När fan blev Feminist ett skällsord?

Jag har alltid haft något emot extrema feminister. Jag hatar inte män. Och jag gillar inte hår under armarna. Men det har slagit mig att jag är en smygfeminist. Efter gårdagens respons jag fick på det blogginlägg jag skrev om en helt brutalt smaklös och kvinnoförtyckande musikvideo så blev det ännu tydligare för mig att jag faktiskt är det. Vi postade inlägget på vår facebookgrupp där jag fick rasande kommentarer mot mig. Att jag var en jävla feminist, en feminist med galna ko-sjukan, att alla feminister var feta och fula. Att till och med jag var fet och ful och att jag var avundsjuk på de tjejer i videon som spankades och fick sina bröst knådade av sångaren. "Feministerna är ett tragiskt släkte" och att videor som denna var en "del av utvecklingen" skrevs det även. Tanken skrämmer mig något fruktansvärt att männskor ser denna sexism som en del av utvecklingen. Jag menar hur kommer då musikvideos se ut om 10 år? Antagligen ännu mer sexistiska, kanske kommer det vara okej med ren porr i musikvideor och liknande. Ska människans integritet försvinna helt bara för att det är en del av utvecklingen? Då slutar det med att mina barn kommer få se squirtande fastbunda kvinnor under förtryck i någon sommardänga? Så fan heller att det får hända. Ni som inte håller med att musikvideon jag delade igår var vidrig är fullkommligt dumma i huvudet. Och tro mig, jag har fått min beskärda del av erbjudanden om att skaka rumpa, vara blöt och sexig i musikvideos och andra sammanhang. Har tackat nej, gång på gång. Eftersom att jag vill bli tagen på allvar här i livet.

Och när fan blev feminist ett skällsord? Den delen av utvecklingen måste jag också ha missat. 


Skapad:
idag 2014, 12:30
Läst:
437 ggr
Dela:
  Dela med Messenger
Anmäl

Kommentarer (1)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

 • Stefan
  2014-08-21, 13:24

  Gäst

  Du blev mest spottad på för att du skrev "mansgris" kvinna. Mogna till lite så kommer du bli tagen på seriöst!

Kommentarer (0)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

Inga kommentarer än.

Ännu ett sexistiskt manssvin - Grattis världen

I maj tidigare i år fick vi på finestredaktionen ett mail från en fransman som gjort en låt med tillhörande, hemmafixad budgetvideo på youtube. Vi skrattade gott med den kåta fransmannen som dansade i ett restaurangkök utan att bry sig om vare sig filmkvalité eller dekor. Han var så rolig sig själv, det räckte liksom med det. Vi tyckte att det var så underhållande att vi bestämde oss för att sprida det till våra läsare. Han sjöng förvisso att han ville kn***a men det är ju knappast ovanligt att heterosexuella män vill. Vi är inte fina i kanten och han gjorde det med sådan harmlös charm. Han undkom det där sliskiga på något sätt. Även om vi var först med spridningen så var vi inte sist. Sedan dess har ni förmodligen hört 'Schmackeboom' både i radion och på dansgolvet. Årets sommarplåga hette det visst. I dagarna kom hans nya musikvideo och den kåte fransmannen har fått både smink, professionell kameraman och glamourmodeller till sin hjälp. Han har blivit en riktig popstjärna. Likt degknyten ligger kvinnor i bikini utfläkta bland kavlar och mjöl.. Smack säger det och där fick en tjej en dask på stjärten. Så otippat, så nytt och fräscht. Den charmige fransmannen tror att han vunnit på lotto nu när han är en riktig popstjärna. Grattis världen. Vi har fått ännu ett sexistiskt manssvin på stjärnhimlen. 


 

Skapad:
20 augusti 2014, 14:57
Läst:
25743 ggr
Dela:
  Dela med Messenger
Anmäl

Kommentarer (30)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

 • Ollee
  2014-08-21, 13:57

  Gäst

  im looving it :

 • Rebecca
  2014-08-21, 13:26

  Gäst

  Att kalla honom mansvin.. Är bara idiotiskt! Dessa tjejer har väl själva valt att vara med eller ? Och dessutom så är de väl fler än han som använder sig av lättklädda tjejer , varför ? Jo för de lockar folk att titta och sprida . Precis som de lockade dig att publicera detta inlägget och ger han ännu mer publicitet och spridning .
  Herregud.. Orka bry sig.

 • Pusken
  2014-08-21, 11:09

  Gäst

  Hur kommer det sig att ingen bryr sig om när Spears, JLo och massa andra kvinnliga artister använder halvnakna män i sina videos?

 • Kicki
  2014-08-21, 09:26

  Gäst

  En fransk Sean Banan?
  Har aldrig hört att någon stört sig på att han har med nakna kvinnokroppar i sina videor.
  Jag har den uppfattningen att de flesta tycker att han är rolig.

  Sean Banan - Skaka Rumpa - YouTube
  m.youtube.com/watch?v=zdAHueOU6Cc

 • joakim
  2014-08-21, 08:19

  Gäst

  det verkar ju nästan i alla komentarer och inlägg som "feminister" gör. Gör att ni är dom största "svinen" då eran kunskap att samanfatta vad ni verkligen tycker eller känner alltid samanfattas med ordet MANSSVIN och det gör ju inte ämnet feminism mer tilltalande för den andra halvan av mänskligheten de 50% som har snopp!.. likhet för alla är en av era banderoller. MEN är det verkligen det ni vill ha.? svaret på den fråga kommer jag att besvara själv med ett rungande NEJ. för ni vill inte ha jämstäldhet utan ni vill att dom i storstäderna ska ha allt inte dom ute på landet dit tunelbanan eller era palestinasjalar inte räcker. dom ska få odla sin egna mat för dom har verken kolllektivtrafik eller råd att åka bil och dom har förmodligen en mansskatt att tänka på också vart tog era skattepengar vägen? dom gav vi bort för vi ätr så rika i sverige.. LÖSNINGEN MÅSTE JU VARA ATT SÄTTA ALLA MÄN I KONCENTRASIONSLÄGER OCH GASA OSS ELLER GE OSS NACKSKOTT FÖR DET ÄR NOG SÄKRAST SÅ..

 • Namn
  2014-08-21, 08:13

  Gäst

  Allt jävla klagande.......
  Kvinnor har en sne syn på allt

 • Namn
  2014-08-21, 08:13

  Gäst

  Allt jävla klagande.......
  Kvinnor har en sne syn på allt

 • Cecilia
  2014-08-21, 08:10

  Gäst

  Om du nu har denna åsikt om den nya videon, varför delar du den då vidare? Du kallar honom för ett sexistiskt manssvin och du pekar ut masspridningen av videon som anledning till att han nu fått möjligheten att göra en ny, supersexistisk video.
  Så varför dela den nya videon? Varför bidra till spridningen av videon? Som du själv skriver var den tidigare videon rolig och harmlöst charmig, och därför var den värd att delas. Du verkar ju uppenbarligen vara negativ till den nya videon i din text, men sen går du emot dig själv och delar videon i ett populärt forum där många självklart kommer se. Dubbelmoral (och ett vidrigt "säljknep") så det skriker om det.

 • TrOfLLelcopter
  2014-08-20, 23:19

  Gäst

  Hade jag fått tre önskningar hade en av de önskningarna varit att alla tjejer sett ut så. Sjukt nice och mycket sexigt ju! Om det var det han ville uppfylla med videon har han verkligen lyckats! MER NAKNA och SLIMMA tjejer överallt! Feminist för all del, men Radikalfeminister, nopeville here I -->cum

 • Namn
  2014-08-20, 20:53

  Gäst

  Han gjorde ju bara en video som han tyckte var lustig, han försöker förmodligen inte trycka ner tjejer och då tycker jag det är fel att ni då vänder på denna roliga video och får det till att han gör nånting dåligt och respekterar er ej. Tjejerna blev förmodligen inte tvingad till det och om han då gör en video för att visa att han är kåt så betyder inte det att han ser er som mindre bra. Snarare tvärtom eftersom han blir kåt på dom och tycker dom är snygga.

 • A.
  2014-08-20, 20:47

  Gäst

  Ja, bara heterosexuella män vill knulla.
  Tänk dig för lite innan du skriver ut såhär bittra inlägg nästa gång.

 • caroline
  2014-08-20, 20:38

  Gäst

  Jag ska lära er något ni uppenbarligen inte vet. Alla som är med i F! Är feminister men alla feminister röstar inte på F!. Så sluta dra feminism över en kant. "tjejerna i den här videon är med av egen vilja", ja men dom gör det för bekräftelsen, dom har fått för sig att det är genom att ta av sig kläderna som man syns och är något.
  Killar, ni som kallar feminister för elaka saker, Har ni gått hem från krogen en sen kväll och känt obehag för att någon ska hoppa på er, slå ner er eller kanske till och med våldta er?
  Det är därför feminism behöver finnas. För att tjejer inte ska utnyttjas sexuellt, oavsett om det är på en musikvideo eller påvägen hem...

 • Lushen
  2014-08-20, 19:02

  Gäst

  Hon såg ut att han fina tuttar

 • Alexandra
  2014-08-20, 18:27

  Gäst

  Tjejerna ställer upp mer än gärna på det här, fattar inte varför du gråter? Fyfan va lågt du faller lisa

 • Namn
  2014-08-20, 18:19

  Gäst

  Skriv en kommentar

 • Anonym
  2014-08-20, 18:09

  Gäst

  Fan va läckert ...... Hahaha ..... Å så svenska flaggan på läckra tuttar ...... Riktigt klämmig musik

 • Namn
  2014-08-20, 18:05

  Gäst

  Ni är så jävla äckliga. Jag talar till er feminister !
  Jag har fan börjat ta illa upp när ni skriver hela tiden "kåta mansgrisar tar över världen" och kategoriserar människor utifrån vilket kön, hudfärg och sexualitet de har. För det är fanimej exakt det ni gör. Enligt F! är den värsta sortens människa en vit heterosexuell man och det är så sjukt att man inte kan se människor som individer utan döma utifrån kön!!!
  Angående videon har kvinnorna i den gjort ett självständigt val att vara med, och de får betalt... Det är för fan deras val, inte ert.
  Feminister pratar bara om hur dåligt andra kvinnor har det, aldrig om sig själva.
  Ni är rasister.

 • Christoffer
  2014-08-20, 17:55

  Gäst

  haha vad grinar du åt? brudarna som går med på det, lika mycket deras fel som killens(till och med mer deras fel) dom som går med på det.

  Som att säga att det är Vapnets fel att personen dog utan inte hans som höll i vapnet och tröck på avfyrarn.

  Feminist visst de är bra, men det här är fan efter blivet haha idioti.

  Helt klart brudarnas fel att denna video ens var så "dålig" som ni tyckte.
  Mot argument från den som skrev denna artikel/blogg inlägg NU tack
  vill gärna bli mot bevisad hur detta är hans fel att det är några nakna brudar som dansar och som helt klart gått med på det

 • Jeanna
  2014-08-20, 16:49

  Gäst

  Vilken fruktansvärd, fruktansvärd video och text. Jag blir så hemskt trött, och särskilt på alla som tycker att en gnäller, Fy farao.

  Blogg: strawberryletterjeanna.

 • Mansgrisar hela bunten
  2014-08-20, 16:35

  Gäst

  Till alla som slänger ur sig massa skit om feminister hit och dit kanske ska fördjupa sig om vad en feminist är och skilja det med manshatare.. Sen så kanske grejen är att man är jävligt trött på att se att tjejer måste klä av sig och vara plastic fantastic medans männen kan se ut som jag vet inte vad.. Även om dom valt detta själva att va halvnakna så är det bakgrunden att det vart såhär för jävla länge nu.. Punkt slut. Sluta hata

 • Anon
  2014-08-20, 16:29

  Gäst

  En helt självständig person, där satt den!

 • Alex
  2014-08-20, 16:28

  Gäst

  Skärp dig nu, sluta gråt.

 • Alex
  2014-08-20, 16:27

  Gäst

  Skärp dig nu, sluta gråt.

 • En självständig person.
  2014-08-20, 15:44

  Gäst

  Alltså jag blir så förbannad, att precis ALLT nu för tiden kan irritera och göra, i det här fallet, era jävla feminister så upprörda. För i helvete, om du nu tycker videon är så äcklig och sexistisk, KOLLA INTE PÅ DEN. Kvinnorna i den här videon ställde SJÄLV upp och gjorde ett EGET val att vara med, och de visste mycket väl hur de skulle porträteras i den slutgiltiga produkten. Om du har ett problem med det så är det ju DIG det är något fel på. Låt folk göra som de vill.

  Om du själv blivit trakasserad och utsatt för sexism som du inte tycker är okej så får du väl polisanmäla det eller något, men att gå och tracka på andra som inte har ett dugg med dig att göra? Jag fattar inte hur fan ni orkar.

 • Namn
  2014-08-20, 15:34

  Gäst

  Äckligaste videon på flera år. Helt plötsligt vart det pinsamt att vara svensk.

 • grisfitta
  2014-08-20, 15:30

  Gäst

  ser detta som en hyllning till fina kvinnokroppar. så fort lite kläder faller så är det förnedrande ? censur, censur...

 • Namn
  2014-08-20, 15:30

  Gäst

  ser detta som en hyllning till fina kvinnokroppar. så fort lite kläder faller så är det förnedrande ? censur, censur...

 • less
  2014-08-20, 15:27

  Gäst

  sluta wiena! ni tjejer grinar över allt! alla har ett jvla val vad dem vill lyssna på eller göra! ni är fan inte bättre än mansgrisarna! jvla idioter

 • Isa
  2014-08-20, 15:26

  Gäst

  "Han sjöng förvisso att han ville kn***a men det är ju knappast ovanligt att heterosexuella män vill."

  Så att hetrosexuella kvinnor, eller homosexuella män och kvinnor skulle vilja knulla är mycket ovanligare då eller?

 • Anon
  2014-08-20, 14:55

  Gäst

  Det är tjejerna som är svinen här fattar du väl? Dom ställer upp för att vara med i videon, och vet helt klart att dom kommer att ses som sex objekt, spela inte dum.

Sjuk, ledsen och döende

Älskar när folk ororar sig för ens hälsa de dagar man är osminkad. Det kan bli en sådan pinsam stund för den andra parten.

 

Skapad:
20 augusti 2014, 12:51
Läst:
2215 ggr
Dela:
  Dela med Messenger
Anmäl

Kommentarer (1)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

 • Petra
  2014-08-20, 15:38

  Gäst

  He,he...galet!

  Skön inställning Lisa! Keep up the good work!

  Kram,

  Petra

Ola Rapace startar blogg

Jag hatar att bära på hemligheter. Men nu kan jag äntligen släppa bomben som jag burit på hela sommaren. I morse lanserade vi nämligen vår nya bloggare på finest - Ola Rapace. I hans första inlägg går han ut riktigt hårt mot näthat och skvaller. Jag är redan imponerad. Heja Ola, lets do kaos med bloggvärlden!  

Läs själva:  "Svenskar är värdelösa lögnare"

Skapad:
20 augusti 2014, 08:21
Läst:
2479 ggr
Dela:
  Dela med Messenger
Anmäl

Kommentarer (0)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

Inga kommentarer än.

När man vägrar inse

Kör fortfarande barbent och sommarkläder... Vägrar inse att sommaren snart är över. Punkt! 


Skapad:
19 augusti 2014, 15:00
Läst:
3410 ggr
Dela:
  Dela med Messenger
Anmäl

Kommentarer (0)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

Inga kommentarer än.

Min mest romantiska dag

Enligt mitt horoskop så hade jag min mest romantiska dag igår. Jag mötte upp Malin och Alfons efter jobbet så gick vi en sväng på stan och sen lagade vi middag. Super-romantiskt faktiskt. 
 

Skapad:
19 augusti 2014, 12:15
Läst:
3552 ggr
Dela:
  Dela med Messenger
Anmäl

Kommentarer (0)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

Inga kommentarer än.

Vad varje man bör haEtt riktigt jävla hållkäften-skägg. Blir lika impad varje gång jag träffar någon med ett hållkäften-skägg. Semestern kanske är över nu men snälla boys spara skägget. Vintern är ju här och det är så nice att pilla på. Ett stort hjärta är också bra!

Skapad:
18 augusti 2014, 23:28
Läst:
3995 ggr
Dela:
  Dela med Messenger
Anmäl

Kommentarer (0)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

Inga kommentarer än.