobb just nu' på tungan, men de stannar där. Jag förmår mig inte att vara så bitsk. Så jag lyssnar och nickar lite oengagerat och hoppas att mitt tillfälliga ointresse för att prata bloggar ska upptäckas. Men det gör det sällan. Så jag säger att jag ska gå på toaletten och sen undviker jag den personen resten av kvällen. Och med det sagt så ser jag ju själv att det vore betydligt mer rakt att säga 'du verkar skittrevlig och jag tar gärna en lunch med dig och pratar jobb, men ikväll kan vi väl prata om något annat'. Jag får öva på det. I andra fall så faller det sig naurligt. Precis när jag skulle gå från hotellet träffade jag Kissie. Vi pratade inget om blogg utan väder och vind. Hon tycker väl också att det är befriande att vända blad för en kväll. 

 Ibland händer det att jag får feeling. Om jag möter en potentiell kund eller en person som jag ser som en framtida bloggstjärna. Då kan jag inte kontrollera mig, åt andra hållet. I nästan 9 år har jag gått runt och representerat finest. Jag älskar mitt jobb och det känns häftigt att få vara med om något som växer sig starkare och starkare. Som delägare så är det naturligt att jobbet är med överallt. En stor del av de sakerna som händer på veckorna, lägger jag grund för i sociala miljöer. Möten med människor jag aldrig skulle ha träffat, samarbeten som sätts löst under en middag och sen förverkligas vardagen efter. Men vissa kvällar orkar jag bara inte. Jag vill bara prata om väder, vind och folks senaste semesterresa. Få en ventil där luften kan få pysa ut bara. 

Nu blir det en film. Klockan står på 07.00. Ska upp och tvätta, träna, träffa Bianca och sen bruncha med redaktionen och några bloggare på J Nacka. Sov gott människor. 

Skapad:
20 september 2014, 23:03
Läst:
4482 ggr
Dela:
  Dela med Messenger
Anmäl

Kommentarer (4)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

 • Oskar
  2014-09-21, 11:32

  Gäst

  Håller med Jacob, Jag tränar också hårt men vägrar leva som en asket. Då blir inte livet roligt till slut. Vad blir det kvar om man bara ska förneka sig allt gott hela tiden?

 • Jenny
  2014-09-21, 11:31

  Gäst

  Skit i normerna. lev lite också.

 • Jasmine
  2014-09-21, 11:28

  Gäst

  du skriver så bra. hoppas ni får leva med varandra i framtiden. då blir det värt att vänta

 • jakobscloset (M)
  2014-09-21, 02:18

  Äsch, fram med chipspåsen också! Ska man stena sig, ska man göra det ordentligt:D

Kommentarer (1)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

Idag: Zombie Escape

Du hörde rätt. Finest.se och Viaplay har chartrat en buss som ska ta 20 bloggare till Örebro och en Zombie Escape. Häng med i bloggen under dagen. Det här kommer bli ett riktigt äventyr. 

Skapad:
20 september 2014, 07:15
Läst:
7079 ggr
Dela:
  Dela med Messenger
Anmäl

Kommentarer (1)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

Champagneprovning med Armand de Brignac kategori: Mat & dryck

Det här var ju faktiskt inte så dumt. Gjorde en avstickare från kontoret med Lisa (som också tagit bilderna) för att prova lite champagne från Armand de Brignac. Bingo Rimér är här också och bjöd precis champagnehuset på en kreativ idé. Han är i sitt vanliga energiska läge och det var skönt att bli smittad lite av det. Champagnen gör sitt, den får det inte bara att bubbla lite i munnen utan också i kroppen. Alla här blev plötsligt på så fnittrigt humör. Jag behövde det som f*n. Få skratta lite. Vi har haft en bisarr vecka på finest och alla jobbar så hårt. Det här kan vi unna oss med gott samvete. 

Skapad:
19 september 2014, 13:45
Läst:
12871 ggr
Dela:
  Dela med Messenger
Anmäl

Kommentarer (0)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

Inga kommentarer än.

Kommentarer (2)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

Kommentarer (3)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

Black Magic Night

Mafioso bjuder in till fest på Melt Bar med Black Velvet. Superfint och trevligt här. Snart sticker vi till Blogawards där jag suttit i juryn i år.

Skapad:
18 september 2014, 18:36
Läst:
19608 ggr
Dela:
  Dela med Messenger
Anmäl

Kommentarer (1)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)