"Even if I have to spend the rest of my life in jail..."

Det här är en fortsättning av att min X-make häromdagen begärde att, efter 11 års frånvaro, få ensam vårdnad av Giovanni (<--- han har under dom där åren gjort några kortare "gästspel" och det är jag som av en massa rimliga anledningar har haft det sedan 2006 och hans begäran har egentligen ingenting att göra med Giovanni utan handlar om en ren hämndaktion och, go figure, PENGAR. Det handlar ALLTID om pengar när det kommer till min X-make. I det här fallet är hans mål att ställa mej på bar backe eftersom jag inte har någon rättshjälp utan får stå för mina advokatkostnader helt och hållet på egen hand och troligtvis tycker han att jag varit lite väl uthållig på det ekonomiska planet och att han därför behöver hoppa över till "Plan B" som innebär att han handgripligen ska få mej att "abdikera").

Giovanni's pappa vill inte att jag ska berätta för G att han begärt vårdnaden förrän EFTER det är bestämt hur det ska bli. Alltså när själva förhandlingen i tingsrätten är avslutad. En begäran som i praktiken är stört omöjlig för mej att tillmötesgå då en vårdnadstvist handlar om vad som är för barnets bästa och det innebär ju i sin tur att barnet ska få komma till tals och det tycker jag att en pappa som SÄGER att han bryr sej om och förstår sitt barn inte borde ha något som helst problem med. Eller? Enligt mej skulle han ha frågat vad Giovanni tyckte INNAN han lämnade in sin stämningsansökan. Fast det är ju bara min åsikt...

I början av nästa vecka så ska Giovanni få göra just detta. Komma till tals. Och ska han kunna uttrycka sina känslor och åsikter så behöver han ju veta vad det handlar om och därför har jag berättat för honom att hans pappa vill att han ska bo hos honom för alltid, men att det är han själv som får bestämma hur han vill ha det.

Det här är den SMS-konversation som följde i direkt anslutning till det telefonsamtal Giovanni hade med sin pappa i går kväll där han talade om för honom att han inte vill bo hos honom för att han vill stanna hos sina vänner och fortsätta i sin skola. Tycker ni att det här är en sund reaktion från en pappa? GISSA en gång vad JAG tycker...

Som tur är har jag hela samtalet inspelat och jag sa verkligen inte ett knyst. I alla fall inte förrän jag tyckte det gått alldeles för lång tid och att det därför var dags att bryta samtalet eftersom Giovanni's pappa inte klarade av att trösta en hjärtskärande ledsen Giovanni som inte fick något gehör eller förståelse för sin åsikt, som han uttryckte på ett för honom väldigt moget sätt och även om det skar i mitt hjärta att behöva se honom så ledsen så är jag stolt över att han med egna ord fick chansen och hade förmågan att SJÄLV få uttrycka det han ville få sagt. Att hans pappa sedan inte tog hans åsikter till sej utan som vanligt skyllde allt på mej är bara rent tragiskt och bedrövligt.

(...och ja. SMS'en har redan blivit vidarebefordrade till polisen och kommer att läggas i samma mapp som resterande redan inskickad hotelser som jag fått det senaste året).

 

Skapad:
22 September 2012, 11:47
Läst:
1153 ggr
Dela:
  Dela med Messenger
Anmäl

Kommentarer (6)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

Alla anonyma kommentarer måste godkännas av MirAnna innan de syns på sidan.

 • emmamangs (K22)
  2012-09-24, 12:24

  Gud så obehaligt! Hoppas tingrätten dömmer till er fördel för Giovanis (och din) skull!

 • MirAnna (K43)
  2012-09-22, 17:06

  Ingen MAN kallar en kvinna för puta, Malin. Dom som gör det kallas för något annat...

  Tack allihop för visat stöd. Kram och trevlig helg! Nu drar jag på disco.

 • Cheeky Malin
  2012-09-22, 15:23

  Gäst

  Nej fy vilken mardröm du lever i. Jag beklagar verkligen att pappan till din son verkar helt galen. Otäckt med vuxna som inte kan bete sig som sunda individer, som inte kan känna kärlek till sina barn och vilja deras bästa. Vilken man kallar modern till sina barn för "puta"?

  Stort lycka till!

  Blogg: cheekymalin2.blogspot.s

 • Anette
  2012-09-22, 13:31

  Gäst

  Detta är så tragiskt och galet så det finns inte (fast det gör det ju tyvärr).

 • Rolle
  2012-09-22, 12:37

  Gäst

  Kommentarerna från X borde tala för din & G fördel !! Här ser man klart vem som har störst hjärnskada .

 • carina s
  2012-09-22, 12:26

  Gäst

  Men va f*n kan ingen stoppa det puckot. Du kan ju fixa det men det är så jätte jätte synd om Giovanni ju. Han är ju helt puckad. Kram till dig och Giovanni. Ni är starka och klarar även denna resa. He´s gonna pay some day I´m sure of that.

Kommentarer (0)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

Alla anonyma kommentarer måste godkännas av MirAnna innan de syns på sidan.

Inga kommentarer än.

Förändringar... kategori: Tips och förslag

Jag har börjat finna mej tillrätta på min nya blogg även om det är en del att pilla och fixa med. Att flytta en blogg tar precis lika mycket tid och ork i anspråk som en flytt IRL. Om inte fysiskt, så i alla fall mentalt. Allt innehåll ska, precis som ett bohag, försiktigt packas ner i märkta "kartonger" för att det inte ska komma bort eller gå sönder på vägen.

Min flytt innebär dessutom inte bara merarbete för mej. Det betyder också att du som har följt min blogg hos Bloglovin' måste ändra din prenumeration om du vill fortsätta hålla dej uppdaterad och det gör du enklast genom att klicka på den här bilden.

Skapad:
10 January 2014, 12:19
Läst:
165060 ggr
Dela:
  Dela med Messenger
Anmäl

Kommentarer (2)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

Alla anonyma kommentarer måste godkännas av MirAnna innan de syns på sidan.

 • MirAnna (K43)
  2014-01-11, 18:17

  Tack, Dino! Fast jag försvinner ju inte helt. Du kan fortfarande följa mej och Giovanni. Bara inte här på Finest.

 • dino
  2014-01-10, 20:43

  Gäst

  kommer att sakna dig,din söta son och din mysiga bonusfamily, det var kul att läsa dina kuliga inlägg.

Nu slutar jag blogga...

...fast inte helt och hållet. Jag kommer bara att göra det under andra former och inte lika frekvent som tidigare.

I drygt tre år har jag varit en av Finest toppbloggare. En allt igenom trevlig erfarenhet som jag inte ångrar för en sekund, men på grund av alla förändringar som skett i mitt liv det senaste året så har jag bestämt mej för att slå av på takten lite. Därför känner jag inte att jag kan uppfylla dom kriterier som det krävs för att blogga på kontrakt och det är av den anledningen som jag tagit beslutet att "säga upp mej". Det är dags för mej att gå vidare och du som lojalt har följt mej under alla år kan fortsätta göra det HÄR.

Tack Finest för den här tiden! Det är dags för mej att ge mej ut på nya äventyr, men jag kommer att fortsätta hälsa på här då och då även om jag inte längre är en del av Sveriges största nöjessajt.


 

Skapad:
7 January 2014, 14:35
Läst:
165942 ggr
Dela:
  Dela med Messenger
Anmäl

Kommentarer (5)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

Alla anonyma kommentarer måste godkännas av MirAnna innan de syns på sidan.

Sentimental Sunday Brunch

Jag kastade ihop en improviserad Sunday brunch baserad på ett sentimentalt "back when I lived in the Keys" som föll den övriga familjen i smaken.

Bacon, äggröra, rostat bröd, tiger- och blåbärsmuffins och en obligatorisk Virgin Mimosa. Eftersom ICA hade stängt när jag kom dit (<--- Det är ju trettondags afton... Det visste inte jag, men nu gör jag det...) så blev det inga doughnuts. Jag får helt enkelt planera lite bättre nästa gång.

När jag ringde till Giovanni på korttids för att kolla om han var redo att komma hem i morgon så frågade han hur dags och när jag svarade att jag hämtar honom klockan 10 så suckade han högljutt och sa: "Uff! Så jädra tidigt..." Ett gott tecken på att han har det bra och trivs. Dessutom hade han och en av personalen upptäckt att hon bor i huset precis jämte oss. Visst... Piteå är inte stort, men vilka är oddsen för det, liksom?

Skapad:
5 January 2014, 16:52
Läst:
166687 ggr
Dela:
  Dela med Messenger
Anmäl

Kommentarer (0)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

Alla anonyma kommentarer måste godkännas av MirAnna innan de syns på sidan.

Inga kommentarer än.

Största möjliga tystnad...

Här är det tystare än tystast... Giovanni kommer hem först i morgon bitti och jag tänker passa på att njuta av att inte behöva ta något ansvar tills dess.

Later dudes & dudettes!

Skapad:
5 January 2014, 14:29
Läst:
166858 ggr
Dela:
  Dela med Messenger
Anmäl

Kommentarer (1)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

Alla anonyma kommentarer måste godkännas av MirAnna innan de syns på sidan.

Pain & Gain

Gott Nytt 2014 på Er!

Vi har tagit det väldigt "piano" i några dagar och det har blivit mycket filmtittande. Vi har bland annat hunnit avverka 2 Guns med Mark Wahlberg och Denzel Washington i huvudrollen och Pain & Gain. Även den med Mark Wahlberg, men i stället för Denzel så har han i den sistnämnda sällskap av Dwayne Johnson (aka "The Rock").

Filmen är baserad på en sann och fullkomligt makaber historia som utspelade sej i Miami i mitten av 90-talet. Jag bodde i södra Florida på den där tiden (inte särskilt långt från Miami) och eftersom storyn är så bizarr och dessutom fick mycket medial uppmärksamhet när det begav sej, så kunde jag inte för mitt liv begripa hur händelsen totalt undgått mej.

Därför var jag bara tvungen att googla Daniel Lugo som var "the mastermind" bakom the Sun Gym Gang och jag upptäckte till min förvåning att det filmen skildrar faktiskt är galet sant (<--- det är så absurt att dom till och med vid ett tillfälle i filmen lägger in en textremsa som påminner om att det faktiskt har hänt på riktigt...) och har du inte redan sett filmen så tycker jag du ska göra det. Genast!

I morgon har Giovanni korttidshelg och vet ni vad jag ska göra då? Sova! Hela helgen. Eller... Jag tänker i alla fall försöka... Går det inte får jag väl titta på lite mer film. Det verkar vara Mark Wahlbergs år, för han har medverkat i ännu en film under 2013 (tillsammans med Russell Crowe och Catherine Zeta-Jones) som jag skulle vilja se. Broken City.

Någon av er som sett den? Och vad tyckte ni i så fall?

Skapad:
2 January 2014, 13:01
Läst:
168117 ggr
Dela:
  Dela med Messenger
Anmäl

Kommentarer (0)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

Alla anonyma kommentarer måste godkännas av MirAnna innan de syns på sidan.

Inga kommentarer än.

A Happy Ending!

Bloggen har varit obstinat i några dagar... Den vill inte riktigt släppa in mej så att jag kan blogga som jag ska. Därför har det varit lite tyst här, men det kanske inte gör så mycket nu under helgerna när ni med största sannolikhet är upptagna med annat.

Här hos oss är förberedelserna i full gång och vi har påbörjat nedräkningen av 2013. Det blir knytkalas ikväll med god mat och gott sällskap och jag har ställt mej vid spisen. Eftersom jag inte är någon mästerkock som bara hystar ihop en delikat middag utan att vara totalt fokuserad på ett recept så kör jag på ett beprövat kort för att vara på den säkra sidan. Vår huvudrätt blir en Boeuf Bourguignon. Förrätten faller också på min lott och då får det bli en klassisk räkcocktail.

Självklart blir det bubbel också, men först ska jag ta mej en kort promenad i snöfallet innan det blir mörkt. Släpper bloggen in mej igen så återkommer jag, men om i fall att den inte gör det så önskar vi er alla ett riktigt gott slut på det gamla året och en helt fantastisk början på ett nytt fräscht 2014.

Skapad:
31 December 2013, 12:26
Läst:
169259 ggr
Dela:
  Dela med Messenger
Anmäl

Kommentarer (5)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

Alla anonyma kommentarer måste godkännas av MirAnna innan de syns på sidan.

 • Namn
  2014-02-03, 16:30

  Gäst

  Skriv en kommentar

 • Märit
  2013-12-31, 19:27

  Gäst

  Gott nytt... från hon på fd andra sidan åkern !

 • Madde
  2013-12-31, 16:17

  Gäst

  Gott nytt år på er!! Kram, pös och allt det där!

  Blogg: www.madelein.se

 • MirAnna (K43)
  2013-12-31, 15:14

  Haha! Tack Jonna! Detsamma till dej och tack för alla inhemska superlativ!

 • jonna
  2013-12-31, 15:04

  Gäst

  gott nytt år till dig, som jer nalta grann,din karl förstår. och din snygga son,och dina fina bonusflickor, o karn dine som jer snygg han me,

Sprit för medvetna mammor... kategori: Tips och förslag

Strax innan jul fick jag hem ett sött litet paket med parfymerad handdesinfektion från lika söta Gia-Angelina som är kvinnan bakom det svenska företaget La Dore

Gia-Angelina fick idén att själv framställa handspriten när hon inte kunde hitta en sort hon personligen var nöjd med i butikerna. För att uppnå bästa resultat så började hon till och med läsa kemivetenskap och nu, så här två år senare, finns det fem dofter i sortimentet att välja mellan. Med andra ord, en väldigt handlingskraftig och målmedveten tjej (<--- som du kan läsa mer om HÄR) och det gillar jag. 

Jag gillar också produkterna som Gia-Angelina skapat med kärlek och omtanke och jag har tillsammans med Jenny och Julia testat och betygsatt tre av dom. Vanilla Paradise, Sweet Kisses och Secret Seducer.

Alla tre gör att man känner sej ren och bacillfri om händerna så där får dom alla fem av fem möjliga. Doftmässigt så luktar alla väldigt gott, så där blir det också full pott, men på grund av detta var det inte helt enkelt att välja ut en som var bättre än den andra... Men min favorit blev i alla fall till slut Secret Seducer (den lila). Tjejerna tyckte båda bäst om Vanilla Paradise (den gula). Deras andrahandsval blev den jag hade som första och den jag gillade näst bäst var Sweet Kisses (den rosa).

Jag kan alltså inte rekommendera bara en. Däremot kan jag lova att oavsett vilken doft du än väljer så kommer du inte att bli besviken. Vill du testa så hittar du hela La Dore's sortiment HÄR. Vem vet... Din favorit kanske blir en av dom två jag inte provat (<--- Star Dust/blå och Pure Love/röd). Ännu... 


Skapad:
28 December 2013, 13:46
Läst:
173080 ggr
Dela:
  Dela med Messenger
Anmäl

Kommentarer (5)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

Alla anonyma kommentarer måste godkännas av MirAnna innan de syns på sidan.

 • MirAnna (K43)
  2013-12-31, 12:23

  @ PETER: Jag tänkte efter lite och då insåg jag att Star Dust är det självklara alternativet för dej. Varför? Jo, för den är "blomstrig" och söt... Hehe!

 • MirAnna (K43)
  2013-12-30, 22:54

  Ja, det hade varit käckt Peter.

  Men du kanske kan prova Pure Love som är varm, söt och fruktig. Skulle inte det passa utmärkt in på dej? :D

 • Peter
  2013-12-30, 17:39

  Gäst

  Sprit för medvetna pappor då? Hade vart riktigt nice att smörja in händerna med handsprit och det doftade något gott manligt.

 • MirAnna (K43)
  2013-12-30, 11:21

  "Närproducerade" produkter "is the shit", Emma.

  Dessutom främjar jag hellre en ambitiös småföretagande kvinna än någon massproducerande jättekoncern.

 • emmathorsell (K37)
  2013-12-30, 02:04

  Måste prova när mina från USA är slut här hemma

  Blogg: www.finest.se/emmathors