KÖP BILJETTER TILL STOCKHOLM PRIDE 2012! kategori: Stockholm Pride

Händer det något i år då vi flyttar tillbaks till tanto? Om det händer? Det händer en massa roliga saker och det blir ju inte roligare än vad man gör det till. Vill du inte besöka Pride House, Pride på stan, Pride Park eller festerna låt bli och överlämmna glädjen till dom som vill. Bea Szenfeld designar årets dogtag. Lena Philipssons officiella Pridelåt – ”Du följer väl med? (Soundfactory Pride Remix)” finns att köpa på hemsidan, Kikki Danielsson återförenas med Wizex till Stockholm Pride, Anna Grodzka är den första öppet transsexuella parlamentsledamoten i Polen och hon kommer till Pride, Hallongrottan ordnar författarscener i Pride Park och Pride House, Icona Pop, Lilla Sällskapet, Andreas Moe, MaryJet och Lune är klara för Stockholm Pride, Agnes kommer till Stockholm Pride, Sean Banan, Amy Diamond, Linda Sundblad och Jessica Folcker med Håkan Lidbo, värd för Schlagerpopkvällen är Robert Fux tillsammans med husbandet Hallå Hela Pressen och eftersom Stockholm Pride uppmärksammar 30 år med hivbland så blir det författarsamtal mellan Jonas Gardell, Rikard Wolff och Anna-Maria Sörberg. Under politikerveckan frågas bla biståndsminister Gunilla Carlsson (M) ut om biståndspolitiken och hbt-frågor. Öppna Modertater och nya kommer att ha eget seminarium i programmet och kampanjtält i Pride Park. Det här är bara en bråkdel på vad som komma skall och fester som Kolingsborg, MOXY, Miss Gay Swden, Saturgay, Berns, KG, STAR, Garage och RFSL-festen på Alladin är också bara ett kryddmått på vad jag känner till just nu. 

Visst känns det bra!

Skapad:
9 juli 2012, 00:15
Läst:
907 ggr
Dela:
  Dela med Messenger
Anmäl

Kommentarer (0)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

Alla anonyma kommentarer måste godkännas av Majsan innan de syns på sidan.

Inga kommentarer än.

No subject1

Det här är fantastiskt. Sveriges största välgörenhetsgolf, Barngolfen, arrangeras av Insamlingsstiftelsen för Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus. Medlen som samlas in används för att skapa läkande miljöer och positiva, meningsfulla stunder för barnen på sjukhuset, som är det största barnsjukhuset i Sverige.

Barngolfen gör skillnad och under åren har stiftelsen satsat på bland annat bärbara datorer i ett trådlöst nätverk, syskonstödjare, ’talk to the clown’ och läkande rum. Årets insamling går till att bygga om röntgenavdelningen till en fantasifull och stimulerande miljö.

I tävlingen deltog 32 lag om fem personer med ett golfproffs och en svensk profil från idrotts- eller medievärlden i varje. På plats i år var också Barngolfens initiativtagare, Lasse Kronér.

– Det är fantastisk glädjande att vi lyckades samla in över 2,2 miljoner kronor till barnen i år. Detta är välkomna pengar till barnen på sjukhuset och vi vill rikta ett stort tack till alla som deltagit och bidragit till detta fantastiska resultat. I år är pengarna öronmärkta till att finansiera en större ombyggnad av röntgenavdelningen till att bli en skärgårdsmiljö med bland annat sjöbodar, vågskvalp och måsarnas skrik. I år var det extra roligt med ’Kids for kids’ som är ett gäng ungdomar som samlat in pengar för på så sätt bidra till barnen på Barnsjukhuset, kommenterar Tomas Gedda från Insamlingsstiftelsen för Barnsjukhuset.

FlexLink’s engagemang i Barngolfen startade 2011 och sedan 2012 är bolaget en av huvudsponsorerna. Förutom detta bidrar många medarbetare och deras vänner med arbetsinsatser för evenemanget.

– Vi är väldigt glada för det goda insamlingsresultatet som ger barnen ytterligare läkande miljöer, något som är viktigt speciellt för de barn som tillbringar mycket tid på sjukhuset. Engagemanget i Barngolfen är viktigt för oss på FlexLink och det är en del i det arbete vi gör för samhället på de platser vi verkar i totalt trettio länder, kommenterar Mattias Perjos, FlexLinks CEO.

Skapad:
idag 2014, 07:29
Läst:
61 ggr
Dela:
  Dela med Messenger
Anmäl

Kommentarer (0)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

Alla anonyma kommentarer måste godkännas av Majsan innan de syns på sidan.

Inga kommentarer än.

Glasstårta

Jag har bakat en frusen glasstårta med digestivekex. Mycket god och även enkel att göra. Den blir nog perfekt klar tills i morgon då jag tänkte garnera med lite jordgubbar eller något annat fruktig? Resten av kvällen har bestått av jobb på både gott och ont men det slutade bra om jag själv får välja!

Skapad:
20 augusti 2014, 21:53
Läst:
882 ggr
Dela:
  Dela med Messenger
Anmäl

Kommentarer (0)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

Alla anonyma kommentarer måste godkännas av Majsan innan de syns på sidan.

Inga kommentarer än.

Rädsla över hur vi bemöter och blir bemött!

Efter lunch kom verkligheten i kapp mig. Hittills har jag bloggat eller bevakat på avstånd. Jag har gått för Marching for those who can't i Prideparaden men aldrig hört med eget öra hur HBTQ-personer flyr från länder med otillräckliga lagar, där hen utgör hot för sitt eget hemland för att? För att kärleken mellan två människor inte är acceptabelt för hbtq-personer. Tänk att en person har flytt från sitt land där hen har blivit torterad, hotad och misshandlad så grovt att vart du än kommer springer rädslan i kapp för att inte våga berätta eller leva ut. 

Fan vad skrämmande att det ska behöva vara så här. Tänk hur det ska kännas för personer som söker asyl och som måste berätta varför en inte vill åka hem till sitt hemland, varför en kräver att få stanna i Sverige. En person som är homosexuell, bisexuell, trans eller queer (HBTQ) och som söker asyl vill många gånger inte tala om för att du blir ifrågasatt. Rädslan över att en asylsökande kan vara rädd för att komma ut vid en asylprövning är hemsk.  Rädd att det ska bli offentligt, att den ska bli förföljd och utsatt i sitt hemland om den nekas asyl. Rädsla över hur vi bemöter och blir bemött. 

Jag orkar inte gå in på detaljer eller vad som fick mig att skriva detta. Jag kan bara inte sätta in mig i känslan över hur det känns över attt ha flytt från sin stad, sitt förhållande och där du inte ens vet om hen lever. 

Livet är så sjukt jäkla orättvist!

Skapad:
20 augusti 2014, 14:52
Läst:
1699 ggr
Dela:
  Dela med Messenger
Anmäl

Kommentarer (0)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

Alla anonyma kommentarer måste godkännas av Majsan innan de syns på sidan.

Inga kommentarer än.

Klasserna delas upp i tjejidrott och killidrott

Jag brukar sällan haka upp mig eller lägga nån värdering i hur det ser ut i samhället. Alltså jag brukar vara rätt vidsynt och öppen vilket jag fortfarande är och med den inställningen att vi alla tycker olika. Däremot så har min roll som människa växt och jag värderar och resonerar helt annorlunda än vad jag har gjort tidigare. Ibland blir jag nästan rädd för mig själv och tänker högt "sa jag det där?"

Jag läser ett nyhetesbrev som har gått ut till en skola i Hälsingland och tänker att invadna normer kan sätta stopp för väldigt mycket eller spä på mer fördomar än vad vi redan har. Jag känner någonstans att det finns en gräns för vad som är socialt acceptabelt även om det här i själva verket kan förändras. Det kanske bara är plumt uttryckt från skolledningen? Men idag finns det redan så många föreställningar över hur det ser ser ut och vid sådana här uttryck försvårar arbetet för öppenheten samtidigt som det skapar. Som jag skrev igår så står vi verkligen still i vårt arbete beroende på vem du frågar. 

Angående nyhetsbrevet så mailade jag och frågade:

Är det där i ....?

Ja. Vilket skämt!

Inte alls bra!

-  Är det nu han ska börja "lära sig" skillnaden? Han är 9 år. Jag blir alldeles stum, sicken dumhet!

Jag blir också stum. 

Ska inte skolan och skolmiljön föregå med gott exempel samt lära ut om människolivets okränkbarhet, individens frihet och integritet, alla människors lika värde, jämställdhet mellan kvinnor och män samt solidaritet med svaga och utsatta är de värden som skolan ska gestalta och förmedla? Skolans uppgift är att låta varje enskild elev finna sin unika egenart och därigenom kunna delta i samhällslivet genom att ge sitt bästa i ansvarig frihet. Förståelse och medmänsklighet. 

 - Skollagen föreskriver att utbildningen inom varje skolform och inom fritidshemmet ska vara likvärdig, oavsett var i landet den anordnas. Normerna för likvärdigheten anges genom de nationella målen. En likvärdig utbildning innebär inte att undervisningen ska utformas på samma sätt överallt eller att skolans resurser ska fördelas lika. Hänsyn ska tas till elevernas olika förutsättningar och behov. Skolan har ett ansvar för att motverka traditionella könsmönster. Den ska därför ge utrymme för eleverna att pröva och utveckla sin förmåga och sina intressen oberoende av könstillhörighet.

Är det nu hen ska böra "lära sig" skillnad?

(Senaste: Rektorn är informerad men visste ingenting om brevet. Det kollas upp under dagen och återkommer.) Dock kan jag tycka att med den grundsynen..så?

Skapad:
20 augusti 2014, 08:08
Läst:
2692 ggr
Dela:
  Dela med Messenger
Anmäl

Kommentarer (2)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

Alla anonyma kommentarer måste godkännas av Majsan innan de syns på sidan.

Ola Rapace & över 100 000 unika besökare

Chef Alexander Erwik har gått ut med två stora nyheter. Finest.se har under de två senaste dagarna haft över 100 000 unika besökare och samtidigt kommer vår härliga skådespelare, Ola Rapace ut som bloggare. Ola Rapace, fick sin första större roll i TV-serien Sjätte dagen från 1999–2001. Sitt genombrott fick han som Hoffa i TV-serien Tusenbröder. Dessförinnan hade han väckt uppmärksamhet för sin insats i Lukas Moodyssons film Tillsammans. Han har medverkat i flera svenska filmer och medverkat i Dramatens uppsättningar. Det här är bara en bråkdel på vad Ola har levererat och nu finns han här på Sveriges finaste-sajt. Oligt, cooligt. (Resumé)

Skapad:
20 augusti 2014, 07:51
Läst:
2357 ggr
Dela:
  Dela med Messenger
Anmäl

Kommentarer (0)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

Alla anonyma kommentarer måste godkännas av Majsan innan de syns på sidan.

Inga kommentarer än.

Våga tala

Jag delar en text från omtalat.se och expressen som Joel Kinnaman står bakom.

- Ingen som förgripit sig sexuellt på ett barn ska komma undan med bara böter

Den svenske skådepselaren Joel Kinnaman tar ställning. Han vill se högre straff för människor som gjort sig skyldiga till sexövergrepp mot barn.

Samtidigt uppmanar han alla människor som håller med att dela klippet för att stödja kampen.

Dela, sprid och våga tala!

Skapad:
19 augusti 2014, 20:09
Läst:
3516 ggr
Dela:
  Dela med Messenger
Anmäl

Kommentarer (0)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

Alla anonyma kommentarer måste godkännas av Majsan innan de syns på sidan.

Inga kommentarer än.

Eliten till Hälsingland, Söderhamn! kategori: RFSL Hälsingland

Det här är lite vad RFSL Hälsingland presenterar i höst. Bortsett från detta så kommer vi att jobba med utbildningar, andra aktiviteter och medlemsvärvning. På långsikt hoppas jag att vårt arbete kommer att förändra kunskap och vilja till föränding på hur vi kan se på människor påverkas och att ännu fler är med på färden för att skapa ett öppnare samhälle. Individer pratar om att vi har kommit så otroligt långt men det där beror helt och hållet på vem du pratar med. Häromdagen eller förra veckan hade jag och Sara ett möte med en person som berättade att vi egentligen står still med vårt arbete för HBTQ- personer inom vissa etniciteter i olika mijöer. Tåls att tänka på. 

Nu har vi bjudit in Europas-elit eller Sveriges först och främst för att uppmärksamma de dagar som vi internationellt har kämpat för under flera år. 

Transgender day uppmärksammas globalt den 20 november varje år. Transgender day of remembrance (TGDOR) är en dag att uppmärksamma de hatbrott som transpersoner utsätts för i vårt samhälle, enbart på grund av transfobi. Transfobiskt våld utgör ett demokratiskt problem i Sverige, och på många andra platser i världen. Gruppen transpersoner drabbas av osynliggörande, okunskap och våld. (Transgende Day)

World Aids Day äger rum varje år den 1a december. UNAIDS, FN:s organ för aidsfrågor, instiftade dagen för mer än 20 år sedan för att lyfta och uppmärksamma hiv och aids. Den 1 december kommer även detta uppmärksammas i Söderhamn på flera olika sätt. (World Aids Day)

Skapad:
19 augusti 2014, 16:09
Läst:
3868 ggr
Dela:
  Dela med Messenger
Anmäl

Kommentarer (0)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

Alla anonyma kommentarer måste godkännas av Majsan innan de syns på sidan.

Inga kommentarer än.

Jag lever mitt liv!

Min lunch idag ute i det fria satt som ett smäck. Jag hade tänkt promenera till stan men förmiddagen har varit sådär. Det är inte så att jag är nere på djupet men jag sitter i en situation som gör att jag känner mig liten eller kluven. Need a hug. Det är dock en bra situation och det är egentligen bara jag som kan bestämma hur det ska vara eller bli. Jag lever mitt liv. Vems liv lever du?

Skapad:
19 augusti 2014, 12:51
Läst:
4122 ggr
Dela:
  Dela med Messenger
Anmäl

Kommentarer (0)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

Alla anonyma kommentarer måste godkännas av Majsan innan de syns på sidan.

Inga kommentarer än.