Stor Suck!

För de allra allra mesta är jag väldigt trevlig mot alla människor..men de har en baksida... de folk som faktiskt är dumma i huvvet och utan gränser är väldigt jobbiga att få efter sig! Som tur är kan man ju blocka folk på facebook... blir liksom ledsen att de finns såna galningar därute... usch

 

Skapad:
31 juli 2012, 21:24
Läst:
2932 ggr
Dela:
  Dela med Messenger
Anmäl

Kommentarer (0)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

Alla anonyma kommentarer måste godkännas av HelenaWiktander innan de syns på sidan.

Inga kommentarer än.

Hänga ut sina barn?

Jag tycker balansgången med hur utlämnande man kan vara med sina barn i bloggen kan kännas svår. Ens barn är ju ens stora stolthet och glädje i livet och fyller ju mycket av ens tid. Samtidigt tycker jag att Vincent är en egen liten individ nu , mycket mer än när han bara var litenliten bebis. Han kanske inte alls tycker det är så särskilt roligt att hela hans liv går att följa i bilder när han blir större. Eller så tycker han det är roligt, fast foton tar jag ju hela tiden på honom men jag lägger inte ut det på internet för vem är jag att bestämma över en egen individ som inte gjort det aktiva valet att följas fullt offentligt på nätet. Jag tycker som sagt det är svårt, svår balansgång. Jag vill självklart att mina läsare ska ha en inblick men jag har ändå gjort ett val att inte i detalj gå in på allt och lägga ut flera hundra bilder på V. Jag vet inte om jag skulle tyckt det var så roligt att alla runtom kunnat följa hela min uppväxt. Barndomen är ju till för att lära sig, göra misstag,glädje och sorg och lära känna världen och det fotas ju ändå, men inte offentligt. 

En annan vinkel storbloggare har är att skriva om vardagen men inte fota ansikten så det blir anonymt ändå, det tycker jag är väldigt bra också. Det blir på ett annat sätt då.

Lite olika tankar om säkert ett känsligt ämne som självklart alla får göra sina egna val med men såhär tänker då jag i ämnet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Skapad:
idag 2014, 22:21
Läst:
67 ggr
Dela:
  Dela med Messenger
Anmäl

Kommentarer (0)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

Alla anonyma kommentarer måste godkännas av HelenaWiktander innan de syns på sidan.

Inga kommentarer än.

Träning

Denna vecka har inte varit någon bra träningsvecka. Det har varit fullt ös med inskolning och så blev V sjuk idag och fick inte behålla någon vätska/mat osv vilket resulterade i att vi blev tvungna att åka till sjukan en sväng. Men väl där lugna det ner sig som tur var så då åkte jag och jobba några timmar. Men har varit helt slut om kvällarna så de har inte blivit nån träning. Nästa vecka får det bli lite ändring på det och vara lite duktig igen =D 

vill inte tappa alla muskler ju

Skapad:
idag 2014, 22:08
Läst:
74 ggr
Dela:
  Dela med Messenger
Anmäl

Kommentarer (0)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

Alla anonyma kommentarer måste godkännas av HelenaWiktander innan de syns på sidan.

Inga kommentarer än.

Skola

Halva veckan har gått till att skola in lillkillen på förskola, vilket är jättemys. Så roligt att träffa alla de andra söta barnen också och se hur upplägget i skolan är. V älskar sångstunden innan lunch.

Apropå skola så har jag kommit in på Specialistutbildning på universitetet som jag ska hoppa på. Väldigt spännande! Börjar redan 1/9 !

Skapad:
idag 2014, 09:37
Läst:
370 ggr
Dela:
  Dela med Messenger
Anmäl

Kommentarer (0)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

Alla anonyma kommentarer måste godkännas av HelenaWiktander innan de syns på sidan.

Inga kommentarer än.

För ett skinande hår

Då var det helg och ikväll ska vi in och hälsa på Sophia och Joel i Stockholm och grilla. Ska bli så trevligt så! Man får passa på dessa sista dagar/veckan/ som det är sommarkänsla fortfarande ute. Fast vi har ju haft en riktigt bra sommar när det gäller vädret finns inget att klaga på iallafall.

Innan dess ska jag in til stan och handla lite smågrejer. Ska bland annat köpa på mig en större förpackning av detta schampo som jag tycker är riktigt bra och färgbevarande och vårdande.

Mycket hår kräver en del omvårdnad.

Nästa vecka börjar inskolningen av lilleman.. han bara växer så det knakar =) Jätteroligt! Känns verkligen som han är stora killen  nu som börjar förskolan.  <3

 

 

 

 

 

 

Skapad:
16 augusti 2014, 11:52
Läst:
2721 ggr
Dela:
  Dela med Messenger
Anmäl

Kommentarer (0)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

Alla anonyma kommentarer måste godkännas av HelenaWiktander innan de syns på sidan.

Inga kommentarer än.

vill inte.. vägrar släppa

Lillkillen är just nu inne i en period då han ska äta på allting som kommer i vägen.. fler tänder på G måntro? Han har redan måånga tänder men de kan ju komma fler för det.

Han var så söt när vi åkte in mot stan idag och jag lagt en liten handduk i knät på han som han självklart var tvungen att tugga på.. när vi kom fram hade han somnat med handduken i munnen och vägrade släppa taget.. lilla sötis


Skapad:
13 augusti 2014, 22:11
Läst:
6484 ggr
Dela:
  Dela med Messenger
Anmäl

Kommentarer (0)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

Alla anonyma kommentarer måste godkännas av HelenaWiktander innan de syns på sidan.

Inga kommentarer än.

Nån som vet

Mina paprikor växer så det knakar..nu är den ena röd... men när ska man skörda måntro?

Skapad:
13 augusti 2014, 22:07
Läst:
6486 ggr
Dela:
  Dela med Messenger
Anmäl

Kommentarer (0)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

Alla anonyma kommentarer måste godkännas av HelenaWiktander innan de syns på sidan.

Inga kommentarer än.

Rosa byxor

Har alltid gillat färgklickar i mina plagg

sen kan man kombinera med basplagg som är mer sobra

Skapad:
13 augusti 2014, 22:02
Läst:
6491 ggr
Dela:
  Dela med Messenger
Anmäl

Kommentarer (0)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

Alla anonyma kommentarer måste godkännas av HelenaWiktander innan de syns på sidan.

Inga kommentarer än.

Mumma Grejer

 

Gjorde köttfärsbiffar igår enligt detta goda recept som vart väldigt gott :

Ingredienser

 4

Örtkryddade köttfärsbiffar

  • 500 g blandfärs eller köttfärs
  • 3/4 dl havregryn
  • 1 dl mjölk (3%) eller grädde
  • 1/2 finhackad gul lök
  • 1 msk smör till stekning
  • 1 tsk oregano
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 msk finhackad persilja
  • 1 ägg
  • smör till stekning

Fetaost- och tomatsås

  • 1/2 finhackad gul lök
  • 1 liten, finhackad morot (kan uteslutas)
  • 1 finhackad selleristjälk (kan uteslutas)
  • 1 vitlöksklyfta (kan uteslutas)
  • 2 msk olivolja
  • 1 dl vitt vin (kan uteslutas)
  • 1 burk hela, sönderklipta tomater
  • 1 tsk socker
  • 1 dl crème fraiche (34%)
  • 1/2 pkt tärnad fetaost (1/2 pkt motsvarar 75 g)
  • 10 kalamataoliver
  • salt och peppar efter smak
  • 1 msk färsk hackad dill, basilika, timjan eller dragon eller torkade kryddor (1 msk färska kryddor motsvarar 1 tsk torkade)
  • 1 msk färsk hackad bladpersilja

Rostade rotsaker

  • 1 kg blandade rotsaker i 2 cm tjocka stavar, t ex rotselleri, morot, palsternacka, persiljerot, jordärtskocka, kålrot, potatis och lök
  • 3 msk olivolja
  • 1 tsk torkad timjan eller hackad färsk timjan (1 tsk torkad motsvarar 1 msk färsk)
  • salt efter smak

Så här gör du

Close

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Värm ugnen till 200ºC.
  2. Rotsaker: Blanda rotsaker med olja, salt och timjan i en långpanna och rosta i ca 25 minuter eller tills de är mjuka med gyllene yta.
  3. Biffar: Smula havregrynen i handen så att de krossas, blanda dem med mjölk eller grädde och låt dem stå och svälla i 10 minuter.
  4. Fräs löken mjuk och rör i oregano sista minuten.
  5. Blanda lök, salt, svartpeppar, persilja, ägg och blandfärs i havregrynen och blanda till en slät smet. Forma biffar och stek på medelvärme i smör så att de får en fin yta och är precis genomstekta.
  6. Sås: Kärna ur oliverna genom att snitta dem med kniv och trycka dem hårt mot skärbrädan. Hacka dem grovt. 
  7. Fräs lök, vitlök, morot och selleri mjuka i olivolja. Tillsätt vin, tomat, socker och eventuellt torra kryddor. Koka ner såsen till hälften på hög värme och tillsätt crème fraiche, fetaost, oliver och färska kryddor. Låt koka i 5 minuter till och smaka av med salt och peppar.
  8. Servera biffarna med rotsakerna och tomatsåsen till.

 

Skapad:
12 augusti 2014, 09:03
Läst:
8847 ggr
Dela:
  Dela med Messenger
Anmäl

Kommentarer (0)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

Alla anonyma kommentarer måste godkännas av HelenaWiktander innan de syns på sidan.

Inga kommentarer än.