X

Kommentarer (0)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

Inga kommentarer än.

Pysselkväll

Hej vänner!!
ikväll har jag ägnat min tid åt att pyssla, nu sitter de flesta fotona på sin plats. Nu ska jag bara framkalla bilderna från NY, Chile och Rom hihi. Har en del kvar med andra ord. Älskar att pyssla, så himla rogivande och kul. Efter att jag pyssla såg jag på "Estona 20 år efter katastorfen" på fyran. Herregud vad hemkst. Jag var bara tre år gammal när det hände så jag minns inget från den tiden, jag kommer bara ihåg att mamma och pappa pratade mycket om händelsen. Vilken panik att vara i en sådan situation, kan inte riktigt föreställa mig... Jag har alltid haft respekt för vatte och kommer nog allitd att ha det, sådant makt det har egentlien. Jag hoppas aldrig jag eller någon annan får vara med om något sådant hemskt.

Nu har Francie kommit hem så nu ska vi se på någon film. Ha en finfinkväll alla läsare. Puss och kram!!

Skapad:
1 September 2014, 22:33
Läst:
101 ggr
Dela:
  Dela med Messenger
Anmäl

Kommentarer (0)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

Inga kommentarer än.

Jag är livrädd för hissar

En rädsla som bara blir värre och värre är min extrama forbi för hissar. När jag var lite vägrade jag hiss och hade panik för ALLA trånga utrymmen, jag låste aldrig på toan (riskerade hellre att bli sedd), hatade att åka bil/buss/tåg i tunnlar och ogillade skarpt folksamlingar. Men med åren försvann detta och jag hade inga problem med att låsa toadörren eller att åka hiss.. Här i min österalmslya åker jag alltid hiss, har aldrig tyckt att den varit läskig eller så, men så kom det en dag och denna dagen var för två veckor sedan. Jag fick en kallelse till "mama mia" mödravård på karlaplan, denna klinik låg på 6:våningen (om jag minns rätt) stressad som jag var klev jag in i denna minimala tubliknande hiss (som de satt dit i efterhand) och tänkte inget mer på det. hissen hoppar till, mitt hjärta stannar, men den åker fortfarande. På 6:e våningen skulle jag gå av, men dörrarna gick inte att öppna. Jag drabbas av panik, börjr gråta, slå och sparka. Jag ringer på klockan men inget händer. Trodde såklart att nödknapparna i hissen gick direkt till polisen eller barndkåren, men det låter ju bara ljudligt i trappuppgången (idiotiskt) jag står där jag står och kan inte hålla mig lugn, jag riger francie som får försöka lun mig. I samma veva tryckte jag på E som skulle ta mig till entreplan, och den gick, hissen börjde funka... Jag gick glatt upp helt nersvättad och nygråten efter panikattacken i hissen. 

Nu kommer jag aldrig kunna åka hiss igen, även fast jag bara satt "fast" (vilket jag egentligen inte gjorde) i kanske 3 min kommer denna rädsla och panikångest aldrig gå över. I Italien var detta ett så stort problem i och med att vi bodde på hotellets sjunde våning. Jag gick ALLA gånger utom en. Gången jag åkte hade jag lovat mig själv att jag skulle prova. Jag hade alkohol i kroppen, hade så ömma fötter och jag var med en trygg persson. Men det hjälptes inte. Såfort dörrarn stängdes drabbades jag av total panik. Jag kunde inte andas, luften var slut, jag hann tänka att det skulle börja brinna, att vajern skulle lossna, ja allt möjligt.. De övriga dagarna gick jag upp och ner ca 6 gånger per dag... 

Jag vet inte vad jag ska göra mer. När jag kom hem till min lägenhet igår gick jag som vanlgt till hissen, tryckte på knappen, men jag gick inte in. Jag kan inte.. Jag har aldrig haft problem med hissen här och jag åker den alltid. Jag pallar inte detta. 
Vad ska jag göra.. Någon som vet hur man botar en extrem rädsla för hissar? Går det ens?  

 

Skapad:
1 September 2014, 14:49
Läst:
430 ggr
Dela:
  Dela med Messenger
Anmäl

Kommentarer (1)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

 • Hanna
  2014-09-01, 15:03

  Gäst

  Ett tips är att utsätta sig för den värsta tanken " om hissrn stannar så är det så". Oftast är det bara en illusion. Du kommer att få panikångest just då och det är precis den du behöver för att så småningom bli fri från ångesten. Så mitt tips : utsätt dig för det du är rädd för oavsett om det är tankar eller handlingar. Tillslut blir du befriad. ( går på kbt själv för alla mina tvång . Idag är jagfri från dessa) lycka till tjejen! Kram

Live your life free

God morgon vänner!!
Vilken natta alltså Vaknat stup i kvarten under hela natten. Vet inte vad det beror på.. Är trött som en gnu nu.... Idag ska jag jobba från 12- 19 så det blir en hyffsat chill dag. "att-komma-hem-ångesten" vägrar släppa... Vill fortfarande inte vara här. Är beredd att bara dra nu, men jag vet att jag inte kan. Det kanske är det som är grejen. Att jag inte kan.  

Nu ska jag göra något så glamouröst som att dammusga min våning här innan jag traskar till jobbet. Skönt att gå.
Hörs sen finisar! Hoppas ni får en fin måndag!

 

Skapad:
1 September 2014, 11:04
Läst:
517 ggr
Dela:
  Dela med Messenger
Anmäl

Kommentarer (0)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

Inga kommentarer än.

New in ♡

Nu är äntligen allt uppackat från Rom, jäklar vad grejer hehe! Nu är jag i min lägenhet på Östermam, ska vara här inatt så jag har nära till jobbet i morgon !! Har varit så trött hela dagen så det enda jag har gjort är att slappa och handla mat... Skönt att ha det gjort. Nu ska jag kolla kalrt på solsidan, sen ska jag pyssla lte med mina fotoalbum  

Här är lite av det jag köpte i Rom: 

 

 

Skapad:
31 August 2014, 20:42
Läst:
892 ggr
Dela:
  Dela med Messenger
Anmäl

Kommentarer (1)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

Sista natten i Rom! kategori: ♥ Resor

God morgon Stockholm. Himla märkligt att vakna i sin egen säng huttrandes. I Rom var det så himla varmt att man svettedes trots att ac:en och fläkten var på hihihi. Idag sov jag tills jag vaknade och det var längesedan det hände. I morgon ska jag tillbaka till vardagen igen och då kommer allt rulla på som vanligt.. 

Vår sista kväll i Rom fotade jag med mobilkameran så det är lite dåliga ilder tyvärr... Vi käkade på den restaurangen som jag verkligen fastnade för. Vi var där tre gånger just för att servicen och maten var så bra. Restaurangen heter Tomoko Tudini och ligger på gatan Via principe amadeo (precis intill Terminin). Rekomenderas!! 
Vi drack vin, en massa mojitos (godaste jag druckigt och då har det ändå slinkit ner några genom åren) och så åt vi pizza! När jag vaknade 05:50 dagen därpå då taixin hämtade oss på hotellet var jag inte klar i hvudet hiihih. Slapp flygrädslan i alla fall !!

Shoppade lite sista kvällen 

 

 

 

 

Skapad:
31 August 2014, 12:32
Läst:
1174 ggr
Dela:
  Dela med Messenger
Anmäl

Kommentarer (0)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

Inga kommentarer än.

Vill inte!!!!

Hej bloggen!!!
Nu är jag hemma i Stockholm igen, siter i min lägenhet på min gamla vanliga plats och bloggar... Ångest!! från den sekunden jag steg på planet i Rom har jag bara velat vända på klacken. Jag vill inte hem!! Jag vill inte ha vardag igen.. Vill uppleva nya platser, se världen och lära känna nya männiksor. Jag vänjer mig så himla fort vid en ny livsstil och att gå tillbaka till den gamla är sjukt jobbigt. Jag får alltid sån himla ångest och vill helst bara boka en ny resa igen. Rom ligger på plats två på min topplista av favvoritstäder. Jag vill tillbaka.  Herregud jag glad jag är för att jag valde Rom istället för London. 

Nu har jag inte bloggat sedan vår sista middag igår så jag har en del att ta igen... Men bilder från sista ikvällen kommer snart !! 
Tack pappa som hämtade oss på Arlanda, så himla gulligt. Efter att jag kom hem blev det sushi och uppackning av alla kläder. Upptäckte nyss att jag råkade få med mig 5 par skor från Rom... 

 

 

Skapad:
30 August 2014, 21:18
Läst:
1613 ggr
Dela:
  Dela med Messenger
Anmäl

Kommentarer (0)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

Inga kommentarer än.

Last day in Rome kategori: ♥ Resor

Hej bloggen!!

Nu är vi allt bra sega. Francie är verkligen helt död av värmen, det är så illa just nu att vi var tvunga att ta skydd från solen inne på hotellet... Jag älskar min vita havt genomskinliga topp från vila då den skyddar mig från solen. Det är typ min räddning. Det har varit galet vart här denna veckan, men det har bara varit skönt har jag tyckt. Men de senaste dagarna har vi varit så slöa och trötta av alla lååånga promenader. Idag var vi dock duktiga och tog flera "fylla på energi -pauser".  Idag har vi prommenerat genom hela Roms innerstad en sista gång. Vi började att gå ner till Colosseum (var tvungen att säga hejdå), sen förbi Forum romanum, förbi Viktor Emanuel- monomentet (så fantastiskt vaker byggnad), Piazza Venezia, lunchpaus, Fontana di trevi, spanska trappan och tillsist glass hihi Nu ska vi fixa oss för en sista kväll och natt i Rom. 

Vid colosseum 

Forum Romanum

Viktor Emanuel - monumentet 

Bruchetta till förrätt och Lasagne till huvudrätt Mmmmm

Fontana, slängde en lyckpoeng i idag

Gick in i en magnumbutik och gjorde min egena glass 

mmmmmm 

Skapad:
29 August 2014, 17:15
Läst:
2478 ggr
Dela:
  Dela med Messenger
Anmäl

Kommentarer (1)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

 • PIET (M47)
  2014-09-01, 06:53

  Vittorio-byggnaden är sannerligen maffig. Fin utsikt uppifrån.

Morning Roma

God morgon finisar!
Idag vaknade både jag och flickvännen av en dunkande värk i fötterna. Vi har gått flera mil (!) varje dag sedan vi kom hit och det är nu som fötterna börjar säga ifrån. .. Idag blir det en ganska lugn dag. Ska försöka shoppa lite till, äta lite glass, äta god middag och dricka drinkar. Är trött efter gårdagems hektiska dygn. NU ska jag i alla fall börja dagen med en americano och en macka här på hotellet. Hörs sen!

Tre bilder från igår. Venedings shopping, tummen upp!
jag i mim fina mask och den sista bilden är tågets interiör.  

 

 

Skapad:
29 August 2014, 09:53
Läst:
2683 ggr
Dela:
  Dela med Messenger
Anmäl

Kommentarer (0)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

Inga kommentarer än.