Terrible two

Det är många som säger "Terrible two" till mig och jag undrar vad det egentligen innefattar? Självklart märker jag att den lilla människan börja testa sina gränser och sin röst och mamma och pappa men hur ska man hantera det? Vi kör med skamvrån och det funkar jättebra. Han får sitta på ett ställe i köket och gallskrika. När han skrikit klart så frågar jag om han har skrikit klart och då säger han "ja" och så är vi vänner igen. Tills han skriker eller kastar saker eller slåss eller vad det nu kan vara. Så hemma funkar det bra men när man är ute då? Här om dagen fick han ett sånt jävulusiskt utbrott på ett café för att jag öppnade sugröret ur plasten så det liknade ingenting. Jag stod och skämdes och han låg på golvet och skrek. Alla tittade på oss och ingen log direkt. Men jag kan ju knappast sätta honom bestämt på golvet och säga att han får sitta där och skrika bland folk?! Jag måste ju försöka få honom att knipa igen så fort som det bara går. Och den här gången gick det inte alls vidare fort. Till slut kom jag på att jag kunde skjuta in sugröret i plastbiten igen och säga "Ringo göra själv" och då knep han igen och satte sig på stolen och började pilla med festisen. Sur. Men tyst. Kanske är det bara så att man inte ska bege sig ut på stan med en tvååring. Vad säger ni?

Skapad:
27 July 2012, 18:07
Läst:
69462 ggr
Dela:
  Dela med Messenger
Anmäl

Kommentarer (45)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

 • Namn
  2012-08-02, 13:33

  Gäst

  varför pratar du babyspråk med ringo du försenar ju hans språkutveckling liila katrin du är mamman o ringo barnet du är hans förebild som han ska lära sig av

 • Lina
  2012-07-31, 18:58

  Gäst

  Gud va tråkigt det är att läsa alla hemska/otrevliga kommentarer folk skriver. Tycker man så illa om
  Katrin så behöver man inte läsa bloggen heller.

 • Sofia
  2012-07-31, 18:07

  Gäst

  Exakt. Ta inte med barn om de är i en demon-period. Helt sjukt även att folk tvingar med sina ungar på trista vuxenaktiviteter hela tiden (typ restaurang, sitta still i två timmar när mamma och pappa dricker vin).

 • jen
  2012-07-30, 06:49

  Gäst

  Jag är i samma situation. Jag har slutat sitta på stan o fika o gå på restauranger, det känns inte värt det. På ica brukar jag känna av situationen, om jag märker att hon e på sånt humör så funkar de att vara jätte exalterad i att hon måste hjälpa till me grejjer, det funkar. lägga i korgen, dra korgen, lägga upp på bandet, hjälpa till å betala, packa osv, men det är ju inte mycket att avleda med när man sitter på restaurang annat än mat å snask

 • Du är sämst.
  2012-07-29, 21:51

  Gäst

  Åh, det här är så roligt. Minns inte riktigt men har för mig att du någon gång skrev att man förtjänar det barnet man får och att de som har ouppfostrade barn är alla dumma i huvudet.

  Happy joy!

 • sofie
  2012-07-29, 14:17

  Gäst

  du är tamejfan inte klok! skamvrå? kom i gen. skulle du vilja att någon satte dig i skamvrån när du beter dig som en idiot? en kränkning mot barnet, som inte förstår, är vad det är. tror du han gör så för att jävlas eller? sluta genast det är PSYKISK MISSHANDEL!

 • Namn
  2012-07-29, 11:38

  Gäst

  Troligtvis "hjälpte" du honom när han ville göra själv. Min tvååring blir också arg då och säger att han kan själv så jag ber om ursäkt och låter honom göra själv och be om hjälp när han behöver. Man ska inte köra över sina barn bara för att man är vuxen. Men min unge kan ju prata så det är ju en fördel. Vi har inte fått några problem under utvecklingsperioderna. Och skamvrån? Fy skäms, var glad att ungen har ett eget driv och egen vilja.

 • Namn
  2012-07-28, 21:26

  Gäst

  Skriv en kommentar

 • Namn
  2012-07-28, 21:21

  Gäst

  Ingen vill läsa din blogg Annika.

  Allvarligt, inte för att vara elak men den här bilden fungerar som bra reklam för kondomer..

 • Annika
  2012-07-28, 18:37

  Gäst

  Kika gärna in på min blogg som på bara 2 mån blivit en av de största på vimedbarn

  / Annika från Göteborg

  Just nu pågår 4 tävlingar på bloggen med olika vinster

  Blogg: www.annikaskoglund.vime

 • Rina
  2012-07-28, 18:27

  Gäst

  Usch, ta aldrig med tvååringar ut bland folk, på fik, på tåg, i affärer och andra ställen. Vet inget värre! Gäller även andra ungar som gapar, rusar omkring och stör. Händer det ändå, så lyft ut ungen genast. Man måste ta hänsyn till andra. Vi som är över den tiden vill inte behöva lyssna på andras ungar.

  Fast skamvrån? NEJ, han är för ung för det!

 • Mormor
  2012-07-28, 13:45

  Gäst

  "Ringo göra själv?"

  Prata ordentligt med honom, inga barnsliga baby-språk!

  Hela livet är en trotsålder, gäller att behålla lugnet.

 • Paula
  2012-07-28, 12:50

  Gäst

  Vet inte om det är dags för skamvrån riktigt ännu? Barn innan 4 har inte så utvecklat konsekvenstänk ännu. Jag låter min skrika och snurra runt på marken och väntar lugnt ut honom. Sen när allt är lugnt igen, så pratar jag om det som hänt (det som triggade igång det), och så blir vi vänner igen.

 • Namn
  2012-07-28, 12:22

  Gäst

  Mja alltså Teres - du säger att det inte är något fel på att vara analfabet - du åsyftar kanske dyslexi? Är du analfabet i Sverige idag, dvs att du inte kan läsa och skriva och du inte är tex gravt efterbliven (det ligger det däremot inget fel i) så är det verkligen något fel.
  Svårt ibland när man läser den här bloggen att inte börja känna sig lite yr...det svindlar liksom.

 • Namn
  2012-07-28, 12:07

  Gäst

  Brukar sitta och jobba på min laptop eller iPad på café och om den maniska ungen på bilden suttit och gapat i närheten av mig en längre stund och mamman inte fått tyst på sin avkomma hade jag bett personalen avlägsna dem.

 • Namn
  2012-07-28, 10:53

  Gäst

  lägg dig absolut inte på backen och skrik du oxå som nåt smarto skrev..helt fel

 • Namn
  2012-07-28, 09:59

  Gäst

  Lägg dig och skrik på backen du med, han kommer bli väldigt chockad och inse att man inte gör så och troligtvis inte göra det igen! Börja med att testa hemma först kanske

 • Teres
  2012-07-28, 08:49

  Gäst

  Btw. så är jag inte analfabet (vilket inte är fel) men att jag skrivit en massastavfel vilket jag skyler på denna dator

 • Teres
  2012-07-28, 08:44

  Gäst

  Men finaste du och då läer jag din sblgg varje dag istortstt (jaa du får grna kalla mig för att jag inte har något eget liv ;-) ) men jag har BARN och och de vill blii stora..... grejjen är väl den att du HATAT barn som inte lyder? då jag läste din blogg då du var gravid och sedan då Ringo var en riktig A-bäbis så tänkte jag och detta har inte med dig Bino och Ringo att göra så come on... 2 års åldern är pest, kolera och underbara stunder... vänta ut och han kommer att bli världens vackraste och finaste Ringo som någonsin skådats :-) test med trapp/stolmetoden men jag trot han är för liten för det... är han ung för ett rejält NEJ så blir det bara konstigt om han ska sitta på ett ställe där i tycker att han gjort fel.. förlåt för att jag säger npgot men gissa vad? preicis om med kolikbarn så går trotset bara över, från den ena dagen till den andra...

 • Sonja
  2012-07-28, 08:30

  Gäst

  Alltså det här med pruttarna. hahaha... ja nu pratar jag LCHF under fel inlägg men..
  Det är ju en ENORM vinst med LCHF att man slutar prutta! LCHF funkade toppen på mig, mådde bra o var aldrig hungrig o höll mig smal under lång tid. Men jag vill helt enkelt inte tyvärr, för om jag bara inte svullar så är jag smal ändå, och jag vill ha frukt o spaghetti o annat. Bor långa perioder i Indonesien så jag vill ändå kunna äta ris o så... Men skit i det... LCHF är alldeles otroligt ändå på alla sätt i övrigt. Och nu när jag slutade för några dar sen så drog det här med pruttarna igång. Alltså det är inte klokt!! Det luktar så jävla fruktansvärt, och det bara bubblar o ska ut ut med brännhet illa rutten luft. Det känns ju inte riktigt bra ändå.. talar mot kolhydraten, eller hur?

 • Birkin lady
  2012-07-28, 05:27

  Gäst

  Usch fy tusan. Ska man behöva stå ut med ungar som skriker när man fikar på stan? Kan inte föräldrarna bara få tyst på ungarna? JAG skulle minsann...., bla bla bla !!!!! Eller hur var det nu du beskrev en tågresa för nåt år sen?

 • Namn
  2012-07-28, 04:27

  Gäst

  http://www.1177.se/Uppsala-lan/Tema/Barn-och-foraldrar/Familjeliv-och-relationer/Kronikor/Kronikor-Lars-H-Gustafsson-br-Vaxa---inte-lyda/

 • iHusvagn
  2012-07-28, 04:26

  Gäst

  Kör med naturliga konsekvenser. Han fattar ju inte varför du ställer honom i skamvrån. Det rimmar liksom inte.
  Om ni är på en parkering och han vägrar hålla i handen då är den naturliga konsekvensen att han hamnar i kundvagnen/vagnen. Att han ska hamna i skamvrån eller bli skickad till bilen rimmar t.ex. inte.

  Angående sugröret - lär dig att han vill göra själv och låt honom försöka. Om du mot förmodan gör åt honom ändå och han börjar gråta tycker jag inte att du ska låta honom "vinna" genom att du helt onormalt börjar stoppa tillbaka sugröret i plasten för att han ska få som han vill. Förklara då att du försökte hjälpa honom och du inte insåg att han hade velat göra det själv. "Nästa gång du får sugrör så vet jag att du vill/kan göra det själv." Och vill han gråta åt det, låt honom.

  Antagligen driver du bara - men att du vill "få tyst på honom så fort som möjligt" är precis det som skapat så många bortskämda ungar. "Det blir inget godis idag." "Jag vill ha gooodis, uäääää, uääää." "Okej, här, ta den då."

  Blogg: www.ihusvagn.se

 • Namn
  2012-07-28, 04:25

  Gäst

  http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=9113021796&gclid=COu1ibOsu7ECFSI4cgodMkoAVA

 • Melissa
  2012-07-28, 02:59

  Gäst

  det där med skamvrån tycker jag inte är så bra. har själv stått i skamvrån som liten. kommer ihåg hur jag inte fattade alls varför jag stod där, men tyckte att morsan var den elakaste människa i världen. hatet växte. jag lärde mig att svälja tårarna och lovade mig själv att hon kommer aldrig mera att få mig att gråta, den häxan. jag minns inte vad jag gjorde för att förtjäna att stå i skamvrån, men jag minns hur hemskt det var. jag var kanske 4 eller 5.

  i hans värld gör han inget fel. han mår kasst o därför uttrycker han det på det sättet som är naturligt för ett barn - gråta och skrika. han har inte resonerande förmåga.

  din uppgift är att hjälpa honom att hantera sina känslor och utveckla resonerande förmåga. prata med honom på ett vänligt sätt. försök att få kontakt. ge inte upp. fråga vad han ville. fråga om du gjort något fel. säg förlåt.

 • Melissa
  2012-07-28, 02:49

  Gäst

  haha! kul o läsa om det - när det händer en annan!

  men du kom ju på lösningen. jättebra.

  han ville öppna själv, du sabbade, han sa ifrån med besked, och fick som han ville.

  ingen skada skedd.

  han vill vara självständig, så låt honom vara det. man kan ingenting göra, skriker de så skriker de. försök att prata.

  jag hade ett knep med mitt barnbarn. vi hade en speciell liten docka av lera (kan säkert vara vilken liten leksak som helst) som 'pratade' istället för mig. han ville inte lyssna på mig eller prata med mig, men han lyssnade på dockan när dockan 'pratade'. och det blev tyst. han började till och med le när dockan pratade med sin lilla docksöta röst.

 • Namn
  2012-07-27, 23:58

  Gäst

  Håll er hemma!! Hatar när man hör skrikande ungar på stan!

 • Namn
  2012-07-27, 23:41

  Gäst

  Köp boken "Explosiva barn". Den är väl egentligen tänkt för väldigt utåtagerande barn (och det tvivlar jag att Ringo är), men man får sjukt mycket bra tips i den! På BUP brukar man säga att ska man bara jöpa en bok så är det den man ska satsa på.

  Hemma hos oss funkar avledning och tävlingar oslagbart bäst. Dvs allt från "kolla där vilken rolig grej gubben gör!" till "ska vi se om du klarar av att sätta på dig skorna innan jag räknat till 10". Vid melt-down i affären tar vi barnen i ett fast grepp under armen och bär ut dem till ett ostört ställe, går ned på knä och förklarar kort att det inte är ok att skrika i affären och att vi väntar där tills de är lugna. Att låta ens barn "skrika av sig" inne i affären är bara stressande för alla och också jobbigt för barnet som inte kan kontrollera sitt utbrott. Man får liksom hjälpa dem att komma ur det.

 • Namn
  2012-07-27, 23:27

  Gäst

  carro// dig skulle inte mina barn få ha som fsk fröken

 • Namn
  2012-07-27, 23:26

  Gäst

  nån som kan rekomendera nån rolig blogg

 • Namn
  2012-07-27, 23:13

  Gäst

  Vänta då till 4 års trotsen. Det som tidigare fått barnet att lyssna fungerar inte alls längre ungarna är på en ny nivå. Bäst att visa från början vem som bestämmer och sätta gränser eftersom det underlättar i alla trotsperioder som kommer och går hela tiden.

 • Carro
  2012-07-27, 23:10

  Gäst

  Ringo är underbar och en helt normal 2 åring som ska testa sina gränser! Jobbar som fsk lärare och vet att de allra flesta 2-åringar skriker som galningar och testar, testar, testar visa att du bestämmer, markera att det inte är ok och bara fortsätt va den grymma, fina och bästa mamman för Ringo, han är otroligt fin!!!!

 • Namn
  2012-07-27, 22:57

  Gäst

  ni har uppfostrat ringo dåligt.. det är ert fel som för'ldrar att han uppför sig som ett mongo

 • Namn
  2012-07-27, 22:52

  Gäst

  slå till ungjäveln..så tystnar han

 • Namn
  2012-07-27, 22:45

  Gäst

  Sådan mor sådan son!
  Han är genetiskt lik dig - stort psykopatiskt ego - noll empati och dessutom låg intelligens!
  Dert blir en motbjudande person.

 • Erica
  2012-07-27, 22:39

  Gäst

  Jo. Gå på stan iallafall. Låt han skrika och visa att det inte rör dig. Förklara för honom att han får sitta i vagnen om han inte kan uppföra sig. Skräm honom inte som några har skrivit. Det kan inte vara bra någonstans. Han vill veta när han kam få sin vilja igenom. Du måste visa vem som bestämmer. Ger du med dig en gång så vet han att han bestämmer.

  Blogg: humilis.blogg.se

 • Norrland
  2012-07-27, 21:13

  Gäst

  Min 3åring har haft city-förbud sedan hon var 6månader. Hon har alltid het en jävla vilja och ett satans humör.

  Det blir inte många besök i stan men å andra sidan så kan man shoppa på nätet och har man en kaffebryggare hemma så kan man väl göra kaffet hemma?
  MEN en sak vet jag, min lilla donna med det jävulska humöret och viljan av stål. Hon kommer klara sig kalas ute i vida världen och ingen kommer "sätta" sig på henne utan motstånd.

 • Annapanna
  2012-07-27, 20:39

  Gäst

  Skräm honom lite med "trollen", att de kommer och blir arga om man skriker högt. Funkar skitbra på min son 2,5 år och jag har många vänner som tar till samma knep. Viska lite försiktigt och säg "Shy, inte skrika, då kommer trollen och de blir arga". Sen kör vi så klart på andra hållet med tomten som blir glad när lillfisen är duktig! Klockrent!!

 • Namn
  2012-07-27, 20:36

  Gäst

  Hahaha. Fan vad skönt att man inte visste huuur jävlig tonåringar var. Man hörde folk sa det men trodde naturligtvis inte det skulle gälla ens egna gullungar. Småbarnstiden är en västanvind så njuuuut.

 • Novalee
  2012-07-27, 20:24

  Gäst

  Ta det med ro.. för detta är ingenting mot tonårs revolten

  Blogg: novalee.devote.se

 • mary
  2012-07-27, 20:10

  Gäst

  Min tjej har nyss fyllt två o ör precis likadan. Jag försöker va konsekvent o låter henne skrika bäst hon vill oavsett var vi ör. Är vi i city kan vi två gå ut på gatan så får hon genomgå sitt raseriutbrott där. Jag skäms aldrig, det är ju inte jag som gör fel. Det är så här barn beter sig och vi får helt enkelt peka med hela handen när de gör fel så de fattar det nån gång. Hoppas jag iallafall...

 • Sofia E
  2012-07-27, 20:08

  Gäst

  Vojne... vänta på treårstrotsen. Jag har inget minne av terrible two för jag har troligen redan förträngt det

 • Nina
  2012-07-27, 19:52

  Gäst

  Det är du som bestämmer, ett litet outvecklat barn som inte har någon erfarenhet ska inte utsättas för att få den makt det innebär att bestämma över sin förälder. Det kallas att man sätter GRÄNSER. Börjar han kinka och du han märker att det finns utrymme att agera så kommer han att fortsätta göra det. om du tydligt och bestämt helt enkelt deklarerar "lägg ner" och sedan inte ger det någon mer uppmärksamhet så finns inget mer att vinna på beteendet, eller hur. har själv fyra barn som alltid fått mycket beröm för sitt fina och hänsynsfulla beteende. Jag är den som bestämmer och visar vägen här i livet, inte dom. Lycka till

 • Namn
  2012-07-27, 19:03

  Gäst

  Man får lösa efter hand när nöden kräver helt enkelt! Lik mor eller far?

 • Namn
  2012-07-27, 18:55

  Gäst

  Ja ungarna kan bli helt tokiga på typ ingenting. What to do?! Du löste det denna gången iaf. :-)
  Jag måste även säga att som jag letat efter din lchf bok och äntligen! Hitta jag den! Sista exemplaret.

Hit flyttar jag!

Enligt avtal så stänger finest ner min blogg natten mellan 22 och 23 november. Så det innebär att ni har fyra dagar på er att hitta till min nya blogg!

Jag vill tacka Alex Erwik, Tozer och Anna på finest för de här åren. Jag har trivts väldigt bra och är tacksam för att ni stått emot en del trubbel som jag har skapat. Ni har så gott som alltid stått bakom mig och det har jag värdesatt högt. Jag har ofta fått förfrågningar om att flytta min blogg till olika portaler eller att starta en egen annonsberoende blogg och jag har i fyra och ett halvt år tackat nej till alla för att jag har trivts så bra här. Ingen annan hade stått ut med mig det är jag säker på.

Vi kommer att förbli vänner och om jag i framtiden kan bidra med en puff i rätt riktning för att ni ska få tillbaka de intäkter som ni har förlorat på grund av mig så kommer jag att ställa upp såklart! Jag är verkligen ledsen för att ni fått ta skit för min skull och jag tycker att det är beklagligt hur annonsörer anser sig ha makten över ordet. Men mer om det i min nya blogg som

NI HITTAR HÄÄÄÄÄÄR: Katrinz.se

puss finest. Det är lite ledsamt att lämna er.

Skapad:
18 November 2012, 22:33
Läst:
2693583 ggr
Dela:
  Dela med Messenger
Anmäl

Kommentarer (192)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

 • Namn
  2012-08-02, 13:33

  Gäst

  varför pratar du babyspråk med ringo du försenar ju hans språkutveckling liila katrin du är mamman o ringo barnet du är hans förebild som han ska lära sig av

 • Lina
  2012-07-31, 18:58

  Gäst

  Gud va tråkigt det är att läsa alla hemska/otrevliga kommentarer folk skriver. Tycker man så illa om
  Katrin så behöver man inte läsa bloggen heller.

 • Sofia
  2012-07-31, 18:07

  Gäst

  Exakt. Ta inte med barn om de är i en demon-period. Helt sjukt även att folk tvingar med sina ungar på trista vuxenaktiviteter hela tiden (typ restaurang, sitta still i två timmar när mamma och pappa dricker vin).

 • jen
  2012-07-30, 06:49

  Gäst

  Jag är i samma situation. Jag har slutat sitta på stan o fika o gå på restauranger, det känns inte värt det. På ica brukar jag känna av situationen, om jag märker att hon e på sånt humör så funkar de att vara jätte exalterad i att hon måste hjälpa till me grejjer, det funkar. lägga i korgen, dra korgen, lägga upp på bandet, hjälpa till å betala, packa osv, men det är ju inte mycket att avleda med när man sitter på restaurang annat än mat å snask

 • Du är sämst.
  2012-07-29, 21:51

  Gäst

  Åh, det här är så roligt. Minns inte riktigt men har för mig att du någon gång skrev att man förtjänar det barnet man får och att de som har ouppfostrade barn är alla dumma i huvudet.

  Happy joy!

 • sofie
  2012-07-29, 14:17

  Gäst

  du är tamejfan inte klok! skamvrå? kom i gen. skulle du vilja att någon satte dig i skamvrån när du beter dig som en idiot? en kränkning mot barnet, som inte förstår, är vad det är. tror du han gör så för att jävlas eller? sluta genast det är PSYKISK MISSHANDEL!

 • Namn
  2012-07-29, 11:38

  Gäst

  Troligtvis "hjälpte" du honom när han ville göra själv. Min tvååring blir också arg då och säger att han kan själv så jag ber om ursäkt och låter honom göra själv och be om hjälp när han behöver. Man ska inte köra över sina barn bara för att man är vuxen. Men min unge kan ju prata så det är ju en fördel. Vi har inte fått några problem under utvecklingsperioderna. Och skamvrån? Fy skäms, var glad att ungen har ett eget driv och egen vilja.

 • Namn
  2012-07-28, 21:26

  Gäst

  Skriv en kommentar

 • Namn
  2012-07-28, 21:21

  Gäst

  Ingen vill läsa din blogg Annika.

  Allvarligt, inte för att vara elak men den här bilden fungerar som bra reklam för kondomer..

 • Annika
  2012-07-28, 18:37

  Gäst

  Kika gärna in på min blogg som på bara 2 mån blivit en av de största på vimedbarn

  / Annika från Göteborg

  Just nu pågår 4 tävlingar på bloggen med olika vinster

  Blogg: www.annikaskoglund.vime

 • Rina
  2012-07-28, 18:27

  Gäst

  Usch, ta aldrig med tvååringar ut bland folk, på fik, på tåg, i affärer och andra ställen. Vet inget värre! Gäller även andra ungar som gapar, rusar omkring och stör. Händer det ändå, så lyft ut ungen genast. Man måste ta hänsyn till andra. Vi som är över den tiden vill inte behöva lyssna på andras ungar.

  Fast skamvrån? NEJ, han är för ung för det!

 • Mormor
  2012-07-28, 13:45

  Gäst

  "Ringo göra själv?"

  Prata ordentligt med honom, inga barnsliga baby-språk!

  Hela livet är en trotsålder, gäller att behålla lugnet.

 • Paula
  2012-07-28, 12:50

  Gäst

  Vet inte om det är dags för skamvrån riktigt ännu? Barn innan 4 har inte så utvecklat konsekvenstänk ännu. Jag låter min skrika och snurra runt på marken och väntar lugnt ut honom. Sen när allt är lugnt igen, så pratar jag om det som hänt (det som triggade igång det), och så blir vi vänner igen.

 • Namn
  2012-07-28, 12:22

  Gäst

  Mja alltså Teres - du säger att det inte är något fel på att vara analfabet - du åsyftar kanske dyslexi? Är du analfabet i Sverige idag, dvs att du inte kan läsa och skriva och du inte är tex gravt efterbliven (det ligger det däremot inget fel i) så är det verkligen något fel.
  Svårt ibland när man läser den här bloggen att inte börja känna sig lite yr...det svindlar liksom.

 • Namn
  2012-07-28, 12:07

  Gäst

  Brukar sitta och jobba på min laptop eller iPad på café och om den maniska ungen på bilden suttit och gapat i närheten av mig en längre stund och mamman inte fått tyst på sin avkomma hade jag bett personalen avlägsna dem.

 • Namn
  2012-07-28, 10:53

  Gäst

  lägg dig absolut inte på backen och skrik du oxå som nåt smarto skrev..helt fel

 • Namn
  2012-07-28, 09:59

  Gäst

  Lägg dig och skrik på backen du med, han kommer bli väldigt chockad och inse att man inte gör så och troligtvis inte göra det igen! Börja med att testa hemma först kanske

 • Teres
  2012-07-28, 08:49

  Gäst

  Btw. så är jag inte analfabet (vilket inte är fel) men att jag skrivit en massastavfel vilket jag skyler på denna dator

 • Teres
  2012-07-28, 08:44

  Gäst

  Men finaste du och då läer jag din sblgg varje dag istortstt (jaa du får grna kalla mig för att jag inte har något eget liv ;-) ) men jag har BARN och och de vill blii stora..... grejjen är väl den att du HATAT barn som inte lyder? då jag läste din blogg då du var gravid och sedan då Ringo var en riktig A-bäbis så tänkte jag och detta har inte med dig Bino och Ringo att göra så come on... 2 års åldern är pest, kolera och underbara stunder... vänta ut och han kommer att bli världens vackraste och finaste Ringo som någonsin skådats :-) test med trapp/stolmetoden men jag trot han är för liten för det... är han ung för ett rejält NEJ så blir det bara konstigt om han ska sitta på ett ställe där i tycker att han gjort fel.. förlåt för att jag säger npgot men gissa vad? preicis om med kolikbarn så går trotset bara över, från den ena dagen till den andra...

 • Sonja
  2012-07-28, 08:30

  Gäst

  Alltså det här med pruttarna. hahaha... ja nu pratar jag LCHF under fel inlägg men..
  Det är ju en ENORM vinst med LCHF att man slutar prutta! LCHF funkade toppen på mig, mådde bra o var aldrig hungrig o höll mig smal under lång tid. Men jag vill helt enkelt inte tyvärr, för om jag bara inte svullar så är jag smal ändå, och jag vill ha frukt o spaghetti o annat. Bor långa perioder i Indonesien så jag vill ändå kunna äta ris o så... Men skit i det... LCHF är alldeles otroligt ändå på alla sätt i övrigt. Och nu när jag slutade för några dar sen så drog det här med pruttarna igång. Alltså det är inte klokt!! Det luktar så jävla fruktansvärt, och det bara bubblar o ska ut ut med brännhet illa rutten luft. Det känns ju inte riktigt bra ändå.. talar mot kolhydraten, eller hur?

 • Birkin lady
  2012-07-28, 05:27

  Gäst

  Usch fy tusan. Ska man behöva stå ut med ungar som skriker när man fikar på stan? Kan inte föräldrarna bara få tyst på ungarna? JAG skulle minsann...., bla bla bla !!!!! Eller hur var det nu du beskrev en tågresa för nåt år sen?

 • Namn
  2012-07-28, 04:27

  Gäst

  http://www.1177.se/Uppsala-lan/Tema/Barn-och-foraldrar/Familjeliv-och-relationer/Kronikor/Kronikor-Lars-H-Gustafsson-br-Vaxa---inte-lyda/

 • iHusvagn
  2012-07-28, 04:26

  Gäst

  Kör med naturliga konsekvenser. Han fattar ju inte varför du ställer honom i skamvrån. Det rimmar liksom inte.
  Om ni är på en parkering och han vägrar hålla i handen då är den naturliga konsekvensen att han hamnar i kundvagnen/vagnen. Att han ska hamna i skamvrån eller bli skickad till bilen rimmar t.ex. inte.

  Angående sugröret - lär dig att han vill göra själv och låt honom försöka. Om du mot förmodan gör åt honom ändå och han börjar gråta tycker jag inte att du ska låta honom "vinna" genom att du helt onormalt börjar stoppa tillbaka sugröret i plasten för att han ska få som han vill. Förklara då att du försökte hjälpa honom och du inte insåg att han hade velat göra det själv. "Nästa gång du får sugrör så vet jag att du vill/kan göra det själv." Och vill han gråta åt det, låt honom.

  Antagligen driver du bara - men att du vill "få tyst på honom så fort som möjligt" är precis det som skapat så många bortskämda ungar. "Det blir inget godis idag." "Jag vill ha gooodis, uäääää, uääää." "Okej, här, ta den då."

  Blogg: www.ihusvagn.se

 • Namn
  2012-07-28, 04:25

  Gäst

  http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=9113021796&gclid=COu1ibOsu7ECFSI4cgodMkoAVA

 • Melissa
  2012-07-28, 02:59

  Gäst

  det där med skamvrån tycker jag inte är så bra. har själv stått i skamvrån som liten. kommer ihåg hur jag inte fattade alls varför jag stod där, men tyckte att morsan var den elakaste människa i världen. hatet växte. jag lärde mig att svälja tårarna och lovade mig själv att hon kommer aldrig mera att få mig att gråta, den häxan. jag minns inte vad jag gjorde för att förtjäna att stå i skamvrån, men jag minns hur hemskt det var. jag var kanske 4 eller 5.

  i hans värld gör han inget fel. han mår kasst o därför uttrycker han det på det sättet som är naturligt för ett barn - gråta och skrika. han har inte resonerande förmåga.

  din uppgift är att hjälpa honom att hantera sina känslor och utveckla resonerande förmåga. prata med honom på ett vänligt sätt. försök att få kontakt. ge inte upp. fråga vad han ville. fråga om du gjort något fel. säg förlåt.

 • Melissa
  2012-07-28, 02:49

  Gäst

  haha! kul o läsa om det - när det händer en annan!

  men du kom ju på lösningen. jättebra.

  han ville öppna själv, du sabbade, han sa ifrån med besked, och fick som han ville.

  ingen skada skedd.

  han vill vara självständig, så låt honom vara det. man kan ingenting göra, skriker de så skriker de. försök att prata.

  jag hade ett knep med mitt barnbarn. vi hade en speciell liten docka av lera (kan säkert vara vilken liten leksak som helst) som 'pratade' istället för mig. han ville inte lyssna på mig eller prata med mig, men han lyssnade på dockan när dockan 'pratade'. och det blev tyst. han började till och med le när dockan pratade med sin lilla docksöta röst.

 • Namn
  2012-07-27, 23:58

  Gäst

  Håll er hemma!! Hatar när man hör skrikande ungar på stan!

 • Namn
  2012-07-27, 23:41

  Gäst

  Köp boken "Explosiva barn". Den är väl egentligen tänkt för väldigt utåtagerande barn (och det tvivlar jag att Ringo är), men man får sjukt mycket bra tips i den! På BUP brukar man säga att ska man bara jöpa en bok så är det den man ska satsa på.

  Hemma hos oss funkar avledning och tävlingar oslagbart bäst. Dvs allt från "kolla där vilken rolig grej gubben gör!" till "ska vi se om du klarar av att sätta på dig skorna innan jag räknat till 10". Vid melt-down i affären tar vi barnen i ett fast grepp under armen och bär ut dem till ett ostört ställe, går ned på knä och förklarar kort att det inte är ok att skrika i affären och att vi väntar där tills de är lugna. Att låta ens barn "skrika av sig" inne i affären är bara stressande för alla och också jobbigt för barnet som inte kan kontrollera sitt utbrott. Man får liksom hjälpa dem att komma ur det.

 • Namn
  2012-07-27, 23:27

  Gäst

  carro// dig skulle inte mina barn få ha som fsk fröken

 • Namn
  2012-07-27, 23:26

  Gäst

  nån som kan rekomendera nån rolig blogg

 • Namn
  2012-07-27, 23:13

  Gäst

  Vänta då till 4 års trotsen. Det som tidigare fått barnet att lyssna fungerar inte alls längre ungarna är på en ny nivå. Bäst att visa från början vem som bestämmer och sätta gränser eftersom det underlättar i alla trotsperioder som kommer och går hela tiden.

 • Carro
  2012-07-27, 23:10

  Gäst

  Ringo är underbar och en helt normal 2 åring som ska testa sina gränser! Jobbar som fsk lärare och vet att de allra flesta 2-åringar skriker som galningar och testar, testar, testar visa att du bestämmer, markera att det inte är ok och bara fortsätt va den grymma, fina och bästa mamman för Ringo, han är otroligt fin!!!!

 • Namn
  2012-07-27, 22:57

  Gäst

  ni har uppfostrat ringo dåligt.. det är ert fel som för'ldrar att han uppför sig som ett mongo

 • Namn
  2012-07-27, 22:52

  Gäst

  slå till ungjäveln..så tystnar han

 • Namn
  2012-07-27, 22:45

  Gäst

  Sådan mor sådan son!
  Han är genetiskt lik dig - stort psykopatiskt ego - noll empati och dessutom låg intelligens!
  Dert blir en motbjudande person.

 • Erica
  2012-07-27, 22:39

  Gäst

  Jo. Gå på stan iallafall. Låt han skrika och visa att det inte rör dig. Förklara för honom att han får sitta i vagnen om han inte kan uppföra sig. Skräm honom inte som några har skrivit. Det kan inte vara bra någonstans. Han vill veta när han kam få sin vilja igenom. Du måste visa vem som bestämmer. Ger du med dig en gång så vet han att han bestämmer.

  Blogg: humilis.blogg.se

 • Norrland
  2012-07-27, 21:13

  Gäst

  Min 3åring har haft city-förbud sedan hon var 6månader. Hon har alltid het en jävla vilja och ett satans humör.

  Det blir inte många besök i stan men å andra sidan så kan man shoppa på nätet och har man en kaffebryggare hemma så kan man väl göra kaffet hemma?
  MEN en sak vet jag, min lilla donna med det jävulska humöret och viljan av stål. Hon kommer klara sig kalas ute i vida världen och ingen kommer "sätta" sig på henne utan motstånd.

 • Annapanna
  2012-07-27, 20:39

  Gäst

  Skräm honom lite med "trollen", att de kommer och blir arga om man skriker högt. Funkar skitbra på min son 2,5 år och jag har många vänner som tar till samma knep. Viska lite försiktigt och säg "Shy, inte skrika, då kommer trollen och de blir arga". Sen kör vi så klart på andra hållet med tomten som blir glad när lillfisen är duktig! Klockrent!!

 • Namn
  2012-07-27, 20:36

  Gäst

  Hahaha. Fan vad skönt att man inte visste huuur jävlig tonåringar var. Man hörde folk sa det men trodde naturligtvis inte det skulle gälla ens egna gullungar. Småbarnstiden är en västanvind så njuuuut.

 • Novalee
  2012-07-27, 20:24

  Gäst

  Ta det med ro.. för detta är ingenting mot tonårs revolten

  Blogg: novalee.devote.se

 • mary
  2012-07-27, 20:10

  Gäst

  Min tjej har nyss fyllt två o ör precis likadan. Jag försöker va konsekvent o låter henne skrika bäst hon vill oavsett var vi ör. Är vi i city kan vi två gå ut på gatan så får hon genomgå sitt raseriutbrott där. Jag skäms aldrig, det är ju inte jag som gör fel. Det är så här barn beter sig och vi får helt enkelt peka med hela handen när de gör fel så de fattar det nån gång. Hoppas jag iallafall...

 • Sofia E
  2012-07-27, 20:08

  Gäst

  Vojne... vänta på treårstrotsen. Jag har inget minne av terrible two för jag har troligen redan förträngt det

 • Nina
  2012-07-27, 19:52

  Gäst

  Det är du som bestämmer, ett litet outvecklat barn som inte har någon erfarenhet ska inte utsättas för att få den makt det innebär att bestämma över sin förälder. Det kallas att man sätter GRÄNSER. Börjar han kinka och du han märker att det finns utrymme att agera så kommer han att fortsätta göra det. om du tydligt och bestämt helt enkelt deklarerar "lägg ner" och sedan inte ger det någon mer uppmärksamhet så finns inget mer att vinna på beteendet, eller hur. har själv fyra barn som alltid fått mycket beröm för sitt fina och hänsynsfulla beteende. Jag är den som bestämmer och visar vägen här i livet, inte dom. Lycka till

 • Namn
  2012-07-27, 19:03

  Gäst

  Man får lösa efter hand när nöden kräver helt enkelt! Lik mor eller far?

 • Namn
  2012-07-27, 18:55

  Gäst

  Ja ungarna kan bli helt tokiga på typ ingenting. What to do?! Du löste det denna gången iaf. :-)
  Jag måste även säga att som jag letat efter din lchf bok och äntligen! Hitta jag den! Sista exemplaret.

Myyyyzhelg påväg mot sitt slut

Nu har vi det härligt och njuter av livet jag och Isabel. Alla barn sover och vi dricker ett urhärligt baginabox - bästa baginabox vinet jag druckigt faktiskt. Jag har just lyckats övertala Isabel att smaka på ungersk picksalami och nu är hon hooked. "Men jag vill inte vräka i mig fett, jag går inte på LCHF", stönar Isabel och kastar huvudet bakåt "Mmmmmmm....så gott!", fortsätter hon. "Men snart gör du det min vän", svarar jag och så fnissar vi och väljer ett nytt ämne att analysera. Jag ska inte skriva mer för jag känner mig sluddrig. Dags att plocka fram ostbrickan och korvarna som vi köpte idag...Jo en sak till. Intressant att Ringo är totalt emot den rosa mössan som jag köpte men är helt fajn med att kuta omkring i en rosa ballerinakjol och dansa runt med händerna i luften. Jävligt intressant.
Skapad:
17 November 2012, 22:23
Läst:
2727523 ggr
Dela:
  Dela med Messenger
Anmäl

Kommentarer (67)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

 • Namn
  2012-08-02, 13:33

  Gäst

  varför pratar du babyspråk med ringo du försenar ju hans språkutveckling liila katrin du är mamman o ringo barnet du är hans förebild som han ska lära sig av

 • Lina
  2012-07-31, 18:58

  Gäst

  Gud va tråkigt det är att läsa alla hemska/otrevliga kommentarer folk skriver. Tycker man så illa om
  Katrin så behöver man inte läsa bloggen heller.

 • Sofia
  2012-07-31, 18:07

  Gäst

  Exakt. Ta inte med barn om de är i en demon-period. Helt sjukt även att folk tvingar med sina ungar på trista vuxenaktiviteter hela tiden (typ restaurang, sitta still i två timmar när mamma och pappa dricker vin).

 • jen
  2012-07-30, 06:49

  Gäst

  Jag är i samma situation. Jag har slutat sitta på stan o fika o gå på restauranger, det känns inte värt det. På ica brukar jag känna av situationen, om jag märker att hon e på sånt humör så funkar de att vara jätte exalterad i att hon måste hjälpa till me grejjer, det funkar. lägga i korgen, dra korgen, lägga upp på bandet, hjälpa till å betala, packa osv, men det är ju inte mycket att avleda med när man sitter på restaurang annat än mat å snask

 • Du är sämst.
  2012-07-29, 21:51

  Gäst

  Åh, det här är så roligt. Minns inte riktigt men har för mig att du någon gång skrev att man förtjänar det barnet man får och att de som har ouppfostrade barn är alla dumma i huvudet.

  Happy joy!

 • sofie
  2012-07-29, 14:17

  Gäst

  du är tamejfan inte klok! skamvrå? kom i gen. skulle du vilja att någon satte dig i skamvrån när du beter dig som en idiot? en kränkning mot barnet, som inte förstår, är vad det är. tror du han gör så för att jävlas eller? sluta genast det är PSYKISK MISSHANDEL!

 • Namn
  2012-07-29, 11:38

  Gäst

  Troligtvis "hjälpte" du honom när han ville göra själv. Min tvååring blir också arg då och säger att han kan själv så jag ber om ursäkt och låter honom göra själv och be om hjälp när han behöver. Man ska inte köra över sina barn bara för att man är vuxen. Men min unge kan ju prata så det är ju en fördel. Vi har inte fått några problem under utvecklingsperioderna. Och skamvrån? Fy skäms, var glad att ungen har ett eget driv och egen vilja.

 • Namn
  2012-07-28, 21:26

  Gäst

  Skriv en kommentar

 • Namn
  2012-07-28, 21:21

  Gäst

  Ingen vill läsa din blogg Annika.

  Allvarligt, inte för att vara elak men den här bilden fungerar som bra reklam för kondomer..

 • Annika
  2012-07-28, 18:37

  Gäst

  Kika gärna in på min blogg som på bara 2 mån blivit en av de största på vimedbarn

  / Annika från Göteborg

  Just nu pågår 4 tävlingar på bloggen med olika vinster

  Blogg: www.annikaskoglund.vime

 • Rina
  2012-07-28, 18:27

  Gäst

  Usch, ta aldrig med tvååringar ut bland folk, på fik, på tåg, i affärer och andra ställen. Vet inget värre! Gäller även andra ungar som gapar, rusar omkring och stör. Händer det ändå, så lyft ut ungen genast. Man måste ta hänsyn till andra. Vi som är över den tiden vill inte behöva lyssna på andras ungar.

  Fast skamvrån? NEJ, han är för ung för det!

 • Mormor
  2012-07-28, 13:45

  Gäst

  "Ringo göra själv?"

  Prata ordentligt med honom, inga barnsliga baby-språk!

  Hela livet är en trotsålder, gäller att behålla lugnet.

 • Paula
  2012-07-28, 12:50

  Gäst

  Vet inte om det är dags för skamvrån riktigt ännu? Barn innan 4 har inte så utvecklat konsekvenstänk ännu. Jag låter min skrika och snurra runt på marken och väntar lugnt ut honom. Sen när allt är lugnt igen, så pratar jag om det som hänt (det som triggade igång det), och så blir vi vänner igen.

 • Namn
  2012-07-28, 12:22

  Gäst

  Mja alltså Teres - du säger att det inte är något fel på att vara analfabet - du åsyftar kanske dyslexi? Är du analfabet i Sverige idag, dvs att du inte kan läsa och skriva och du inte är tex gravt efterbliven (det ligger det däremot inget fel i) så är det verkligen något fel.
  Svårt ibland när man läser den här bloggen att inte börja känna sig lite yr...det svindlar liksom.

 • Namn
  2012-07-28, 12:07

  Gäst

  Brukar sitta och jobba på min laptop eller iPad på café och om den maniska ungen på bilden suttit och gapat i närheten av mig en längre stund och mamman inte fått tyst på sin avkomma hade jag bett personalen avlägsna dem.

 • Namn
  2012-07-28, 10:53

  Gäst

  lägg dig absolut inte på backen och skrik du oxå som nåt smarto skrev..helt fel

 • Namn
  2012-07-28, 09:59

  Gäst

  Lägg dig och skrik på backen du med, han kommer bli väldigt chockad och inse att man inte gör så och troligtvis inte göra det igen! Börja med att testa hemma först kanske

 • Teres
  2012-07-28, 08:49

  Gäst

  Btw. så är jag inte analfabet (vilket inte är fel) men att jag skrivit en massastavfel vilket jag skyler på denna dator

 • Teres
  2012-07-28, 08:44

  Gäst

  Men finaste du och då läer jag din sblgg varje dag istortstt (jaa du får grna kalla mig för att jag inte har något eget liv ;-) ) men jag har BARN och och de vill blii stora..... grejjen är väl den att du HATAT barn som inte lyder? då jag läste din blogg då du var gravid och sedan då Ringo var en riktig A-bäbis så tänkte jag och detta har inte med dig Bino och Ringo att göra så come on... 2 års åldern är pest, kolera och underbara stunder... vänta ut och han kommer att bli världens vackraste och finaste Ringo som någonsin skådats :-) test med trapp/stolmetoden men jag trot han är för liten för det... är han ung för ett rejält NEJ så blir det bara konstigt om han ska sitta på ett ställe där i tycker att han gjort fel.. förlåt för att jag säger npgot men gissa vad? preicis om med kolikbarn så går trotset bara över, från den ena dagen till den andra...

 • Sonja
  2012-07-28, 08:30

  Gäst

  Alltså det här med pruttarna. hahaha... ja nu pratar jag LCHF under fel inlägg men..
  Det är ju en ENORM vinst med LCHF att man slutar prutta! LCHF funkade toppen på mig, mådde bra o var aldrig hungrig o höll mig smal under lång tid. Men jag vill helt enkelt inte tyvärr, för om jag bara inte svullar så är jag smal ändå, och jag vill ha frukt o spaghetti o annat. Bor långa perioder i Indonesien så jag vill ändå kunna äta ris o så... Men skit i det... LCHF är alldeles otroligt ändå på alla sätt i övrigt. Och nu när jag slutade för några dar sen så drog det här med pruttarna igång. Alltså det är inte klokt!! Det luktar så jävla fruktansvärt, och det bara bubblar o ska ut ut med brännhet illa rutten luft. Det känns ju inte riktigt bra ändå.. talar mot kolhydraten, eller hur?

 • Birkin lady
  2012-07-28, 05:27

  Gäst

  Usch fy tusan. Ska man behöva stå ut med ungar som skriker när man fikar på stan? Kan inte föräldrarna bara få tyst på ungarna? JAG skulle minsann...., bla bla bla !!!!! Eller hur var det nu du beskrev en tågresa för nåt år sen?

 • Namn
  2012-07-28, 04:27

  Gäst

  http://www.1177.se/Uppsala-lan/Tema/Barn-och-foraldrar/Familjeliv-och-relationer/Kronikor/Kronikor-Lars-H-Gustafsson-br-Vaxa---inte-lyda/

 • iHusvagn
  2012-07-28, 04:26

  Gäst

  Kör med naturliga konsekvenser. Han fattar ju inte varför du ställer honom i skamvrån. Det rimmar liksom inte.
  Om ni är på en parkering och han vägrar hålla i handen då är den naturliga konsekvensen att han hamnar i kundvagnen/vagnen. Att han ska hamna i skamvrån eller bli skickad till bilen rimmar t.ex. inte.

  Angående sugröret - lär dig att han vill göra själv och låt honom försöka. Om du mot förmodan gör åt honom ändå och han börjar gråta tycker jag inte att du ska låta honom "vinna" genom att du helt onormalt börjar stoppa tillbaka sugröret i plasten för att han ska få som han vill. Förklara då att du försökte hjälpa honom och du inte insåg att han hade velat göra det själv. "Nästa gång du får sugrör så vet jag att du vill/kan göra det själv." Och vill han gråta åt det, låt honom.

  Antagligen driver du bara - men att du vill "få tyst på honom så fort som möjligt" är precis det som skapat så många bortskämda ungar. "Det blir inget godis idag." "Jag vill ha gooodis, uäääää, uääää." "Okej, här, ta den då."

  Blogg: www.ihusvagn.se

 • Namn
  2012-07-28, 04:25

  Gäst

  http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=9113021796&gclid=COu1ibOsu7ECFSI4cgodMkoAVA

 • Melissa
  2012-07-28, 02:59

  Gäst

  det där med skamvrån tycker jag inte är så bra. har själv stått i skamvrån som liten. kommer ihåg hur jag inte fattade alls varför jag stod där, men tyckte att morsan var den elakaste människa i världen. hatet växte. jag lärde mig att svälja tårarna och lovade mig själv att hon kommer aldrig mera att få mig att gråta, den häxan. jag minns inte vad jag gjorde för att förtjäna att stå i skamvrån, men jag minns hur hemskt det var. jag var kanske 4 eller 5.

  i hans värld gör han inget fel. han mår kasst o därför uttrycker han det på det sättet som är naturligt för ett barn - gråta och skrika. han har inte resonerande förmåga.

  din uppgift är att hjälpa honom att hantera sina känslor och utveckla resonerande förmåga. prata med honom på ett vänligt sätt. försök att få kontakt. ge inte upp. fråga vad han ville. fråga om du gjort något fel. säg förlåt.

 • Melissa
  2012-07-28, 02:49

  Gäst

  haha! kul o läsa om det - när det händer en annan!

  men du kom ju på lösningen. jättebra.

  han ville öppna själv, du sabbade, han sa ifrån med besked, och fick som han ville.

  ingen skada skedd.

  han vill vara självständig, så låt honom vara det. man kan ingenting göra, skriker de så skriker de. försök att prata.

  jag hade ett knep med mitt barnbarn. vi hade en speciell liten docka av lera (kan säkert vara vilken liten leksak som helst) som 'pratade' istället för mig. han ville inte lyssna på mig eller prata med mig, men han lyssnade på dockan när dockan 'pratade'. och det blev tyst. han började till och med le när dockan pratade med sin lilla docksöta röst.

 • Namn
  2012-07-27, 23:58

  Gäst

  Håll er hemma!! Hatar när man hör skrikande ungar på stan!

 • Namn
  2012-07-27, 23:41

  Gäst

  Köp boken "Explosiva barn". Den är väl egentligen tänkt för väldigt utåtagerande barn (och det tvivlar jag att Ringo är), men man får sjukt mycket bra tips i den! På BUP brukar man säga att ska man bara jöpa en bok så är det den man ska satsa på.

  Hemma hos oss funkar avledning och tävlingar oslagbart bäst. Dvs allt från "kolla där vilken rolig grej gubben gör!" till "ska vi se om du klarar av att sätta på dig skorna innan jag räknat till 10". Vid melt-down i affären tar vi barnen i ett fast grepp under armen och bär ut dem till ett ostört ställe, går ned på knä och förklarar kort att det inte är ok att skrika i affären och att vi väntar där tills de är lugna. Att låta ens barn "skrika av sig" inne i affären är bara stressande för alla och också jobbigt för barnet som inte kan kontrollera sitt utbrott. Man får liksom hjälpa dem att komma ur det.

 • Namn
  2012-07-27, 23:27

  Gäst

  carro// dig skulle inte mina barn få ha som fsk fröken

 • Namn
  2012-07-27, 23:26

  Gäst

  nån som kan rekomendera nån rolig blogg

 • Namn
  2012-07-27, 23:13

  Gäst

  Vänta då till 4 års trotsen. Det som tidigare fått barnet att lyssna fungerar inte alls längre ungarna är på en ny nivå. Bäst att visa från början vem som bestämmer och sätta gränser eftersom det underlättar i alla trotsperioder som kommer och går hela tiden.

 • Carro
  2012-07-27, 23:10

  Gäst

  Ringo är underbar och en helt normal 2 åring som ska testa sina gränser! Jobbar som fsk lärare och vet att de allra flesta 2-åringar skriker som galningar och testar, testar, testar visa att du bestämmer, markera att det inte är ok och bara fortsätt va den grymma, fina och bästa mamman för Ringo, han är otroligt fin!!!!

 • Namn
  2012-07-27, 22:57

  Gäst

  ni har uppfostrat ringo dåligt.. det är ert fel som för'ldrar att han uppför sig som ett mongo

 • Namn
  2012-07-27, 22:52

  Gäst

  slå till ungjäveln..så tystnar han

 • Namn
  2012-07-27, 22:45

  Gäst

  Sådan mor sådan son!
  Han är genetiskt lik dig - stort psykopatiskt ego - noll empati och dessutom låg intelligens!
  Dert blir en motbjudande person.

 • Erica
  2012-07-27, 22:39

  Gäst

  Jo. Gå på stan iallafall. Låt han skrika och visa att det inte rör dig. Förklara för honom att han får sitta i vagnen om han inte kan uppföra sig. Skräm honom inte som några har skrivit. Det kan inte vara bra någonstans. Han vill veta när han kam få sin vilja igenom. Du måste visa vem som bestämmer. Ger du med dig en gång så vet han att han bestämmer.

  Blogg: humilis.blogg.se

 • Norrland
  2012-07-27, 21:13

  Gäst

  Min 3åring har haft city-förbud sedan hon var 6månader. Hon har alltid het en jävla vilja och ett satans humör.

  Det blir inte många besök i stan men å andra sidan så kan man shoppa på nätet och har man en kaffebryggare hemma så kan man väl göra kaffet hemma?
  MEN en sak vet jag, min lilla donna med det jävulska humöret och viljan av stål. Hon kommer klara sig kalas ute i vida världen och ingen kommer "sätta" sig på henne utan motstånd.

 • Annapanna
  2012-07-27, 20:39

  Gäst

  Skräm honom lite med "trollen", att de kommer och blir arga om man skriker högt. Funkar skitbra på min son 2,5 år och jag har många vänner som tar till samma knep. Viska lite försiktigt och säg "Shy, inte skrika, då kommer trollen och de blir arga". Sen kör vi så klart på andra hållet med tomten som blir glad när lillfisen är duktig! Klockrent!!

 • Namn
  2012-07-27, 20:36

  Gäst

  Hahaha. Fan vad skönt att man inte visste huuur jävlig tonåringar var. Man hörde folk sa det men trodde naturligtvis inte det skulle gälla ens egna gullungar. Småbarnstiden är en västanvind så njuuuut.

 • Novalee
  2012-07-27, 20:24

  Gäst

  Ta det med ro.. för detta är ingenting mot tonårs revolten

  Blogg: novalee.devote.se

 • mary
  2012-07-27, 20:10

  Gäst

  Min tjej har nyss fyllt två o ör precis likadan. Jag försöker va konsekvent o låter henne skrika bäst hon vill oavsett var vi ör. Är vi i city kan vi två gå ut på gatan så får hon genomgå sitt raseriutbrott där. Jag skäms aldrig, det är ju inte jag som gör fel. Det är så här barn beter sig och vi får helt enkelt peka med hela handen när de gör fel så de fattar det nån gång. Hoppas jag iallafall...

 • Sofia E
  2012-07-27, 20:08

  Gäst

  Vojne... vänta på treårstrotsen. Jag har inget minne av terrible two för jag har troligen redan förträngt det

 • Nina
  2012-07-27, 19:52

  Gäst

  Det är du som bestämmer, ett litet outvecklat barn som inte har någon erfarenhet ska inte utsättas för att få den makt det innebär att bestämma över sin förälder. Det kallas att man sätter GRÄNSER. Börjar han kinka och du han märker att det finns utrymme att agera så kommer han att fortsätta göra det. om du tydligt och bestämt helt enkelt deklarerar "lägg ner" och sedan inte ger det någon mer uppmärksamhet så finns inget mer att vinna på beteendet, eller hur. har själv fyra barn som alltid fått mycket beröm för sitt fina och hänsynsfulla beteende. Jag är den som bestämmer och visar vägen här i livet, inte dom. Lycka till

 • Namn
  2012-07-27, 19:03

  Gäst

  Man får lösa efter hand när nöden kräver helt enkelt! Lik mor eller far?

 • Namn
  2012-07-27, 18:55

  Gäst

  Ja ungarna kan bli helt tokiga på typ ingenting. What to do?! Du löste det denna gången iaf. :-)
  Jag måste även säga att som jag letat efter din lchf bok och äntligen! Hitta jag den! Sista exemplaret.

Shervin kämpar på

Nu har det gått nio veckor sen jag och Philip satte igång med vårt case och nu är det inte länge kvar till Shervin ska väga 65 kilo, närmare bestämt två och en halv månad kvar. Så gott som halva tiden har gått och vi är så stolta över Sherry!

Skapad:
17 November 2012, 18:37
Läst:
2735517 ggr
Dela:
  Dela med Messenger
Anmäl

Kommentarer (29)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

 • Namn
  2012-08-02, 13:33

  Gäst

  varför pratar du babyspråk med ringo du försenar ju hans språkutveckling liila katrin du är mamman o ringo barnet du är hans förebild som han ska lära sig av

 • Lina
  2012-07-31, 18:58

  Gäst

  Gud va tråkigt det är att läsa alla hemska/otrevliga kommentarer folk skriver. Tycker man så illa om
  Katrin så behöver man inte läsa bloggen heller.

 • Sofia
  2012-07-31, 18:07

  Gäst

  Exakt. Ta inte med barn om de är i en demon-period. Helt sjukt även att folk tvingar med sina ungar på trista vuxenaktiviteter hela tiden (typ restaurang, sitta still i två timmar när mamma och pappa dricker vin).

 • jen
  2012-07-30, 06:49

  Gäst

  Jag är i samma situation. Jag har slutat sitta på stan o fika o gå på restauranger, det känns inte värt det. På ica brukar jag känna av situationen, om jag märker att hon e på sånt humör så funkar de att vara jätte exalterad i att hon måste hjälpa till me grejjer, det funkar. lägga i korgen, dra korgen, lägga upp på bandet, hjälpa till å betala, packa osv, men det är ju inte mycket att avleda med när man sitter på restaurang annat än mat å snask

 • Du är sämst.
  2012-07-29, 21:51

  Gäst

  Åh, det här är så roligt. Minns inte riktigt men har för mig att du någon gång skrev att man förtjänar det barnet man får och att de som har ouppfostrade barn är alla dumma i huvudet.

  Happy joy!

 • sofie
  2012-07-29, 14:17

  Gäst

  du är tamejfan inte klok! skamvrå? kom i gen. skulle du vilja att någon satte dig i skamvrån när du beter dig som en idiot? en kränkning mot barnet, som inte förstår, är vad det är. tror du han gör så för att jävlas eller? sluta genast det är PSYKISK MISSHANDEL!

 • Namn
  2012-07-29, 11:38

  Gäst

  Troligtvis "hjälpte" du honom när han ville göra själv. Min tvååring blir också arg då och säger att han kan själv så jag ber om ursäkt och låter honom göra själv och be om hjälp när han behöver. Man ska inte köra över sina barn bara för att man är vuxen. Men min unge kan ju prata så det är ju en fördel. Vi har inte fått några problem under utvecklingsperioderna. Och skamvrån? Fy skäms, var glad att ungen har ett eget driv och egen vilja.

 • Namn
  2012-07-28, 21:26

  Gäst

  Skriv en kommentar

 • Namn
  2012-07-28, 21:21

  Gäst

  Ingen vill läsa din blogg Annika.

  Allvarligt, inte för att vara elak men den här bilden fungerar som bra reklam för kondomer..

 • Annika
  2012-07-28, 18:37

  Gäst

  Kika gärna in på min blogg som på bara 2 mån blivit en av de största på vimedbarn

  / Annika från Göteborg

  Just nu pågår 4 tävlingar på bloggen med olika vinster

  Blogg: www.annikaskoglund.vime

 • Rina
  2012-07-28, 18:27

  Gäst

  Usch, ta aldrig med tvååringar ut bland folk, på fik, på tåg, i affärer och andra ställen. Vet inget värre! Gäller även andra ungar som gapar, rusar omkring och stör. Händer det ändå, så lyft ut ungen genast. Man måste ta hänsyn till andra. Vi som är över den tiden vill inte behöva lyssna på andras ungar.

  Fast skamvrån? NEJ, han är för ung för det!

 • Mormor
  2012-07-28, 13:45

  Gäst

  "Ringo göra själv?"

  Prata ordentligt med honom, inga barnsliga baby-språk!

  Hela livet är en trotsålder, gäller att behålla lugnet.

 • Paula
  2012-07-28, 12:50

  Gäst

  Vet inte om det är dags för skamvrån riktigt ännu? Barn innan 4 har inte så utvecklat konsekvenstänk ännu. Jag låter min skrika och snurra runt på marken och väntar lugnt ut honom. Sen när allt är lugnt igen, så pratar jag om det som hänt (det som triggade igång det), och så blir vi vänner igen.

 • Namn
  2012-07-28, 12:22

  Gäst

  Mja alltså Teres - du säger att det inte är något fel på att vara analfabet - du åsyftar kanske dyslexi? Är du analfabet i Sverige idag, dvs att du inte kan läsa och skriva och du inte är tex gravt efterbliven (det ligger det däremot inget fel i) så är det verkligen något fel.
  Svårt ibland när man läser den här bloggen att inte börja känna sig lite yr...det svindlar liksom.

 • Namn
  2012-07-28, 12:07

  Gäst

  Brukar sitta och jobba på min laptop eller iPad på café och om den maniska ungen på bilden suttit och gapat i närheten av mig en längre stund och mamman inte fått tyst på sin avkomma hade jag bett personalen avlägsna dem.

 • Namn
  2012-07-28, 10:53

  Gäst

  lägg dig absolut inte på backen och skrik du oxå som nåt smarto skrev..helt fel

 • Namn
  2012-07-28, 09:59

  Gäst

  Lägg dig och skrik på backen du med, han kommer bli väldigt chockad och inse att man inte gör så och troligtvis inte göra det igen! Börja med att testa hemma först kanske

 • Teres
  2012-07-28, 08:49

  Gäst

  Btw. så är jag inte analfabet (vilket inte är fel) men att jag skrivit en massastavfel vilket jag skyler på denna dator

 • Teres
  2012-07-28, 08:44

  Gäst

  Men finaste du och då läer jag din sblgg varje dag istortstt (jaa du får grna kalla mig för att jag inte har något eget liv ;-) ) men jag har BARN och och de vill blii stora..... grejjen är väl den att du HATAT barn som inte lyder? då jag läste din blogg då du var gravid och sedan då Ringo var en riktig A-bäbis så tänkte jag och detta har inte med dig Bino och Ringo att göra så come on... 2 års åldern är pest, kolera och underbara stunder... vänta ut och han kommer att bli världens vackraste och finaste Ringo som någonsin skådats :-) test med trapp/stolmetoden men jag trot han är för liten för det... är han ung för ett rejält NEJ så blir det bara konstigt om han ska sitta på ett ställe där i tycker att han gjort fel.. förlåt för att jag säger npgot men gissa vad? preicis om med kolikbarn så går trotset bara över, från den ena dagen till den andra...

 • Sonja
  2012-07-28, 08:30

  Gäst

  Alltså det här med pruttarna. hahaha... ja nu pratar jag LCHF under fel inlägg men..
  Det är ju en ENORM vinst med LCHF att man slutar prutta! LCHF funkade toppen på mig, mådde bra o var aldrig hungrig o höll mig smal under lång tid. Men jag vill helt enkelt inte tyvärr, för om jag bara inte svullar så är jag smal ändå, och jag vill ha frukt o spaghetti o annat. Bor långa perioder i Indonesien så jag vill ändå kunna äta ris o så... Men skit i det... LCHF är alldeles otroligt ändå på alla sätt i övrigt. Och nu när jag slutade för några dar sen så drog det här med pruttarna igång. Alltså det är inte klokt!! Det luktar så jävla fruktansvärt, och det bara bubblar o ska ut ut med brännhet illa rutten luft. Det känns ju inte riktigt bra ändå.. talar mot kolhydraten, eller hur?

 • Birkin lady
  2012-07-28, 05:27

  Gäst

  Usch fy tusan. Ska man behöva stå ut med ungar som skriker när man fikar på stan? Kan inte föräldrarna bara få tyst på ungarna? JAG skulle minsann...., bla bla bla !!!!! Eller hur var det nu du beskrev en tågresa för nåt år sen?

 • Namn
  2012-07-28, 04:27

  Gäst

  http://www.1177.se/Uppsala-lan/Tema/Barn-och-foraldrar/Familjeliv-och-relationer/Kronikor/Kronikor-Lars-H-Gustafsson-br-Vaxa---inte-lyda/

 • iHusvagn
  2012-07-28, 04:26

  Gäst

  Kör med naturliga konsekvenser. Han fattar ju inte varför du ställer honom i skamvrån. Det rimmar liksom inte.
  Om ni är på en parkering och han vägrar hålla i handen då är den naturliga konsekvensen att han hamnar i kundvagnen/vagnen. Att han ska hamna i skamvrån eller bli skickad till bilen rimmar t.ex. inte.

  Angående sugröret - lär dig att han vill göra själv och låt honom försöka. Om du mot förmodan gör åt honom ändå och han börjar gråta tycker jag inte att du ska låta honom "vinna" genom att du helt onormalt börjar stoppa tillbaka sugröret i plasten för att han ska få som han vill. Förklara då att du försökte hjälpa honom och du inte insåg att han hade velat göra det själv. "Nästa gång du får sugrör så vet jag att du vill/kan göra det själv." Och vill han gråta åt det, låt honom.

  Antagligen driver du bara - men att du vill "få tyst på honom så fort som möjligt" är precis det som skapat så många bortskämda ungar. "Det blir inget godis idag." "Jag vill ha gooodis, uäääää, uääää." "Okej, här, ta den då."

  Blogg: www.ihusvagn.se

 • Namn
  2012-07-28, 04:25

  Gäst

  http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=9113021796&gclid=COu1ibOsu7ECFSI4cgodMkoAVA

 • Melissa
  2012-07-28, 02:59

  Gäst

  det där med skamvrån tycker jag inte är så bra. har själv stått i skamvrån som liten. kommer ihåg hur jag inte fattade alls varför jag stod där, men tyckte att morsan var den elakaste människa i världen. hatet växte. jag lärde mig att svälja tårarna och lovade mig själv att hon kommer aldrig mera att få mig att gråta, den häxan. jag minns inte vad jag gjorde för att förtjäna att stå i skamvrån, men jag minns hur hemskt det var. jag var kanske 4 eller 5.

  i hans värld gör han inget fel. han mår kasst o därför uttrycker han det på det sättet som är naturligt för ett barn - gråta och skrika. han har inte resonerande förmåga.

  din uppgift är att hjälpa honom att hantera sina känslor och utveckla resonerande förmåga. prata med honom på ett vänligt sätt. försök att få kontakt. ge inte upp. fråga vad han ville. fråga om du gjort något fel. säg förlåt.

 • Melissa
  2012-07-28, 02:49

  Gäst

  haha! kul o läsa om det - när det händer en annan!

  men du kom ju på lösningen. jättebra.

  han ville öppna själv, du sabbade, han sa ifrån med besked, och fick som han ville.

  ingen skada skedd.

  han vill vara självständig, så låt honom vara det. man kan ingenting göra, skriker de så skriker de. försök att prata.

  jag hade ett knep med mitt barnbarn. vi hade en speciell liten docka av lera (kan säkert vara vilken liten leksak som helst) som 'pratade' istället för mig. han ville inte lyssna på mig eller prata med mig, men han lyssnade på dockan när dockan 'pratade'. och det blev tyst. han började till och med le när dockan pratade med sin lilla docksöta röst.

 • Namn
  2012-07-27, 23:58

  Gäst

  Håll er hemma!! Hatar när man hör skrikande ungar på stan!

 • Namn
  2012-07-27, 23:41

  Gäst

  Köp boken "Explosiva barn". Den är väl egentligen tänkt för väldigt utåtagerande barn (och det tvivlar jag att Ringo är), men man får sjukt mycket bra tips i den! På BUP brukar man säga att ska man bara jöpa en bok så är det den man ska satsa på.

  Hemma hos oss funkar avledning och tävlingar oslagbart bäst. Dvs allt från "kolla där vilken rolig grej gubben gör!" till "ska vi se om du klarar av att sätta på dig skorna innan jag räknat till 10". Vid melt-down i affären tar vi barnen i ett fast grepp under armen och bär ut dem till ett ostört ställe, går ned på knä och förklarar kort att det inte är ok att skrika i affären och att vi väntar där tills de är lugna. Att låta ens barn "skrika av sig" inne i affären är bara stressande för alla och också jobbigt för barnet som inte kan kontrollera sitt utbrott. Man får liksom hjälpa dem att komma ur det.

 • Namn
  2012-07-27, 23:27

  Gäst

  carro// dig skulle inte mina barn få ha som fsk fröken

 • Namn
  2012-07-27, 23:26

  Gäst

  nån som kan rekomendera nån rolig blogg

 • Namn
  2012-07-27, 23:13

  Gäst

  Vänta då till 4 års trotsen. Det som tidigare fått barnet att lyssna fungerar inte alls längre ungarna är på en ny nivå. Bäst att visa från början vem som bestämmer och sätta gränser eftersom det underlättar i alla trotsperioder som kommer och går hela tiden.

 • Carro
  2012-07-27, 23:10

  Gäst

  Ringo är underbar och en helt normal 2 åring som ska testa sina gränser! Jobbar som fsk lärare och vet att de allra flesta 2-åringar skriker som galningar och testar, testar, testar visa att du bestämmer, markera att det inte är ok och bara fortsätt va den grymma, fina och bästa mamman för Ringo, han är otroligt fin!!!!

 • Namn
  2012-07-27, 22:57

  Gäst

  ni har uppfostrat ringo dåligt.. det är ert fel som för'ldrar att han uppför sig som ett mongo

 • Namn
  2012-07-27, 22:52

  Gäst

  slå till ungjäveln..så tystnar han

 • Namn
  2012-07-27, 22:45

  Gäst

  Sådan mor sådan son!
  Han är genetiskt lik dig - stort psykopatiskt ego - noll empati och dessutom låg intelligens!
  Dert blir en motbjudande person.

 • Erica
  2012-07-27, 22:39

  Gäst

  Jo. Gå på stan iallafall. Låt han skrika och visa att det inte rör dig. Förklara för honom att han får sitta i vagnen om han inte kan uppföra sig. Skräm honom inte som några har skrivit. Det kan inte vara bra någonstans. Han vill veta när han kam få sin vilja igenom. Du måste visa vem som bestämmer. Ger du med dig en gång så vet han att han bestämmer.

  Blogg: humilis.blogg.se

 • Norrland
  2012-07-27, 21:13

  Gäst

  Min 3åring har haft city-förbud sedan hon var 6månader. Hon har alltid het en jävla vilja och ett satans humör.

  Det blir inte många besök i stan men å andra sidan så kan man shoppa på nätet och har man en kaffebryggare hemma så kan man väl göra kaffet hemma?
  MEN en sak vet jag, min lilla donna med det jävulska humöret och viljan av stål. Hon kommer klara sig kalas ute i vida världen och ingen kommer "sätta" sig på henne utan motstånd.

 • Annapanna
  2012-07-27, 20:39

  Gäst

  Skräm honom lite med "trollen", att de kommer och blir arga om man skriker högt. Funkar skitbra på min son 2,5 år och jag har många vänner som tar till samma knep. Viska lite försiktigt och säg "Shy, inte skrika, då kommer trollen och de blir arga". Sen kör vi så klart på andra hållet med tomten som blir glad när lillfisen är duktig! Klockrent!!

 • Namn
  2012-07-27, 20:36

  Gäst

  Hahaha. Fan vad skönt att man inte visste huuur jävlig tonåringar var. Man hörde folk sa det men trodde naturligtvis inte det skulle gälla ens egna gullungar. Småbarnstiden är en västanvind så njuuuut.

 • Novalee
  2012-07-27, 20:24

  Gäst

  Ta det med ro.. för detta är ingenting mot tonårs revolten

  Blogg: novalee.devote.se

 • mary
  2012-07-27, 20:10

  Gäst

  Min tjej har nyss fyllt två o ör precis likadan. Jag försöker va konsekvent o låter henne skrika bäst hon vill oavsett var vi ör. Är vi i city kan vi två gå ut på gatan så får hon genomgå sitt raseriutbrott där. Jag skäms aldrig, det är ju inte jag som gör fel. Det är så här barn beter sig och vi får helt enkelt peka med hela handen när de gör fel så de fattar det nån gång. Hoppas jag iallafall...

 • Sofia E
  2012-07-27, 20:08

  Gäst

  Vojne... vänta på treårstrotsen. Jag har inget minne av terrible two för jag har troligen redan förträngt det

 • Nina
  2012-07-27, 19:52

  Gäst

  Det är du som bestämmer, ett litet outvecklat barn som inte har någon erfarenhet ska inte utsättas för att få den makt det innebär att bestämma över sin förälder. Det kallas att man sätter GRÄNSER. Börjar han kinka och du han märker att det finns utrymme att agera så kommer han att fortsätta göra det. om du tydligt och bestämt helt enkelt deklarerar "lägg ner" och sedan inte ger det någon mer uppmärksamhet så finns inget mer att vinna på beteendet, eller hur. har själv fyra barn som alltid fått mycket beröm för sitt fina och hänsynsfulla beteende. Jag är den som bestämmer och visar vägen här i livet, inte dom. Lycka till

 • Namn
  2012-07-27, 19:03

  Gäst

  Man får lösa efter hand när nöden kräver helt enkelt! Lik mor eller far?

 • Namn
  2012-07-27, 18:55

  Gäst

  Ja ungarna kan bli helt tokiga på typ ingenting. What to do?! Du löste det denna gången iaf. :-)
  Jag måste även säga att som jag letat efter din lchf bok och äntligen! Hitta jag den! Sista exemplaret.

Kommentarer (50)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

 • Namn
  2012-08-02, 13:33

  Gäst

  varför pratar du babyspråk med ringo du försenar ju hans språkutveckling liila katrin du är mamman o ringo barnet du är hans förebild som han ska lära sig av

 • Lina
  2012-07-31, 18:58

  Gäst

  Gud va tråkigt det är att läsa alla hemska/otrevliga kommentarer folk skriver. Tycker man så illa om
  Katrin så behöver man inte läsa bloggen heller.

 • Sofia
  2012-07-31, 18:07

  Gäst

  Exakt. Ta inte med barn om de är i en demon-period. Helt sjukt även att folk tvingar med sina ungar på trista vuxenaktiviteter hela tiden (typ restaurang, sitta still i två timmar när mamma och pappa dricker vin).

 • jen
  2012-07-30, 06:49

  Gäst

  Jag är i samma situation. Jag har slutat sitta på stan o fika o gå på restauranger, det känns inte värt det. På ica brukar jag känna av situationen, om jag märker att hon e på sånt humör så funkar de att vara jätte exalterad i att hon måste hjälpa till me grejjer, det funkar. lägga i korgen, dra korgen, lägga upp på bandet, hjälpa till å betala, packa osv, men det är ju inte mycket att avleda med när man sitter på restaurang annat än mat å snask

 • Du är sämst.
  2012-07-29, 21:51

  Gäst

  Åh, det här är så roligt. Minns inte riktigt men har för mig att du någon gång skrev att man förtjänar det barnet man får och att de som har ouppfostrade barn är alla dumma i huvudet.

  Happy joy!

 • sofie
  2012-07-29, 14:17

  Gäst

  du är tamejfan inte klok! skamvrå? kom i gen. skulle du vilja att någon satte dig i skamvrån när du beter dig som en idiot? en kränkning mot barnet, som inte förstår, är vad det är. tror du han gör så för att jävlas eller? sluta genast det är PSYKISK MISSHANDEL!

 • Namn
  2012-07-29, 11:38

  Gäst

  Troligtvis "hjälpte" du honom när han ville göra själv. Min tvååring blir också arg då och säger att han kan själv så jag ber om ursäkt och låter honom göra själv och be om hjälp när han behöver. Man ska inte köra över sina barn bara för att man är vuxen. Men min unge kan ju prata så det är ju en fördel. Vi har inte fått några problem under utvecklingsperioderna. Och skamvrån? Fy skäms, var glad att ungen har ett eget driv och egen vilja.

 • Namn
  2012-07-28, 21:26

  Gäst

  Skriv en kommentar

 • Namn
  2012-07-28, 21:21

  Gäst

  Ingen vill läsa din blogg Annika.

  Allvarligt, inte för att vara elak men den här bilden fungerar som bra reklam för kondomer..

 • Annika
  2012-07-28, 18:37

  Gäst

  Kika gärna in på min blogg som på bara 2 mån blivit en av de största på vimedbarn

  / Annika från Göteborg

  Just nu pågår 4 tävlingar på bloggen med olika vinster

  Blogg: www.annikaskoglund.vime

 • Rina
  2012-07-28, 18:27

  Gäst

  Usch, ta aldrig med tvååringar ut bland folk, på fik, på tåg, i affärer och andra ställen. Vet inget värre! Gäller även andra ungar som gapar, rusar omkring och stör. Händer det ändå, så lyft ut ungen genast. Man måste ta hänsyn till andra. Vi som är över den tiden vill inte behöva lyssna på andras ungar.

  Fast skamvrån? NEJ, han är för ung för det!

 • Mormor
  2012-07-28, 13:45

  Gäst

  "Ringo göra själv?"

  Prata ordentligt med honom, inga barnsliga baby-språk!

  Hela livet är en trotsålder, gäller att behålla lugnet.

 • Paula
  2012-07-28, 12:50

  Gäst

  Vet inte om det är dags för skamvrån riktigt ännu? Barn innan 4 har inte så utvecklat konsekvenstänk ännu. Jag låter min skrika och snurra runt på marken och väntar lugnt ut honom. Sen när allt är lugnt igen, så pratar jag om det som hänt (det som triggade igång det), och så blir vi vänner igen.

 • Namn
  2012-07-28, 12:22

  Gäst

  Mja alltså Teres - du säger att det inte är något fel på att vara analfabet - du åsyftar kanske dyslexi? Är du analfabet i Sverige idag, dvs att du inte kan läsa och skriva och du inte är tex gravt efterbliven (det ligger det däremot inget fel i) så är det verkligen något fel.
  Svårt ibland när man läser den här bloggen att inte börja känna sig lite yr...det svindlar liksom.

 • Namn
  2012-07-28, 12:07

  Gäst

  Brukar sitta och jobba på min laptop eller iPad på café och om den maniska ungen på bilden suttit och gapat i närheten av mig en längre stund och mamman inte fått tyst på sin avkomma hade jag bett personalen avlägsna dem.

 • Namn
  2012-07-28, 10:53

  Gäst

  lägg dig absolut inte på backen och skrik du oxå som nåt smarto skrev..helt fel

 • Namn
  2012-07-28, 09:59

  Gäst

  Lägg dig och skrik på backen du med, han kommer bli väldigt chockad och inse att man inte gör så och troligtvis inte göra det igen! Börja med att testa hemma först kanske

 • Teres
  2012-07-28, 08:49

  Gäst

  Btw. så är jag inte analfabet (vilket inte är fel) men att jag skrivit en massastavfel vilket jag skyler på denna dator

 • Teres
  2012-07-28, 08:44

  Gäst

  Men finaste du och då läer jag din sblgg varje dag istortstt (jaa du får grna kalla mig för att jag inte har något eget liv ;-) ) men jag har BARN och och de vill blii stora..... grejjen är väl den att du HATAT barn som inte lyder? då jag läste din blogg då du var gravid och sedan då Ringo var en riktig A-bäbis så tänkte jag och detta har inte med dig Bino och Ringo att göra så come on... 2 års åldern är pest, kolera och underbara stunder... vänta ut och han kommer att bli världens vackraste och finaste Ringo som någonsin skådats :-) test med trapp/stolmetoden men jag trot han är för liten för det... är han ung för ett rejält NEJ så blir det bara konstigt om han ska sitta på ett ställe där i tycker att han gjort fel.. förlåt för att jag säger npgot men gissa vad? preicis om med kolikbarn så går trotset bara över, från den ena dagen till den andra...

 • Sonja
  2012-07-28, 08:30

  Gäst

  Alltså det här med pruttarna. hahaha... ja nu pratar jag LCHF under fel inlägg men..
  Det är ju en ENORM vinst med LCHF att man slutar prutta! LCHF funkade toppen på mig, mådde bra o var aldrig hungrig o höll mig smal under lång tid. Men jag vill helt enkelt inte tyvärr, för om jag bara inte svullar så är jag smal ändå, och jag vill ha frukt o spaghetti o annat. Bor långa perioder i Indonesien så jag vill ändå kunna äta ris o så... Men skit i det... LCHF är alldeles otroligt ändå på alla sätt i övrigt. Och nu när jag slutade för några dar sen så drog det här med pruttarna igång. Alltså det är inte klokt!! Det luktar så jävla fruktansvärt, och det bara bubblar o ska ut ut med brännhet illa rutten luft. Det känns ju inte riktigt bra ändå.. talar mot kolhydraten, eller hur?

 • Birkin lady
  2012-07-28, 05:27

  Gäst

  Usch fy tusan. Ska man behöva stå ut med ungar som skriker när man fikar på stan? Kan inte föräldrarna bara få tyst på ungarna? JAG skulle minsann...., bla bla bla !!!!! Eller hur var det nu du beskrev en tågresa för nåt år sen?

 • Namn
  2012-07-28, 04:27

  Gäst

  http://www.1177.se/Uppsala-lan/Tema/Barn-och-foraldrar/Familjeliv-och-relationer/Kronikor/Kronikor-Lars-H-Gustafsson-br-Vaxa---inte-lyda/

 • iHusvagn
  2012-07-28, 04:26

  Gäst

  Kör med naturliga konsekvenser. Han fattar ju inte varför du ställer honom i skamvrån. Det rimmar liksom inte.
  Om ni är på en parkering och han vägrar hålla i handen då är den naturliga konsekvensen att han hamnar i kundvagnen/vagnen. Att han ska hamna i skamvrån eller bli skickad till bilen rimmar t.ex. inte.

  Angående sugröret - lär dig att han vill göra själv och låt honom försöka. Om du mot förmodan gör åt honom ändå och han börjar gråta tycker jag inte att du ska låta honom "vinna" genom att du helt onormalt börjar stoppa tillbaka sugröret i plasten för att han ska få som han vill. Förklara då att du försökte hjälpa honom och du inte insåg att han hade velat göra det själv. "Nästa gång du får sugrör så vet jag att du vill/kan göra det själv." Och vill han gråta åt det, låt honom.

  Antagligen driver du bara - men att du vill "få tyst på honom så fort som möjligt" är precis det som skapat så många bortskämda ungar. "Det blir inget godis idag." "Jag vill ha gooodis, uäääää, uääää." "Okej, här, ta den då."

  Blogg: www.ihusvagn.se

 • Namn
  2012-07-28, 04:25

  Gäst

  http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=9113021796&gclid=COu1ibOsu7ECFSI4cgodMkoAVA

 • Melissa
  2012-07-28, 02:59

  Gäst

  det där med skamvrån tycker jag inte är så bra. har själv stått i skamvrån som liten. kommer ihåg hur jag inte fattade alls varför jag stod där, men tyckte att morsan var den elakaste människa i världen. hatet växte. jag lärde mig att svälja tårarna och lovade mig själv att hon kommer aldrig mera att få mig att gråta, den häxan. jag minns inte vad jag gjorde för att förtjäna att stå i skamvrån, men jag minns hur hemskt det var. jag var kanske 4 eller 5.

  i hans värld gör han inget fel. han mår kasst o därför uttrycker han det på det sättet som är naturligt för ett barn - gråta och skrika. han har inte resonerande förmåga.

  din uppgift är att hjälpa honom att hantera sina känslor och utveckla resonerande förmåga. prata med honom på ett vänligt sätt. försök att få kontakt. ge inte upp. fråga vad han ville. fråga om du gjort något fel. säg förlåt.

 • Melissa
  2012-07-28, 02:49

  Gäst

  haha! kul o läsa om det - när det händer en annan!

  men du kom ju på lösningen. jättebra.

  han ville öppna själv, du sabbade, han sa ifrån med besked, och fick som han ville.

  ingen skada skedd.

  han vill vara självständig, så låt honom vara det. man kan ingenting göra, skriker de så skriker de. försök att prata.

  jag hade ett knep med mitt barnbarn. vi hade en speciell liten docka av lera (kan säkert vara vilken liten leksak som helst) som 'pratade' istället för mig. han ville inte lyssna på mig eller prata med mig, men han lyssnade på dockan när dockan 'pratade'. och det blev tyst. han började till och med le när dockan pratade med sin lilla docksöta röst.

 • Namn
  2012-07-27, 23:58

  Gäst

  Håll er hemma!! Hatar när man hör skrikande ungar på stan!

 • Namn
  2012-07-27, 23:41

  Gäst

  Köp boken "Explosiva barn". Den är väl egentligen tänkt för väldigt utåtagerande barn (och det tvivlar jag att Ringo är), men man får sjukt mycket bra tips i den! På BUP brukar man säga att ska man bara jöpa en bok så är det den man ska satsa på.

  Hemma hos oss funkar avledning och tävlingar oslagbart bäst. Dvs allt från "kolla där vilken rolig grej gubben gör!" till "ska vi se om du klarar av att sätta på dig skorna innan jag räknat till 10". Vid melt-down i affären tar vi barnen i ett fast grepp under armen och bär ut dem till ett ostört ställe, går ned på knä och förklarar kort att det inte är ok att skrika i affären och att vi väntar där tills de är lugna. Att låta ens barn "skrika av sig" inne i affären är bara stressande för alla och också jobbigt för barnet som inte kan kontrollera sitt utbrott. Man får liksom hjälpa dem att komma ur det.

 • Namn
  2012-07-27, 23:27

  Gäst

  carro// dig skulle inte mina barn få ha som fsk fröken

 • Namn
  2012-07-27, 23:26

  Gäst

  nån som kan rekomendera nån rolig blogg

 • Namn
  2012-07-27, 23:13

  Gäst

  Vänta då till 4 års trotsen. Det som tidigare fått barnet att lyssna fungerar inte alls längre ungarna är på en ny nivå. Bäst att visa från början vem som bestämmer och sätta gränser eftersom det underlättar i alla trotsperioder som kommer och går hela tiden.

 • Carro
  2012-07-27, 23:10

  Gäst

  Ringo är underbar och en helt normal 2 åring som ska testa sina gränser! Jobbar som fsk lärare och vet att de allra flesta 2-åringar skriker som galningar och testar, testar, testar visa att du bestämmer, markera att det inte är ok och bara fortsätt va den grymma, fina och bästa mamman för Ringo, han är otroligt fin!!!!

 • Namn
  2012-07-27, 22:57

  Gäst

  ni har uppfostrat ringo dåligt.. det är ert fel som för'ldrar att han uppför sig som ett mongo

 • Namn
  2012-07-27, 22:52

  Gäst

  slå till ungjäveln..så tystnar han

 • Namn
  2012-07-27, 22:45

  Gäst

  Sådan mor sådan son!
  Han är genetiskt lik dig - stort psykopatiskt ego - noll empati och dessutom låg intelligens!
  Dert blir en motbjudande person.

 • Erica
  2012-07-27, 22:39

  Gäst

  Jo. Gå på stan iallafall. Låt han skrika och visa att det inte rör dig. Förklara för honom att han får sitta i vagnen om han inte kan uppföra sig. Skräm honom inte som några har skrivit. Det kan inte vara bra någonstans. Han vill veta när han kam få sin vilja igenom. Du måste visa vem som bestämmer. Ger du med dig en gång så vet han att han bestämmer.

  Blogg: humilis.blogg.se

 • Norrland
  2012-07-27, 21:13

  Gäst

  Min 3åring har haft city-förbud sedan hon var 6månader. Hon har alltid het en jävla vilja och ett satans humör.

  Det blir inte många besök i stan men å andra sidan så kan man shoppa på nätet och har man en kaffebryggare hemma så kan man väl göra kaffet hemma?
  MEN en sak vet jag, min lilla donna med det jävulska humöret och viljan av stål. Hon kommer klara sig kalas ute i vida världen och ingen kommer "sätta" sig på henne utan motstånd.

 • Annapanna
  2012-07-27, 20:39

  Gäst

  Skräm honom lite med "trollen", att de kommer och blir arga om man skriker högt. Funkar skitbra på min son 2,5 år och jag har många vänner som tar till samma knep. Viska lite försiktigt och säg "Shy, inte skrika, då kommer trollen och de blir arga". Sen kör vi så klart på andra hållet med tomten som blir glad när lillfisen är duktig! Klockrent!!

 • Namn
  2012-07-27, 20:36

  Gäst

  Hahaha. Fan vad skönt att man inte visste huuur jävlig tonåringar var. Man hörde folk sa det men trodde naturligtvis inte det skulle gälla ens egna gullungar. Småbarnstiden är en västanvind så njuuuut.

 • Novalee
  2012-07-27, 20:24

  Gäst

  Ta det med ro.. för detta är ingenting mot tonårs revolten

  Blogg: novalee.devote.se

 • mary
  2012-07-27, 20:10

  Gäst

  Min tjej har nyss fyllt två o ör precis likadan. Jag försöker va konsekvent o låter henne skrika bäst hon vill oavsett var vi ör. Är vi i city kan vi två gå ut på gatan så får hon genomgå sitt raseriutbrott där. Jag skäms aldrig, det är ju inte jag som gör fel. Det är så här barn beter sig och vi får helt enkelt peka med hela handen när de gör fel så de fattar det nån gång. Hoppas jag iallafall...

 • Sofia E
  2012-07-27, 20:08

  Gäst

  Vojne... vänta på treårstrotsen. Jag har inget minne av terrible two för jag har troligen redan förträngt det

 • Nina
  2012-07-27, 19:52

  Gäst

  Det är du som bestämmer, ett litet outvecklat barn som inte har någon erfarenhet ska inte utsättas för att få den makt det innebär att bestämma över sin förälder. Det kallas att man sätter GRÄNSER. Börjar han kinka och du han märker att det finns utrymme att agera så kommer han att fortsätta göra det. om du tydligt och bestämt helt enkelt deklarerar "lägg ner" och sedan inte ger det någon mer uppmärksamhet så finns inget mer att vinna på beteendet, eller hur. har själv fyra barn som alltid fått mycket beröm för sitt fina och hänsynsfulla beteende. Jag är den som bestämmer och visar vägen här i livet, inte dom. Lycka till

 • Namn
  2012-07-27, 19:03

  Gäst

  Man får lösa efter hand när nöden kräver helt enkelt! Lik mor eller far?

 • Namn
  2012-07-27, 18:55

  Gäst

  Ja ungarna kan bli helt tokiga på typ ingenting. What to do?! Du löste det denna gången iaf. :-)
  Jag måste även säga att som jag letat efter din lchf bok och äntligen! Hitta jag den! Sista exemplaret.

Vi är i Swiss!

Så otroligt roligt att Ringo och Monday kände igen varandra och har så kul tillsammans. Jag och Isabel har också kul men det visste vi ju innan att vi skulle ha. Man ser tydligt de här könsrollerna som inte ska finnas men som finns så tydligt. Ringo visar vägen och Monday hakar på. "Kom hit, Monday", säger Ringo och lägger sin hand på Mondays rygg och för henne framåt dit han vill. De är otroligt söta tillsammans och pratar och äter kakor och leker men bollar och Pippi. Vi bor i ett stort hus så de kan springa och leka och dansa och vi har full uppsyn över dem hela tiden trots att vi sitter på samma ställe i en skön soffa och snackar skit och dricker kaffe som vi snart ska byta mot rödvin. Trevligt och mysigt.

På onsdag lanserar Isabel sin nya kollektion i Sverige så då blir det party i Stockholm. Otroligt fina kläder har hon gjort kan jag skvallra om. Jaha ja...Vad mer trevligt kan jag berätta för er? Att folk är galna i vår musli, ha ha ha?! Tänk att när jag ska tänka på något trevligt så är det vår musli som är det första som jag tänker på det är ju märkligt... härligt! Imorgon har vi öppet på Karlavägen 73 så ni vet. Det kommer alltid att vara öppet på lördagar och snart på söndagar också. Söndagarna är tydligen den nya shoppingdagen fick jag höra från någon.

Jag har bestämt vad jag ska göra av min blogg också så det känns ju skönt. Jag kommer att berätta det för er väldigt snart. Kanske imorgon men förmodligen på söndag. I värsta fall på måndag. Ni kommer att gilla det kan jag säga. Alla ni som har följt mig i sex år som jag har bloggat kommer att älska det. Jag kommer också att älska det! Jag har bestämt mig för att fokusera på mig själv och inte på andra från och med nu och det känns så skönt. Jag tänker inte ta hänsyn till folk mer. De får ta hänsyn till mig lite mer. Jag vill kunna utrycka mina åsikter på ett ärligt sätt och inte hyshas av "vissa saker tänker man och vissa säger man" för det passar inte mig. För mig är tänka och säga samma sak. Gillat eller ej men så är det och så kommer det att vara. Annars så håller jag hellre käft och där är jag inte än. Några år till!

Nu försöker Ringo ta Monday i händerna för att dansa pardans men han får stora toknobben. Hon vill dansa salsa själv. Inte med en tafflig fjant som vill hoppa och springa runt i ring och hålla händerna. Jag kan förstå henne. Snart ska mamma och Ringo, sjukt hur man plötsligt börjat prata om sig själv i tredje person bara för att man måste, mamma hälla säger jag och så häller jag. Ringo hjälpa...näe mamma hjälpa... Ska man hålla på så här eller?

puss folket. I love you. Yes you too. 

Skapad:
16 November 2012, 20:14
Läst:
2767205 ggr
Dela:
  Dela med Messenger
Anmäl

Kommentarer (49)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

 • Namn
  2012-08-02, 13:33

  Gäst

  varför pratar du babyspråk med ringo du försenar ju hans språkutveckling liila katrin du är mamman o ringo barnet du är hans förebild som han ska lära sig av

 • Lina
  2012-07-31, 18:58

  Gäst

  Gud va tråkigt det är att läsa alla hemska/otrevliga kommentarer folk skriver. Tycker man så illa om
  Katrin så behöver man inte läsa bloggen heller.

 • Sofia
  2012-07-31, 18:07

  Gäst

  Exakt. Ta inte med barn om de är i en demon-period. Helt sjukt även att folk tvingar med sina ungar på trista vuxenaktiviteter hela tiden (typ restaurang, sitta still i två timmar när mamma och pappa dricker vin).

 • jen
  2012-07-30, 06:49

  Gäst

  Jag är i samma situation. Jag har slutat sitta på stan o fika o gå på restauranger, det känns inte värt det. På ica brukar jag känna av situationen, om jag märker att hon e på sånt humör så funkar de att vara jätte exalterad i att hon måste hjälpa till me grejjer, det funkar. lägga i korgen, dra korgen, lägga upp på bandet, hjälpa till å betala, packa osv, men det är ju inte mycket att avleda med när man sitter på restaurang annat än mat å snask

 • Du är sämst.
  2012-07-29, 21:51

  Gäst

  Åh, det här är så roligt. Minns inte riktigt men har för mig att du någon gång skrev att man förtjänar det barnet man får och att de som har ouppfostrade barn är alla dumma i huvudet.

  Happy joy!

 • sofie
  2012-07-29, 14:17

  Gäst

  du är tamejfan inte klok! skamvrå? kom i gen. skulle du vilja att någon satte dig i skamvrån när du beter dig som en idiot? en kränkning mot barnet, som inte förstår, är vad det är. tror du han gör så för att jävlas eller? sluta genast det är PSYKISK MISSHANDEL!

 • Namn
  2012-07-29, 11:38

  Gäst

  Troligtvis "hjälpte" du honom när han ville göra själv. Min tvååring blir också arg då och säger att han kan själv så jag ber om ursäkt och låter honom göra själv och be om hjälp när han behöver. Man ska inte köra över sina barn bara för att man är vuxen. Men min unge kan ju prata så det är ju en fördel. Vi har inte fått några problem under utvecklingsperioderna. Och skamvrån? Fy skäms, var glad att ungen har ett eget driv och egen vilja.

 • Namn
  2012-07-28, 21:26

  Gäst

  Skriv en kommentar

 • Namn
  2012-07-28, 21:21

  Gäst

  Ingen vill läsa din blogg Annika.

  Allvarligt, inte för att vara elak men den här bilden fungerar som bra reklam för kondomer..

 • Annika
  2012-07-28, 18:37

  Gäst

  Kika gärna in på min blogg som på bara 2 mån blivit en av de största på vimedbarn

  / Annika från Göteborg

  Just nu pågår 4 tävlingar på bloggen med olika vinster

  Blogg: www.annikaskoglund.vime

 • Rina
  2012-07-28, 18:27

  Gäst

  Usch, ta aldrig med tvååringar ut bland folk, på fik, på tåg, i affärer och andra ställen. Vet inget värre! Gäller även andra ungar som gapar, rusar omkring och stör. Händer det ändå, så lyft ut ungen genast. Man måste ta hänsyn till andra. Vi som är över den tiden vill inte behöva lyssna på andras ungar.

  Fast skamvrån? NEJ, han är för ung för det!

 • Mormor
  2012-07-28, 13:45

  Gäst

  "Ringo göra själv?"

  Prata ordentligt med honom, inga barnsliga baby-språk!

  Hela livet är en trotsålder, gäller att behålla lugnet.

 • Paula
  2012-07-28, 12:50

  Gäst

  Vet inte om det är dags för skamvrån riktigt ännu? Barn innan 4 har inte så utvecklat konsekvenstänk ännu. Jag låter min skrika och snurra runt på marken och väntar lugnt ut honom. Sen när allt är lugnt igen, så pratar jag om det som hänt (det som triggade igång det), och så blir vi vänner igen.

 • Namn
  2012-07-28, 12:22

  Gäst

  Mja alltså Teres - du säger att det inte är något fel på att vara analfabet - du åsyftar kanske dyslexi? Är du analfabet i Sverige idag, dvs att du inte kan läsa och skriva och du inte är tex gravt efterbliven (det ligger det däremot inget fel i) så är det verkligen något fel.
  Svårt ibland när man läser den här bloggen att inte börja känna sig lite yr...det svindlar liksom.

 • Namn
  2012-07-28, 12:07

  Gäst

  Brukar sitta och jobba på min laptop eller iPad på café och om den maniska ungen på bilden suttit och gapat i närheten av mig en längre stund och mamman inte fått tyst på sin avkomma hade jag bett personalen avlägsna dem.

 • Namn
  2012-07-28, 10:53

  Gäst

  lägg dig absolut inte på backen och skrik du oxå som nåt smarto skrev..helt fel

 • Namn
  2012-07-28, 09:59

  Gäst

  Lägg dig och skrik på backen du med, han kommer bli väldigt chockad och inse att man inte gör så och troligtvis inte göra det igen! Börja med att testa hemma först kanske

 • Teres
  2012-07-28, 08:49

  Gäst

  Btw. så är jag inte analfabet (vilket inte är fel) men att jag skrivit en massastavfel vilket jag skyler på denna dator

 • Teres
  2012-07-28, 08:44

  Gäst

  Men finaste du och då läer jag din sblgg varje dag istortstt (jaa du får grna kalla mig för att jag inte har något eget liv ;-) ) men jag har BARN och och de vill blii stora..... grejjen är väl den att du HATAT barn som inte lyder? då jag läste din blogg då du var gravid och sedan då Ringo var en riktig A-bäbis så tänkte jag och detta har inte med dig Bino och Ringo att göra så come on... 2 års åldern är pest, kolera och underbara stunder... vänta ut och han kommer att bli världens vackraste och finaste Ringo som någonsin skådats :-) test med trapp/stolmetoden men jag trot han är för liten för det... är han ung för ett rejält NEJ så blir det bara konstigt om han ska sitta på ett ställe där i tycker att han gjort fel.. förlåt för att jag säger npgot men gissa vad? preicis om med kolikbarn så går trotset bara över, från den ena dagen till den andra...

 • Sonja
  2012-07-28, 08:30

  Gäst

  Alltså det här med pruttarna. hahaha... ja nu pratar jag LCHF under fel inlägg men..
  Det är ju en ENORM vinst med LCHF att man slutar prutta! LCHF funkade toppen på mig, mådde bra o var aldrig hungrig o höll mig smal under lång tid. Men jag vill helt enkelt inte tyvärr, för om jag bara inte svullar så är jag smal ändå, och jag vill ha frukt o spaghetti o annat. Bor långa perioder i Indonesien så jag vill ändå kunna äta ris o så... Men skit i det... LCHF är alldeles otroligt ändå på alla sätt i övrigt. Och nu när jag slutade för några dar sen så drog det här med pruttarna igång. Alltså det är inte klokt!! Det luktar så jävla fruktansvärt, och det bara bubblar o ska ut ut med brännhet illa rutten luft. Det känns ju inte riktigt bra ändå.. talar mot kolhydraten, eller hur?

 • Birkin lady
  2012-07-28, 05:27

  Gäst

  Usch fy tusan. Ska man behöva stå ut med ungar som skriker när man fikar på stan? Kan inte föräldrarna bara få tyst på ungarna? JAG skulle minsann...., bla bla bla !!!!! Eller hur var det nu du beskrev en tågresa för nåt år sen?

 • Namn
  2012-07-28, 04:27

  Gäst

  http://www.1177.se/Uppsala-lan/Tema/Barn-och-foraldrar/Familjeliv-och-relationer/Kronikor/Kronikor-Lars-H-Gustafsson-br-Vaxa---inte-lyda/

 • iHusvagn
  2012-07-28, 04:26

  Gäst

  Kör med naturliga konsekvenser. Han fattar ju inte varför du ställer honom i skamvrån. Det rimmar liksom inte.
  Om ni är på en parkering och han vägrar hålla i handen då är den naturliga konsekvensen att han hamnar i kundvagnen/vagnen. Att han ska hamna i skamvrån eller bli skickad till bilen rimmar t.ex. inte.

  Angående sugröret - lär dig att han vill göra själv och låt honom försöka. Om du mot förmodan gör åt honom ändå och han börjar gråta tycker jag inte att du ska låta honom "vinna" genom att du helt onormalt börjar stoppa tillbaka sugröret i plasten för att han ska få som han vill. Förklara då att du försökte hjälpa honom och du inte insåg att han hade velat göra det själv. "Nästa gång du får sugrör så vet jag att du vill/kan göra det själv." Och vill han gråta åt det, låt honom.

  Antagligen driver du bara - men att du vill "få tyst på honom så fort som möjligt" är precis det som skapat så många bortskämda ungar. "Det blir inget godis idag." "Jag vill ha gooodis, uäääää, uääää." "Okej, här, ta den då."

  Blogg: www.ihusvagn.se

 • Namn
  2012-07-28, 04:25

  Gäst

  http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=9113021796&gclid=COu1ibOsu7ECFSI4cgodMkoAVA

 • Melissa
  2012-07-28, 02:59

  Gäst

  det där med skamvrån tycker jag inte är så bra. har själv stått i skamvrån som liten. kommer ihåg hur jag inte fattade alls varför jag stod där, men tyckte att morsan var den elakaste människa i världen. hatet växte. jag lärde mig att svälja tårarna och lovade mig själv att hon kommer aldrig mera att få mig att gråta, den häxan. jag minns inte vad jag gjorde för att förtjäna att stå i skamvrån, men jag minns hur hemskt det var. jag var kanske 4 eller 5.

  i hans värld gör han inget fel. han mår kasst o därför uttrycker han det på det sättet som är naturligt för ett barn - gråta och skrika. han har inte resonerande förmåga.

  din uppgift är att hjälpa honom att hantera sina känslor och utveckla resonerande förmåga. prata med honom på ett vänligt sätt. försök att få kontakt. ge inte upp. fråga vad han ville. fråga om du gjort något fel. säg förlåt.

 • Melissa
  2012-07-28, 02:49

  Gäst

  haha! kul o läsa om det - när det händer en annan!

  men du kom ju på lösningen. jättebra.

  han ville öppna själv, du sabbade, han sa ifrån med besked, och fick som han ville.

  ingen skada skedd.

  han vill vara självständig, så låt honom vara det. man kan ingenting göra, skriker de så skriker de. försök att prata.

  jag hade ett knep med mitt barnbarn. vi hade en speciell liten docka av lera (kan säkert vara vilken liten leksak som helst) som 'pratade' istället för mig. han ville inte lyssna på mig eller prata med mig, men han lyssnade på dockan när dockan 'pratade'. och det blev tyst. han började till och med le när dockan pratade med sin lilla docksöta röst.

 • Namn
  2012-07-27, 23:58

  Gäst

  Håll er hemma!! Hatar när man hör skrikande ungar på stan!

 • Namn
  2012-07-27, 23:41

  Gäst

  Köp boken "Explosiva barn". Den är väl egentligen tänkt för väldigt utåtagerande barn (och det tvivlar jag att Ringo är), men man får sjukt mycket bra tips i den! På BUP brukar man säga att ska man bara jöpa en bok så är det den man ska satsa på.

  Hemma hos oss funkar avledning och tävlingar oslagbart bäst. Dvs allt från "kolla där vilken rolig grej gubben gör!" till "ska vi se om du klarar av att sätta på dig skorna innan jag räknat till 10". Vid melt-down i affären tar vi barnen i ett fast grepp under armen och bär ut dem till ett ostört ställe, går ned på knä och förklarar kort att det inte är ok att skrika i affären och att vi väntar där tills de är lugna. Att låta ens barn "skrika av sig" inne i affären är bara stressande för alla och också jobbigt för barnet som inte kan kontrollera sitt utbrott. Man får liksom hjälpa dem att komma ur det.

 • Namn
  2012-07-27, 23:27

  Gäst

  carro// dig skulle inte mina barn få ha som fsk fröken

 • Namn
  2012-07-27, 23:26

  Gäst

  nån som kan rekomendera nån rolig blogg

 • Namn
  2012-07-27, 23:13

  Gäst

  Vänta då till 4 års trotsen. Det som tidigare fått barnet att lyssna fungerar inte alls längre ungarna är på en ny nivå. Bäst att visa från början vem som bestämmer och sätta gränser eftersom det underlättar i alla trotsperioder som kommer och går hela tiden.

 • Carro
  2012-07-27, 23:10

  Gäst

  Ringo är underbar och en helt normal 2 åring som ska testa sina gränser! Jobbar som fsk lärare och vet att de allra flesta 2-åringar skriker som galningar och testar, testar, testar visa att du bestämmer, markera att det inte är ok och bara fortsätt va den grymma, fina och bästa mamman för Ringo, han är otroligt fin!!!!

 • Namn
  2012-07-27, 22:57

  Gäst

  ni har uppfostrat ringo dåligt.. det är ert fel som för'ldrar att han uppför sig som ett mongo

 • Namn
  2012-07-27, 22:52

  Gäst

  slå till ungjäveln..så tystnar han

 • Namn
  2012-07-27, 22:45

  Gäst

  Sådan mor sådan son!
  Han är genetiskt lik dig - stort psykopatiskt ego - noll empati och dessutom låg intelligens!
  Dert blir en motbjudande person.

 • Erica
  2012-07-27, 22:39

  Gäst

  Jo. Gå på stan iallafall. Låt han skrika och visa att det inte rör dig. Förklara för honom att han får sitta i vagnen om han inte kan uppföra sig. Skräm honom inte som några har skrivit. Det kan inte vara bra någonstans. Han vill veta när han kam få sin vilja igenom. Du måste visa vem som bestämmer. Ger du med dig en gång så vet han att han bestämmer.

  Blogg: humilis.blogg.se

 • Norrland
  2012-07-27, 21:13

  Gäst

  Min 3åring har haft city-förbud sedan hon var 6månader. Hon har alltid het en jävla vilja och ett satans humör.

  Det blir inte många besök i stan men å andra sidan så kan man shoppa på nätet och har man en kaffebryggare hemma så kan man väl göra kaffet hemma?
  MEN en sak vet jag, min lilla donna med det jävulska humöret och viljan av stål. Hon kommer klara sig kalas ute i vida världen och ingen kommer "sätta" sig på henne utan motstånd.

 • Annapanna
  2012-07-27, 20:39

  Gäst

  Skräm honom lite med "trollen", att de kommer och blir arga om man skriker högt. Funkar skitbra på min son 2,5 år och jag har många vänner som tar till samma knep. Viska lite försiktigt och säg "Shy, inte skrika, då kommer trollen och de blir arga". Sen kör vi så klart på andra hållet med tomten som blir glad när lillfisen är duktig! Klockrent!!

 • Namn
  2012-07-27, 20:36

  Gäst

  Hahaha. Fan vad skönt att man inte visste huuur jävlig tonåringar var. Man hörde folk sa det men trodde naturligtvis inte det skulle gälla ens egna gullungar. Småbarnstiden är en västanvind så njuuuut.

 • Novalee
  2012-07-27, 20:24

  Gäst

  Ta det med ro.. för detta är ingenting mot tonårs revolten

  Blogg: novalee.devote.se

 • mary
  2012-07-27, 20:10

  Gäst

  Min tjej har nyss fyllt två o ör precis likadan. Jag försöker va konsekvent o låter henne skrika bäst hon vill oavsett var vi ör. Är vi i city kan vi två gå ut på gatan så får hon genomgå sitt raseriutbrott där. Jag skäms aldrig, det är ju inte jag som gör fel. Det är så här barn beter sig och vi får helt enkelt peka med hela handen när de gör fel så de fattar det nån gång. Hoppas jag iallafall...

 • Sofia E
  2012-07-27, 20:08

  Gäst

  Vojne... vänta på treårstrotsen. Jag har inget minne av terrible two för jag har troligen redan förträngt det

 • Nina
  2012-07-27, 19:52

  Gäst

  Det är du som bestämmer, ett litet outvecklat barn som inte har någon erfarenhet ska inte utsättas för att få den makt det innebär att bestämma över sin förälder. Det kallas att man sätter GRÄNSER. Börjar han kinka och du han märker att det finns utrymme att agera så kommer han att fortsätta göra det. om du tydligt och bestämt helt enkelt deklarerar "lägg ner" och sedan inte ger det någon mer uppmärksamhet så finns inget mer att vinna på beteendet, eller hur. har själv fyra barn som alltid fått mycket beröm för sitt fina och hänsynsfulla beteende. Jag är den som bestämmer och visar vägen här i livet, inte dom. Lycka till

 • Namn
  2012-07-27, 19:03

  Gäst

  Man får lösa efter hand när nöden kräver helt enkelt! Lik mor eller far?

 • Namn
  2012-07-27, 18:55

  Gäst

  Ja ungarna kan bli helt tokiga på typ ingenting. What to do?! Du löste det denna gången iaf. :-)
  Jag måste även säga att som jag letat efter din lchf bok och äntligen! Hitta jag den! Sista exemplaret.

Vi drar på utflykt!

Vi vet inte var vi kommer att sluta men vi börjar med en flajt till Copenhagen. Ciao ciao, vi ses snart!

Skapad:
16 November 2012, 13:18
Läst:
2780453 ggr
Dela:
  Dela med Messenger
Anmäl

Kommentarer (22)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

 • Namn
  2012-08-02, 13:33

  Gäst

  varför pratar du babyspråk med ringo du försenar ju hans språkutveckling liila katrin du är mamman o ringo barnet du är hans förebild som han ska lära sig av

 • Lina
  2012-07-31, 18:58

  Gäst

  Gud va tråkigt det är att läsa alla hemska/otrevliga kommentarer folk skriver. Tycker man så illa om
  Katrin så behöver man inte läsa bloggen heller.

 • Sofia
  2012-07-31, 18:07

  Gäst

  Exakt. Ta inte med barn om de är i en demon-period. Helt sjukt även att folk tvingar med sina ungar på trista vuxenaktiviteter hela tiden (typ restaurang, sitta still i två timmar när mamma och pappa dricker vin).

 • jen
  2012-07-30, 06:49

  Gäst

  Jag är i samma situation. Jag har slutat sitta på stan o fika o gå på restauranger, det känns inte värt det. På ica brukar jag känna av situationen, om jag märker att hon e på sånt humör så funkar de att vara jätte exalterad i att hon måste hjälpa till me grejjer, det funkar. lägga i korgen, dra korgen, lägga upp på bandet, hjälpa till å betala, packa osv, men det är ju inte mycket att avleda med när man sitter på restaurang annat än mat å snask

 • Du är sämst.
  2012-07-29, 21:51

  Gäst

  Åh, det här är så roligt. Minns inte riktigt men har för mig att du någon gång skrev att man förtjänar det barnet man får och att de som har ouppfostrade barn är alla dumma i huvudet.

  Happy joy!

 • sofie
  2012-07-29, 14:17

  Gäst

  du är tamejfan inte klok! skamvrå? kom i gen. skulle du vilja att någon satte dig i skamvrån när du beter dig som en idiot? en kränkning mot barnet, som inte förstår, är vad det är. tror du han gör så för att jävlas eller? sluta genast det är PSYKISK MISSHANDEL!

 • Namn
  2012-07-29, 11:38

  Gäst

  Troligtvis "hjälpte" du honom när han ville göra själv. Min tvååring blir också arg då och säger att han kan själv så jag ber om ursäkt och låter honom göra själv och be om hjälp när han behöver. Man ska inte köra över sina barn bara för att man är vuxen. Men min unge kan ju prata så det är ju en fördel. Vi har inte fått några problem under utvecklingsperioderna. Och skamvrån? Fy skäms, var glad att ungen har ett eget driv och egen vilja.

 • Namn
  2012-07-28, 21:26

  Gäst

  Skriv en kommentar

 • Namn
  2012-07-28, 21:21

  Gäst

  Ingen vill läsa din blogg Annika.

  Allvarligt, inte för att vara elak men den här bilden fungerar som bra reklam för kondomer..

 • Annika
  2012-07-28, 18:37

  Gäst

  Kika gärna in på min blogg som på bara 2 mån blivit en av de största på vimedbarn

  / Annika från Göteborg

  Just nu pågår 4 tävlingar på bloggen med olika vinster

  Blogg: www.annikaskoglund.vime

 • Rina
  2012-07-28, 18:27

  Gäst

  Usch, ta aldrig med tvååringar ut bland folk, på fik, på tåg, i affärer och andra ställen. Vet inget värre! Gäller även andra ungar som gapar, rusar omkring och stör. Händer det ändå, så lyft ut ungen genast. Man måste ta hänsyn till andra. Vi som är över den tiden vill inte behöva lyssna på andras ungar.

  Fast skamvrån? NEJ, han är för ung för det!

 • Mormor
  2012-07-28, 13:45

  Gäst

  "Ringo göra själv?"

  Prata ordentligt med honom, inga barnsliga baby-språk!

  Hela livet är en trotsålder, gäller att behålla lugnet.

 • Paula
  2012-07-28, 12:50

  Gäst

  Vet inte om det är dags för skamvrån riktigt ännu? Barn innan 4 har inte så utvecklat konsekvenstänk ännu. Jag låter min skrika och snurra runt på marken och väntar lugnt ut honom. Sen när allt är lugnt igen, så pratar jag om det som hänt (det som triggade igång det), och så blir vi vänner igen.

 • Namn
  2012-07-28, 12:22

  Gäst

  Mja alltså Teres - du säger att det inte är något fel på att vara analfabet - du åsyftar kanske dyslexi? Är du analfabet i Sverige idag, dvs att du inte kan läsa och skriva och du inte är tex gravt efterbliven (det ligger det däremot inget fel i) så är det verkligen något fel.
  Svårt ibland när man läser den här bloggen att inte börja känna sig lite yr...det svindlar liksom.

 • Namn
  2012-07-28, 12:07

  Gäst

  Brukar sitta och jobba på min laptop eller iPad på café och om den maniska ungen på bilden suttit och gapat i närheten av mig en längre stund och mamman inte fått tyst på sin avkomma hade jag bett personalen avlägsna dem.

 • Namn
  2012-07-28, 10:53

  Gäst

  lägg dig absolut inte på backen och skrik du oxå som nåt smarto skrev..helt fel

 • Namn
  2012-07-28, 09:59

  Gäst

  Lägg dig och skrik på backen du med, han kommer bli väldigt chockad och inse att man inte gör så och troligtvis inte göra det igen! Börja med att testa hemma först kanske

 • Teres
  2012-07-28, 08:49

  Gäst

  Btw. så är jag inte analfabet (vilket inte är fel) men att jag skrivit en massastavfel vilket jag skyler på denna dator

 • Teres
  2012-07-28, 08:44

  Gäst

  Men finaste du och då läer jag din sblgg varje dag istortstt (jaa du får grna kalla mig för att jag inte har något eget liv ;-) ) men jag har BARN och och de vill blii stora..... grejjen är väl den att du HATAT barn som inte lyder? då jag läste din blogg då du var gravid och sedan då Ringo var en riktig A-bäbis så tänkte jag och detta har inte med dig Bino och Ringo att göra så come on... 2 års åldern är pest, kolera och underbara stunder... vänta ut och han kommer att bli världens vackraste och finaste Ringo som någonsin skådats :-) test med trapp/stolmetoden men jag trot han är för liten för det... är han ung för ett rejält NEJ så blir det bara konstigt om han ska sitta på ett ställe där i tycker att han gjort fel.. förlåt för att jag säger npgot men gissa vad? preicis om med kolikbarn så går trotset bara över, från den ena dagen till den andra...

 • Sonja
  2012-07-28, 08:30

  Gäst

  Alltså det här med pruttarna. hahaha... ja nu pratar jag LCHF under fel inlägg men..
  Det är ju en ENORM vinst med LCHF att man slutar prutta! LCHF funkade toppen på mig, mådde bra o var aldrig hungrig o höll mig smal under lång tid. Men jag vill helt enkelt inte tyvärr, för om jag bara inte svullar så är jag smal ändå, och jag vill ha frukt o spaghetti o annat. Bor långa perioder i Indonesien så jag vill ändå kunna äta ris o så... Men skit i det... LCHF är alldeles otroligt ändå på alla sätt i övrigt. Och nu när jag slutade för några dar sen så drog det här med pruttarna igång. Alltså det är inte klokt!! Det luktar så jävla fruktansvärt, och det bara bubblar o ska ut ut med brännhet illa rutten luft. Det känns ju inte riktigt bra ändå.. talar mot kolhydraten, eller hur?

 • Birkin lady
  2012-07-28, 05:27

  Gäst

  Usch fy tusan. Ska man behöva stå ut med ungar som skriker när man fikar på stan? Kan inte föräldrarna bara få tyst på ungarna? JAG skulle minsann...., bla bla bla !!!!! Eller hur var det nu du beskrev en tågresa för nåt år sen?

 • Namn
  2012-07-28, 04:27

  Gäst

  http://www.1177.se/Uppsala-lan/Tema/Barn-och-foraldrar/Familjeliv-och-relationer/Kronikor/Kronikor-Lars-H-Gustafsson-br-Vaxa---inte-lyda/

 • iHusvagn
  2012-07-28, 04:26

  Gäst

  Kör med naturliga konsekvenser. Han fattar ju inte varför du ställer honom i skamvrån. Det rimmar liksom inte.
  Om ni är på en parkering och han vägrar hålla i handen då är den naturliga konsekvensen att han hamnar i kundvagnen/vagnen. Att han ska hamna i skamvrån eller bli skickad till bilen rimmar t.ex. inte.

  Angående sugröret - lär dig att han vill göra själv och låt honom försöka. Om du mot förmodan gör åt honom ändå och han börjar gråta tycker jag inte att du ska låta honom "vinna" genom att du helt onormalt börjar stoppa tillbaka sugröret i plasten för att han ska få som han vill. Förklara då att du försökte hjälpa honom och du inte insåg att han hade velat göra det själv. "Nästa gång du får sugrör så vet jag att du vill/kan göra det själv." Och vill han gråta åt det, låt honom.

  Antagligen driver du bara - men att du vill "få tyst på honom så fort som möjligt" är precis det som skapat så många bortskämda ungar. "Det blir inget godis idag." "Jag vill ha gooodis, uäääää, uääää." "Okej, här, ta den då."

  Blogg: www.ihusvagn.se

 • Namn
  2012-07-28, 04:25

  Gäst

  http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=9113021796&gclid=COu1ibOsu7ECFSI4cgodMkoAVA

 • Melissa
  2012-07-28, 02:59

  Gäst

  det där med skamvrån tycker jag inte är så bra. har själv stått i skamvrån som liten. kommer ihåg hur jag inte fattade alls varför jag stod där, men tyckte att morsan var den elakaste människa i världen. hatet växte. jag lärde mig att svälja tårarna och lovade mig själv att hon kommer aldrig mera att få mig att gråta, den häxan. jag minns inte vad jag gjorde för att förtjäna att stå i skamvrån, men jag minns hur hemskt det var. jag var kanske 4 eller 5.

  i hans värld gör han inget fel. han mår kasst o därför uttrycker han det på det sättet som är naturligt för ett barn - gråta och skrika. han har inte resonerande förmåga.

  din uppgift är att hjälpa honom att hantera sina känslor och utveckla resonerande förmåga. prata med honom på ett vänligt sätt. försök att få kontakt. ge inte upp. fråga vad han ville. fråga om du gjort något fel. säg förlåt.

 • Melissa
  2012-07-28, 02:49

  Gäst

  haha! kul o läsa om det - när det händer en annan!

  men du kom ju på lösningen. jättebra.

  han ville öppna själv, du sabbade, han sa ifrån med besked, och fick som han ville.

  ingen skada skedd.

  han vill vara självständig, så låt honom vara det. man kan ingenting göra, skriker de så skriker de. försök att prata.

  jag hade ett knep med mitt barnbarn. vi hade en speciell liten docka av lera (kan säkert vara vilken liten leksak som helst) som 'pratade' istället för mig. han ville inte lyssna på mig eller prata med mig, men han lyssnade på dockan när dockan 'pratade'. och det blev tyst. han började till och med le när dockan pratade med sin lilla docksöta röst.

 • Namn
  2012-07-27, 23:58

  Gäst

  Håll er hemma!! Hatar när man hör skrikande ungar på stan!

 • Namn
  2012-07-27, 23:41

  Gäst

  Köp boken "Explosiva barn". Den är väl egentligen tänkt för väldigt utåtagerande barn (och det tvivlar jag att Ringo är), men man får sjukt mycket bra tips i den! På BUP brukar man säga att ska man bara jöpa en bok så är det den man ska satsa på.

  Hemma hos oss funkar avledning och tävlingar oslagbart bäst. Dvs allt från "kolla där vilken rolig grej gubben gör!" till "ska vi se om du klarar av att sätta på dig skorna innan jag räknat till 10". Vid melt-down i affären tar vi barnen i ett fast grepp under armen och bär ut dem till ett ostört ställe, går ned på knä och förklarar kort att det inte är ok att skrika i affären och att vi väntar där tills de är lugna. Att låta ens barn "skrika av sig" inne i affären är bara stressande för alla och också jobbigt för barnet som inte kan kontrollera sitt utbrott. Man får liksom hjälpa dem att komma ur det.

 • Namn
  2012-07-27, 23:27

  Gäst

  carro// dig skulle inte mina barn få ha som fsk fröken

 • Namn
  2012-07-27, 23:26

  Gäst

  nån som kan rekomendera nån rolig blogg

 • Namn
  2012-07-27, 23:13

  Gäst

  Vänta då till 4 års trotsen. Det som tidigare fått barnet att lyssna fungerar inte alls längre ungarna är på en ny nivå. Bäst att visa från början vem som bestämmer och sätta gränser eftersom det underlättar i alla trotsperioder som kommer och går hela tiden.

 • Carro
  2012-07-27, 23:10

  Gäst

  Ringo är underbar och en helt normal 2 åring som ska testa sina gränser! Jobbar som fsk lärare och vet att de allra flesta 2-åringar skriker som galningar och testar, testar, testar visa att du bestämmer, markera att det inte är ok och bara fortsätt va den grymma, fina och bästa mamman för Ringo, han är otroligt fin!!!!

 • Namn
  2012-07-27, 22:57

  Gäst

  ni har uppfostrat ringo dåligt.. det är ert fel som för'ldrar att han uppför sig som ett mongo

 • Namn
  2012-07-27, 22:52

  Gäst

  slå till ungjäveln..så tystnar han

 • Namn
  2012-07-27, 22:45

  Gäst

  Sådan mor sådan son!
  Han är genetiskt lik dig - stort psykopatiskt ego - noll empati och dessutom låg intelligens!
  Dert blir en motbjudande person.

 • Erica
  2012-07-27, 22:39

  Gäst

  Jo. Gå på stan iallafall. Låt han skrika och visa att det inte rör dig. Förklara för honom att han får sitta i vagnen om han inte kan uppföra sig. Skräm honom inte som några har skrivit. Det kan inte vara bra någonstans. Han vill veta när han kam få sin vilja igenom. Du måste visa vem som bestämmer. Ger du med dig en gång så vet han att han bestämmer.

  Blogg: humilis.blogg.se

 • Norrland
  2012-07-27, 21:13

  Gäst

  Min 3åring har haft city-förbud sedan hon var 6månader. Hon har alltid het en jävla vilja och ett satans humör.

  Det blir inte många besök i stan men å andra sidan så kan man shoppa på nätet och har man en kaffebryggare hemma så kan man väl göra kaffet hemma?
  MEN en sak vet jag, min lilla donna med det jävulska humöret och viljan av stål. Hon kommer klara sig kalas ute i vida världen och ingen kommer "sätta" sig på henne utan motstånd.

 • Annapanna
  2012-07-27, 20:39

  Gäst

  Skräm honom lite med "trollen", att de kommer och blir arga om man skriker högt. Funkar skitbra på min son 2,5 år och jag har många vänner som tar till samma knep. Viska lite försiktigt och säg "Shy, inte skrika, då kommer trollen och de blir arga". Sen kör vi så klart på andra hållet med tomten som blir glad när lillfisen är duktig! Klockrent!!

 • Namn
  2012-07-27, 20:36

  Gäst

  Hahaha. Fan vad skönt att man inte visste huuur jävlig tonåringar var. Man hörde folk sa det men trodde naturligtvis inte det skulle gälla ens egna gullungar. Småbarnstiden är en västanvind så njuuuut.

 • Novalee
  2012-07-27, 20:24

  Gäst

  Ta det med ro.. för detta är ingenting mot tonårs revolten

  Blogg: novalee.devote.se

 • mary
  2012-07-27, 20:10

  Gäst

  Min tjej har nyss fyllt två o ör precis likadan. Jag försöker va konsekvent o låter henne skrika bäst hon vill oavsett var vi ör. Är vi i city kan vi två gå ut på gatan så får hon genomgå sitt raseriutbrott där. Jag skäms aldrig, det är ju inte jag som gör fel. Det är så här barn beter sig och vi får helt enkelt peka med hela handen när de gör fel så de fattar det nån gång. Hoppas jag iallafall...

 • Sofia E
  2012-07-27, 20:08

  Gäst

  Vojne... vänta på treårstrotsen. Jag har inget minne av terrible two för jag har troligen redan förträngt det

 • Nina
  2012-07-27, 19:52

  Gäst

  Det är du som bestämmer, ett litet outvecklat barn som inte har någon erfarenhet ska inte utsättas för att få den makt det innebär att bestämma över sin förälder. Det kallas att man sätter GRÄNSER. Börjar han kinka och du han märker att det finns utrymme att agera så kommer han att fortsätta göra det. om du tydligt och bestämt helt enkelt deklarerar "lägg ner" och sedan inte ger det någon mer uppmärksamhet så finns inget mer att vinna på beteendet, eller hur. har själv fyra barn som alltid fått mycket beröm för sitt fina och hänsynsfulla beteende. Jag är den som bestämmer och visar vägen här i livet, inte dom. Lycka till

 • Namn
  2012-07-27, 19:03

  Gäst

  Man får lösa efter hand när nöden kräver helt enkelt! Lik mor eller far?

 • Namn
  2012-07-27, 18:55

  Gäst

  Ja ungarna kan bli helt tokiga på typ ingenting. What to do?! Du löste det denna gången iaf. :-)
  Jag måste även säga att som jag letat efter din lchf bok och äntligen! Hitta jag den! Sista exemplaret.

Nä nu jävlar får ni förklara för mig

Ringo avskyr mössor men han måste ju ha mössa på sig såklart så jag har köpt mössa efter mössa efter mössa i hopp om att hitta en mössa som han ska godkänna. Nej, jag kan inte tvinga honom att bära mössa han har alldeles för hett temperament för att det skulle kunna gå. Så jag har letat och hittat. Den enda mössan som Ringo godkänner är en fleecemössa som jag hittat på ellos.se. Glad i hågen skulle jag naturligtvis köpa på mig ett gäng av dessa mössor exakt precis just då som jag insåg att han gillar den och har den på sig. Men då var den slut.

Mössan fanns inte i svart som jag hade köpt till Ringo utan den fanns bara i rosa på ellos lager. Hmmm...tänkte jag och sen köpte jag tre stycken av den rosa mössan. Inte kan väl en tvååring ha koll på de fruktansvärda könsroller som råder i världen, inte kan väl en tvååring veta vilka färger som associeras med flicka och med pojke och då jag gillar att ge mitt barn en nyanserad och inte konservativ bild av könsrollerna tänkte jag att det här kommer att gå bra.

Det gick inte alls. Igår kom mössorna. Jag visade upp dem för tjejerna på kontoret, sen för Bingo och barnflickan. Alla tyckte att de var fina och alla var överrens om att Ringo absolut kan gå i en rosa mössa. Alla förutom Ringo. Tvååringen som bara leker med bilar, bussar, grävskopan, pistolen, svärdet och Pippi trots att jag fyllt hans rum med dockor, vagnar, kök mm.

Jag fick just veta. Jag fick gå in till jobbet tidigare då jag ska resa bort vid lunch och det sista som jag sa innan jag lämnade mitt hem var "Älskling, ta på honom den nya rosa mössan för den svarta är i tvätten!", sen gick jag. "Inte rosa mössa, blå mössa. Rosa mössa Nova, Ringo blå mössa". VAD FAN SÄGER NI HEN-ENTUSIASTER NU DÅ?! Är det mitt fel?

Jo en sak till som jag hittade igår. En bra text om de fega små bajsnödiga annonsörerna. Den är skriven av Anders Ericson som är VD på Sveriges Annonsörer. Läs den!


Märkligt att han inte fattar skillnaden mellan Musse och Mimmi?!
Skapad:
16 November 2012, 09:37
Läst:
2788092 ggr
Dela:
  Dela med Messenger
Anmäl

Kommentarer (43)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

 • Namn
  2012-08-02, 13:33

  Gäst

  varför pratar du babyspråk med ringo du försenar ju hans språkutveckling liila katrin du är mamman o ringo barnet du är hans förebild som han ska lära sig av

 • Lina
  2012-07-31, 18:58

  Gäst

  Gud va tråkigt det är att läsa alla hemska/otrevliga kommentarer folk skriver. Tycker man så illa om
  Katrin så behöver man inte läsa bloggen heller.

 • Sofia
  2012-07-31, 18:07

  Gäst

  Exakt. Ta inte med barn om de är i en demon-period. Helt sjukt även att folk tvingar med sina ungar på trista vuxenaktiviteter hela tiden (typ restaurang, sitta still i två timmar när mamma och pappa dricker vin).

 • jen
  2012-07-30, 06:49

  Gäst

  Jag är i samma situation. Jag har slutat sitta på stan o fika o gå på restauranger, det känns inte värt det. På ica brukar jag känna av situationen, om jag märker att hon e på sånt humör så funkar de att vara jätte exalterad i att hon måste hjälpa till me grejjer, det funkar. lägga i korgen, dra korgen, lägga upp på bandet, hjälpa till å betala, packa osv, men det är ju inte mycket att avleda med när man sitter på restaurang annat än mat å snask

 • Du är sämst.
  2012-07-29, 21:51

  Gäst

  Åh, det här är så roligt. Minns inte riktigt men har för mig att du någon gång skrev att man förtjänar det barnet man får och att de som har ouppfostrade barn är alla dumma i huvudet.

  Happy joy!

 • sofie
  2012-07-29, 14:17

  Gäst

  du är tamejfan inte klok! skamvrå? kom i gen. skulle du vilja att någon satte dig i skamvrån när du beter dig som en idiot? en kränkning mot barnet, som inte förstår, är vad det är. tror du han gör så för att jävlas eller? sluta genast det är PSYKISK MISSHANDEL!

 • Namn
  2012-07-29, 11:38

  Gäst

  Troligtvis "hjälpte" du honom när han ville göra själv. Min tvååring blir också arg då och säger att han kan själv så jag ber om ursäkt och låter honom göra själv och be om hjälp när han behöver. Man ska inte köra över sina barn bara för att man är vuxen. Men min unge kan ju prata så det är ju en fördel. Vi har inte fått några problem under utvecklingsperioderna. Och skamvrån? Fy skäms, var glad att ungen har ett eget driv och egen vilja.

 • Namn
  2012-07-28, 21:26

  Gäst

  Skriv en kommentar

 • Namn
  2012-07-28, 21:21

  Gäst

  Ingen vill läsa din blogg Annika.

  Allvarligt, inte för att vara elak men den här bilden fungerar som bra reklam för kondomer..

 • Annika
  2012-07-28, 18:37

  Gäst

  Kika gärna in på min blogg som på bara 2 mån blivit en av de största på vimedbarn

  / Annika från Göteborg

  Just nu pågår 4 tävlingar på bloggen med olika vinster

  Blogg: www.annikaskoglund.vime

 • Rina
  2012-07-28, 18:27

  Gäst

  Usch, ta aldrig med tvååringar ut bland folk, på fik, på tåg, i affärer och andra ställen. Vet inget värre! Gäller även andra ungar som gapar, rusar omkring och stör. Händer det ändå, så lyft ut ungen genast. Man måste ta hänsyn till andra. Vi som är över den tiden vill inte behöva lyssna på andras ungar.

  Fast skamvrån? NEJ, han är för ung för det!

 • Mormor
  2012-07-28, 13:45

  Gäst

  "Ringo göra själv?"

  Prata ordentligt med honom, inga barnsliga baby-språk!

  Hela livet är en trotsålder, gäller att behålla lugnet.

 • Paula
  2012-07-28, 12:50

  Gäst

  Vet inte om det är dags för skamvrån riktigt ännu? Barn innan 4 har inte så utvecklat konsekvenstänk ännu. Jag låter min skrika och snurra runt på marken och väntar lugnt ut honom. Sen när allt är lugnt igen, så pratar jag om det som hänt (det som triggade igång det), och så blir vi vänner igen.

 • Namn
  2012-07-28, 12:22

  Gäst

  Mja alltså Teres - du säger att det inte är något fel på att vara analfabet - du åsyftar kanske dyslexi? Är du analfabet i Sverige idag, dvs att du inte kan läsa och skriva och du inte är tex gravt efterbliven (det ligger det däremot inget fel i) så är det verkligen något fel.
  Svårt ibland när man läser den här bloggen att inte börja känna sig lite yr...det svindlar liksom.

 • Namn
  2012-07-28, 12:07

  Gäst

  Brukar sitta och jobba på min laptop eller iPad på café och om den maniska ungen på bilden suttit och gapat i närheten av mig en längre stund och mamman inte fått tyst på sin avkomma hade jag bett personalen avlägsna dem.

 • Namn
  2012-07-28, 10:53

  Gäst

  lägg dig absolut inte på backen och skrik du oxå som nåt smarto skrev..helt fel

 • Namn
  2012-07-28, 09:59

  Gäst

  Lägg dig och skrik på backen du med, han kommer bli väldigt chockad och inse att man inte gör så och troligtvis inte göra det igen! Börja med att testa hemma först kanske

 • Teres
  2012-07-28, 08:49

  Gäst

  Btw. så är jag inte analfabet (vilket inte är fel) men att jag skrivit en massastavfel vilket jag skyler på denna dator

 • Teres
  2012-07-28, 08:44

  Gäst

  Men finaste du och då läer jag din sblgg varje dag istortstt (jaa du får grna kalla mig för att jag inte har något eget liv ;-) ) men jag har BARN och och de vill blii stora..... grejjen är väl den att du HATAT barn som inte lyder? då jag läste din blogg då du var gravid och sedan då Ringo var en riktig A-bäbis så tänkte jag och detta har inte med dig Bino och Ringo att göra så come on... 2 års åldern är pest, kolera och underbara stunder... vänta ut och han kommer att bli världens vackraste och finaste Ringo som någonsin skådats :-) test med trapp/stolmetoden men jag trot han är för liten för det... är han ung för ett rejält NEJ så blir det bara konstigt om han ska sitta på ett ställe där i tycker att han gjort fel.. förlåt för att jag säger npgot men gissa vad? preicis om med kolikbarn så går trotset bara över, från den ena dagen till den andra...

 • Sonja
  2012-07-28, 08:30

  Gäst

  Alltså det här med pruttarna. hahaha... ja nu pratar jag LCHF under fel inlägg men..
  Det är ju en ENORM vinst med LCHF att man slutar prutta! LCHF funkade toppen på mig, mådde bra o var aldrig hungrig o höll mig smal under lång tid. Men jag vill helt enkelt inte tyvärr, för om jag bara inte svullar så är jag smal ändå, och jag vill ha frukt o spaghetti o annat. Bor långa perioder i Indonesien så jag vill ändå kunna äta ris o så... Men skit i det... LCHF är alldeles otroligt ändå på alla sätt i övrigt. Och nu när jag slutade för några dar sen så drog det här med pruttarna igång. Alltså det är inte klokt!! Det luktar så jävla fruktansvärt, och det bara bubblar o ska ut ut med brännhet illa rutten luft. Det känns ju inte riktigt bra ändå.. talar mot kolhydraten, eller hur?

 • Birkin lady
  2012-07-28, 05:27

  Gäst

  Usch fy tusan. Ska man behöva stå ut med ungar som skriker när man fikar på stan? Kan inte föräldrarna bara få tyst på ungarna? JAG skulle minsann...., bla bla bla !!!!! Eller hur var det nu du beskrev en tågresa för nåt år sen?

 • Namn
  2012-07-28, 04:27

  Gäst

  http://www.1177.se/Uppsala-lan/Tema/Barn-och-foraldrar/Familjeliv-och-relationer/Kronikor/Kronikor-Lars-H-Gustafsson-br-Vaxa---inte-lyda/

 • iHusvagn
  2012-07-28, 04:26

  Gäst

  Kör med naturliga konsekvenser. Han fattar ju inte varför du ställer honom i skamvrån. Det rimmar liksom inte.
  Om ni är på en parkering och han vägrar hålla i handen då är den naturliga konsekvensen att han hamnar i kundvagnen/vagnen. Att han ska hamna i skamvrån eller bli skickad till bilen rimmar t.ex. inte.

  Angående sugröret - lär dig att han vill göra själv och låt honom försöka. Om du mot förmodan gör åt honom ändå och han börjar gråta tycker jag inte att du ska låta honom "vinna" genom att du helt onormalt börjar stoppa tillbaka sugröret i plasten för att han ska få som han vill. Förklara då att du försökte hjälpa honom och du inte insåg att han hade velat göra det själv. "Nästa gång du får sugrör så vet jag att du vill/kan göra det själv." Och vill han gråta åt det, låt honom.

  Antagligen driver du bara - men att du vill "få tyst på honom så fort som möjligt" är precis det som skapat så många bortskämda ungar. "Det blir inget godis idag." "Jag vill ha gooodis, uäääää, uääää." "Okej, här, ta den då."

  Blogg: www.ihusvagn.se

 • Namn
  2012-07-28, 04:25

  Gäst

  http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=9113021796&gclid=COu1ibOsu7ECFSI4cgodMkoAVA

 • Melissa
  2012-07-28, 02:59

  Gäst

  det där med skamvrån tycker jag inte är så bra. har själv stått i skamvrån som liten. kommer ihåg hur jag inte fattade alls varför jag stod där, men tyckte att morsan var den elakaste människa i världen. hatet växte. jag lärde mig att svälja tårarna och lovade mig själv att hon kommer aldrig mera att få mig att gråta, den häxan. jag minns inte vad jag gjorde för att förtjäna att stå i skamvrån, men jag minns hur hemskt det var. jag var kanske 4 eller 5.

  i hans värld gör han inget fel. han mår kasst o därför uttrycker han det på det sättet som är naturligt för ett barn - gråta och skrika. han har inte resonerande förmåga.

  din uppgift är att hjälpa honom att hantera sina känslor och utveckla resonerande förmåga. prata med honom på ett vänligt sätt. försök att få kontakt. ge inte upp. fråga vad han ville. fråga om du gjort något fel. säg förlåt.

 • Melissa
  2012-07-28, 02:49

  Gäst

  haha! kul o läsa om det - när det händer en annan!

  men du kom ju på lösningen. jättebra.

  han ville öppna själv, du sabbade, han sa ifrån med besked, och fick som han ville.

  ingen skada skedd.

  han vill vara självständig, så låt honom vara det. man kan ingenting göra, skriker de så skriker de. försök att prata.

  jag hade ett knep med mitt barnbarn. vi hade en speciell liten docka av lera (kan säkert vara vilken liten leksak som helst) som 'pratade' istället för mig. han ville inte lyssna på mig eller prata med mig, men han lyssnade på dockan när dockan 'pratade'. och det blev tyst. han började till och med le när dockan pratade med sin lilla docksöta röst.

 • Namn
  2012-07-27, 23:58

  Gäst

  Håll er hemma!! Hatar när man hör skrikande ungar på stan!

 • Namn
  2012-07-27, 23:41

  Gäst

  Köp boken "Explosiva barn". Den är väl egentligen tänkt för väldigt utåtagerande barn (och det tvivlar jag att Ringo är), men man får sjukt mycket bra tips i den! På BUP brukar man säga att ska man bara jöpa en bok så är det den man ska satsa på.

  Hemma hos oss funkar avledning och tävlingar oslagbart bäst. Dvs allt från "kolla där vilken rolig grej gubben gör!" till "ska vi se om du klarar av att sätta på dig skorna innan jag räknat till 10". Vid melt-down i affären tar vi barnen i ett fast grepp under armen och bär ut dem till ett ostört ställe, går ned på knä och förklarar kort att det inte är ok att skrika i affären och att vi väntar där tills de är lugna. Att låta ens barn "skrika av sig" inne i affären är bara stressande för alla och också jobbigt för barnet som inte kan kontrollera sitt utbrott. Man får liksom hjälpa dem att komma ur det.

 • Namn
  2012-07-27, 23:27

  Gäst

  carro// dig skulle inte mina barn få ha som fsk fröken

 • Namn
  2012-07-27, 23:26

  Gäst

  nån som kan rekomendera nån rolig blogg

 • Namn
  2012-07-27, 23:13

  Gäst

  Vänta då till 4 års trotsen. Det som tidigare fått barnet att lyssna fungerar inte alls längre ungarna är på en ny nivå. Bäst att visa från början vem som bestämmer och sätta gränser eftersom det underlättar i alla trotsperioder som kommer och går hela tiden.

 • Carro
  2012-07-27, 23:10

  Gäst

  Ringo är underbar och en helt normal 2 åring som ska testa sina gränser! Jobbar som fsk lärare och vet att de allra flesta 2-åringar skriker som galningar och testar, testar, testar visa att du bestämmer, markera att det inte är ok och bara fortsätt va den grymma, fina och bästa mamman för Ringo, han är otroligt fin!!!!

 • Namn
  2012-07-27, 22:57

  Gäst

  ni har uppfostrat ringo dåligt.. det är ert fel som för'ldrar att han uppför sig som ett mongo

 • Namn
  2012-07-27, 22:52

  Gäst

  slå till ungjäveln..så tystnar han

 • Namn
  2012-07-27, 22:45

  Gäst

  Sådan mor sådan son!
  Han är genetiskt lik dig - stort psykopatiskt ego - noll empati och dessutom låg intelligens!
  Dert blir en motbjudande person.

 • Erica
  2012-07-27, 22:39

  Gäst

  Jo. Gå på stan iallafall. Låt han skrika och visa att det inte rör dig. Förklara för honom att han får sitta i vagnen om han inte kan uppföra sig. Skräm honom inte som några har skrivit. Det kan inte vara bra någonstans. Han vill veta när han kam få sin vilja igenom. Du måste visa vem som bestämmer. Ger du med dig en gång så vet han att han bestämmer.

  Blogg: humilis.blogg.se

 • Norrland
  2012-07-27, 21:13

  Gäst

  Min 3åring har haft city-förbud sedan hon var 6månader. Hon har alltid het en jävla vilja och ett satans humör.

  Det blir inte många besök i stan men å andra sidan så kan man shoppa på nätet och har man en kaffebryggare hemma så kan man väl göra kaffet hemma?
  MEN en sak vet jag, min lilla donna med det jävulska humöret och viljan av stål. Hon kommer klara sig kalas ute i vida världen och ingen kommer "sätta" sig på henne utan motstånd.

 • Annapanna
  2012-07-27, 20:39

  Gäst

  Skräm honom lite med "trollen", att de kommer och blir arga om man skriker högt. Funkar skitbra på min son 2,5 år och jag har många vänner som tar till samma knep. Viska lite försiktigt och säg "Shy, inte skrika, då kommer trollen och de blir arga". Sen kör vi så klart på andra hållet med tomten som blir glad när lillfisen är duktig! Klockrent!!

 • Namn
  2012-07-27, 20:36

  Gäst

  Hahaha. Fan vad skönt att man inte visste huuur jävlig tonåringar var. Man hörde folk sa det men trodde naturligtvis inte det skulle gälla ens egna gullungar. Småbarnstiden är en västanvind så njuuuut.

 • Novalee
  2012-07-27, 20:24

  Gäst

  Ta det med ro.. för detta är ingenting mot tonårs revolten

  Blogg: novalee.devote.se

 • mary
  2012-07-27, 20:10

  Gäst

  Min tjej har nyss fyllt två o ör precis likadan. Jag försöker va konsekvent o låter henne skrika bäst hon vill oavsett var vi ör. Är vi i city kan vi två gå ut på gatan så får hon genomgå sitt raseriutbrott där. Jag skäms aldrig, det är ju inte jag som gör fel. Det är så här barn beter sig och vi får helt enkelt peka med hela handen när de gör fel så de fattar det nån gång. Hoppas jag iallafall...

 • Sofia E
  2012-07-27, 20:08

  Gäst

  Vojne... vänta på treårstrotsen. Jag har inget minne av terrible two för jag har troligen redan förträngt det

 • Nina
  2012-07-27, 19:52

  Gäst

  Det är du som bestämmer, ett litet outvecklat barn som inte har någon erfarenhet ska inte utsättas för att få den makt det innebär att bestämma över sin förälder. Det kallas att man sätter GRÄNSER. Börjar han kinka och du han märker att det finns utrymme att agera så kommer han att fortsätta göra det. om du tydligt och bestämt helt enkelt deklarerar "lägg ner" och sedan inte ger det någon mer uppmärksamhet så finns inget mer att vinna på beteendet, eller hur. har själv fyra barn som alltid fått mycket beröm för sitt fina och hänsynsfulla beteende. Jag är den som bestämmer och visar vägen här i livet, inte dom. Lycka till

 • Namn
  2012-07-27, 19:03

  Gäst

  Man får lösa efter hand när nöden kräver helt enkelt! Lik mor eller far?

 • Namn
  2012-07-27, 18:55

  Gäst

  Ja ungarna kan bli helt tokiga på typ ingenting. What to do?! Du löste det denna gången iaf. :-)
  Jag måste även säga att som jag letat efter din lchf bok och äntligen! Hitta jag den! Sista exemplaret.

LCHF-pastiller

Jag har tuggat lakritspastiller hela dagen. Jag har förhandlat, planerat och fnulat. Tur att jag har pastillerna att tugga på! De finns i vår shop om ni undrar. Nu är jag sen till gymet och Phil.

Skapad:
15 November 2012, 16:39
Läst:
2819700 ggr
Dela:
  Dela med Messenger
Anmäl

Kommentarer (51)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

 • Namn
  2012-08-02, 13:33

  Gäst

  varför pratar du babyspråk med ringo du försenar ju hans språkutveckling liila katrin du är mamman o ringo barnet du är hans förebild som han ska lära sig av

 • Lina
  2012-07-31, 18:58

  Gäst

  Gud va tråkigt det är att läsa alla hemska/otrevliga kommentarer folk skriver. Tycker man så illa om
  Katrin så behöver man inte läsa bloggen heller.

 • Sofia
  2012-07-31, 18:07

  Gäst

  Exakt. Ta inte med barn om de är i en demon-period. Helt sjukt även att folk tvingar med sina ungar på trista vuxenaktiviteter hela tiden (typ restaurang, sitta still i två timmar när mamma och pappa dricker vin).

 • jen
  2012-07-30, 06:49

  Gäst

  Jag är i samma situation. Jag har slutat sitta på stan o fika o gå på restauranger, det känns inte värt det. På ica brukar jag känna av situationen, om jag märker att hon e på sånt humör så funkar de att vara jätte exalterad i att hon måste hjälpa till me grejjer, det funkar. lägga i korgen, dra korgen, lägga upp på bandet, hjälpa till å betala, packa osv, men det är ju inte mycket att avleda med när man sitter på restaurang annat än mat å snask

 • Du är sämst.
  2012-07-29, 21:51

  Gäst

  Åh, det här är så roligt. Minns inte riktigt men har för mig att du någon gång skrev att man förtjänar det barnet man får och att de som har ouppfostrade barn är alla dumma i huvudet.

  Happy joy!

 • sofie
  2012-07-29, 14:17

  Gäst

  du är tamejfan inte klok! skamvrå? kom i gen. skulle du vilja att någon satte dig i skamvrån när du beter dig som en idiot? en kränkning mot barnet, som inte förstår, är vad det är. tror du han gör så för att jävlas eller? sluta genast det är PSYKISK MISSHANDEL!

 • Namn
  2012-07-29, 11:38

  Gäst

  Troligtvis "hjälpte" du honom när han ville göra själv. Min tvååring blir också arg då och säger att han kan själv så jag ber om ursäkt och låter honom göra själv och be om hjälp när han behöver. Man ska inte köra över sina barn bara för att man är vuxen. Men min unge kan ju prata så det är ju en fördel. Vi har inte fått några problem under utvecklingsperioderna. Och skamvrån? Fy skäms, var glad att ungen har ett eget driv och egen vilja.

 • Namn
  2012-07-28, 21:26

  Gäst

  Skriv en kommentar

 • Namn
  2012-07-28, 21:21

  Gäst

  Ingen vill läsa din blogg Annika.

  Allvarligt, inte för att vara elak men den här bilden fungerar som bra reklam för kondomer..

 • Annika
  2012-07-28, 18:37

  Gäst

  Kika gärna in på min blogg som på bara 2 mån blivit en av de största på vimedbarn

  / Annika från Göteborg

  Just nu pågår 4 tävlingar på bloggen med olika vinster

  Blogg: www.annikaskoglund.vime

 • Rina
  2012-07-28, 18:27

  Gäst

  Usch, ta aldrig med tvååringar ut bland folk, på fik, på tåg, i affärer och andra ställen. Vet inget värre! Gäller även andra ungar som gapar, rusar omkring och stör. Händer det ändå, så lyft ut ungen genast. Man måste ta hänsyn till andra. Vi som är över den tiden vill inte behöva lyssna på andras ungar.

  Fast skamvrån? NEJ, han är för ung för det!

 • Mormor
  2012-07-28, 13:45

  Gäst

  "Ringo göra själv?"

  Prata ordentligt med honom, inga barnsliga baby-språk!

  Hela livet är en trotsålder, gäller att behålla lugnet.

 • Paula
  2012-07-28, 12:50

  Gäst

  Vet inte om det är dags för skamvrån riktigt ännu? Barn innan 4 har inte så utvecklat konsekvenstänk ännu. Jag låter min skrika och snurra runt på marken och väntar lugnt ut honom. Sen när allt är lugnt igen, så pratar jag om det som hänt (det som triggade igång det), och så blir vi vänner igen.

 • Namn
  2012-07-28, 12:22

  Gäst

  Mja alltså Teres - du säger att det inte är något fel på att vara analfabet - du åsyftar kanske dyslexi? Är du analfabet i Sverige idag, dvs att du inte kan läsa och skriva och du inte är tex gravt efterbliven (det ligger det däremot inget fel i) så är det verkligen något fel.
  Svårt ibland när man läser den här bloggen att inte börja känna sig lite yr...det svindlar liksom.

 • Namn
  2012-07-28, 12:07

  Gäst

  Brukar sitta och jobba på min laptop eller iPad på café och om den maniska ungen på bilden suttit och gapat i närheten av mig en längre stund och mamman inte fått tyst på sin avkomma hade jag bett personalen avlägsna dem.

 • Namn
  2012-07-28, 10:53

  Gäst

  lägg dig absolut inte på backen och skrik du oxå som nåt smarto skrev..helt fel

 • Namn
  2012-07-28, 09:59

  Gäst

  Lägg dig och skrik på backen du med, han kommer bli väldigt chockad och inse att man inte gör så och troligtvis inte göra det igen! Börja med att testa hemma först kanske

 • Teres
  2012-07-28, 08:49

  Gäst

  Btw. så är jag inte analfabet (vilket inte är fel) men att jag skrivit en massastavfel vilket jag skyler på denna dator

 • Teres
  2012-07-28, 08:44

  Gäst

  Men finaste du och då läer jag din sblgg varje dag istortstt (jaa du får grna kalla mig för att jag inte har något eget liv ;-) ) men jag har BARN och och de vill blii stora..... grejjen är väl den att du HATAT barn som inte lyder? då jag läste din blogg då du var gravid och sedan då Ringo var en riktig A-bäbis så tänkte jag och detta har inte med dig Bino och Ringo att göra så come on... 2 års åldern är pest, kolera och underbara stunder... vänta ut och han kommer att bli världens vackraste och finaste Ringo som någonsin skådats :-) test med trapp/stolmetoden men jag trot han är för liten för det... är han ung för ett rejält NEJ så blir det bara konstigt om han ska sitta på ett ställe där i tycker att han gjort fel.. förlåt för att jag säger npgot men gissa vad? preicis om med kolikbarn så går trotset bara över, från den ena dagen till den andra...

 • Sonja
  2012-07-28, 08:30

  Gäst

  Alltså det här med pruttarna. hahaha... ja nu pratar jag LCHF under fel inlägg men..
  Det är ju en ENORM vinst med LCHF att man slutar prutta! LCHF funkade toppen på mig, mådde bra o var aldrig hungrig o höll mig smal under lång tid. Men jag vill helt enkelt inte tyvärr, för om jag bara inte svullar så är jag smal ändå, och jag vill ha frukt o spaghetti o annat. Bor långa perioder i Indonesien så jag vill ändå kunna äta ris o så... Men skit i det... LCHF är alldeles otroligt ändå på alla sätt i övrigt. Och nu när jag slutade för några dar sen så drog det här med pruttarna igång. Alltså det är inte klokt!! Det luktar så jävla fruktansvärt, och det bara bubblar o ska ut ut med brännhet illa rutten luft. Det känns ju inte riktigt bra ändå.. talar mot kolhydraten, eller hur?

 • Birkin lady
  2012-07-28, 05:27

  Gäst

  Usch fy tusan. Ska man behöva stå ut med ungar som skriker när man fikar på stan? Kan inte föräldrarna bara få tyst på ungarna? JAG skulle minsann...., bla bla bla !!!!! Eller hur var det nu du beskrev en tågresa för nåt år sen?

 • Namn
  2012-07-28, 04:27

  Gäst

  http://www.1177.se/Uppsala-lan/Tema/Barn-och-foraldrar/Familjeliv-och-relationer/Kronikor/Kronikor-Lars-H-Gustafsson-br-Vaxa---inte-lyda/

 • iHusvagn
  2012-07-28, 04:26

  Gäst

  Kör med naturliga konsekvenser. Han fattar ju inte varför du ställer honom i skamvrån. Det rimmar liksom inte.
  Om ni är på en parkering och han vägrar hålla i handen då är den naturliga konsekvensen att han hamnar i kundvagnen/vagnen. Att han ska hamna i skamvrån eller bli skickad till bilen rimmar t.ex. inte.

  Angående sugröret - lär dig att han vill göra själv och låt honom försöka. Om du mot förmodan gör åt honom ändå och han börjar gråta tycker jag inte att du ska låta honom "vinna" genom att du helt onormalt börjar stoppa tillbaka sugröret i plasten för att han ska få som han vill. Förklara då att du försökte hjälpa honom och du inte insåg att han hade velat göra det själv. "Nästa gång du får sugrör så vet jag att du vill/kan göra det själv." Och vill han gråta åt det, låt honom.

  Antagligen driver du bara - men att du vill "få tyst på honom så fort som möjligt" är precis det som skapat så många bortskämda ungar. "Det blir inget godis idag." "Jag vill ha gooodis, uäääää, uääää." "Okej, här, ta den då."

  Blogg: www.ihusvagn.se

 • Namn
  2012-07-28, 04:25

  Gäst

  http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=9113021796&gclid=COu1ibOsu7ECFSI4cgodMkoAVA

 • Melissa
  2012-07-28, 02:59

  Gäst

  det där med skamvrån tycker jag inte är så bra. har själv stått i skamvrån som liten. kommer ihåg hur jag inte fattade alls varför jag stod där, men tyckte att morsan var den elakaste människa i världen. hatet växte. jag lärde mig att svälja tårarna och lovade mig själv att hon kommer aldrig mera att få mig att gråta, den häxan. jag minns inte vad jag gjorde för att förtjäna att stå i skamvrån, men jag minns hur hemskt det var. jag var kanske 4 eller 5.

  i hans värld gör han inget fel. han mår kasst o därför uttrycker han det på det sättet som är naturligt för ett barn - gråta och skrika. han har inte resonerande förmåga.

  din uppgift är att hjälpa honom att hantera sina känslor och utveckla resonerande förmåga. prata med honom på ett vänligt sätt. försök att få kontakt. ge inte upp. fråga vad han ville. fråga om du gjort något fel. säg förlåt.

 • Melissa
  2012-07-28, 02:49

  Gäst

  haha! kul o läsa om det - när det händer en annan!

  men du kom ju på lösningen. jättebra.

  han ville öppna själv, du sabbade, han sa ifrån med besked, och fick som han ville.

  ingen skada skedd.

  han vill vara självständig, så låt honom vara det. man kan ingenting göra, skriker de så skriker de. försök att prata.

  jag hade ett knep med mitt barnbarn. vi hade en speciell liten docka av lera (kan säkert vara vilken liten leksak som helst) som 'pratade' istället för mig. han ville inte lyssna på mig eller prata med mig, men han lyssnade på dockan när dockan 'pratade'. och det blev tyst. han började till och med le när dockan pratade med sin lilla docksöta röst.

 • Namn
  2012-07-27, 23:58

  Gäst

  Håll er hemma!! Hatar när man hör skrikande ungar på stan!

 • Namn
  2012-07-27, 23:41

  Gäst

  Köp boken "Explosiva barn". Den är väl egentligen tänkt för väldigt utåtagerande barn (och det tvivlar jag att Ringo är), men man får sjukt mycket bra tips i den! På BUP brukar man säga att ska man bara jöpa en bok så är det den man ska satsa på.

  Hemma hos oss funkar avledning och tävlingar oslagbart bäst. Dvs allt från "kolla där vilken rolig grej gubben gör!" till "ska vi se om du klarar av att sätta på dig skorna innan jag räknat till 10". Vid melt-down i affären tar vi barnen i ett fast grepp under armen och bär ut dem till ett ostört ställe, går ned på knä och förklarar kort att det inte är ok att skrika i affären och att vi väntar där tills de är lugna. Att låta ens barn "skrika av sig" inne i affären är bara stressande för alla och också jobbigt för barnet som inte kan kontrollera sitt utbrott. Man får liksom hjälpa dem att komma ur det.

 • Namn
  2012-07-27, 23:27

  Gäst

  carro// dig skulle inte mina barn få ha som fsk fröken

 • Namn
  2012-07-27, 23:26

  Gäst

  nån som kan rekomendera nån rolig blogg

 • Namn
  2012-07-27, 23:13

  Gäst

  Vänta då till 4 års trotsen. Det som tidigare fått barnet att lyssna fungerar inte alls längre ungarna är på en ny nivå. Bäst att visa från början vem som bestämmer och sätta gränser eftersom det underlättar i alla trotsperioder som kommer och går hela tiden.

 • Carro
  2012-07-27, 23:10

  Gäst

  Ringo är underbar och en helt normal 2 åring som ska testa sina gränser! Jobbar som fsk lärare och vet att de allra flesta 2-åringar skriker som galningar och testar, testar, testar visa att du bestämmer, markera att det inte är ok och bara fortsätt va den grymma, fina och bästa mamman för Ringo, han är otroligt fin!!!!

 • Namn
  2012-07-27, 22:57

  Gäst

  ni har uppfostrat ringo dåligt.. det är ert fel som för'ldrar att han uppför sig som ett mongo

 • Namn
  2012-07-27, 22:52

  Gäst

  slå till ungjäveln..så tystnar han

 • Namn
  2012-07-27, 22:45

  Gäst

  Sådan mor sådan son!
  Han är genetiskt lik dig - stort psykopatiskt ego - noll empati och dessutom låg intelligens!
  Dert blir en motbjudande person.

 • Erica
  2012-07-27, 22:39

  Gäst

  Jo. Gå på stan iallafall. Låt han skrika och visa att det inte rör dig. Förklara för honom att han får sitta i vagnen om han inte kan uppföra sig. Skräm honom inte som några har skrivit. Det kan inte vara bra någonstans. Han vill veta när han kam få sin vilja igenom. Du måste visa vem som bestämmer. Ger du med dig en gång så vet han att han bestämmer.

  Blogg: humilis.blogg.se

 • Norrland
  2012-07-27, 21:13

  Gäst

  Min 3åring har haft city-förbud sedan hon var 6månader. Hon har alltid het en jävla vilja och ett satans humör.

  Det blir inte många besök i stan men å andra sidan så kan man shoppa på nätet och har man en kaffebryggare hemma så kan man väl göra kaffet hemma?
  MEN en sak vet jag, min lilla donna med det jävulska humöret och viljan av stål. Hon kommer klara sig kalas ute i vida världen och ingen kommer "sätta" sig på henne utan motstånd.

 • Annapanna
  2012-07-27, 20:39

  Gäst

  Skräm honom lite med "trollen", att de kommer och blir arga om man skriker högt. Funkar skitbra på min son 2,5 år och jag har många vänner som tar till samma knep. Viska lite försiktigt och säg "Shy, inte skrika, då kommer trollen och de blir arga". Sen kör vi så klart på andra hållet med tomten som blir glad när lillfisen är duktig! Klockrent!!

 • Namn
  2012-07-27, 20:36

  Gäst

  Hahaha. Fan vad skönt att man inte visste huuur jävlig tonåringar var. Man hörde folk sa det men trodde naturligtvis inte det skulle gälla ens egna gullungar. Småbarnstiden är en västanvind så njuuuut.

 • Novalee
  2012-07-27, 20:24

  Gäst

  Ta det med ro.. för detta är ingenting mot tonårs revolten

  Blogg: novalee.devote.se

 • mary
  2012-07-27, 20:10

  Gäst

  Min tjej har nyss fyllt två o ör precis likadan. Jag försöker va konsekvent o låter henne skrika bäst hon vill oavsett var vi ör. Är vi i city kan vi två gå ut på gatan så får hon genomgå sitt raseriutbrott där. Jag skäms aldrig, det är ju inte jag som gör fel. Det är så här barn beter sig och vi får helt enkelt peka med hela handen när de gör fel så de fattar det nån gång. Hoppas jag iallafall...

 • Sofia E
  2012-07-27, 20:08

  Gäst

  Vojne... vänta på treårstrotsen. Jag har inget minne av terrible two för jag har troligen redan förträngt det

 • Nina
  2012-07-27, 19:52

  Gäst

  Det är du som bestämmer, ett litet outvecklat barn som inte har någon erfarenhet ska inte utsättas för att få den makt det innebär att bestämma över sin förälder. Det kallas att man sätter GRÄNSER. Börjar han kinka och du han märker att det finns utrymme att agera så kommer han att fortsätta göra det. om du tydligt och bestämt helt enkelt deklarerar "lägg ner" och sedan inte ger det någon mer uppmärksamhet så finns inget mer att vinna på beteendet, eller hur. har själv fyra barn som alltid fått mycket beröm för sitt fina och hänsynsfulla beteende. Jag är den som bestämmer och visar vägen här i livet, inte dom. Lycka till

 • Namn
  2012-07-27, 19:03

  Gäst

  Man får lösa efter hand när nöden kräver helt enkelt! Lik mor eller far?

 • Namn
  2012-07-27, 18:55

  Gäst

  Ja ungarna kan bli helt tokiga på typ ingenting. What to do?! Du löste det denna gången iaf. :-)
  Jag måste även säga att som jag letat efter din lchf bok och äntligen! Hitta jag den! Sista exemplaret.