För evigt... (Min NYA tatuering) kategori: What to wear...

Vill ni se den? Nykomlingen i mitt tatueringsgalleri. Ni som följer mej på Instagram har redan sett den, men här är min hyllning till den person som betyder mest av allt för mej i hela världen till "allmän beskådan". Giovanni "i egen hög person".

Thomas hade fått fyra-fem förslag av mej att välja bland och det vi till slut bestämde oss för att göra var porträttet på Giovanni, eftersom det var bådas favorit. En tatuerare måste ju OCKSÅ vara nöjd med valet av motiv, för han (eller hon) är ju faktiskt en konstnär som ska skapa ett konstverk som kommer att finnas för evigt eller i alla fall så länge JAG lever och då är det ju viktigt att skaparglädjen och lusten finns där för att resultatet ska bli bra. Och bra blev det för jag är sinnesjukt nöjd!

Som vanligt gör jag ingenting "in random" och att Giovanni hamnade precis under tatueringen med Love/Hate var ingen tillfällighet. Valet var i själva verket helt naturligt, eftersom jag ÄLSKAR mitt barn, men samtidigt så AVSKYR jag faktiskt det han drabbats av (HATA är ett för starkt uttryck för mej och därför använder jag det i stort sett aldrig och ni måste väl ändå hålla med mej om att det hade sett lite konstigt ut om det hade stått LOVE/DETEST...)

Det var också självklart att Åke skulle få vara med på ett hörn. Han har ju liksom hängt med i 10 år nu. Idén med telefonluren fick jag i bilen på väg till Thomas. Jag hade klurat på vad för slags "avslut" jag ville ha på tatueringen och att det skulle vara en telefon inblandad på något vis var väl egentligen ganska givet på grund av Giovanni's starka förkärlek (som i OBSESSION) till telefoner.

Lika givet var det att Giovanni skulle få behålla sina lite sneda fingrar (<--- Jag vet inte om ni tänkte på det på dom bilder som jag lägger ut av honom på bloggen, men han har simhud mellan lillfingret och ringfingret + pekfinger och långfinger på båda händerna. Lite mer på höger än på vänster hand. Både sjukvården och jag ser det som ett skönhetsfel och inget som är nödvändigt att rätta till eftersom han har en större räckvidd mellan långfinger och ringfinger än vad du och jag har. Giovanni kan nämligen "gå ner  spagat" med sina fingrar. Kan DU göra detsamma? Nä... Tänkte väl det... Om han har ett partytrick som ingen annan har, så ska han få ha det kvar så länge det inte hämmar honom).

Så här såg originalbilden ut. Det enda vi ändrade på var färgen på tröjan som fick bli BLÅ eftersom det är Giovanni's favoritfärg. Vad Giovanni sa när han såg tatueringen? Inte mycket. Han log lite snett och sa: "Det är ju jag... Och Åke...". Fast... Jag hade nog inte förväntat mej några himlastormande lovord från honom. Man måste ju komma ihåg att han är 15 år och då kan man ju inte visa morsan allt för mycket positiva känsloyttringar, men innerst inne VET jag att han gillade det han såg. 


Jag vet inte när jag ska hälsa på hos Tattoo Thomas - Art on Living Canvas (blogg med kontaktuppgifter finns HÄR) igen, men förhoppningsvis blir det snart för jag är långt ifrån färdig. Vänsterarmen ska fortsättas på och sedan har vi ju "bara" resten kvar... 

Skapad:
18 August 2012, 12:14
Läst:
1744 ggr
Dela:
  Dela med Messenger
Anmäl

Kommentarer (7)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

Alla anonyma kommentarer måste godkännas av MirAnna innan de syns på sidan.

 • MirAnna (K43)
  2012-08-20, 10:08

  Tack allihopa!

 • CC
  2012-08-19, 08:18

  Gäst

  Finfin!
  Det är nåt visst att alltid ha barnen med sig.
  Jag har ju inga porträtt, men har jag namnen och det bästa av allt; de tatueringar barnen har gjort på mig.
  De tatueringarna är kanske inte de mest korrekta (med "jämna linjer" osv) men de är definitivt de bästa jag har.

 • Namn
  2012-08-18, 22:54

  Gäst

  Så fin den blev , himla fint kort på när Giovanni när han är mindre jätte gullig. Kram i massor . Hälsa Giovanni

 • Malin
  2012-08-18, 18:18

  Gäst

  Verkligen bra och minsann en exakt kopia av Giovanni, superbra idé med luren...snacka om pricken över i:et liksom Förstår att du är nöjd...massa kramar till er.

  Blogg: jasminofriends.blogg.se

 • Cheeky Malin
  2012-08-18, 12:56

  Gäst

  Jättefint! Kanonbra idé med telefonen eftersom det verkar vara ett stort intreese hos honom. ÄLSKAR fotot på honom som liten kille.

  Inser att jag måste göra något åt min egen lilla bleka tatuering snart. Hundra år gammal och ser ut som en måsskit.

  Blogg: cheekymalin2.blogspot.s

 • Sandra
  2012-08-18, 12:32

  Gäst

  Giovanni i ett nötskal och luren o allt! Helt fantastisk

  Blogg: sandraodeandra.blogspot

 • Meekatt
  2012-08-18, 12:26

  Gäst

  Åh vad fint!!!

  Blogg: www.meekatt.com

Kommentarer (0)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

Alla anonyma kommentarer måste godkännas av MirAnna innan de syns på sidan.

Inga kommentarer än.

Förändringar... kategori: Tips och förslag

Jag har börjat finna mej tillrätta på min nya blogg även om det är en del att pilla och fixa med. Att flytta en blogg tar precis lika mycket tid och ork i anspråk som en flytt IRL. Om inte fysiskt, så i alla fall mentalt. Allt innehåll ska, precis som ett bohag, försiktigt packas ner i märkta "kartonger" för att det inte ska komma bort eller gå sönder på vägen.

Min flytt innebär dessutom inte bara merarbete för mej. Det betyder också att du som har följt min blogg hos Bloglovin' måste ändra din prenumeration om du vill fortsätta hålla dej uppdaterad och det gör du enklast genom att klicka på den här bilden.

Skapad:
10 January 2014, 12:19
Läst:
172021 ggr
Dela:
  Dela med Messenger
Anmäl

Kommentarer (2)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

Alla anonyma kommentarer måste godkännas av MirAnna innan de syns på sidan.

 • MirAnna (K43)
  2014-01-11, 18:17

  Tack, Dino! Fast jag försvinner ju inte helt. Du kan fortfarande följa mej och Giovanni. Bara inte här på Finest.

 • dino
  2014-01-10, 20:43

  Gäst

  kommer att sakna dig,din söta son och din mysiga bonusfamily, det var kul att läsa dina kuliga inlägg.

Nu slutar jag blogga...

...fast inte helt och hållet. Jag kommer bara att göra det under andra former och inte lika frekvent som tidigare.

I drygt tre år har jag varit en av Finest toppbloggare. En allt igenom trevlig erfarenhet som jag inte ångrar för en sekund, men på grund av alla förändringar som skett i mitt liv det senaste året så har jag bestämt mej för att slå av på takten lite. Därför känner jag inte att jag kan uppfylla dom kriterier som det krävs för att blogga på kontrakt och det är av den anledningen som jag tagit beslutet att "säga upp mej". Det är dags för mej att gå vidare och du som lojalt har följt mej under alla år kan fortsätta göra det HÄR.

Tack Finest för den här tiden! Det är dags för mej att ge mej ut på nya äventyr, men jag kommer att fortsätta hälsa på här då och då även om jag inte längre är en del av Sveriges största nöjessajt.


 

Skapad:
7 January 2014, 14:35
Läst:
172896 ggr
Dela:
  Dela med Messenger
Anmäl

Kommentarer (5)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

Alla anonyma kommentarer måste godkännas av MirAnna innan de syns på sidan.

Sentimental Sunday Brunch

Jag kastade ihop en improviserad Sunday brunch baserad på ett sentimentalt "back when I lived in the Keys" som föll den övriga familjen i smaken.

Bacon, äggröra, rostat bröd, tiger- och blåbärsmuffins och en obligatorisk Virgin Mimosa. Eftersom ICA hade stängt när jag kom dit (<--- Det är ju trettondags afton... Det visste inte jag, men nu gör jag det...) så blev det inga doughnuts. Jag får helt enkelt planera lite bättre nästa gång.

När jag ringde till Giovanni på korttids för att kolla om han var redo att komma hem i morgon så frågade han hur dags och när jag svarade att jag hämtar honom klockan 10 så suckade han högljutt och sa: "Uff! Så jädra tidigt..." Ett gott tecken på att han har det bra och trivs. Dessutom hade han och en av personalen upptäckt att hon bor i huset precis jämte oss. Visst... Piteå är inte stort, men vilka är oddsen för det, liksom?

Skapad:
5 January 2014, 16:52
Läst:
173647 ggr
Dela:
  Dela med Messenger
Anmäl

Kommentarer (0)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

Alla anonyma kommentarer måste godkännas av MirAnna innan de syns på sidan.

Inga kommentarer än.

Största möjliga tystnad...

Här är det tystare än tystast... Giovanni kommer hem först i morgon bitti och jag tänker passa på att njuta av att inte behöva ta något ansvar tills dess.

Later dudes & dudettes!

Skapad:
5 January 2014, 14:29
Läst:
173815 ggr
Dela:
  Dela med Messenger
Anmäl

Kommentarer (1)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

Alla anonyma kommentarer måste godkännas av MirAnna innan de syns på sidan.

Pain & Gain

Gott Nytt 2014 på Er!

Vi har tagit det väldigt "piano" i några dagar och det har blivit mycket filmtittande. Vi har bland annat hunnit avverka 2 Guns med Mark Wahlberg och Denzel Washington i huvudrollen och Pain & Gain. Även den med Mark Wahlberg, men i stället för Denzel så har han i den sistnämnda sällskap av Dwayne Johnson (aka "The Rock").

Filmen är baserad på en sann och fullkomligt makaber historia som utspelade sej i Miami i mitten av 90-talet. Jag bodde i södra Florida på den där tiden (inte särskilt långt från Miami) och eftersom storyn är så bizarr och dessutom fick mycket medial uppmärksamhet när det begav sej, så kunde jag inte för mitt liv begripa hur händelsen totalt undgått mej.

Därför var jag bara tvungen att googla Daniel Lugo som var "the mastermind" bakom the Sun Gym Gang och jag upptäckte till min förvåning att det filmen skildrar faktiskt är galet sant (<--- det är så absurt att dom till och med vid ett tillfälle i filmen lägger in en textremsa som påminner om att det faktiskt har hänt på riktigt...) och har du inte redan sett filmen så tycker jag du ska göra det. Genast!

I morgon har Giovanni korttidshelg och vet ni vad jag ska göra då? Sova! Hela helgen. Eller... Jag tänker i alla fall försöka... Går det inte får jag väl titta på lite mer film. Det verkar vara Mark Wahlbergs år, för han har medverkat i ännu en film under 2013 (tillsammans med Russell Crowe och Catherine Zeta-Jones) som jag skulle vilja se. Broken City.

Någon av er som sett den? Och vad tyckte ni i så fall?

Skapad:
2 January 2014, 13:01
Läst:
175071 ggr
Dela:
  Dela med Messenger
Anmäl

Kommentarer (0)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

Alla anonyma kommentarer måste godkännas av MirAnna innan de syns på sidan.

Inga kommentarer än.

A Happy Ending!

Bloggen har varit obstinat i några dagar... Den vill inte riktigt släppa in mej så att jag kan blogga som jag ska. Därför har det varit lite tyst här, men det kanske inte gör så mycket nu under helgerna när ni med största sannolikhet är upptagna med annat.

Här hos oss är förberedelserna i full gång och vi har påbörjat nedräkningen av 2013. Det blir knytkalas ikväll med god mat och gott sällskap och jag har ställt mej vid spisen. Eftersom jag inte är någon mästerkock som bara hystar ihop en delikat middag utan att vara totalt fokuserad på ett recept så kör jag på ett beprövat kort för att vara på den säkra sidan. Vår huvudrätt blir en Boeuf Bourguignon. Förrätten faller också på min lott och då får det bli en klassisk räkcocktail.

Självklart blir det bubbel också, men först ska jag ta mej en kort promenad i snöfallet innan det blir mörkt. Släpper bloggen in mej igen så återkommer jag, men om i fall att den inte gör det så önskar vi er alla ett riktigt gott slut på det gamla året och en helt fantastisk början på ett nytt fräscht 2014.

Skapad:
31 December 2013, 12:26
Läst:
176216 ggr
Dela:
  Dela med Messenger
Anmäl

Kommentarer (5)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

Alla anonyma kommentarer måste godkännas av MirAnna innan de syns på sidan.

 • Namn
  2014-02-03, 16:30

  Gäst

  Skriv en kommentar

 • Märit
  2013-12-31, 19:27

  Gäst

  Gott nytt... från hon på fd andra sidan åkern !

 • Madde
  2013-12-31, 16:17

  Gäst

  Gott nytt år på er!! Kram, pös och allt det där!

  Blogg: www.madelein.se

 • MirAnna (K43)
  2013-12-31, 15:14

  Haha! Tack Jonna! Detsamma till dej och tack för alla inhemska superlativ!

 • jonna
  2013-12-31, 15:04

  Gäst

  gott nytt år till dig, som jer nalta grann,din karl förstår. och din snygga son,och dina fina bonusflickor, o karn dine som jer snygg han me,

Sprit för medvetna mammor... kategori: Tips och förslag

Strax innan jul fick jag hem ett sött litet paket med parfymerad handdesinfektion från lika söta Gia-Angelina som är kvinnan bakom det svenska företaget La Dore

Gia-Angelina fick idén att själv framställa handspriten när hon inte kunde hitta en sort hon personligen var nöjd med i butikerna. För att uppnå bästa resultat så började hon till och med läsa kemivetenskap och nu, så här två år senare, finns det fem dofter i sortimentet att välja mellan. Med andra ord, en väldigt handlingskraftig och målmedveten tjej (<--- som du kan läsa mer om HÄR) och det gillar jag. 

Jag gillar också produkterna som Gia-Angelina skapat med kärlek och omtanke och jag har tillsammans med Jenny och Julia testat och betygsatt tre av dom. Vanilla Paradise, Sweet Kisses och Secret Seducer.

Alla tre gör att man känner sej ren och bacillfri om händerna så där får dom alla fem av fem möjliga. Doftmässigt så luktar alla väldigt gott, så där blir det också full pott, men på grund av detta var det inte helt enkelt att välja ut en som var bättre än den andra... Men min favorit blev i alla fall till slut Secret Seducer (den lila). Tjejerna tyckte båda bäst om Vanilla Paradise (den gula). Deras andrahandsval blev den jag hade som första och den jag gillade näst bäst var Sweet Kisses (den rosa).

Jag kan alltså inte rekommendera bara en. Däremot kan jag lova att oavsett vilken doft du än väljer så kommer du inte att bli besviken. Vill du testa så hittar du hela La Dore's sortiment HÄR. Vem vet... Din favorit kanske blir en av dom två jag inte provat (<--- Star Dust/blå och Pure Love/röd). Ännu... 


Skapad:
28 December 2013, 13:46
Läst:
180317 ggr
Dela:
  Dela med Messenger
Anmäl

Kommentarer (5)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

Alla anonyma kommentarer måste godkännas av MirAnna innan de syns på sidan.

 • MirAnna (K43)
  2013-12-31, 12:23

  @ PETER: Jag tänkte efter lite och då insåg jag att Star Dust är det självklara alternativet för dej. Varför? Jo, för den är "blomstrig" och söt... Hehe!

 • MirAnna (K43)
  2013-12-30, 22:54

  Ja, det hade varit käckt Peter.

  Men du kanske kan prova Pure Love som är varm, söt och fruktig. Skulle inte det passa utmärkt in på dej? :D

 • Peter
  2013-12-30, 17:39

  Gäst

  Sprit för medvetna pappor då? Hade vart riktigt nice att smörja in händerna med handsprit och det doftade något gott manligt.

 • MirAnna (K43)
  2013-12-30, 11:21

  "Närproducerade" produkter "is the shit", Emma.

  Dessutom främjar jag hellre en ambitiös småföretagande kvinna än någon massproducerande jättekoncern.

 • emmathorsell (K37)
  2013-12-30, 02:04

  Måste prova när mina från USA är slut här hemma

  Blogg: www.finest.se/emmathors