Men hallå där!

Är det du nu igen? Haha. Nej, jag vet jag är sämst på bloggen just nu men efter en del övervägande att kanske sluta, kom jag fram till att jag faktiskt ska satsa ordentligt! Så nu ska vi ta ikapp här

Anyway, igår flyttade jag ut ur min lägenhet och är nu tillbaks några dagar där jag bodde innan. Sen får vi se om jag och en vän lyckas få det kontraktet vi verkligen vill ha, på en helt underbar lägenhet! Time will tell. 

Nu har jag bestämt mig för att skaffa en blond nyans igen, haha det gick fort! Men först vill jag plåta en gång i detta så ska försöka styra upp nåt redan nästa vecka. 

Igår:

Skapad:
17 August 2012, 15:59
Läst:
1612 ggr
Dela:
  Dela med Messenger
Anmäl

Kommentarer (0)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

Inga kommentarer än.

God morgon!

Klockan ringde kvart i fem imorse och strax därefter satt jag i bilen på väg till min sista dag med tv-serien 100 code.

SÅ sleepy men det ska bli riktigt kul. Sitter precis i sminket och blir klar inför första tagningen. Dominic sitter bredvid som ni ser.

Vet inte vilka fler som filmar första scenen men vi är iaf snart klara att åka till inspelningsplatsen!

Skapad:
idag 2014, 06:47
Läst:
97 ggr
Dela:
  Dela med Messenger
Anmäl

Kommentarer (0)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

Inga kommentarer än.

Lite sommarminnen

Tänk att sommaren redan är slut? Som vanligt hann jag knappt inse att den äntligen var här. Som vanligt får jag ångest och längtar till nästa sommar. Men det ska man verkligen inte göra. Varför hela tiden längta till något? Jag måste bli bättre på att njuta av nuet. Även om jag älskar att leva och är en riktig livsnjutare, så har jag alltid legat lite i framtiden i mitt tänkande. Visst, jobbmässigt kan det vara riktigt bra men annars då? Nej, njut av NUET. Tänk inte så mycket framåt. Framtiden är det enda vi faktiskt kan veta att den kommer att komma oavsett hur mycket tankar vi ger den.

Nu har vi sensommar och en skön höst att se framemot. Än är det inte vinter

Här är lite smått av mina sommarminnen.

Skapad:
20 August 2014, 16:00
Läst:
363 ggr
Dela:
  Dela med Messenger
Anmäl

Kommentarer (0)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

Inga kommentarer än.

Laddar för imorgon

Jag vilar upp mig och stoppar i mig massa vitaminer och godsaker som kanske kan stoppa förkylningen som börjar utvecklas.
När jag filmade utomhus tills natten i förra veckan så blev jag ju väldigt nerkyld så jag har väntat mig att det ska brytas ut en rejäl förkylning.

Men nu försöker jag som sagt stoppa den! Imorgon ska det nämligen filmas hela dagen för 100 code. Dag fyra för mig och det blir min sista dag på 100 code.

Trots jag inte är i mitt piggaste jag så ska det ändå bli riktigt kul imorgon!! Ser så fram emot det!

Nu ska jag dra och vaxa benen!

Skapad:
20 August 2014, 13:49
Läst:
451 ggr
Dela:
  Dela med Messenger
Anmäl

Kommentarer (0)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

Inga kommentarer än.

Drop dead diva's catwalkgång

Den här dagen började tidigt för mig med ett tidigt men väldigt intressant och spännande möte !

Sen har jag varit hemma och myst med världens bästa Börjis. Vi har mest legat sked på soffan (se tidigare inlägg haha) och tittat på Drop dead diva! Jag och Börje är stora fan av den serien och trippar runt här hemma och gör Jane aka Deb's catwalkgång hela dagarna haha! För er som känner igen serien så vet ni, för er andra - ge den en chans! Finns på netflix.

Anyways, idag är jag riktigt trött så jag längtar faktiskt efter att få krypa ner i sängen alldeles strax ❤.

Skapad:
19 August 2014, 22:41
Läst:
739 ggr
Dela:
  Dela med Messenger
Anmäl

Kommentarer (0)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

Inga kommentarer än.

Kommentarer (0)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

Inga kommentarer än.

Vi myser deluxe

Ligga sked med Börje, kan vara det bästa jag någonsin varit med om. På riktigt. Detta healar mig. Också, på riktigt.

Jag vet att han ser lite scary ut när han sover med halvöppna ögon haha! Men så kan det vara när han drömmer hej vilt.

Skapad:
19 August 2014, 12:40
Läst:
956 ggr
Dela:
  Dela med Messenger
Anmäl

Kommentarer (0)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

Inga kommentarer än.

Ni är helt underbara ❤

Efter mitt förra inlägg om stressyndrom och utbrändhet, fick jag in massor av tips från läsare via fb och mail, men även av vänner som läser bloggen.

Ni är helt fantastiska! Jag är helt ok, nu när jag tar det lugnt så, är lite darrig emellanåt och humöret skiftar lite haha. Men annars är det ingen fara!

Jag har som sagt inte bränt ut mig utan kroppen reagerade bara för jag behövde några dagars break som jag inte har fått på en väldigt lång tid. MEN då det är ett tecken som sker innan utbrändhet, så ville jag ta upp det. För det är där man har möjlighet att "hinna före", därför är det så sjukt viktigt att lyssna på dessa signaler. Jag tycker det är viktigt att "prata" om såna tillstånd som är alltför vanligt idag.

Anyway, idag har jag gjort nada. Jag var med på en hundkurs på kvällen nära hemmet men jag satt bara ner hela från en bits avstånd med Börje. Han skulle bara få se på denna gång.

Imorgon har jag ett tidigt möte men efter det - HEM. Så don't worry at all. Min kropp försöker bara hinna ikapp lite, ingen fara. Och tack igen för era råd - det värmer ❤.

Skapad:
19 August 2014, 01:18
Läst:
1164 ggr
Dela:
  Dela med Messenger
Anmäl

Kommentarer (0)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

Inga kommentarer än.

När det bara säger… STOPP

Jag har inte bloggat på ett par dagar för jag inte har mått bra, helt enkelt. Något hände i lördagskväll och det tog bara stopp och kroppen slutade svara, kan man säga.

I lördags gjorde jag ju ett event i Västerås som jag bloggat om. Det var klart redan klockan 18 och jag satt mig i bilen för att köra hem till Stockholm. Runt 19 var jag hemma. Redan på eventet kände jag mig lite illamående fast det höll bara i sig en väldigt kort stund. I pauserna så la jag mig i soffan backstage och började känna hur enormt trött jag var i hela kroppen och sömnig, så i bilen hem höll jag på att nicka till. Hemma så tvingade jag i mig mat men det kräktes snabbt upp så jag la mig för att sova och var helt skakig i hela kroppen men hoppades kunna "sova av mig det". Där i sängen låg jag från kl 20 - 10.30 då jag bokstavligen fick tvinga upp mig för jag skulle jobba. Jag var helt darrig och fortfarande illamående och varje del av min kropp värkte. Jag stoppade i mig massa värktabletter, nyttig frukost och drack mycket vatten. 

Då det var söndag och jag skulle jobba i butik och det är butikschefens jobb att hoppa in om någon blir sjuk, så hade jag inte hjärta att ringa det samtalet utan bet ihop. I bilen och första tiden trodde jag att jag skulle avlida. Jag frös, sen svettades men framförallt kände mig skakig. Efter en tid gick det ändå an och på något vis så brukar vi människor lyckas bita ihop och ta oss igenom vad det än är. 

Fast idag känns det dock att kroppen hade behövt vara sängliggandes igår och bara få i sig massa nyttigt, så det är vad jag ska försöka med nu. Fast vissa måsten och jobb har jag, men jag ska göra mitt bästa för att undvika utbrändhet. Det är nämligen det alla symptom tyder på och jag har haft det förr, så därför vet jag hur viktigt det är att lyssna till sin kropp. Jag vet att jag kommer bli bra bara jag får lite ny energi.

Så varför blev det såhär? Ni vet ju att jag bloggat om att det varit mycket jobb och lite sömn. Sen har det mitt i detta tärt på mig att jag varit ifrån Börje när jag jobbat och när jag kommer hem går all min tid till honom och jag somnar inte förrän jag ser att han har ätit och druckit bra och somnar tungt och skönt. Jag har ätit dåligt och väldigt oregelbundet. Jag har ett sjukt lågt blodtryck vilket gör mig lätt skakig och energilös när jag inte tar hand om mig själv, liksom mitt magbråck värker när jag inte äter som jag ska. Så "glömmer" jag att ta hand om mig själv får det helt enkelt konsekvenser och jag måste trycka på stopp i tid för en dags återhämtning. Men nu har jag inte gjort det så då gjorde min kropp det istället. Det blir ju så tillslut. Vilket är bra - vår kropp varnar oss och tvingar oss att lyssna. 

Det jobbiga i det hela är ju att jag verkligen älskar ett högt tempo och en helt nerkluddrad kalender! Jag vill vara fullbokad och jag trivs med lite stress och press, då jobbar jag och mår som bäst! Fast däremellan får jag inte glömma den där "vilodagen". Dagen jag inte gör någonting alls, utan bara är hemma och vilar, sover länge, äter bra och endast går ut för att ta lite frisk luft. Framförallt en dag utan ett telefonsamtal, inget måste, inte ens en räkning att betala eller ett brev att posta. Helt enkelt inte ett endaste måste. 

Jag tror många känner igen sig i detta? För i dagens samhälle är det många som bränner ut sig och tillslut går in i väggen. Många känner heller inte till symptomen, för det är väldigt svårt att säga vad du har för "sjukdom". För innan du blir helt utbränd så är det symptom jag nämnt ovan som du märker av. LYSSNA till det och gör vad din kropp ber dig. Vila, koppla bort dig från mobil, internet och släpp allt. Se till att du får den dagen i tid. Då kommer du snabbt må bättre och vara i full fart igen! 

För att undvika att sånt här händer är det viktigt du har en ledig dag ibland och med ledig menar jag inte bara från jobb utan från allt. Gå inte utan för dörren isf bara för en lugn promenad. Se även till att du alltid får i dig bra mat och försök ha lite rutin på sömn och måltider, även om du har ett flexibelt arbetsschema så försök. Se till att träna och röra på dig, det är ett bra sätt att stressa ner och du blir både starkare och sover bättre. 

Så, nu vet ni det. Ta inte bara hand om varann - ta hand om er själva. Don't forget!

Skapad:
18 August 2014, 15:17
Läst:
1390 ggr
Dela:
  Dela med Messenger
Anmäl

Kommentarer (2)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)