Vart tog våren vägen?

Hello beautiful angels and devils! :-)
Ligger och funderar på detta väder som vi har i Sverige just nu, vilket alla miljontals människor klagar över för stunden, men det är förståligt, jag avskyr detta med, rakt av! Häromdagarna satt man ute, med en kopp kaffe och njöt av det underbara solvädret, den där riktiga vårkänslan som strömmade genom sin kropp och helt plötsligt är det vitt på backen igen och isbjörnarna springer runt som yra hönor och det är iskallt ute, buuuuu!!! Me don't like! :-( Vill ha vår nu och en riktig sommarkänsla.. dock har denna "vinter" varit guld och gröna skogar, det har inte varit det där asjobbiga vädret som man bävar för att kliva ut från ytterdörren, utan tvärtom det har varit helt okej, så tummen upp för den biten! ;-)

Jag har lite som jag skulle behöva stå i, men en sak i taget, är ledig just nu, känner mig mör i kroppen, har en förkylning som vägrar att släppa, det är inte allt för jobbigt, men man är knasigt täppt i näsan stup i kvarten, ena sekunden kan det vara okej och andra dagar känns det som att hela ens värld är uppstoppad! Hahaha.. riktigt konstigt faktiskt, men det går nog över så småningom, förhoppningsvis! Längtar även tills imorgon då jag får besök av min underbara kille som tänkte ha vägarna förbi mig i ett par dagar, lovely! :-) <3

Skapad:
18 March 2014, 12:32
Läst:
484 ggr
Dela:
  Dela med Messenger
Anmäl

Kommentarer (0)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

Inga kommentarer än.

Du är min kärlek!

Den första September 2013 detta år förlovade jag mig med min underbara pojkvän.
Första gången jag la ögonen på honom blev jag kär, ni vet den där varma känslan som strömmar
igenom ens kropp och man kan inte slita blicken från en människa, hela mitt hjärta började dunka.
Jag kände mig helt knäsvag, hans leende fick mig att smälta som is i solen.
Ju längre tiden gick och ju närmare vi började att umgås ju mer ville jag bara ha honom.
Du gör mig glad och lycklig, du är otroligt omtänksam och har ett rent hjärta av guld.
Ibland kan allt liknas vid en saga, han är min prins och jag hans prinsessa, love is in the air over and out! Han är som en ängel utan vingar och får mig att sväva på rosa moln, i'm crazy in love with him, han är mitt syre här på jorden för att jag ska kunna ta mina andetag lite lättare, jag är glad att ha dig vid min sida,
jag älskar dig mitt finaste hjärta! <3

Skapad:
14 December 2013, 01:44
Läst:
1707 ggr
Dela:
  Dela med Messenger
Anmäl

Kommentarer (0)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

Inga kommentarer än.

Lucia!


Lusse Lelle, Lusse Lelle, elva nätter före jul!
Japp då var vi här också, elva nätter före julafton, det är dagen med stort L Lucia, men även dagen med stort F Fredagen den 13:e, undra vilken av dessa två man ska fira? Kanske finns det lycka i det hela i alla fall, inte behöver allt vara otur bara för att det är fredag den 13:e. Ganska passande ändå att det föll in på en och samma dag. Allt på en gång.. Hahaha!

Lucia grundar sig på detta:

Vårt Luciafirande grundar sig på ett helgon, Lucia, en helig jungfru som på 200-talet levde i Syracusa på Sicilien. Enligt legenden var hon en varmt troende kristen och hon skänkte sin hemgift till de nödlidande på Sicilien. Detta sedan hennes mor tillfrisknat efter en svår sjukdom.

Den unge mannen, som hade tänkt gifta sig med henne, blev så upprörd över detta att han anmälde henne för myndigheterna. Kristendomen var ju ännu inte accepterad. Hon skulle som straff överlämnas till en bordell, men hon gick inte att rubba ur fläcken. Man tände då en bål runt henne, men lågorna skadade henne inte. Till slut stack en romersk soldat sitt svärd genom hennes hals.

Detta är våra svenska luciatraditioner:

Hennes öde att bli dödad för sin kristna trots har ingenting med våra svenska Luciatraditioner att göra. De uppstod inte förrän mot slutet av 1800-talet. Men så länge man använde den julianska kalendern, inföll vintersolståndet den 13 december, så Lucia var alltså ett förebud om ljusare tider och längre dagar.

Jag önskar er alla en trevlig Lucia!
Skapad:
13 December 2013, 11:34
Läst:
1721 ggr
Dela:
  Dela med Messenger
Anmäl

Kommentarer (0)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

Inga kommentarer än.

Just another day in my walk through closet!


Observera, den är ej klar, därför detta kaos på väggarna
, håller nämligen på och målar om där, plus att det ska bytas golv och diverse andra saker

Detta år köpte jag både en ny klänning till julafton som jag tänkte ha och dels en nyårsklänning, eftersom jag har turen med mig att inte jobba detta år på nyår så fick jag lyxa till det med en klänning till nyår också, fick dessa två klänningar hemleverade igår, helt klockrent, i love it, riktigt tjusigt! Just i stundens hetta sitter jag här och yrar bland mina ord och meningar, tog en liten paus från att ha stökat omkring i min garderob, det är helt perfekt dag för att rensa runt i den, eftersom jag har tvättstuga känns det mer eller mindre som ett passande tema, jag älskar den där garderoben, det är lätt att hitta det man letar efter, speciellt nu när man börjar få allting på sin plats, dock kanske den kunde ha varit lite större, eller så är det bara jag som har allt för mycket kläder hängandes där..Vem vet, det är en gåta i sig.. Hahaha!

Skapad:
11 December 2013, 13:32
Läst:
1765 ggr
Dela:
  Dela med Messenger
Anmäl

Kommentarer (0)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

Inga kommentarer än.

Coffeé!


För att få den där lilla extra kicken för att vakna till på morgnarna, är kaffe ett prioterat number one. Jag måste ha kaffe på morgnarna för att verkligen vakna upp ur min törnrosa sleep, inga tandpetare till ögonen här inte, dock skulle det behövas vissa gånger när man är helt och hållet slut i rutan och inte alls vill öppna ögonen! Hahaha Jag är nog inte ensam om att vilja ha kaffe på morgonen, men såhär under vinterperioderna kan det vara lite nice att spexa kaffet en nivå högre, som många vet är kanel något juligt i sig, därför brukar jag brygga kaffet med kanel, testa ni också, det är faktiskt hur gott som helst! Det är enkelt, man tillsätter helt enkelt malen kanel i kaffefiltret blandat med kaffet och tadaaa nu är det bara att starta kaffebryggaren och det doftar nybryggt kanelkaffe i hemmet, ljuvligt!

Skapad:
10 December 2013, 11:37
Läst:
1795 ggr
Dela:
  Dela med Messenger
Anmäl

Kommentarer (0)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

Inga kommentarer än.

Christmas feelings!
När jag var borta och jobbade längtade jag en gnutta av att få den där jul feelingen som man bara kan ha när julafton närmar sig. Vintern hade lagt sig på backen, det var ljust ute, det knastrade sådär härligt under fötterna när man går i snön. Längtade också helt plötsligt efter att dricka julglögg, bara få känna den där smaken, det där extra juliga.. Varm julglögg serverades på bordet efter en halvlång resa hem från jobbet, det var kyligt och kallt, men den där glöggen värmde verkligen både min kropp och själ för en sekund Hahaha!


Just nu sitter jag bara hemma och myser, har försökt ta mig i kragen att julpynta, eftersom jag jobbar som jag gör hinner jag ej hålla på och fixa och dona andra dagar, så det passade perfekt med att ta en dag från denna ledighet och bara roa sig med att göra det julmysigt hemma. Nu känns lägenheten redan lite julig och ännu mer värmande än tidigare, julgranen åkte upp även hemma hos mig detta år..

Skapad:
9 December 2013, 16:47
Läst:
1818 ggr
Dela:
  Dela med Messenger
Anmäl

Kommentarer (0)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

Inga kommentarer än.

Alanya!

Hej mina darlings!
Det var inte igår som jag skrev mina ord och uttryckte mina känslor här. Ibland tar det bara stopp, tiden rinner iväg och man har fullt upp med andra saker i livet, allt har varit så himla busy på den senaste tiden, men ändå har man bara flygit förbi som en höstvind eller storm. But that's life. Jag har hunnit med en del, men allt kommer man inte ihåg in i minsta detalj. Livet cirkulerar i olika vinklar, man är där, man är här, ja överallt och ingenstans. 

Jag satsade på en utlandsresa med familjen här på höstkanten, resan bärde av till Alanya/Turkiet. Ett underbart klimat måste jag säga, sen att människorna där var lite allt för på och för spydiga var en helt annan femman, det kunde man ha levt utan. Dom var desperata på att sälja sina prylar från höger och vänster, butikerna som man inte köpte av blev personalen rabiata, jag skämtar inte, dom bokstavsligt blev aggressiva, kläckte ur sig vad som helst i kommentarer som " Svenskar kommer bara hit och super och förstör" det var en av få saker som kläcktes ur när man gav en chans att kolla om det fanns något att köpa. 

Gör man verkligen så? Det första man säger? Skulle någon ha den attityden här i Sverige i en butik skulle det vara Bye bye för länge sen, det är ej okej, kunden går i första hand! Sen hade vi en annan instident, en man som jobbade i en annan butik, han var trevlig först, men han hade helt enkelt inte det man ville ha. Eftersom man beslöt sig att inte köpa något för sakens skull, så lämnade vi butiken, men denna man blev aggressiv, spotttade i marken och fräste efter oss! Klart det blev obehagligt, men bara för att säsongen började nå sitt lilla slut, så blev människorna där, dock inte ALLA, men vissa väldigt desperata!

För helt ärligt talat, handen på hjärtat det fanns människor där som var oerhört trevliga och väldigt öppna. Men värmen höll i sig, stranden var helt underbar, bergen helt otroliga. Så det var bara vissa av säljarna som fick ett minus i kanten, annars var allting toppen där, men jag tror ändå inte jag kommer att åka tillbaks dit, jag vill vidga mina vyer och besöka ett nytt ställe nästa gång!  

Skapad:
8 December 2013, 13:17
Läst:
1861 ggr
Dela:
  Dela med Messenger
Anmäl

Kommentarer (0)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

Inga kommentarer än.

Livet är som en brustablett, det löser sig!


Hejsan hoppsan falle ralle raaa!

Saker och ting flyter på i vanlig ordning, semestern har varit och rullat in i mina sköna sommardagar. Allt kanske inte kan liknas vid en dans på rosor, men man vet att allting löser sig förr eller senare, man gör val i livet för att kunna gå vidare i sin vardag och fortsätta i en skön takt. Livet är nämligen som en brustablett, allting löser sig! Det är viktigt att komma ihåg, för jag tror personligen att man kommer långt med det. Efter mörker kommer solljus, det är vad som är sant, man får aldrig ge upp, man måste kämpa, man kan inte alltid glida runt på en räkmacka och få allting serverat på ett silverfat, även fast det vore så himla skönt ibland, men man får inte alltid vara så bortskämd på den fronten, för det finns alltid en nerförsbacke som du sedan måste springa upp för.

Skapad:
13 August 2013, 12:49
Läst:
2499 ggr
Dela:
  Dela med Messenger
Anmäl

Kommentarer (0)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

Inga kommentarer än.