Svensk sommar, i ett nötskal! kategori: allt och inget

Älskar det uttrycket "i ett nötskal"! Ja, Juni bjöd ju på regn, grått och kallt så det stod härliga till! Men, nu verkar det ju som att sommaren äntligen är här? Fast man ska ju inte ropa hej förrän man kommit över ån.. hoppas kan man ju alltid få göra.. Jag hoppas att det fina vädret är här för att stanna. Bara jag blir av med denna förkylning jag lyckats dra på mig.. känner mig inte helt hundra, går och snorar och har slem i halsen. Plus att jag blir trött så fort jag gjort något..

Fan, det är redan Juli.. Det är ändå helt galet vad tiden går fort. Känns som att det var i förra veckan som snön låg på backen, eller nej.. snön försvann ju för länge sedan, men det är redan JULI..!

Jag känner mig lite tom i huvudet just nu. Har faktiskt inget vettigt att skriva. Jag nöjer mig här för nu. Bjuder på en bild. Havsbild. Solsken. Glitter. Love it!

Skapad:
5 juli 2014, 22:12
Läst:
140 ggr
Dela:
  Dela med Messenger
Anmäl

Kommentarer (0)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

Inga kommentarer än.

"Let's not kill anyone tonight. Your words. Just pointing.." kategori: The Vampire Diaries

"Let's not kill anyone tonight. Your words. Just pointing that out."

Jag är en riktig TV-nörd. Älskar svenska serier, alla som kommer och går! Sen är det klart att jag följer en del amerikanska serier också och en av dessa är The Vampire Diaries. Eller, jag följde den i början. De tre första säsongerna såg jag slaviskt, vecka efter vecka. Sen hände något. Jag missade ett avsnitt som blev till två som blev till tre osv.. Nu har den femte säsongen visats klart i USA, i Sverige visas den fortfarande på TV6. Men jag har aldrig någon aning om vilken dag eller tid det går, därav har det blivit att jag gått och missat två säsonger.. men så fick jag för mig att jag skulle börja se serien igen, men från början. Då jag inte har Netflix eller liknande så tänkte jag att jag kunde väl lika gärna köpa hem en säsong eller två.

Sagt och gjort, köpta via electroworld och tyckte jag kom rätt billigt undan! Så det blev säsong 1-3 på DVD och just nu är jag inne på säsong 2. Jag verkligen älskar den här serien. Jag tycker den är så bra! Verkligen! Sen är det väl en och annan snygg kille som är med också . Tanken slog mig att jag nog aldrig har sett en serie med så många snyggningar, det är ju bara att välja och vraka, typ .

En annan tanke som slog mig här och nu är att jag råkar välja att se serier där det åtminstonde finns en snygg kille, det blir liksom lite roligare att titta då, eller är det bara jag?! Haha

Skapad:
7 juni 2014, 17:55
Läst:
491 ggr
Dela:
  Dela med Messenger
Anmäl

Kommentarer (0)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

Inga kommentarer än.

Musiken i mitt hjärta kategori: Musik

Jag är en riktig allätare när det kommer till musik. Jag gillar nytt som gammalt. En salig blandning av 70-, 80-, 90- och 00-talet. Ibland även lite 60-tal. Däremot är jag inte jätteförtjust i hårdrock och viss hip-hop musik. Jag gillar allt ifrån ZZ-top till Orup, Tomas Ledin, Michael Jackson, Daniel Lemma, Avicii, Laleh, Bruno Mars, ABBA, Jason Mraz, Magnus Uggla, m.fl.!

Men, det finns en artist jag också gillar. Har alltid gjort det, så länge som jag kan minnas faktiskt. Minns när jag var liten och hans låtar spelades på radion, mamma hade cd-skivor som jag lyssnade på. Hans musik har alltid funnits där i mitt liv på något sätt och jag gillar den. Ted Gärdestad talar jag om. En fantastisk musikskapare tillsammans med sin bror Kenneth. När jag var liten var det de mest "kändaste" låtarna som jag hörde, Sol, vind och vatten, Eiffeltornet, Oh, vilken härlig dag, Himlen är oskyldigt blå. Jag älskade dem. Sen när Spotify lanserades och efter något år upptäckte jag att samtliga album med Ted fanns tillgängligt. Den lyckan!

Sedan dess har jag lyssnat igenom hans låtar flertalet gånger och upptäckt flera guldkorn. En av dessa är låten "Stenansiktet". Så fantastiskt bra låt. Jag älskar melodin och texten är så bra. Låten kom ut på Teds andra album 1973, som hette just "Ted". Låten titulerar även i en film från 1973. Filmen hette som låten "Stenansiktet" och regisserades av Jan Halldoff som även regisserade filmen Jack.


Magiskt bra låt!

Idag släpptes dessutom "För Kärlekens Skull - Svenska Artister Hyllar Ted Gärdestad", skivan finns att lyssna på, på bl.a Spotify! Various Artists – För kärlekens skull - Svenska artister hyllar Ted Gärdestad

Skapad:
4 juni 2014, 09:38
Läst:
578 ggr
Dela:
  Dela med Messenger
Anmäl

Kommentarer (0)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

Inga kommentarer än.

-Hurra, det är fredag! kategori: Bates Motel


Varje fredag ser jag detta klipp, den är ett måste! Den lyckan!

Ännu en dag av strålande solsken och riktig sommarvärme! Man blir ju lite bortskämd av detta underbara väder, man får passa på att njuta så länge det varar! Har hört att det ska bli kallare framöver, men man hör ju så mycket hela tiden.

I förra veckan såg jag klart på den andra säsongen av Bates Motel. Så sjukt bra serie! Plöjde igenom säsong ett och två inom loppet av en vecka! När man väl har börjat titta på något så går det liksom inte att sluta titta.. Hade aldrig sett Bates Motel innan, varför?, frågar jag mig själv. Det är ju så jäkla bra!! Nu får man vänta till 2015 för säsong 3...

Bates Motel är ju en s.k prequel till filmen Psycho av Alfred Hitchcock, där man får lära känna Norman Bates som tonåring och se hur han blev den psykopat han blev, men man har lagt handlingen i nutid. Jag gillar denna serie skarpt. Bra manus, välspelat och scenografin är ju fantastisk! Längtar och kan knappt vänta till säsong 3!

Skapad:
23 maj 2014, 18:21
Läst:
717 ggr
Dela:
  Dela med Messenger
Anmäl

Kommentarer (0)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

Inga kommentarer än.

-Herr Ober! Eis bitte! kategori: allt och ingetKom över det här klippet, häftigt tycker jag. Vore kul att testa det. Nu när jag tänker efter har man nog gjort något liknande förut, när man var mindre. När man skulle göra egen isglass, man hällde saft i såna där glasshållare, ställde in det i frysen och sen var det bara att vänta, men man orkade inte riktigt vänta sådär jättelänge, så det blev alltid att man tog ut glassen för tidigt, så tidigt att det blev lite halvt isigt och halvt vattnigt typ. Men halvt frusen cola vore gott. Speciellt när det är sånt här härligt väder! Stockholm fortsätter leverera strålande sol och vaaarmt väder, älskart!

Skapad:
22 maj 2014, 11:34
Läst:
731 ggr
Dela:
  Dela med Messenger
Anmäl

Kommentarer (0)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

Inga kommentarer än.

Gamla Stan me like! kategori: Stockholm, Stockholm, stad i världen!

Solen skiner och det är riktig sommarvärme i huvudstaden, jag älskart! Har gått och gått idag, runt i Gamla Stan typ halva dagen. En härlig dag med bästa mama! Har alltid lika kul med henne!

Love it!

Skapad:
21 maj 2014, 16:54
Läst:
739 ggr
Dela:
  Dela med Messenger
Anmäl

Kommentarer (0)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

Inga kommentarer än.

En helt vanligt medelsvensson kategori: En och annan tanke

Kom och tänka på en sak. En sak som jag upplevde när jag var yngre. Jag är född och uppvuxen i en helt vanlig familj, en riktig "Svensson-familj". Ja, vi hade villa, bil, husvagn ett tag och såklart en hund. Pengar var aldrig en självklarhet. Det var väl precis så det gick runt, men pengar till övers fanns kanske inte alltid. I min familj var sparandet en självklarhet. Det har jag tagit med mig in i mitt "vuxenliv", att spara. Vill man köpa något då sätter man upp det som mål och lägger undan pengar så man någon månad senare kan unna sig det där. Det var inte det jag skulle prata om nu.

Till saken hör den att när jag gick i skolan och det hade varit jullov och man kom tillbaka till skolan och alla skulle berätta för varandra vad de fått i julklapp så var det en del som rabblade upp tio-femton saker, en del rätt dyra. Jag var aldrig avundsjuk på någon annan som fått dyrare saker. För mig handlar det inte om pengar eller vem som får mest klappar. Det är klart, när man var liten ville man ha så mycket julklappar som möjligt, men jag har alltid uppskattat allt jag har fått, smått som stort! För jag vet att pengar inte är en självklarhet för alla.

Sen när man hade fyllt år och så frågades det vad man fått för kul i födelsedagspresent. Jag önskade/önskar mig aldrig något speciellt, eller för dyrt. Jag känner att jag redan har allt jag behöver. Sån är jag. Men så får man den där ipoden som man har önskat sig i flera månader, för att alla andra har ju en. Man får den, blir så sjukt glad och det är allt jag behöver. Sen kommer frågan "Vad fick du mer då?". Det var allt jag fick. Men jag var inte ledsen för det. Tvärtom. Jag var ju superglad för min nya fina ipod. Alla nya saker som kommer ut på marknaden är ju nästan alltid dyra, likaså ipoden.

Man säger ju att man inte kan köpa lycka för pengar. Kanske är det så. Det finns ju andra sätt att bli "rika" på. Rik på kärlek. Livet.

Skapad:
12 maj 2014, 17:48
Läst:
814 ggr
Dela:
  Dela med Messenger
Anmäl

Kommentarer (0)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

Inga kommentarer än.

Nostalgi kategori: Nostalgi

När jag växte upp under 90-talet fanns det en hel drös med svenska "såpor" och dramaserier att följa. Drös och drös, men ett par stycken var det i alla fall och efter dessa serier kom det nya att ta över. Jag tänkte i detta inlägg skriva lite kort om de serier jag följde när jag växte upp. Serier som jag verkligen ÄLSKADE! Jag postade samma inlägg på min förra blogg för något år sen, men fick sån nostalgi-känsla då jag häromdagen såg sista avsnittet av Tre Kronor som jag plöjde igenom inom loppet av någon vecka!


Vita Lögner - Sjukhusserien som jag såg till en början då vi hade parabol, men sen försvann TV3 från våran TV och när vi väl fick tillbaka kanalen ett par år senare var serien redan nedlagd. Helt ärligt kan jag väl inte påstå att jag minns särskilt mycket från serien. Det enda jag minns är att jag såg den vid något tillfälle.. Det var väl i den här serien som Alexander Skarsgård, Niklas Wahlgren, Jesper Salén, Anton Körberg var med i? Och han, doktorn som sitter med i David Hellenius "Helt Sjukt", snygg läkare, javisst!

OP7 - som även det var en sjukhusserie och gick på Kanal 5. Tyckte att det var en bra serie och om jag inte minns fel gick den på söndagarna (onödigt vetande kanske), men varje söndag satt vi alltid hela familjen och såg den här serien och så brukade min bror göra en riktigt god äppelpaj som vi åt till, minnen det!


Vänner och Fiender - gick på kanal5 och det jag minns mest från den här serien var att Rachel Mohlin var med, fråga mig inte varför, haha, men så är det! Fast gillar henne, hon är roolig hon! Sen minns jag signaturlåten till den här serien; "Det faller ett regn, från himelen. Det är en gåva, som ger liv igen. Det kommer en tid, i våra liv. Vi måste våga, se sanningen!" Som "Nicke&Mojje" Mojje är med och sjunger!


Tre Kronor - var ju en långkörare som gick i rutan i 5 år. 123 avsnitt blev det totalt och det som folk kanske minns mest från den här serien är det mycket ovanliga slutet; Tre Kronor sprängs i luften! Oops, sorry om jag berättade slutet nu! Tyckte att serien var så bra! Gillade Tre Kronor lika mkt som Rederiet! Tre Kronor är väl den serie som jag har färskast i minne då jag som sagt precis sett igenom alla avsnitt igen. När jag tittade nu så kan jag säga att jag minns det mesta, förutom det som hände i de två-tre sista säsongerna. Slutscenen är det jag minns mest från sista säsongen, men allt annat blev lite mer "Va, hände det?" Älskade karaktären Reine, såklart! Sen tyckte jag att Taggen var söt ( som ju spelas Jonatan Rodriguez, en mycket bra skådespelare vill jag lova! Visst minns man även Bimbo, Klimax, Kassler, Alva, Sten Frisk (som var allt annat än frisk-höhö)? Pernilla, Pillan som ju sjöng så fantastiskt fint. Den där låten hon sjöng i serien skulle man vilja få tag i!   Vackert Tina Leijonberg, vackert!


Skilda Världar - var ju en mycket bra serie. TV4, som serien gick på, har ju visat serien om och om igen, men då bara de sista säsongerna. Serien håller ju på att släppas på DVD, några volymer kvar sen är min samling komplett! Om jag inte minns helt fel började Skilda Världar gå när Tre Kronor var i slutskedet, för att sedan "överta" Tre Kronors sändningstid. Något sånt..


Nya Tider - Denna serie pågick i ett par år och kommer ihåg att den gick varje dag från början, men sen mot slutet tror jag väl att serien gick en dag i veckan. Jag minns första säsongen mest, den var helt okej, men sen tror jag de ändra serien på något sätt så den blev annorlunda.. Kim Sulocki (som ju även var med i Tre Kronor säsong 1-4)  var med i första säsongen, men har för mig han dog i säsongsavslutningen. Serien började väl gå efter Skilda Världar, skulle vara som en ny "långkörare"


Rederiet - en riktig långkörare som gick i rutan mellan 1992 - 2002 = hela 10 år och 318 avsnitt! Denna underbara serie såg jag veckan efter vecka. Varje torsdag kl.20.00 satt jag bänkad framför TV:n för att kolla på rederiet! En utav mina absoluta favoriter!! SVT började visa säsong 1 och 2 i repris för 1-2 år sedan, men inget mer sen dess, något som jag tyckte var synd, men tack vare SVTs Öppet Arkiv kan man ju återse samtliga avsnitt, vilket jag gjorde för någon månad sedan. I höst ska de tydligen börja släppas på DVD också!


Skärgårdsdoktorn - en helt underbart bra serie som gick i tre säsonger under 90-talet. Kommer ihåg väldigt mycket från serien, men det som jag mest kommer ihåg var ett avsnitt där Jesper Sahlén var med i. Wilma åkte väl moped med en pojke och så är de med i en olycka där pojken får en gren rakt i magen.. tyckte det var hemskt..! Men annars gillade jag serien väldigt mycket och den finns ju på Öppet Arkiv eller att köpa på DVD! För något år sedan vet jag att det var på tal om att göra en långfilm, samtilga skådespelare skulle vara med och Samuel Fröler var med i TV och pratade om filmen, men sen vette katten vad som hände.. Det blev lagt på hyllan verkar det som. Synd.


Skeppsholmen - Efter att Rederiet hade blivit nedlagt 2002 ersattes det av Skeppsholmen, en serie som gick i några år och jag minns att jag gillade den så mycket. Sanna Bråding var ju med och jag minns hennes sista "dag" på ICA-reklamen, det var lite roligt. Sanna var ju dessutom var med i Tre Kronor några år tidigare! Har även hört att serien kommer att läggas upp på Öppet Arkiv, detta ser jag såklart fram emot!


Tusenbröder - Måste nog vara en utav Sveriges absolut bästa produktion någonsin! Helt underbar serie som fick tre säsonger. Så bra skådisar, bra manus och älskar signaturmelodin med munspelet! Minns att jag inte riktigt gillade hur säsong 2 slutade, tyckte det var lite läskigt.. Innan den tredje säsongen visades på TV så gick den upp på vita duken; Tusenbröder - Återkomsten och var 1 ½ timme lång. Då den sen visades på TV var den dubbelt så lång och måste nog säga att TV-versionen är bättre, då det är mer detaljer och andra karaktärer som är viktiga för handlingen. Samtliga säsonger finns såklart att få tag på i handeln och säsong 1+2 finns att se på Öppet Arkiv!

Det var några av alla Svenska serier som jag har följt genom åren, säger mycket om mig som person va? Men det driter jeg i! Vilka serier följde ni?

Skapad:
11 maj 2014, 18:00
Läst:
843 ggr
Dela:
  Dela med Messenger
Anmäl

Kommentarer (0)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

Inga kommentarer än.