Hej! kategori: Stockholm Pride

Jag fick lite mera tid över idag än vad jag trodde så här kommer ett litet inlägg med några personliga rader som jag gärna vill dela med mig.  Årets Pride var min bästa Pride nånsin. Jag hann dock inte träffa på så många vänner som jag brukar och andra hälsade inte ens men så är livet. Dock så kändes denna Pride mera än vanligt och hjärtat sa häromdagen att jag hade blivit mjukare efter denna vecka än vad jag var innan? Då är jag ändå rätt mjuk men kanske inte så öppet?  Det var många som saknades denna Pride. Det kändes konstigt med det här mötet som aldrig uppstod i år, lustigheterna och skratt som bara vi kunde skoja om. Dessa tal som alltid ska ske om och om igen, denna dans och countrymusik som ska spelas och kaffefilter som vi ska spara in på och för att inte tala om handkrämen jag använde på sjukhuset och mycket interna skämt. Det saknades. 

Helene Svanbergs blivande drabbades av 2 elakartade hjärntumörer (Glioblastoma multiforme (GBM) och dog i hennes famn 2011-12-19. Syster Cina Storck och Helene åkte i år en minnesrutt i årets Prideparad för att hedra och minnas!  >> Se flera bilder

Country Boy

 (©) M. Jansén

Skapad:
7 August 2012, 16:11
Läst:
1676 ggr
Dela:
  Dela med Messenger
Anmäl

Kommentarer (4)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

Alla anonyma kommentarer måste godkännas av Majsan innan de syns på sidan.

 • Namn
  2012-08-07, 19:33

  Gäst

  Jag hade svåra problem med min klänning som var alldeles för kort, och då stod ni och fotade... orkar inte.. Men men jag får bjuda på det.

  ivskonto@gmail.com

  Kram Helene

 • Anders Bergström
  2012-08-07, 17:58

  Gäst

  Helt underbart, så mycket känslor och minnen på en gång....

 • Majsan (K)
  2012-08-07, 16:04

  Tack så mycket!

 • Mari
  2012-08-07, 15:58

  Gäst

  Fint!

Hembakad sockerkaka med Drottningsylt

Min lilla systerdotter bakade den godaste sockerkakan jag har smakat på väldigt länge. Hur fin konsistens som helst. Jag kokade lite Drottningsylt på hälften blåbär och hälften hallon. Det hade egentligen inte behövts för sockerkakan var så god.

Skapad:
idag 2014, 09:02
Läst:
114 ggr
Dela:
  Dela med Messenger
Anmäl

Kommentarer (0)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

Alla anonyma kommentarer måste godkännas av Majsan innan de syns på sidan.

Inga kommentarer än.

Efva Attling och Eva Dahlgren kategori: Stockholm Pride

Mona Sahlin, Efva Attling och Eva Dahlgren höll tal. Mikael Wiehe, Lisa Nilsson, Martin Stenmark, Panetoz och många fler av Sveriges största artister manifesterade ikväll i Pride Park för allas lika rättigheter.

”Jag är hundra gånger, tusen gånger, miljoner gånger hellre onormal med er än normal med Jimmie Åkesson” Mona Sahlin ur sitt tal under kvällen.

”Kampen för allas lika värde är en gemensam kamp. Maktordningar och förtryck hör samman. Därför är ett aktivt arbete mot alla former av diskriminering, som rasism och sexism, en självklar del av hbtq-kampen och en självklar del av Stockholm Prides arbete” säger Sandra Ehne, ordförande Stockholm Pride

Den storslagna schlagerkvällen inleddes av Titti Sjöblom som för första gången bjöd på mamma Alice Babs klassiska ”Lilla stjärna” och ”Fröken ur”. Därefter följde ett pärlband av favoriter ur den svenska schlagerskatten med Kalle Moreaus ”Underbart”, Cecilia Wennersten ”Det vackraste”, Hanna Hedlund ”Anmäld försvunnen”, Pernilla Wahlgrens odödliga ”Picadilly circus”, Arja Sajiomaa rev av ”Högt över havet”, Siw Malmqvist med ”Det är kärlek” och Caroline af Ugglas bad oss alla att vara ”Snälla snälla snälla”.

Efter det brast hela parken ut i allsång med jubileum för Waterloo och Digiloo Diggiley under ledning av Annelie Rydé, Richard Herrey och Caroline af Ugglas.

Den folkliga festen, den stora manifestationen för mänskliga rättigheter startade med somriga låtar med Annelie Rydé och Jacob Samuel från The Poodles som följdes av Pernilla Andersson, Viktoria Tolstoy. Tone Norum sjöng sin klassiker ”Allt som jag känner”, Martin Stenmark bjöd på sin ”Sjumilakliv” och lämnade över till sin fru, Hanna Hedlund som tillsammans med Pernilla Wahlgren och Annelie Rydé gjorde medley på 60-tals klassiker.

Kvällens första brinnande tal hölls av Mona Sahlin. 
”Jag är hundra gånger, tusen gånger, miljoner gånger hellre onormal med er än normal med Jimmie Åkesson” sa Mona till en jublande publik.

Arja Sajiomaa kom tillbaka, likaså sommarplågan Albin ft Kristin Amparo med Din soldat. Mer dans blev det med Panetoz och Therese ”Drömhus” Granqvist.

Sveriges souldrottning Lisa Nilsson strålade med sina hits ”Varje gång jag ser dig” och ”Himlen runt hörnet”. Därpå följde en annan ikon, Efva Attling framförde sin odödliga hit ”Två av oss” och fick sedan sällskap av sin fru Eva Dahlgren och tillsammans sa de att de sjunger för kärleken, för friheten och för alla dem som inte får.

Eva Dahlgren tog över scenen med ”Ängeln i rummet” och jublet ville aldrig ta slut. Kvällen avslutades med den ständigt engagerade Mikael Wiehe som ramade in manifestationen med ”Det här är mitt land”. Aldrig har gemenskapen känts så starkt i parken som ikväll, budskapet från scenen och publiken stod klart, mänskliga rättigheter för alla nu.

 

Stockholm Pride är Nordens största Pridefestival och arbetar för att synliggöra hbtq-frågor och skapa en frizon för homosexuella, bisexuella, trans och queerpersoner och de könsuttryck som finns inom hbtq-rörelsen.

Stockholm Pride 2014 pågår mellan 28 juli och 2 augusti på KulturhusetStadsteatern, Pride House, samt Östermalms IP, Pride Park.

Hemsida: www.stockholmpride.org
Besök oss på Facebook: Stockholm Pride
Följ oss på Twitter: twitter.com/stockholmpride
Följ oss på Instagram: instagram.com/stockholmpride

Skapad:
idag 2014, 00:18
Läst:
1453 ggr
Dela:
  Dela med Messenger
Anmäl

Kommentarer (0)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

Alla anonyma kommentarer måste godkännas av Majsan innan de syns på sidan.

Inga kommentarer än.

Mattias Törnell på Arton.78 - 30/7

Foto: Peter Holm

Jag har tidigare hört Mattias Törnell vilket jag även gjorde häromdagen på Arton.78. Det var bra och det är kul att se att även Söderhamnsbor kan gå ut en onsdag. Mattias Törnell med band gjorde succé. Nästa gång Mattias uppträder tror jag är under Strömmingsleken i Hälsingland, Söderhamn! (Mattias Törnells releasefest 23/5)

 

 

           facebook

            twitter

 
Skapad:
31 July 2014, 22:16
Läst:
1745 ggr
Dela:
  Dela med Messenger
Anmäl

Kommentarer (0)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

Alla anonyma kommentarer måste godkännas av Majsan innan de syns på sidan.

Inga kommentarer än.

Jag är rätt mänsklig

Dagarna blir aldrig som du förväntar dig och det kanske är lika bra? Det är vid motgångar och framgångar jag lär mig att hantera känslor, reaktioner och andra ting som tillhör vardagen. Jag vet idag att jag är mänsklig oavsett vem som gnäller, tro sig bestämma över mig, eller inte tycker att jag sköter det som förväntas, vad som nu förväntas? Jag kan bli sårad, lycklig, glad och ledsen. Det är att vara mänsklig så idag har jag haft en upp och ner dag för den som frågar hur jag mår vilket i förövrigt var alldeles för längesen.

Dagen har varit fin med utflykt till Ljusne och Erik Anders i Asta med hembakat som förtäring och gassande sol som lyx. Idag har det inte varit för varmt. Börjar vi inte gå mot kallare fronter nu? Det vill inte jag. Vill inte. S´h-Bam!

Skapad:
31 July 2014, 20:42
Läst:
2208 ggr
Dela:
  Dela med Messenger
Anmäl

Kommentarer (0)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

Alla anonyma kommentarer måste godkännas av Majsan innan de syns på sidan.

Inga kommentarer än.

Även föreningsliv är ett företag!

Jag är så oerhört glad och stolt att VD Elisabeth Thand Ringqvist tackade ja till en föreläsning i samarbete med RFSL Hälsingland. När vår styrelseledamot Sara Flyckt sa till mig att vi ska boka in Elisabeth Thand Ringqvist vd för företagarna Sverige så var jag tveksam. Jag trodde att det skulle vara en omöjlighet. Men shi fick jag. Det är inte bara detta förslag jag har varit tveksam till men allt har varit överförväntan. 

Elisabeth Thand Ringqvist är en grym förebild för entreprenörskap och företagsamhet inom samhället och näringsliv för små och stora företag. Hon är bland annat en drivkraft för mig. Hon får föreningsliv att kännas meningsfullt enligt min mening och det är lite på den banan RFSL Hälsingland jobbar på även om det är mycket annat vi fokuserar på. Personligen älskar jag att vi kan samarbeta med företag, skapa sammarbeten, sponsorer på flera olika sätt som lyfter upp vår frågor, företagets frågor och en diskussion som kan leda till utbildningar. RFSL Hälsingland samarbetar just idag med Arizona Chemical, Studieförbundet vuxenskolan, ICA Alen Supermarket, Dryckogott.se, Hemsida Direkt, Bilda, CFL, Centern Söderhamn, Vänstern Söderhamn, Folkpartiet Söderhamn, JC Söderhamn, Bollnäs, Hudiksvall, HappyPride.se, Trädgårdsbaren, Best Western SöderH, Arton.78, Hildes Café, Dryckogott.se, Lilis Smakeri, Nillas Salonger, Saras Skafferi, MAX, Have2have och Rådhuskonditoriet.

Nån har hånat oss med att butikerna erbjuder 10% på ekologiska ägg osv men det här är en början på något vi vill arbeta bort. Även om ägare och personal redan är öppen så kan vi alltid lära oss lite till och framför allt hur vi möter olika människor och hur vi är mot oss själva. RFSL Hälsingland är precis som vilket RFSL som helst, partipolitiskt obunden men givetvis tycker jag det är fint med att (fp) (v) och (c) bidrar med en symbolisk summa vilket underlättar vårt arbete. 

Oavsett målet är att skapa en öppen arbetsplats, säkerställa att inga kunder diskrimineras eller att aktivt vända sig till hbtq-grupp, så förutsätter det ett aktivit arbete. Det är vi som har makten, vi som arbetar inom föreningsliv och företag. Vi är vår egen bestämmanderoll. Det är upp till varje individ hur våra kollegor, föreningsvänner ska trivas i en bra och sund miljö. Det uppstår nämligen dagligen situationer som vi kan underlätta om vi pratar om det. En del företag eller föreningar som behöver råd och stöd för just hbtq-frågor vet at RFSL Hälsingland finns, vet vi inte så ser vi till att dom vet. 

Jag har läst att Elisabeth Thand Ringqvist har skrivit på sin FB-sida ett en följande medlem har sagt upp sitt medlemskap i Företagarna för att företagarna aktivt stödjer ett promiskuöst beteende i och med er aktiva deltagande i Pridefestivalen så säger vi härmed upp medlemskapet" Vill Företagarna ha sådana medlemmar? Kanske, kanke inte men det är oftast dom som behöver. De som inte vågar se utanför ramarna eller hålla sig inom ramarna men inte våga vidga vyer. Idag skriver Elisabeth Thand Ringqvist på di.se att mångfald ger bättre affärer. 

Skapad:
31 July 2014, 10:23
Läst:
4011 ggr
Dela:
  Dela med Messenger
Anmäl

Kommentarer (1)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

Alla anonyma kommentarer måste godkännas av Majsan innan de syns på sidan.

Like to help?

Källa: The Mind Awakening

Vad de här studenterna gör för den här mannen är så fantastiskt att se. Oftast väljer vi att inte se oss om och sträcka ut en hjälpande hand till de som faktiskt behöver. Dela den här underbara historian med andra.

Skapad:
31 July 2014, 09:44
Läst:
4177 ggr
Dela:
  Dela med Messenger
Anmäl

Kommentarer (0)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

Alla anonyma kommentarer måste godkännas av Majsan innan de syns på sidan.

Inga kommentarer än.

Härlig invigning

Foto: Julius Lindblom
Pride Park invigdes med tal, Ola Salo, Conchita Wurst och mycket mer på stora scenen. De nya områdena i parken, Pride Ung och Kinkykvarteret med BDSM och fetischism, bjöd på invigningsmingel och glada besökare.

”Det känns fantastiskt att äntligen få inviga parken för i år, att få se alla glada besökare och känna gemenskapen i att vi fortsätter kampen tillsammans” säger Sandra Ehne, ordförande Stockholm Pride

Brinnande invigningstal, Ola Salo och Conchita Wurst

Invigningskvällen förgylldes av årets Prideartist Ola Salo med Pridelåten “I got you”. Kör, stråkar och dansare satte publiken i gungning. Sist ut på invigningskvällen var den strålande Conchita Wurst som möttes av publikens jubel. Hon framförde sin vinnarlåt ”Rise like a Phoenix” och sin tacksamhet över att få inviga Stockholm Pride.

Årets invigningstalare var Nadja Karlsson, styrelseledamot i föreningen Stockholm Pride och transaktivist. ”Queer historia gör ont, jag vet inte hur många häktningsbilder på systrar och bröder jag stirrat på. De har blivit häktade för "Otukt emot naturens ordning" eller Sodomi” sa Nadja i sitt tal.

Kvällen inleddes med Den historiska festen, en musikalisk tidsresa från Stonewall på 60-talet till nutid under ledning av Kayo. Husbandet, gästartister och dansare påminde publiken om den gemensamma kampen för kärlek, lika aktuell då som nu.

Årets nya Pride Ung område invigt

Det nya Pride Ung området i Pride Park blev snabbt fullt. Under invigningsminglet sjöng Pride Ung artisten Rebecka Karlsson Pride Ung låten Ghost Flower och representanter från RFSL ungdom berättade om programmet för veckan som innehåller danceoke, pyssel inför paraden och härligt häng!

Skapad:
31 July 2014, 00:58
Läst:
5528 ggr
Dela:
  Dela med Messenger
Anmäl

Kommentarer (0)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

Alla anonyma kommentarer måste godkännas av Majsan innan de syns på sidan.

Inga kommentarer än.

När bärplockarna kommer till stan kategori: Hälsingland

Nu kommer bärplockarna tillbaks till stan och "snor" våra bär. Visst är det fruktansvärt? Det roliga är att produktionen av blåbär ökar i världen. I år vet jag inte riktigt hur det ser ut med tanke på sommarvärmen men där jag har gått så finns det gott om blåbär men det är mina. Nåde den som hinner före.  Visste ni att årsproduktionen i världen är 330 000 ton och har fyrdubblats de senaste 30 åren. I Sverige odlas det ca 12 hektar blåbär på friland och ytterligare en mindre del i växthus. Så nog finns det blåbär så det räcker och blir över?


Jag läste desstutom nån artikel om att dagens ungdomar och många äldre är för lata och är van med den här bekävmligheten att köpa färdiga blåbärssylt eller nypockat. Förr om åren minns jag att flera var ute och plockade men en del säger att dom är rädda eller att någon tar bären i från oss. Någon hinner sno 12 hektar blåbär?Jag kan hålla med om att det inte är så roande för ryggen att plocka men det kan även vara balsam för själen om du inte är tvungen. Många av bärplockarna känner sig tvungen är tvungen och tar sin chans för att överleva genom att plocka hundratals liter varje dag.  För några skulle det kunna vara din veckopeng och för andra är det en överlevnad under en månad för en hel familj. Kontraster.


När jag var ut andra gången förra året så fick jag se allt med eget öga. På något sätt ville jag bräcka folks fördomar och mina egna. Det såg inte ut som en misär som många tror sig säga. Det är lätt hänt att sitta med sin ostsmörgås och en Helsinge Pilsner och tro en massa. Bärplockarna lever inte i en misär men dom kanske känner sig som en misär inombords för stressen med att kunna överleva, att få mat om dagen. Bärplockarna lyser inte direkt upp med sin glädje när jag pratar och frågar men dom jobbar och sliter och försöker sköta allt runt omkring så gott dom kan. Många av bärplockarna är fantastiskt kreativ, vänlig och omtänksam. En utav personerna som jag träffade förra året frågade till och med om jag ville ha något. Den här girigheten finns inte på samma sätt som hos en del svenskar men givetvis finns det skrot och korn i alla grupperingar.


 Mannen jag åkte ut med ägnade en hel eftermiddag med att guida mig runt till olika tältläger där han kommunicerade på minst 5 olika språk. Hans dröm och mål var då att bli ordningsvakt för att kunna skydda alla som behöver hjälp. Han var då tolk och hjälpsam till de som behövde vård, guidning samt språköversättare. Han skulle bli en bra skyddsvakt.

 

Jag skrev förra året att jag har sett värre campingplatser än dessa tältläger. Alla tältläger jag besökte hade god ordning med eldstäder som var placerad och skyddad, papperskorgar hade ordnats, konstruerade diskställ av naturens gåvor och annat du vanligtvis inte behöver göra när du campar. Någon hade skrivit att det inte var värdigt med att bo i skogen, tälta och plocka bär. Nä. Det kanske inte är värdigt, det kanske inte är det roligaste men när det är det enda alternativet som finns så bör man inte peka ut alla med en hand och tala om hur ovärdigt det är. Många av dessa bärplockare kommer hit självmant och vill plocka för att kunna försörja sig av resten av året. Några av bärplockarna åker vidare runt om och säker sig till plantage eller liknande där det går att plocka apelsiner, oliver, tomater osv. 


Några av människorna såg mer sorgsna ut än andra men det är så vi ser ut. Jag förskönar absolut ingenting mera än att försöka lyfta upp hur bra våra bärplockare kan vara. Tänk på det när ni äter er blåbärssylt till pannkakan eller hemrullade köttbullar med nykokt potatis och härlig lingonsylt, från?

 

Skapad:
30 July 2014, 10:49
Läst:
7680 ggr
Dela:
  Dela med Messenger
Anmäl

Kommentarer (0)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

Alla anonyma kommentarer måste godkännas av Majsan innan de syns på sidan.

Inga kommentarer än.