Stockholm Pride uppmärksammar 30 år med hiv kategori: Stockholm Pride

Läs gärna min intervju  >> Det finns inga fördelar med att vara HIV-positiv

Det är ungefär lika kort tid till Sockholm Pride startar och då jag avslutar mitt stöd till fitnessfajtaren som kämpar på som tusan i fitnessfighten. Gå gärna in och peppa henne för stöd kan man aldrig få för lite utav. Jag skrev för några veckor sen om när min syster teckentolkad Regnbågsblocket under ett par år då det var hemlig artist och hemlig talare som exempelvis Peter Jöback, Lise & Gertrud och Edith Backlund som framförde "Ovan Regnbågen" nu är det 30 år sedan det första hiv-fallet upptäcktes i Sverige.

Hiv är tyvärr en del av livet som HBT-person idag. De flesta känner någon som är hivpositiv och jag har själv flera bekanta som lever med hiv, säger Alf Kjeller, festivalchef för Stockholm Pride.

Fredagen den 3 augusti anordnas ett författarsamtal "Att skriva hiv" mellan Jonas Gardell, Rikard Wolff och Anna-Maria Sörberg där de samtalar om personliga erfarenheter och ger en tillbakablick på hivsituationen i Sverige på 80- och 90-talet. Jonas Gardell är aktuell med första boken i en triologi om hiv "Torka aldrig tårar utan handskar: Kärleken". Rikard Wolff är aktuell med sin självbiografi "Riktikitavi" där hiv har en central del och Anna Maria Sörberg har skrivit boken "Det sjuka" som berättar verkliga historier om människor som lever med hiv och vilka situationer som samhället har ställt dem inför. En av de aktivaste arrangörerna av seminarier på temat hiv är givetvis RFSL, som under Almdedalsveckan också lanserat kampanjen Från bögpest till tystnad - satsa rätt, stoppa hiv. Under Stockholm Pride kommer RFSL att anordna seminarier om smittskyddslagen, World Aids-konferensen och, i samarbete med RFSL Ungdom, om att vara hiv-positiv då och nu. RFSL Ungdom arrangerar också ett seminarium om att vara ung och hiv-positiv. RFSL frågar också ut Socialstyrelsens generaldirektör Lars-Erik Holm om bl.a. vården för hivpositiva.

– Det råder fortfarande stor okunskap om hiv i Sverige, säger Ulrika Westerlund, förbundsordförande för RFSL.  Många verkar också vara rädda för att ses som fördomsfulla och vågar därför inte prata om att gruppen män som har sex med män fortfarande är en av de mest utsatta.

Under veckan arrangerar RFHL ett samtal om hiv för att visa att allt inte måste vara negativt. Ordföranden Inger Forsgren har levt med hiv i 26 år och berättar om sitt liv som hiv-positiv och hur det lett till nya vänskaper, kärlek och gemenskap. Dessutom arrangerar Posithiva gruppen ett seminarium om de senaste 30 årens hiv-historia.

– Jag är glad över bredden på de arrangemang som RFSL och andra aktörer har valt att lägga under Pride-veckan. Jag hoppas att det kan leda till mer kunskap om hiv, men också minskad stigmatisering och ökad förståelse för alla de människor som lever med hiv, säger Alf Kjeller.

– För oss är det självklart att använda Stockholm Pride som en arena för viktiga frågor som detta och vi ser fram emot att tillsammans kämpa mot hiv, säger Ulrika Westerlund.

Efter Pride Parade den 4 augusti uppmärksammas hiv-positivas situation i Sverige och världen i Pride Park då det tradtionsenliga Regnbågsblocket presenteras tillsammans med Peter Englund, eldsjälen bakom WAD-Galan, som de senaste åren hållits på Kolingsborg i anslutning till första december och World Aids Day. Årets Regnbågsartist som kommer att framföra "Ovan Regnbågen" är Gabriel Forss tillsammans med sin kör Du kan sjunga gospel. Sången är unik och framförs endast en gång om året, på Stockholm Pride. Det är Calle Norlén som har gjort en svensk översättning på "Over The Rainbow", som han sedan skänkt till festivalen.

Skapad:
8 juli 2012, 09:53
Läst:
1380 ggr
Dela:
  Dela med Messenger
Anmäl

Kommentarer (0)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

Alla anonyma kommentarer måste godkännas av Majsan innan de syns på sidan.

Inga kommentarer än.

Att känna sig värdelös

Det var någon som sa till mig att gråtbilder är det värsta en kan lägga ut. Jag håller inte riktigt med, inte nu när jag är ledsen och känner mig halv, tom och ensam. Jag grät från stan och hela vägen hem igår, jag grät mig till sömns och vaknade med tårar. Samtidigt vet jag att jag inte är ensam, det finns nog vänner men för vad och när? Hur mycket kan en människa vara ledsen och när börjar andra sucka eller tycker att det är jobbigt?

Jag glömmer inte bort det fina och jag glömmer heller inte bort glädjen. Jag försöker skapa så mycket gott runtomkring samt att det ska lösa sig för den som behöver.

I det ser jag mig inte som självgod om någon tror det. Jag vill heller inte ha en guldstjärna. Jag tycker bara att det handlar om suntförnuft. Att hjälpas, att ge och ta.

När känslorna tar över och gråten får mig att vilja avsluta då är det panik men jag hittar ofta lösningar. Jag slår mig själv i huvudet och säger åt mig att jag ska skärpa mig. Jag kan gå och småskratta och känner hur barnslig jag är men samtidigt känner jag mig helt världelös. Att göra för mycket älskar jag och i allt detta hinner jag stanna upp men att känna sig värdelös är den värsta känslan av allt. Inte ens kameran gör mig glad just nu.

Skapad:
idag 2014, 13:46
Läst:
166 ggr
Dela:
  Dela med Messenger
Anmäl

Kommentarer (0)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

Alla anonyma kommentarer måste godkännas av Majsan innan de syns på sidan.

Inga kommentarer än.

Boka Nyman´s kategori: Restaurang &Vin

Pizza & Pastabuffé
Lunchöppet på Nyman´s i Söderhamn. Ät så mycket du vill från vår pizza & pastabuffé inklusive salladsbar, måltidsdryck, kaffe & kaka mellan 11.00-14-00.

 

Nyman´s Catering & Event

Vill ni ha en rolig aktivitet för ert företag eller grupp kom och spela biljard hos oss. 140:-per timme. Kom som amtaör eller proffs. Vi sätter även ihop små företagspaket. För dig som är intresserad av catering så här inpå höstkanten eller mot jul. Grill på en ö, Pizzabuffé för polarna innan utgång, vinterbröllop i trädgården, en enklare lunch med företaget eller en trerättersmiddag i festlokal? Kontakta oss med dina önskemål och idéer så återkommer vi med passande menyförslag eller så komponerar vi ihop något tillsammans.  Vill ni att vi även tar hand om servering och helheten runt ert arrangemang så är det självklart inga problem!

 

Om oss

Vi kommer att utvecklas succesivt och tar en dag i taget. Vi vill arbeta för en helthet. Det finns inget som säger att nu är vi i mål, för när vi kommer till mål så är det slut vilket vi inte vill.. Vi kommer aldrig att utge oss från att vara "lite finare" eller "lite bättre" än någon annan. Vår ambition är att skapa ett växande utbud där vi kan locka alla olika slags människor. Vi kommer även att följa regnbågsfärgernas tema med öppet sinne. Catering, event, biljard, artister, dj´s, melodikryss, bloggfester, Prideevent, country, rock, and u name it. Det är bara du som sätter gränserna.Jobba hos oss - Tveka inte

 Vi letar hela tiden efter nya medarbetare

Köket, matsalen, baren, event

Vänligen kontakta majsan.keller@finest.se

 

Press & Marknad

 För bilder och marknadsfrågor, vänligen kontakta

majsan.kelle@finest.se

 

Nymans Catering & Event| Kungsgatan 10| Söderhamn Tel: 0270 16414| Öppettider Måndag – fredag 11:00-14:00 Lördag 09:30-12.00|  Söndag Stängt |

Skapad:
idag 2014, 10:57
Läst:
387 ggr
Dela:
  Dela med Messenger
Anmäl

Kommentarer (0)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

Alla anonyma kommentarer måste godkännas av Majsan innan de syns på sidan.

Inga kommentarer än.

Lite tillbaks...

....Jag vaknade med tårar. Jag har nog gråtit i sömnen och grät när jag vaknade upp. Mitt problem är inte att jag inte kan eller vill. Mitt problem är att jag vill så mycket att jag slår knut på mig själv till andra människors fördel. Jag behvöer fokus. Jag behöver känna lite styrka tillbaks för annars kommer jag att falla. Roligare lördagsmorgon än så här blev det inte.

Skapad:
idag 2014, 09:44
Läst:
480 ggr
Dela:
  Dela med Messenger
Anmäl

Kommentarer (0)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

Alla anonyma kommentarer måste godkännas av Majsan innan de syns på sidan.

Inga kommentarer än.

Att aldrig sova?

Jag vet inte när jag sov bra sist? Varje gång jag sover dåligt så känns det som att jag aldrig sover bra. Jag skrev väl för två veckor sen att jag sov bra? Nu har perioden kommit tillbaks då jag inte sover mer än några timmar. Suck!

Skapad:
idag 2014, 00:54
Läst:
1506 ggr
Dela:
  Dela med Messenger
Anmäl

Kommentarer (0)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

Alla anonyma kommentarer måste godkännas av Majsan innan de syns på sidan.

Inga kommentarer än.

Jag har sökt extrajobbet på Daymaker

Jag har genomgått en testobservation på Daymaker. Jag vill ha det där extrajobbet eftersom jag inte har något annat för mig. Sen om nån annan känner samma som mig är det här bara bra. Jag blir inte ledsen om det går till några andra. Det jag vill är att vi ska lyfta upp att det finns arbete att söka. Det tog lite tid men vissa frågor var ju mer enkare än andra att svara på. Typ som:

Vad lägger du i begreppet "kundupplevelse"? Är god service viktigt för dig?
30 sekunder har en personal på sig, enligt mig.

Återge ett exempel där du upplevde en "god kundupplevelse". Hur påverkade detta dig
Där personal är upptagen men ändå möter med blicken om att hen kommer till mig sen.

Återge ett exempel där du upplevde en "dålig kundupplevelse". Hur påverkade detta dig?
Det har jag upplevt på Eurosko samtliga gånger men drar dock inte alla över en kam. Inget intresse på att sälja ett par skor till mig och inget som då kunde utvecklas till merförsäljning något som man mycket väl skulle kunna "lura" in mig på!

Den personal som har det här lilla exta och med rätt taktik så skulle kunna få mig att gå hem med produkter jag inte ens behövde. Rätt person skulle till och med kunna få mig att klippa av mig håret. Då skulle jag uttrycka mig:

Starkt PG bra jobbat! 

Skapad:
19 september 2014, 23:36
Läst:
1680 ggr
Dela:
  Dela med Messenger
Anmäl

Kommentarer (0)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

Alla anonyma kommentarer måste godkännas av Majsan innan de syns på sidan.

Inga kommentarer än.

Mystery Shoppers sökes till Söderhamn

Det här skulle jag vilja ha som extrajobb. Vill du ha betalt för att shoppa?Arbetet som Mystery Shopper/Observatör för Daymaker är ett roligt och flexibelt extrajobb som passar perfekt för dig som tycker om att besöka butiker. Just nu finns flera uppdrag i Söderhamn. Uppdraget går ut på att du ska besöka en butik och anonymt observera hur butiken och personalen bemöter dig som kund. Nu kanske inte jag direkt kan vara anonym i stan men ändå.

Stans otrevligaste personal jobbade förr på Euroshopper eller heter dom Eurosko? Jag ska inte dra alla över en kam. Ett flertal gånger då jag har varit in i butik med vänner, syster eller själv så möts man av en rygg och alltid av samma kvinna. Jag tycker det är helt bedrövligt. Riktigt illa. Jag skulle hellre gå barfota än att köpa mig ett par skor där och då arbetar det ett flertal ybertrevliga personer i butiken. Men ett bemötande kan vara avgörande. Speciellt om du möts av en ryggtavla varje gång. Åker hellre till Hudiksvall eller Bollnäs för att handla skor.  

Fanny, Hollywood, Saras Skafferi, Nillas Salonger, JC, Lillis Smakeri och Dressman har den trevligaste personalen i stan. Resten har jag inte ens varit in på. Jag räknar inte in krogarna. Ingen nämnd ingen klämd.

Nu söker daymaker just dig som är noggrann, observant och van att arbeta självständigt under eget ansvar. Du ska ha tillgång till en dator och en mobiltelefon med kamera då en del av vår kommunikation sker via mobil.

Sök, du kanske har en helt annan uppfattning än mig. Bemött andra som du själv vill bli bemött!

Skapad:
19 september 2014, 23:04
Läst:
1790 ggr
Dela:
  Dela med Messenger
Anmäl

Kommentarer (0)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

Alla anonyma kommentarer måste godkännas av Majsan innan de syns på sidan.

Inga kommentarer än.

Jag är en emotionell person!

Det här var det finaste nån har skrivit till mig på jättelänge och det var så exakt på känslan. Det var så utförligt beskrivet så jag aldrig hade kunnat förklara det lika bra själv.

Hen skrev att hen tror tror sig förstå. Jag förstår precis och jag tror att jag förstår dig. Du är en emotionell person. När du är glad är du jätteglad. När människor sårar dig, så tar det, och det tar ganska hårt. Då måste andra människor, som jag, berätta vad du gör bra.. För du gör fantastiskt mycket, fantastiskt bra. Du får inte glömma bort det bara för att någon uppför sig dumt. Du måste komma ihåg vad du gör, det resultat du skapar, hur mycket glädje du ger till många människor - människor som knappt vet om din insats. Människor som bara har kul, för att du såg till att det blev kul. Glöm inte bort det. Du ger många människor som du inte ens känner eller har träffat - glädje. Det är värt att vakna till.

Det avslutades med en kram och jag grät. Det var så exakt. Tack!

Skapad:
19 september 2014, 20:59
Läst:
2133 ggr
Dela:
  Dela med Messenger
Anmäl

Kommentarer (0)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

Alla anonyma kommentarer måste godkännas av Majsan innan de syns på sidan.

Inga kommentarer än.

Är det viktigt med en titel?

Ibland vet jag varför jag blir ledsen och jag vet inte om det är bra eller dåligt. Jag har varit med i branschen alldeles för länge. Jag har fått lära mig från grunden, från svordomar i grovdisken till tallrikar som inte har varit tillräckligt fina och blivit spottad i ansikte av en klubbgäst då jag arbetade som entrévärd under 3 år, 3 dagar i veckan.

Jag kan hela delen med alltifrån glitter till glamour. Det enda jag har lite svårt med är titlar. Restaurangchef, klubbägare, hotellägare eller något annat som basar.

Är det viktigt med en titel? Jag vill kalla mig för teamleader, jag vill att vi jobbar i ett team där vi alla är vår egen chef där vi alla har något att lära sig av varandra för det finns ingen som är fullärd eller någon som kan allt. Gud så trist om en människa skulle kunna allt.

Jag vet bara att jag går in med hela mitt hjärta i allt och jag kan bli frustrerad när andra inte känner samma engagemang. Det här med att varför andra inte känner samma driv som mig. Jag är en person som skulle kunna gå all in oavsett vad det är så länge du får betalt. Jag självfallet gå all in om jag inte får betalt också men där ambitionen finns till att våga satsa. Det enda jag tvivlar på är om jag gör lite för mycket, eftersom jag blir besviken. Jag blir besviken på mig själv.

Tillslut känner jag mig värdelös. Det är jag väl inte. Jag är väl bra?

Skapad:
19 september 2014, 19:47
Läst:
2251 ggr
Dela:
  Dela med Messenger
Anmäl

Kommentarer (0)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

Alla anonyma kommentarer måste godkännas av Majsan innan de syns på sidan.

Inga kommentarer än.