Det blev Spice'n rice...

...och inte buffe. Lika bra för jag blev riktigt mätt och det var längesen jag åt så här. Nu blir det ännu en sväng på stan och sen ska det bara slappas, se film och kanske äta lite ostbågar. Gillar lördagar!

Skapad:
18 August 2012, 13:19
Läst:
610 ggr
Dela:
  Dela med Messenger
Anmäl

Kommentarer (0)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

Alla anonyma kommentarer måste godkännas av Majsan innan de syns på sidan.

Inga kommentarer än.

Populära foodtrucks till Pride Park

Heja. I år berikas matutbudet i Pride Park med fyra olika foodtrucks. Det blir kinesiskt, mexikanskt, vegetariskt och sydstatskäk när truckarna parkerar på Östermalms IP på onsdag.

Hungriga festivalbesökare får i år mer än någonsin att välja emellan i Pride Park. Man kommer att kunna njuta av mat från flera av världens kök när Beijing8, Lovetruck, Tacotruck och Fred’s foodtruck öppnar luckan.

Beijing8 serverar dumplings och tillbehör inspirerade av det kinesiska köket. Lovetruck är en helt vegetarisk foodtruck med bland annat wraps och sallader och de serverar även ekologisk espresso. Fred’s foodtruck bjuder på smaker från USA som exempelvis Philly Stake Sandwich, Pulled Pork och ribs. Tacotruck är helt enkelt vad det det låter som, en truck med tacos av alla sorter.

Förutom foodtrucksen är det Mälarpaviljongen och Side Track som står för matutbudet i Pride Park i år.

Skapad:
idag 2014, 20:16
Läst:
25 ggr
Dela:
  Dela med Messenger
Anmäl

Kommentarer (0)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

Alla anonyma kommentarer måste godkännas av Majsan innan de syns på sidan.

Inga kommentarer än.

Vi behöver inte sånt?

RFSL Hälsingland är i Bollnäs för att synas och höras. Vi vill såklart skapa samma andra i Bollnäs som i Söderhamn men det har väl börjat sådär då jag skulle prata med ägaren på Roys Grillbar som absolut inte behöver ha något med Rfsl att göra och dom behöver inte sånt. Just nu orkar jag inte ta diskussion och alla behöver ju inte men själva attityden. Blä!

Skapad:
idag 2014, 11:09
Läst:
796 ggr
Dela:
  Dela med Messenger
Anmäl

Kommentarer (0)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

Alla anonyma kommentarer måste godkännas av Majsan innan de syns på sidan.

Inga kommentarer än.

Idag börjar årets viktigaste vecka! kategori: Stockholm Pride

 

Det finns speciella dagar men ingen vecka är så viktig som Stockholm Pride. I år kommer det kännas extra märkligt med tanke på att jag inte är på plats. I över 8 år har jag närvarat, bevakat, jobbat eller varit bloggambassadör. Nu får jag bevaka på avstånd, ta emot bilder och skriva lite om vad jag tycker och tänker på håll.

 

Det är speciellt med Pride, inte bara fester, vänner och nya bekanta utan det är så mycket mer. Att vi en vecka om året får göra vår kärlek extra hörd för de som inte förstår eller varför vi ens behöver en Pride. Det är inte så självklart att vi syns, hörs eller får leva som vi vill däremot så är det inte straffbart i Sverige vilket vi kan skatta oss lyckliga för. På det sätt har vi det bra men vi ska inte dra alla över en kam. Alla har det inte bra, alla lever inte som de vill eller få vara som de är födda till. Inte i de bemärkelse vi önskade att alla fick leva som.

 

Pride har idag en stor del med att sträva efter jämställdhet, acceptans, gemenskap och tillhörighet för alla HBTQ grupper. Vi inom HBTQ community har också en del att arbeta med för våra egna och för dom som känner sig bortglömda. Även här har vi ett ansvar, inte bara ni, utan vi.

 

Varför jag inte känner lika stor sorg som jag kanske skulle ha känt förra året är för att landsbygden och småorterna har börjat sätta ner foten och visat framfötterna till att vilja våga vara med och förändra. Människor som bor på landsbygden och de mindre städerna känner att det har blivit viktigare att göra något extra för att lyfta upp allas lika värde. Vi måste kämpa extra hårdare för vår överlevnad för stad, gemenskap och för oss själva. Vi får jobba lite hårdare för ökad acceptans för olikheter. Egentligen är det inte så svårt om de flesta levde efter eget begåvad med sunt förnuft och gav sjutton i att värdera HBTQ personer efter sina egna fördomar.

 

I år har jag upplevt Söderhamns andra Pride och Hudiksvalls första med tusentals gäster, turister, härbonde, inflyttade, utflyttade och pendlare. Vem hade kunnat ana att Söderhamn skulle locka så många besökare redan första året, 2013. Vem hade kunnat ana att 1000 personer skulle spatsera genom glada Hudiks gata med Prideflaggor, politiska flaggor, vård, landsting, företag, stolta föräldrar och idrottslag.

 

I min enfald hade jag aldrig kunna drömma om att jag skulle få två priser för mina insatser som en helt vanlig medmänniska. Sommarens Söderhamnare och Kärlekspriset som instiftades av juryordförande Maria Hansson Nielsen (kd) med motivering  "hen kämpar för allas lika rätt till kärlek, oavsett sexuell läggning eller könsidentitet". Jag är mäkta stolt samtidigt som jag tycker det är lite pinsamt. 

 

Jag anser mig inte ha rätt till ett pris för ett arbete som jag tycker något alla borde kunna arbeta med men samtidigt är det viktig att någon/några tar ett starkt/starkare ställningstagande för hbtq-personers rättigheter. Jag kanske inte är den största aktivisten som står längst fram på barrikaderna och slåss och skriker upp till kamp men däremot är jag med och försöker förändra på det jag tror på. Jag vill inte vara övertygande utan jag vill få uttrycka mig på vad jag tror behövs.

 

Det handlar om att vi ska respektera varandra, att kärlek till en annan människa inte kan vara fel därför är det så viktig att RFSL Hälsingland syns på platser, festivaler, evenemang, små som stora händelser runtom i Hälsingland för att vi ska prata om det. Just därför jag också inte känner samma saknad över att jag inte närvarar under Stockholm Pride, för att vi har en Pride i stan, vi har två Pridefestivaler i samma land, Hälsingland med stolthet.  

Skapad:
idag 2014, 07:48
Läst:
1592 ggr
Dela:
  Dela med Messenger
Anmäl

Kommentarer (0)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

Alla anonyma kommentarer måste godkännas av Majsan innan de syns på sidan.

Inga kommentarer än.

Vi är viktiga för den som behöver oss!

 

Idag kommer RFSL Hälsingland att närvara på Grillnatta i Bollnäs. Någon hade uttryckt sig om varför vi ska synas överallt. Jag tycker inte att vi syns överallt men för den som har koll, bevakat och för dom som har koll på vart vi syns och hörs, för dessa personer kanske vi syns överallt. Jag tycker själv att det är viktigt att RFSL Hälsingland inte bara närvarar där det förväntar sig att vi ska närvara. Nästa gång kanske vi står på PRO eller kyrkkaffet? Om ni frågar specifikt mig så tycker jag att det är ypperligt tillfälle att vi står där vi träffar människor, människan i fokus och inte för vilken festival som arrangeras.

 

Tänk vilken glädje det skapas då du går in å Qx.se/gaymap och hen ser vad som händer i Bollnäs av alla ställen idag? RFSL Hälsingland närvarar på Grillnatta. Det måhända att vi är en i mängden men vi syns och vi är viktig för den som behöver. 

Skapad:
idag 2014, 07:34
Läst:
1559 ggr
Dela:
  Dela med Messenger
Anmäl

Kommentarer (0)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

Alla anonyma kommentarer måste godkännas av Majsan innan de syns på sidan.

Inga kommentarer än.

Nästa års Pride i Falkenberg - 13 juni 2015

Det är kul att läsa om kommande Pridefestivaler inför nästa år. Redan nu går Falkenberg ut med att planeringen av nästa evenemang är i full gång. 

Det kommer nämligen att bli en ny Pride-festival även nästa år i kommunen och datumet är satt till 13 juni, 2015. Falkenbergs kommun släpper Pride-nyheten idag, mitt under Falkenbergs stadslopp där det nya festivaldatumet är tryckt på några av löparnas nummerlappar. Jill Wegerup är ungdomssamordnare inom Falkenbergs kommun och ansvarig för Falkenbergs Pride-satsning:

- Pride är en dag som syftar till att förstärka och lyfta Falkenberg och alla som bor och verkar här, precis som Falkenbergs Stadslopp! Vi vill passa på att tacka alla i Falkenberg för det fina gensvaret vi fick under Pride och ge alla som är både aktiva i stadsloppet och alla andra som är där och tittar första tjing på den goda nyheten. Det är bara att boka in i datumet i kalendern!

Under Falkenbergs premiärversion av Pride i år deltog närmare 1600 personer i Pride-tåget och minst lika många var med och upplevde Pride-festligheterna vid Rörbecksplatsen i samband med Falkenbergsdagen. I Regnbågsparken vid Navigatorcentrum där festligheterna utgick från fanns ett 25-tal olika utställare och i parken arrangerades det underhållning och aktiviteter som lockade en mängd besökare. 

- Vår gissning är att det var mellan tre- och fyratusen människor ute och rörde sig på stan just den här dagen vilket känns helt fantastiskt! Det var så värmande att se all kreativ kraft och kärlek som alla tog med sig in i festivalen. Särskilt kul var det att se våra affärer och verksamheter i innerstan som gjorde specialsatsningar och pyntade sina skyltfönster i regnbågens alla färger. Vi fick också se många nya spännande matkoncept som tex gayburgare och pride-bakelser.

Nästa år kommer Pride-festivalen förhoppningsvis bli snäppet större, men ändå utgå från tidigare framgångsrecept:

- Det känns både roligt och spännande att få genomföra Pride igen! Vi vill dock att evenemanget ska växa i lagom takt. Redan i september kommer vi att börja planeringsarbetet för Pride 2015. Det ger oss gott om tid att jobba igenom och utveckla konceptet, ett arbete som vill vi göra tillsammans med andra. Alla som vill vara med och bidra är välkomna att höra av sig!

Falkenberg är en västkustkommun i Halland med närmare 42 000 invånare. 2012 utsågs Falkenberg till årets tillväxtkommun. Falkenberg är också ett välbesökt besöksmål med ett stort utbud av upplevelser, bra boende och naturskön miljö med öppna landskap, skog, sjöar och hav. Shoppingen i Ullared lockar över fem miljoner besökare till kommunen varje år.

Inom kommunens egen verksamhet arbetar drygt 2800 personer för den gemensamma
visionen "Vi växer för en hållbar framtid".

Skapad:
idag 2014, 00:15
Läst:
2838 ggr
Dela:
  Dela med Messenger
Anmäl

Kommentarer (0)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

Alla anonyma kommentarer måste godkännas av Majsan innan de syns på sidan.

Inga kommentarer än.

Kiruna och Aik

I år kommer sporten att ha en stor representation på Stockholm Pride och tar på allvar plats i Prideparaden som fyller Stockholms gator lördagen den 2 augusti. Paraden kommer ha en sportsektion bestående av Sportbladet, Kiruna IF och AIK. Sport, idrott och hälsa kommer att belysas flera gånger under veckan, vilket känns självklart i årets tema ”Vardag”.

Aldrig tidigare har intresset för sport varit så stort under Stockholm Pride. Tillsammans skapar föreningar och klubbar workshops, seminarier och matcher i både Pride House och Pride Park. Rollerderby, uppvisningsmatch av Stockholm Berserkers och kinkykvarterets elfotboll! – är bara några av de fantastiska punkterna ur programmet. Idrottsklubbar som Kiruna IF och AIK medverkar i årets Parad. En manifestation för allas lika värde och rättigheter som på lördag går genom Stockholms gator.

Sport och idrott viktig del av vardagen

”Vardag” är temat för Stockholm Pride 2014. Med årets tema uppmärksammar vi hbtq-personers vardag varje dag hela året, i Sverige och internationellt. Med årets tema känns det extra viktigt att också stora idrottsföreningar som AIK och Kiruna IF deltar och visar att de delar Stockholm Prides värdegrund. Ett viktigt steg i kampen för ett öppnare samhälle. säger Sandra Ehne, Ordförande Stockholm Pride.

Pride-veckan är för många en glädjefull höjdpunkt under året, en gemensam plats där vi tillsammans hämtar energi och stärks av gemenskapen, festen, och det politiska samtalet. Vi behöver fortsätta utmana normer och göra samhället öppnare, under Prideveckan och hela året.

Skapad:
27 July 2014, 10:14
Läst:
5386 ggr
Dela:
  Dela med Messenger
Anmäl

Kommentarer (0)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

Alla anonyma kommentarer måste godkännas av Majsan innan de syns på sidan.

Inga kommentarer än.

Pride ger ett öppnare Gävleborg

Hanna Björklund (c) och Magnus Svensson (c) skriver bra briljant artikel om Pride i samband med det lokala och i det stora hela.
Pride ger ett öppnare Gävleborg

Under årets vår och sommarmånader har allt fler städer runt om i landet arrangerat sina egna Pride-festivaler och Pride-tåg. För några veckor sedan rapporterades det från Pajala i norr som hade en fantastsikt uppslutning på sitt första Pride-tåg. Här i Gävleborg ägde Söderhamns pride rum i för andra gången och i Hudiksvall för första gången i år.

Lokala eldsjälar i hela Sverige har gjort mångfalden av Pride-firanden vi sett hittills i år möjlig. Det är ett stor steg som visar hur tolerans inte är ett storstadsfenomen. Rätten att få vara sig själv gäller alla, var man än bor.
Centerpartiet är ett parti som ser och som verkar i hela landet. Vi har ett stort lokalt engagemang på en rad orter. Vi är också ett parti som kämpar för allas lika värde och för en trygg vardag där man får vara sig själv, för alla.

Vi har tidigare sett och uppmärksammat utflyttningen av HBTQ-personer från mindre orter. Den är tyvärr en verklighet idag vilket är tråkigt. Många små kommuner behöver alla sina invånare och alla ska ha samma möjlighet att bosätta sig där man vill. För att nå dit behöver fler platser tänka över hur man kan bli mer HBTQ-vänlig. För att i högre grad vara en plats där man vågar stanna kvar och gå i skolan. Dit regnbågsfamiljer vågar hemvända utan oro för hur deras barn ska bemötas i skolan och hur de själva ska trivas på nya arbetspaltsen.

De kommuner som tror att HBTQ-frågor inte angår dem begår ett stort misstag. En kommun och en ort som inte känns välkomnande för alla dräneras, vi vill alla kunna få leva en tillvaro i trygghet i ett samhälle som ser oss. Det gäller särskilt HBTQ-personer. De nya Pride-tågen runt om i Sverige väcker hopp, fler ser problemen, fler vill visa sin solidaritet och förstår värdet av att välkomna alla.
I Gävleborg har Centerpartiet drivit frågan under en längre tid!

Skapad:
27 July 2014, 09:56
Läst:
5518 ggr
Dela:
  Dela med Messenger
Anmäl

Kommentarer (0)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

Alla anonyma kommentarer måste godkännas av Majsan innan de syns på sidan.

Inga kommentarer än.

Mr Gay Sweden

Jag ger min röst på Ebrin. Det är nämligen dags för Clean, Pride och Mr Gay Sweden 2014. Vi ska kora fram Sveriges snyggaste gaykille och som sen ska representera Mr Gay Europa. Visst är det synd att Miss Gay Sweden inte sker i år men jag tänker ta upp det nästa år och köra så som tanken var från början redan 2005 när tävlingen grundades.

Rösta på Ebrin.
25 år Stockholm

Qruiser-sida: Ebrin25
SMS till 72299, skriver QX MGS 8

5 kr i avgift och 3 kronor går till regnbågsfonden. Rösta med nöje och stöd något nyttigt.

Skapad:
26 July 2014, 20:21
Läst:
7923 ggr
Dela:
  Dela med Messenger
Anmäl

Kommentarer (0)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

Alla anonyma kommentarer måste godkännas av Majsan innan de syns på sidan.

Inga kommentarer än.