Fryshuset medarrangör i Pride Ung kategori: Stockholm Pride

Den 31 juli- 4 augusti blir en vecka fylld av festlighet, debatt, seminarier och glädje. Då är Fryshuset medarrangör till Pride Ung - ett regnbågsfärgat paradis på LAVA/ Kulturhuset där HBTQ-ungdomar och deras vänner mellan 13-25 år är välkomna att hänga, snacka och ha kul.

Under Fryshusets dag, onsdagen den 1 augusti, förvandlas Pride Ung till en salong inspirerad av nöjesparker. Det kommer att finnas ett tivolihjul som uppmanar till självreflexion, en trollkarl som får alla positiva tankar att slå in och en virtuell värld där besökarna kan prata med varandra genom cyberspace. Temat för dagen är magi, kreativitet och självkänsla.

Fryshusets vill med sitt deltagande Pride Ung skapa en respektfull mötesplats där vi diskuterar styrkor, möjligheter och likheter. Vi vill skapa en dag där våra besökare lär känna sig själva, varandra och Fryshuset på ett djupare plan.

När: 1 augusti 2012

Var: Lava, Kulturhuset. Tid: 14 – 19

Tillsammans är vi Starka – seminarium med Elektra

Fryshuset kommer dessutom hålla seminariet Tillsammans är vi Starka på Pride Ung. Zübeyde Demirörs vid Elektra - som arbetar mot hedersrelaterat förtryck – kommer berätta om deras arbete för mänskliga rättigheter samt dra paralleller mellan Elektras målgrupp och hbtq ungdomar, vikten av social mobilisering och empowerment, att gå ihop och stärka varandra.

När: Torsdag 2 augusti. Var: Kulturhuset, Bandlerrummet. Tid: kl 15.30 - 16.15

Pride Parade 2012

Fryshuset kommer även att delta i Prideveckans bejublade final - Pride Parade. Den avgår från Humlegården 13.00 den 4 augusti och beräknas anlända i Tantolunden runt 15.00. Fryshuset kommer att promenera gemensamt och självklart är det roligare ju fler vi blir. Alla är välkomna! Vill du vara extra kreativ och bidra med musik, utklädnad etc. prata med  felicia.rofors@fryshuset.se. Kom ihåg att årets tema för Pride är Tillsammans. När: 4 augusti 2012. Var: HumlegårdenParaden avgår: 13.00

Skapad:
31 July 2012, 10:55
Läst:
1350 ggr
Dela:
  Dela med Messenger
Anmäl

Kommentarer (0)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

Alla anonyma kommentarer måste godkännas av Majsan innan de syns på sidan.

Inga kommentarer än.

Camilla Gisslow till Hälsingland kategori: RFSL Hälsingland

RFSL Hälsingland har en tid tillbaka en hel radda med föreläsare som kommer till Pride i Söderhamn. Nu kommer vi att börja presentera händelser och roliga tillställningar titt som tätt. Först ut i vårt RFSL-program är: 

Camilla Gisslow, mamma till ett transexuellt barn. Hennes son föddes biologiskt som flicka, men vid fyra, fem års ålder berättade han att han var en pojke. (TV4)

- Där började vår resa som har gått över många berg och genom många dalar under hans uppväxt. Vi har fått fightas för hans rätt att kunna få vara sig själv och har konstant blivit ifrågasatta – både från skolan och utanför skolan. Jag som mamma för att jag låtit honom få vara sig själv och han utifrån sin könsövertygelse. Min son har blivit utsatt för misshandel både fysiskt och psykiskt vid flera tillfällen och stundtals känt att han inte orkat. 

Det var vid den värsta misshandeln när han var femton år som jag fick nog. De släpade honom efter marken och sparkade honom över hela kroppen (men missade huvudet tack och lov). Jag var tvungen att göra något! Jag satt hela natten efter polis och läkarbesök och grät. Jag frågade mig själv vad jag kunde göra för att förändra och för att hjälpa min son. Min sons ord som han har yttrat vid många olika tillfällen när han blivit trakasserad eller slagen kom till mig. ”De förstår verkligen inte hur det är att vara jag! 

Jag önskar de kunde se hur jag känner det och vad deras ord och handlingar gör mot mig!” Det var då jag visste vad jag behövde göra. Jag behövde berätta om vår resa och hur det har varit för min son och för oss som familj – hans systrar och mig, genom åren och genom detta förhoppningsvis kunna sprida förståelse och kunskap som kan skapa förändring. Jag föreläser kring normer och acceptans. Jag ger en inblick i den resa som min son har gjort och vår familjs resa och hur man kan arbeta för att öka förståelse och acceptans. 

Om så önskas arbetar jag även praktiskt och med öppna diskussioner. Jag är utbildad dramapedagog där jag använder mig av dramapedagogik som ett verktyg att medveten göra normer kring genus, sexualitet och könsöverskridande identitet. Mitt mål med mina föreläsningar och dramapedagogiska arbete är att så frön till ökad acceptans och förståelse. 

Om jag kan nå ut till en person, har jag gjort en förändring i världen som kommer skapa ringar på vattnet. Når jag ut till fler blir ringarna på vattnet större och fler. 

Välkommen till Hälsingland och Söderhamn! 

Skapad:
idag 2014, 08:57
Läst:
58 ggr
Dela:
  Dela med Messenger
Anmäl

Kommentarer (0)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

Alla anonyma kommentarer måste godkännas av Majsan innan de syns på sidan.

Inga kommentarer än.

Styleshop.se

Jag ser hur en gilla-grupp dyker upp på min sida och den är fantastisk. Om ni inte har kollat in jeansen så kolla på pikétröjorna som är helt i min stil. Så snyggt!

Skapad:
idag 2014, 06:57
Läst:
136 ggr
Dela:
  Dela med Messenger
Anmäl

Kommentarer (0)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

Alla anonyma kommentarer måste godkännas av Majsan innan de syns på sidan.

Inga kommentarer än.

Att skapa ett helt nytt tryck i en ideell förening! kategori: RFSL Hälsingland

Vi är en grym RFSL Hälsingland styrelse och just nu är vi eniga om det mesta vilket är oerhört skönt. Om det sker några beslut som vi säger nej till så är det bara positivt. Jag kan känna lite för min egen del som kan spotta ut både ena iden efter andra, då är det skönt att vi tillsammans kan sätta stopp eller driva på. Vi är en bra styrelse som kan skapa ett helt nytt tryck i en ideell förening. Vi tar tillsammans fram bra mål för föreningen och engagerar varandra med att bidra till att nå målen. Jag själv som ordförande lär mig mer om verksamheten och om styrelsearbete. Tillslut kanske jag blir mer professionell i min roll än vad jag känner att jag är nu. Huvudsaken vi har roligt och att alla känner till vikten över varför vi finns och hörs och vad vi ska göra. 

Tack till er!

Skapad:
24 April 2014, 23:00
Läst:
478 ggr
Dela:
  Dela med Messenger
Anmäl

Kommentarer (0)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

Alla anonyma kommentarer måste godkännas av Majsan innan de syns på sidan.

Inga kommentarer än.

Hildes Café erbjuder 15% rabatt - RFSL Hälsingland kategori: RFSL Hälsingland

Idag var jag upp till Hildes Café (Furan Galleria) i Söderhamn som verkligen har fått sig ett uppsving trots att det alltid har varit fräscht med god mat och service. Hides Café är med i den fina företagsanda som finns i Söderhamn när det gäller mångfald som är med och bidrar till en köpstark målgrupp i kombination för allas lika värde.  

Jag brukar få frågan om varför Pride eller RFSL behövs. Jag blir så förbannad och trött på att ständigt behöva förklara. Den här ständiga förklaringen till varför det är så viktigt.  Jag brukar relatera till verkliga händelser och situationer för bekanta, för mig själv och för andra runt om i världen som jag hoppas ger en tankeställare. I Uganda riskerar du exempelvis livstids fängelse bara för att de är sig själva. Bli medlem i RFSL och RFSL Hälsingland. Du behöver inte vara bög, lesbisk, trans, homo, bi, Queer, Hetero eller något annat. Det räcker med att du är människa. Ett medlemskap i RFSL gör det enklare för oss att bedriva kamp till allas lika rätt att få vara.

Vi skapar tillsammans samarbete och bygga broar inom näringslivet som resulterar i värdskap. Att låta så många som möjligt få ta del av det mesta inom HBTQ-världen i den mån av tid. Vad är ett värdskap? Att Söderhamn och Hälsingland kan skapa rubriker, publicitet och uppmärksamhet är ett eget värde för värdskap att vi tillsammans förenas med olika idéer, förslag, tillställningar och engagemang. Vi är en fantastisk styrelse som kan bidra på flera olika sätt. Vi har en otrolig uppbackning från oväntade och väntade håll. 

Vi vill få igång tankar, reflektion och samtal i samhället rent generellt. Du kan börja på din arbetsplats, ditt kontor, dina fikastunder med goda vänner eller i hemmet med familjen. Att skapa och få igång olika samtal där vi blir berörda på ett eller annat sätt. Jag vet att det goda samtalet är folkbildningens främsta metod och utgår från att människor kan och vill lära sig av varandra. 

Vi är alla våra ledare och ledarens roll är att fokusera och stödja samtalet och att finnas så att olika infallsvinklar, perspektiv och erfarenheter synliggörs. Det är viktigt att skapa en atmosfär där alla får plats och där vi alla vågar bidra. För rent krasst så handlar det om människors liv. 

Visst är det skrämande att kärlek är ett brott. Ett brott att få älska den man vill. Att det finns folk som har sett sin partner blivit mördad, misshandlad eller där familjen har tagit avstånd, just för att du vill älska den du vill och för att du vill vara du. Ska det behöva vara ett brott. 

Vi vill göra skillnad. Vi har gjort skillnad. Vi vill fortsätta att göra skillnad. Kan vi göra något, ett litet knyck. Då vill vi göra och sätta det i verk. Vi vill inte bara vara någon som sitter och tittar på. Vill du titta? Titta och se. Kom med konstruktiv kritik och var med och samtala oavsett om det är ris eller ros. 

Det är med stor glädje att flera entreprenörer, företagare, politiker, organisationer och förbund mfl vill jobba med RFSL Hälsingland. Det behöver inte alltid vara så stort, märkvärdigt eller enormt. Det räcker att du som människa är med och bidrar till något. Det finns föräldrar, syskon, släkt och vänner som vill vara med och starta grupper för HBTQ-personer och deras vänner. Det kan tyckas vara ointressant för många men det handlar om vad jag skrev ovan, människors liv och det är stort att Hälsingland är med och bidrar för öppenhet, mångfald och kunskap oavsett läggning, etnicitet, könstillhörighet och sexuell läggning. 

Alla som är och blir medlem i RFSL Hälsingland erbjuds en del förmånliga priser.

Ica Supermarket Alen
Trädgårdsbaren (20%) vid beställning 
Best Western SöderH (20%) vid bokningar, förtäring 
Hildes Café (15%) på hela sortimentet (samt catering) 
Lilis Smakeri (10%) på hela sortimentet 
Nillas Salonger (10%) på massage och ansiktsbehandlingar eventuella mingel och specialerbjudande kan tillkomma 
Saras Skafferi (10%) på hela sortimentet 
Rådhuskonditoriet (10%) på hela sortimentet 
MAX Restauranger (10Kr) över hela Sverige förutom Arlanda 
Have2have (100kr) din skobutik på nätet Uppvisa medlemskort för att ta del vid specialerbjudande och andra festligheter som kan tillkomma. 

Det här är bara en början på vårt gedigna arbete för ett öppnare samhälle!

__

Ett medlemskap i RFSL gör det enklare för oss att bedriva kamp till allas lika rätt att få vara. Vi gör skillnad. Vad gör vi, nu kör vi!

Så fort vi hade skrivit ut att Hildes Café erbjuder 15% på allt för den som är och blir medlem så kom första matgästen dit på loppet inom ett par timmar. B2B!

Skapad:
24 April 2014, 22:54
Läst:
467 ggr
Dela:
  Dela med Messenger
Anmäl

Kommentarer (0)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

Alla anonyma kommentarer måste godkännas av Majsan innan de syns på sidan.

Inga kommentarer än.

Varning?

Dagens lunch är potatisgratäng, kött och en bit av min favoritkorv, Tillmans och två paket päron festis. Jag har gått ner 5 kilo så det gör inget hur jag vräker i mig?

Däremot förstår jag inte hur jag tänkte inför i morgon förmiddag. Det är föreläsning 11.00, möte för att se layout och utkast på kampanj 11.30 samt mellan 11.00-10.00 kommer Mios möbler med en divan och möte med JC på förmiddagen men allt det sistnämnda får styras om.

No stress!

Skapad:
24 April 2014, 13:45
Läst:
872 ggr
Dela:
  Dela med Messenger
Anmäl

Kommentarer (0)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

Alla anonyma kommentarer måste godkännas av Majsan innan de syns på sidan.

Inga kommentarer än.

3 möten

Jag tror jag har varit på 3 möten under förmiddagen. Jag vet inte längre vad jag gör eller varför känns det som. Jag var dubbelbokad som sen resulterade i att jag avbokade båda för att tiderna hade strulat. Nu tar jag en paus!

Skapad:
24 April 2014, 13:05
Läst:
907 ggr
Dela:
  Dela med Messenger
Anmäl

Kommentarer (0)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

Alla anonyma kommentarer måste godkännas av Majsan innan de syns på sidan.

Inga kommentarer än.

Växjö Pride

Snart händer det saker i Växjö, staden som jag tidigare har bott i. Då arbetade jag lite med Out Pride eller Pride out och det regnade hela dagen. Nu dundrar kommun på med något riktigt. Heja.

Landshövding Kristina Alsér och Ulrika Westerlund, förbundsordförande RFSL, invigningstalar när Växjö Pride 2014 går av stapeln. De medverkar när invigningen sker den 5 maj på Speakers corner.

Landshövding Kristina Alsér kommenterar:
- Det är självklart för oss som myndighet att arbeta för alla människors lika värde. Länsstyrelsen i Kronobergs län kommer att göra en rad insatser under årets Pridevecka. Bland annat kommer vi att hissa regnbågsflaggan på Residensets tak, anordna föreläsningar samt se till att vår personal får kompetensutveckling inom HBTQ-frågor genom att de, på arbetstid, ges möjlighet att delta i föreläsningar under Prideveckan.

Ulrika Westerlund förbundsordförande RFSL kommenterar:
- Jag är hedrad över att få vara med och inviga Växjös första Pridefestival! Priderörelsen är internationell och det är alltid en högtidlig känsla att delta vid olika festivaler.

Växjö Pride arrangeras av Nätverket Växjö Pride 2014. Det är ett öppet nätverk som består av organisationer, föreningar, institutioner, företag och personer som utifrån en gemensam värdegrund vill samverka för anordnande av Växjö Pride.

- Vi är stolta och glada över länsstyrelsens engagemang och att Kristina Alsér är med och invigningstalar säger Elina Lööw som är projektledare för Växjö Pride. Att både Kristina och Ulrika är med på invigningen är stort och kommer ge ett bra startskott för första Pridefestivalen i Växjös historia.

Skapad:
24 April 2014, 13:04
Läst:
904 ggr
Dela:
  Dela med Messenger
Anmäl

Kommentarer (0)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

Alla anonyma kommentarer måste godkännas av Majsan innan de syns på sidan.

Inga kommentarer än.

Finbesök till Söderhamn

Jag ska skriva lite mera snart men glöm inte att boka in morgondagen klockan 11.00 på Best Western. Hur skapas en mer öppen och könsneutral arbetsplats?

Skapad:
24 April 2014, 07:09
Läst:
1173 ggr
Dela:
  Dela med Messenger
Anmäl

Kommentarer (0)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

Alla anonyma kommentarer måste godkännas av Majsan innan de syns på sidan.

Inga kommentarer än.