Pressad Centerpartist... kategori: politik

Foto: E. Keller

Stockholm Pride 2012

...Jag hoppas verkligen inte att förtroende för Centern sjunker bara för att det blir hets och ett fult mediedrev, tycker jag personligen. Jag hoppas väljarna ser vad Centern står för och inte för vad media upplyser om. Det finns inget parti som genomlever en smärtfri färd. Om det vore så skulle det också vara en brist på olika defekter, om det vore perfekt, vilket inget parti är. Jag känner nästan att min röst läggs på det parti som verkligen förföljs i all oändlighet och när man nästan börjar gå in på det privata. Det är inte vad politik handlar om, vad vi hela tiden gör för fel utan politik handlar om att vi ska bli bättre och förkunna oss i det vi vill frambringa. Jag vill nog återigen lyfta upp artikeln på Resumé för jag tycker den säger allt!

Skapad:
17 August 2012, 11:10
Läst:
470 ggr
Dela:
  Dela med Messenger
Anmäl

Kommentarer (0)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

Alla anonyma kommentarer måste godkännas av Majsan innan de syns på sidan.

Inga kommentarer än.

Rekordstort intresse för Pride Ung när Stockholm Pride 2014 kategori: Stockholm Pride

Stockholm Pride 2014 öppnade starkt på Kulturhuset Stadsteatern med rekordstort intresse för Pride Ung, fler programpunkter än någonsin och flat-ikonen JD Samson som dj på den stora invigningsfesten. Jag själv är inte på plats men jag kommer givetvis och som oftast lyfta upp guldkornen!

Ett välbesökt Pride House har under måndagen bland annat bjudit på seminarier så som 40 års arbete med HBT-flyktingar, trans och queer i sameland och bokseminarier med bland annat Skamgrepp av Ulrika Dahl. Marionetten bjöd på dockteater med ”Ett uppror – the transgender version” av Unga Tur och RFSL hade en utfrågning av Riksdagskandidater.

Kvällen fortsatte med SM i Dildokubb uppe på taket på Pride House och många glada besökare dansade in festivalveckan när JD Samson var dj på den stora invigningsfesten.

"Det är helt fantastiskt vilket start vi har fått på Stockholm Pride 2014. Vi har rekordmånga evenemang i programmet, och det här var bara början.", säger Sandra Ehne, ordförande Stockholm Pride

Pride Ung, verksamheten för ungdomar som anordnas tillsammans med RFSL Ungdom, mötte större efterfrågan än någonsin, inträdesbaden tog slut långt innan kassan stängde för dagen. Ungdomarna kunde ta del av föreläsningar om queer gameing och transförebilder inom spelvärlden, Poetry Slam om transfrågor och lära sig rappa.

”Vi är mycket glada över det stora intresset för Pride Ung. Den här festivalveckan så skriver vi historia – i Sverige och världen.” säger Gisela Janis, ordförande, RFSL Ungdom

Imorgon fortsätter Stockholm Pride med ett fullspäckat program på Pride House med punkter som, "Ja till porr! Nej till Porr!", "Framtiden i din fitta", Queer Filmfestivalen "Border Disorder" samt "Ung & hiv".

Skapad:
idag 2014, 06:21
Läst:
154 ggr
Dela:
  Dela med Messenger
Anmäl

Kommentarer (0)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

Alla anonyma kommentarer måste godkännas av Majsan innan de syns på sidan.

Inga kommentarer än.

Jag ger egentligen en liten utbildning för varje gång! kategori: RFSL Hälsingland

Jag är egentligen jätteledsen men jag försöker vända tårarna till något glädjefyllt med tanke på vår närvaro i Bollnäs inte var helt uppåt väggarna. Det är synd att det här negativa påverkar mig mer än det fina och det viktiga.

 

Vår styrelse jobbar på flera olika sätt och det finns inget fel. Jag är väl en av dem som har mest kontakt med företag, handel och näringsliv vilket jag även tog initiativ till idag. Jag är inte ledsen eller har tårar för ett nej, ett accepterande nej som jag kan förstå.

 

Jag är ledsen för att jag personligen känner mig kränkt när företagare säger att dom inte behöver synas tillsammans med oss, eller bli marknadsförd eller synas i våra sammanhang. När företagare säger att det inte finns några problem här (Bollnäs) så bli jag såklart glad. Det är superbra om det inte finns några problem eller problematik runtom eller på arbetsplatsen men hur kan en endaste person få bestämma det eller avgöra? Jo för hen är chef, the boss och har full kontroll på sin personal?

 

Jag blir bestört och oroad. Inte för ett nej utan för attityden hos samtliga näringsidkare som är helt oberoende av varandra tycker att man inte har behovet att synas med RFSL (RFSL Hälsingland). Kom ihåg att jag säger att det är okej, alla behöver inte stötta vår kamp och arbete för allas lika värde men det är viktigt att poängtera att jag pratar om attitydförändringar där vi kan skapa råd, utbildningar och information som är anpassad för företagare som vill arbeta med HBTQ frågor.

 

Jag står där och ska övertyga och berätta samt förklara vad RFSL gör och vad vi kan och vill göra så tar det på krafterna. Jag bara vill säga skit i det då och dra därifrån men jag tackar vänligt för mig och säger att jag eventuellt återkommer eller att dom får kontakta oss ifall om det skulle ske förändring. Det kanske kommer nån gång eller redan finns personal som har ett behov av att företaget borde bli mer hbtq-vänligt?

 

Jag förklarar också att många företag idag vill arbeta för att bli öppnare med förståelse och acceptans. Hur arbetskollegor kan gå tillväga och vad som underlättar arbetskollegor med kommentarer, inställning och bemötande.

 

Jag ger egentligen en liten utbildning för varje gång jag träffar en ny chef. Vi får inte glömma bort att det finns kollegor, chefer, anställda och företagare som inte kan vara öppen på sin arbetsplats. Det finns tillfällen där jargonger är så råa att du inte vågar något annat än att skämta med. Är det en sån arbetsmiljö vi vill ha, trots att ”det inte finns några problem” Att det finns chefer som vill bli en bättre arbetsgivare ger verkligen en guldkant på kaffekoppen och har en sån fruktansvärd betydelsefull roll för den som känner att de verkligen får det stödet bara genom att vilja.

 

Att skapa en mångsidighet via en affär, företag eller en stad som aldrig tidigare har uppmärksammat är värt mycket. Det är inte affären i sig som är det viktigast utan värderingar är lika viktigt. Alla behöver som sagt inte hoppa in och vilja synas med RFSL Hälsingland men det finns olika nivåer att vilja synas på och det är hur man som företagare kan nå ut till en mer könsneutrala marknadsföring, kommunikation och bemötande. Hur vi ska flirta med ”Pink Money” skämt o sido. För mig är det viktig att företagare kan ta ställning inta för samarbetet utan för stöttningen för allas lika värde och där jag ändå står face2face och förklarar varför vi finns.

 

Trots det kan jag avsluta med att vi värvade in 15 nya medlemmar till RFSL Hälsingland och vår kamp har bara börjat.  

Skapad:
28 July 2014, 21:29
Läst:
809 ggr
Dela:
  Dela med Messenger
Anmäl

Kommentarer (0)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

Alla anonyma kommentarer måste godkännas av Majsan innan de syns på sidan.

Inga kommentarer än.

Populära foodtrucks till Pride Park

Heja. I år berikas matutbudet i Pride Park med fyra olika foodtrucks. Det blir kinesiskt, mexikanskt, vegetariskt och sydstatskäk när truckarna parkerar på Östermalms IP på onsdag.

Hungriga festivalbesökare får i år mer än någonsin att välja emellan i Pride Park. Man kommer att kunna njuta av mat från flera av världens kök när Beijing8, Lovetruck, Tacotruck och Fred’s foodtruck öppnar luckan.

Beijing8 serverar dumplings och tillbehör inspirerade av det kinesiska köket. Lovetruck är en helt vegetarisk foodtruck med bland annat wraps och sallader och de serverar även ekologisk espresso. Fred’s foodtruck bjuder på smaker från USA som exempelvis Philly Stake Sandwich, Pulled Pork och ribs. Tacotruck är helt enkelt vad det det låter som, en truck med tacos av alla sorter.

Förutom foodtrucksen är det Mälarpaviljongen och Side Track som står för matutbudet i Pride Park i år.

Skapad:
28 July 2014, 20:16
Läst:
882 ggr
Dela:
  Dela med Messenger
Anmäl

Kommentarer (0)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

Alla anonyma kommentarer måste godkännas av Majsan innan de syns på sidan.

Inga kommentarer än.

Vi behöver inte sånt?

RFSL Hälsingland är i Bollnäs för att synas och höras. Vi vill såklart skapa samma andra i Bollnäs som i Söderhamn men det har väl börjat sådär då jag skulle prata med ägaren på Roys Grillbar som absolut inte behöver ha något med Rfsl att göra och dom behöver inte sånt. Just nu orkar jag inte ta diskussion och alla behöver ju inte men själva attityden. Blä!

Skapad:
28 July 2014, 11:09
Läst:
1655 ggr
Dela:
  Dela med Messenger
Anmäl

Kommentarer (1)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

Alla anonyma kommentarer måste godkännas av Majsan innan de syns på sidan.

 • mmmalin (K32)
  2014-07-29, 00:16

  Men ursäkta??!!!! Trist uttryck! Ska aldrig mer äta där! Synd att jag missade dig Kollade efter dig semare ikväll med men då var du inte där

Idag börjar årets viktigaste vecka! kategori: Stockholm Pride

 

Det finns speciella dagar men ingen vecka är så viktig som Stockholm Pride. I år kommer det kännas extra märkligt med tanke på att jag inte är på plats. I över 8 år har jag närvarat, bevakat, jobbat eller varit bloggambassadör. Nu får jag bevaka på avstånd, ta emot bilder och skriva lite om vad jag tycker och tänker på håll.

 

Det är speciellt med Pride, inte bara fester, vänner och nya bekanta utan det är så mycket mer. Att vi en vecka om året får göra vår kärlek extra hörd för de som inte förstår eller varför vi ens behöver en Pride. Det är inte så självklart att vi syns, hörs eller får leva som vi vill däremot så är det inte straffbart i Sverige vilket vi kan skatta oss lyckliga för. På det sätt har vi det bra men vi ska inte dra alla över en kam. Alla har det inte bra, alla lever inte som de vill eller få vara som de är födda till. Inte i de bemärkelse vi önskade att alla fick leva som.

 

Pride har idag en stor del med att sträva efter jämställdhet, acceptans, gemenskap och tillhörighet för alla HBTQ grupper. Vi inom HBTQ community har också en del att arbeta med för våra egna och för dom som känner sig bortglömda. Även här har vi ett ansvar, inte bara ni, utan vi.

 

Varför jag inte känner lika stor sorg som jag kanske skulle ha känt förra året är för att landsbygden och småorterna har börjat sätta ner foten och visat framfötterna till att vilja våga vara med och förändra. Människor som bor på landsbygden och de mindre städerna känner att det har blivit viktigare att göra något extra för att lyfta upp allas lika värde. Vi måste kämpa extra hårdare för vår överlevnad för stad, gemenskap och för oss själva. Vi får jobba lite hårdare för ökad acceptans för olikheter. Egentligen är det inte så svårt om de flesta levde efter eget begåvad med sunt förnuft och gav sjutton i att värdera HBTQ personer efter sina egna fördomar.

 

I år har jag upplevt Söderhamns andra Pride och Hudiksvalls första med tusentals gäster, turister, härbonde, inflyttade, utflyttade och pendlare. Vem hade kunnat ana att Söderhamn skulle locka så många besökare redan första året, 2013. Vem hade kunnat ana att 1000 personer skulle spatsera genom glada Hudiks gata med Prideflaggor, politiska flaggor, vård, landsting, företag, stolta föräldrar och idrottslag.

 

I min enfald hade jag aldrig kunna drömma om att jag skulle få två priser för mina insatser som en helt vanlig medmänniska. Sommarens Söderhamnare och Kärlekspriset som instiftades av juryordförande Maria Hansson Nielsen (kd) med motivering  "hen kämpar för allas lika rätt till kärlek, oavsett sexuell läggning eller könsidentitet". Jag är mäkta stolt samtidigt som jag tycker det är lite pinsamt. 

 

Jag anser mig inte ha rätt till ett pris för ett arbete som jag tycker något alla borde kunna arbeta med men samtidigt är det viktig att någon/några tar ett starkt/starkare ställningstagande för hbtq-personers rättigheter. Jag kanske inte är den största aktivisten som står längst fram på barrikaderna och slåss och skriker upp till kamp men däremot är jag med och försöker förändra på det jag tror på. Jag vill inte vara övertygande utan jag vill få uttrycka mig på vad jag tror behövs.

 

Det handlar om att vi ska respektera varandra, att kärlek till en annan människa inte kan vara fel därför är det så viktig att RFSL Hälsingland syns på platser, festivaler, evenemang, små som stora händelser runtom i Hälsingland för att vi ska prata om det. Just därför jag också inte känner samma saknad över att jag inte närvarar under Stockholm Pride, för att vi har en Pride i stan, vi har två Pridefestivaler i samma land, Hälsingland med stolthet.  

Skapad:
28 July 2014, 07:48
Läst:
2450 ggr
Dela:
  Dela med Messenger
Anmäl

Kommentarer (0)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

Alla anonyma kommentarer måste godkännas av Majsan innan de syns på sidan.

Inga kommentarer än.

Vi är viktiga för den som behöver oss!

 

Idag kommer RFSL Hälsingland att närvara på Grillnatta i Bollnäs. Någon hade uttryckt sig om varför vi ska synas överallt. Jag tycker inte att vi syns överallt men för den som har koll, bevakat och för dom som har koll på vart vi syns och hörs, för dessa personer kanske vi syns överallt. Jag tycker själv att det är viktigt att RFSL Hälsingland inte bara närvarar där det förväntar sig att vi ska närvara. Nästa gång kanske vi står på PRO eller kyrkkaffet? Om ni frågar specifikt mig så tycker jag att det är ypperligt tillfälle att vi står där vi träffar människor, människan i fokus och inte för vilken festival som arrangeras.

 

Tänk vilken glädje det skapas då du går in å Qx.se/gaymap och hen ser vad som händer i Bollnäs av alla ställen idag? RFSL Hälsingland närvarar på Grillnatta. Det måhända att vi är en i mängden men vi syns och vi är viktig för den som behöver. 

Skapad:
28 July 2014, 07:34
Läst:
2416 ggr
Dela:
  Dela med Messenger
Anmäl

Kommentarer (1)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

Alla anonyma kommentarer måste godkännas av Majsan innan de syns på sidan.

 • Therese
  2014-07-28, 08:44

  Gäst

  Härligt att se att Bollnäs kan få känna på regnbågsfärgerna lite också! Det värmer!
  // fd Bollnäsbruden Tess

Nästa års Pride i Falkenberg - 13 juni 2015

Det är kul att läsa om kommande Pridefestivaler inför nästa år. Redan nu går Falkenberg ut med att planeringen av nästa evenemang är i full gång. 

Det kommer nämligen att bli en ny Pride-festival även nästa år i kommunen och datumet är satt till 13 juni, 2015. Falkenbergs kommun släpper Pride-nyheten idag, mitt under Falkenbergs stadslopp där det nya festivaldatumet är tryckt på några av löparnas nummerlappar. Jill Wegerup är ungdomssamordnare inom Falkenbergs kommun och ansvarig för Falkenbergs Pride-satsning:

- Pride är en dag som syftar till att förstärka och lyfta Falkenberg och alla som bor och verkar här, precis som Falkenbergs Stadslopp! Vi vill passa på att tacka alla i Falkenberg för det fina gensvaret vi fick under Pride och ge alla som är både aktiva i stadsloppet och alla andra som är där och tittar första tjing på den goda nyheten. Det är bara att boka in i datumet i kalendern!

Under Falkenbergs premiärversion av Pride i år deltog närmare 1600 personer i Pride-tåget och minst lika många var med och upplevde Pride-festligheterna vid Rörbecksplatsen i samband med Falkenbergsdagen. I Regnbågsparken vid Navigatorcentrum där festligheterna utgick från fanns ett 25-tal olika utställare och i parken arrangerades det underhållning och aktiviteter som lockade en mängd besökare. 

- Vår gissning är att det var mellan tre- och fyratusen människor ute och rörde sig på stan just den här dagen vilket känns helt fantastiskt! Det var så värmande att se all kreativ kraft och kärlek som alla tog med sig in i festivalen. Särskilt kul var det att se våra affärer och verksamheter i innerstan som gjorde specialsatsningar och pyntade sina skyltfönster i regnbågens alla färger. Vi fick också se många nya spännande matkoncept som tex gayburgare och pride-bakelser.

Nästa år kommer Pride-festivalen förhoppningsvis bli snäppet större, men ändå utgå från tidigare framgångsrecept:

- Det känns både roligt och spännande att få genomföra Pride igen! Vi vill dock att evenemanget ska växa i lagom takt. Redan i september kommer vi att börja planeringsarbetet för Pride 2015. Det ger oss gott om tid att jobba igenom och utveckla konceptet, ett arbete som vill vi göra tillsammans med andra. Alla som vill vara med och bidra är välkomna att höra av sig!

Falkenberg är en västkustkommun i Halland med närmare 42 000 invånare. 2012 utsågs Falkenberg till årets tillväxtkommun. Falkenberg är också ett välbesökt besöksmål med ett stort utbud av upplevelser, bra boende och naturskön miljö med öppna landskap, skog, sjöar och hav. Shoppingen i Ullared lockar över fem miljoner besökare till kommunen varje år.

Inom kommunens egen verksamhet arbetar drygt 2800 personer för den gemensamma
visionen "Vi växer för en hållbar framtid".

Skapad:
28 July 2014, 00:15
Läst:
3694 ggr
Dela:
  Dela med Messenger
Anmäl

Kommentarer (0)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

Alla anonyma kommentarer måste godkännas av Majsan innan de syns på sidan.

Inga kommentarer än.

Kiruna och Aik

I år kommer sporten att ha en stor representation på Stockholm Pride och tar på allvar plats i Prideparaden som fyller Stockholms gator lördagen den 2 augusti. Paraden kommer ha en sportsektion bestående av Sportbladet, Kiruna IF och AIK. Sport, idrott och hälsa kommer att belysas flera gånger under veckan, vilket känns självklart i årets tema ”Vardag”.

Aldrig tidigare har intresset för sport varit så stort under Stockholm Pride. Tillsammans skapar föreningar och klubbar workshops, seminarier och matcher i både Pride House och Pride Park. Rollerderby, uppvisningsmatch av Stockholm Berserkers och kinkykvarterets elfotboll! – är bara några av de fantastiska punkterna ur programmet. Idrottsklubbar som Kiruna IF och AIK medverkar i årets Parad. En manifestation för allas lika värde och rättigheter som på lördag går genom Stockholms gator.

Sport och idrott viktig del av vardagen

”Vardag” är temat för Stockholm Pride 2014. Med årets tema uppmärksammar vi hbtq-personers vardag varje dag hela året, i Sverige och internationellt. Med årets tema känns det extra viktigt att också stora idrottsföreningar som AIK och Kiruna IF deltar och visar att de delar Stockholm Prides värdegrund. Ett viktigt steg i kampen för ett öppnare samhälle. säger Sandra Ehne, Ordförande Stockholm Pride.

Pride-veckan är för många en glädjefull höjdpunkt under året, en gemensam plats där vi tillsammans hämtar energi och stärks av gemenskapen, festen, och det politiska samtalet. Vi behöver fortsätta utmana normer och göra samhället öppnare, under Prideveckan och hela året.

Skapad:
27 July 2014, 10:14
Läst:
6244 ggr
Dela:
  Dela med Messenger
Anmäl

Kommentarer (0)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

Alla anonyma kommentarer måste godkännas av Majsan innan de syns på sidan.

Inga kommentarer än.