Nu är jag orolig! kategori: Nära mitt hjärta

I slutet av förra våren flyttade jag och December ner till Beirut för att öppna upp Vip klubben Whisky Mist. Jag hade varit där en gång tidigare med Camilla och blev genast kär i staden. Till sommaren förra året kom vi hem igen men Beirut kommer alltid finnas varmt i mitt hjärta och jag har snart tänkt åka dit igen. Camilla som bor väldigt nära, i Dubai, åker ofta dit och har samarbeten med klubbar därnere och är där nu. Liksom alla vänner vi fick när vi bodde där. Jag pratade precis med Camilla och är jätte orolig. Det är demonstrationer och brinnande bilar på gatorna och människor har blivit kidnappade. Vad jag förstått har även flygplatsen varit avstängd och hon ska snart hem till familjen i Norge. Jag bad henne kontakta ambassaden för att rådfråga, det skadar inte. Usch, jag blir så sjukt orolig. Jävla politik. Jag älskar Beirut och inget land förtjänar att bli utsatta för detta. Mina tankar går till alla drabbade. I bägge länder. Det gör ont i hela mig att så många oskyldiga människor blir drabbade och att länder förstörs av vad - jo, oss människor. #Politik. Milla kom hem nu och snälla låt detta få ett slut!

Läs Camilla's inlägg www.finest.se/camillajacobsen.

Bilder från Beirut (ser ni mig i rött och dec i svart från öppningen av Whisky Mist?):

Skapad:
16 August 2012, 01:06
Läst:
2184 ggr
Dela:
  Dela med Messenger
Anmäl

Kommentarer (5)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

 • Blazkowicz (M)
  2012-08-19, 07:47

  Hoppas allt går väl för Camilla.

 • Hanna
  2012-08-16, 22:14

  Gäst

  Tack Malena för infon om Camilla, skönt att höra att hon är ok, och förhoppningsvis snart är hemma!

 • mkumme
  2012-08-16, 16:51

  Gäst

  Tack! för informationen, skönt att höra att allt är ok med henne. Vi får hoppas nu att hon kan ta sig hem så fort som möjligt.

 • MalenaDahl (K)
  2012-08-16, 15:46

  Hon är ok och håller sig inomhus, jag gav henne nr+mail till ambassaden så hon har mailat dom. Jag hoppas bara hon kommer med sitt flyg om ett par dagar men hon håller sig som sagt inomhus och vill såklart hem.

 • mkumme
  2012-08-16, 13:33

  Gäst

  Hej Malena! Har du haft nån mer kontakt med Camilla, är hon ok??? Vi bloggläsare börjar att bli riktigt oroliga för henne. Speciellt när vi inte har hört nått från henne på ett tag.

Darrande av rädsla kategori: Börje_thedog

Gårdagen var verkligen en av de största dagarna i hela mitt liv. Jag har åkt till Arlanda många gånger för att köra hundar från Bukarest till sina nya fosterhem och träffa de som ska hämta sin adoptivhund. 

Igår var första gången jag åkte dit för att möta volontärer som kom med hundar från Spanien och det var första gången jag inte var där som volontär, utan för att hämta hem våran adoptivhund. 

Vi väntade i nästan en timme på att hundarna skulle bli klara i tullen. När vagnarna med burarna äntligen skjutsades ut så sprack ansiktet upp i en sådan lycka och jag kämpade för att inte bryta ihop innan jag ens kommit fram till burarna. När jag väl kom fram så berättade tjejerna som flygit med hundarna att just våran hade haft det väldigt svårt och varit så rädd. Jag öppnade buren och sträckte mig in för att sätta på strypkoppel (det måste du ha när du hämtar din hund för att minska risken att hunden smiter på flygplatsen och råkar ut för en olycka). Börje, som han nu heter, satt längst in i buren ihopkrupen och darrade i varje kroppsdel. Jag försökte först locka ut honom med köttbullar (det är inte bra att ge hundgodis då de inte är vana med det och blir lätt dåliga i magen), men han var alldeles för rädd. Tillslut va jag tvungen att dra ut honom (detta finns filmat och kommer läggas upp på instagram). Han darrade något hysteriskt och låg spänd i mitt knä. Efter jag låtit honom få nosa på mig och klappat honom lugnande ett tag, förstod jag att vi måste åka så han kommer ifrån allt liv på flygplatsen. Han hade klamrat fast sig så hårt vid mig och jag förstod att min famn var den enda trygga punkt han just nu kände, så jag bar honom ända till parkeringen. Folk runt omkring kommenterade hur gullig han var till varanda, men jag hörde allt. Vid parkeringen fanns det lite träd så medan Andreas startade bilen med aircondition på högsta, så ställde jag honom vid gräset och väntade tills han kissade. 

I bilen kröp han först ihop som en liten korv längst in, men efter ett tag så vände han sig och la sig mot mig. Vi fick veta redan när vi frågade personalen på Triple a (därifrån han adopterats) om honom, att han blivit väldigt attackerad av andra hundar och är låg i rang. Han blir väldigt rädd vid bråk. Där i bilen förstod jag att han har en hel del självförtroende som behövs byggas upp och jag insåg att av alla hundar jag tidigare hämtat från Arlanda så kommer Börje på andra plats av de som varit mest rädda. Detta innebär stort tålamod. Just nu så vill han t.ex. ha en kroppsdel intill mig exakt hela tiden och helst vill han att jag bär upp honom i sängen så han kan ligga mellan mig och Andreas med kroppen mot mitt ben. Han hittades ensam bara två månader gammal (uppskattningsvis) och har sen dess bott på ett hundhägn där klimatet är hårt. När han blev attackerad och utstött, trots han bara ville leka och ha en kompis, så flyttades han till ett hägn med mindre hundar och där har det gått bättre. Men det gör mig så ont att han fått vara så rädd. Men nu är det över. Nu är han trygg. Och det här är för alltid. 

Jag längtar tills dagen han går rakt in till sin korg och hämtar sin favoritleksak efter vi varit ute på promenad. När det inte finns någon rädsla eller sorg kvar i hans ögon. När han vet att det här är hans hem och mamma och pappa kommer aldrig lämna honom. Aldrig. 

På hans instagram borje_thedog hittar ni mer fakta om vad han varit med om och bilder och text om både mitt första möte med honom och även Andreas första möte. Eftersom Börje var räddare än vi räknat med så fick Andreas inte "träffa honom" ordentligt förrän vi lyfte ut han ur bilen och Andreas tog ner honom till vattnet utanför huset, så han fick uträtta sina behov innan vi gick in. 

Första timmarna hemma valde Börje att lägga sig i duschen då den finns bakom en glasvägg. Där kunde han vila lite ifred och samtidigt hålla span på oss när vi gick förbi. Efter ett par timmar kom han ut och då visade jag honom stora sängen. Nu vill han bara bli uppburen på sängen  h e l a  t i d e n. Han kommer inte upp själv. Det syns inte på bild hur liten han är, vi blev jättechockade då vi bara sett bilder innan. Han är ju bara sju månader och korsad med Sharpei, plus han är så smal så nu är han väldigt liten. Huvudet är inte mer än en decimeter där det är som bredast. Men visst är han fin?

Skapad:
idag 2014, 16:45
Läst:
83 ggr
Dela:
  Dela med Messenger
Anmäl

Kommentarer (0)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

Inga kommentarer än.

Är det här bara en dröm? kategori: Nära mitt hjärta

Jag tittar beundrande på dig. Drömmer jag? Frågar jag mig själv gång på gång. Är du verkligen här? Är det här verkligen sant? Jag har längtat så länge. 

Direkt jag såg dig visste jag att det var du. Det är dig jag har väntat på i så många år. Du saknades mig

Jag känner hur cirkeln börjar slutas. Här är vi. En familj. Och du är sann. Du är verkligen här och jag ska älska dig i hela mitt liv.

Skapad:
idag 2014, 15:13
Läst:
131 ggr
Dela:
  Dela med Messenger
Anmäl

Kommentarer (2)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

Perfekt sommaroutfit! kategori: Season Outfits

Här är en av mina favoritoutfits i sommar. Jag är helt galen i dessa shorts, men de verkar bli en större och större trend by the minute. Så jag tröttnar nog så snart jag sett för mycket av dom. 

Glöm inte att peela, torrborsta och smörj, smörj, smörj in benen i sommar. Då ser dom extra jämna och fina ut och brännan blir även snyggare!

Topp: Amisu

Shorts: Nasty gal

Pumps: Bianco

Clutch: Glitter

Solglasögon: Victoria's Secret

(Obs!! Att jag gjort flertalet ändringar i inlägget i EFTERHAND då det skrevs på 30sek innan jag gick ut med hunden, speciellt kan ju besserwissern i kommentarsfältet förstå att många bloggare lägger vikten på att få upp inlägget sanbbt, före rättstavning när det är ett inlägg av endast ytlig karaktär!)

Skapad:
idag 2014, 14:05
Läst:
146 ggr
Dela:
  Dela med Messenger
Anmäl

Kommentarer (2)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

 • MalenaDahl (K)
  2014-07-24, 14:08

  En besserwisser är desto osexigare! Alla kan särskriva ett inlägg som skrivits under 60 sekunder - who cares?

 • Torleif den vise
  2014-07-24, 13:53

  Gäst

  Sommaroutfit
  Favoritoutfit

  Särskrivningar är så fruktansvärt osexigt...

Mina bekännelser!

Idag publicerade finest en artikel om mig där jag bekänner saker ni inte kände till!

HÄR kan ni läsa hela intervjun

 

FEM SANNINGAR OM MALENA DAHL
SKRIBENT: REDAKTIONEN

Fem sanningar om Malena Dahl

De senaste åren har Finest bloggerskan Malena Dahl rest runt i världen och jobbat som modell, promoter och festfixare. Idag driver hon eget företag och inreder just nu sin drömlägenhet. Här är fem sanningar om Marlena Dahl som du kankse inte visste innan.


Skapad:
23 July 2014, 19:32
Läst:
546 ggr
Dela:
  Dela med Messenger
Anmäl

Kommentarer (0)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

Inga kommentarer än.

Jag ska bli mamma!

Nu är dagen äntligen här. Dagen vi väntat på så länge. I skrivande stund sitter en sju månader gammal valp på ett flyg från Malaga till Arlanda. Det är vår adoptiv "son". Vi adopterade honom för en månad sedan efter att ha väntat och letat sedan i Januari efter den rätta lilla pojken. 

Jag kan inte fatta att dagen verkligen är här, det är så mycket fjärilar i magen så jag mår bokstavligt talat illa. 

Vi har adopterat från en ideell organisation som heter Triple a Marbella och ligger i just Marbella, Spanien. Då spanien sedan 2008 har en lag om djurskydd så betalar staten för lokal och vatten, men resten finaniseras av donationer. På Triple a har dom över 400 hundar och massa katter och även ett par grisar. Hundarna blir vaccinerade, kastrerade och veterinärsbesiktade innan ens pappersarbetet med adoption sätts igång. Så de är väldigt seriösa! Flera svenskar jobbar även på Triple A, varav Berit är en av de eldsjälar som varit vår kontaktperson i Spanien. Annars har vi allt att tacka Trissan för som jobbar på den svenska organisationen Ada-hundar, som samarbetar med flera spanska organisationer. Hon har varit så hjälpsam med allt och alltid funnits där för att snabbt svara på varje fundering vi haft. HÄR hittar ni ADA och HÄR hittar ni Triple A

Snart bär det av till Arlanda och vi ska äntligen få träffa honom...... Det är helt sjukt! Jag kommer ta massa bilder och ska även filma, men jag kommer nog stor böla när jag träffar honom <3. 

Ni kan följa Börjes (vår hund) resa på instagram, han heter @borje_thedog <3 

Skapad:
23 July 2014, 14:31
Läst:
783 ggr
Dela:
  Dela med Messenger
Anmäl

Kommentarer (2)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

LA & andra favoritstäder för en sann citygirl kategori: Around The World

2013 tillbringade jag några månader i LA, en stad jag verkligen älskar. Jag kan faktiskt tänka mig bo där under vinterhalvåret. Men det är en bit att flyga och då vill man gärna stanna ett tag, speciellt när man känner sig hemma där och redan har en stor bekantskapskrets på plats i "drömmarnas stad". Nu har jag inte varit där på över ett år och jag fortsätter nog ha ett såpass pressat schema det närmsta året och då blir det inte mer resor än en vecka hit och dit. Helt OK, jag trivs så sjukt bra i Stockholm just nu och så länge jag kan sticka iväg om så bara en weekend ibland, så är jag mer än nöjd. 

LA är absolut en av mina favoritstäder, liksom London. Jag har rest riktigt mycket i mitt liv och kom redan som barn underfund med att jag älskar storstäder! Det är så jag vill bo, men gärna med möjlighet att leva lite ö - liv ibland. Ibiza är ju som mitt andra hem t.ex. En skön balans till storstadslivet är också sköna öar till Thailand, Grekland och lyxiga ställen som t.ex. Bahamas. 

Några städer som jag konstigt nog aldrig besökt är Miami, New York och Paris. Är inte det lite ovanligt att inte ha varit där? Dom + några andra, står i alla fall på min bucketlist.

Har du några städer/platser som du verkligen vill besöka och satt på din bucketlist? Lämna en kommentar, jättekul att höra =)

Lite pics från LA förra året:

Utanför SLS hotell där jag och December bodde en månad med vår "London familj".

Här är jag och December på grammisgalans officiella efterfest 2013, där vi hade Beyonce som bordsgranne på ena sidan och Kat Von D på andra, hon var då förlovad med Deadmau5 som också spelade. Även Johnny Depp strök omkring vid borden och Kylie Minouge efter hon uppträtt (tillsammans med Deadmau5 faktiskt!!!). Det var en välgörenhetsspelning och även pengar för borden gick till välgörenhet. Ett grymt koncept!

Här har vi skådisen David Arquette (Courtney Cox ex man) som äger klubben Bootsy Bellows, där vi är stammisar vid varje LA besök (dåliga bilder I know, taget med mobilen)

Här är jag vid stängning på Bootsy Bellows, inne i rummet som öppnas för vissa gäster efter stängning.

Skapad:
22 July 2014, 20:00
Läst:
997 ggr
Dela:
  Dela med Messenger
Anmäl

Kommentarer (0)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

Inga kommentarer än.

13 mil dit, 13 mil hit.

Nu ska vi åka och flytta lite saker åt min mamma. Det blir en snabbis fram och tillbaka över dagen bara, då vi har extremt mycket jobb och annat att göra hemma. Som tur är går det inte på mer än knappt 1,5h att köra dit och då kan man ta en heldag där utan att sova kvar. 

Vi hörs under dagen gossisar!

Skapad:
22 July 2014, 13:22
Läst:
1086 ggr
Dela:
  Dela med Messenger
Anmäl

Kommentarer (0)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

Inga kommentarer än.

Chill Billar mig!

Har haft en så fin dag och senmysig kväll!

Först kom min mysbjörn hem från en helg bortrest. Vi åkte iväg direkt för att ge kläder och mat till ett hemlöst par, som jag varit i kontakt med och fått sätta mig in i hur deras vardag kan se ut i centrala Stockholm. De blev så himla glada och jag fick flera kramar. En fantastisk känsla och jag blev så berörd! Tänker mycket på dem.

Sen åkte vi hem och lagade mat, körde igenom massa avsnitt av netflix serien Hemlock Grove, som nu släppts i säsong 2. Vi myste och skämta i vanlig ordning med så skön stämning.

Nu är det "Vänner" i sängen, som vanligt haha! Hurra hurra för gamla klassiska sitcoms!

Skapad:
22 July 2014, 00:24
Läst:
1246 ggr
Dela:
  Dela med Messenger
Anmäl

Kommentarer (0)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

Inga kommentarer än.