EmiliaCarpinisan

  • Bor: Los Angeles
  • Kön: Kvinna
  • Ålder: 24
  • Född: 13/05, 1985
  • Status: offline
  • Senast online: 2010-02-09, 15:49

Om bloggen

  • Namn: Emilia Carpinisan
  • Stad: Stockholm / Hollywood
  • Kontakt: emiliacarpinisan@gmail.com
  • Skriver om:

    Om allt från vardagsliv till kändisar till shopping till allt möjligt!!!

Kalender

Februari 2010 Januari Mars

M T O T F L S
10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28

Translate

Mest lästa

Bilder från bloggen

Favoritbloggar

Statistik

Antal läsare
Totalt:5203732
Senaste månaden:586911
Senaste 2 veckorna:226596
Senaste dygnet:7031
Snitt per inlägg:5730
Läggas till i favoriter:15

Senaste inlägg

Blogglovin'

Finest - Bloggkoll

Blogg

tisdag 9 februari 2010, 15:48

No subject1

Jag sitter med petra på mocco och pratar gamla minnen från LA. Petra bodde hos mig i ett halvår.

Läst:
282 ggr
Kommentarer:
0
Anmäl inlägg
Smileys 1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

Inga kommentarer än.

tisdag 9 februari 2010, 12:00

Vårskor

Såna här är ett måste nu till våren.
Hela vintern har jag levt i mina UGGs men nu till våren måste jag skaffa ett par nya mysiga, lite mer våriga uggs.
Dom här stickade är ju så snygga.
Hade jag varit en mer färgglad människa så hade jag lätt köpt rosa eller blå men jag tror tyvärr det blir svarta.

Dom finns att köpa här.

 

Läst:
734 ggr
Kommentarer:
2
Anmäl inlägg
Smileys 1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

tisdag 9 februari 2010, 10:54

Kläder kläder kläder

Vad är ett bättre sätt att börja sin dag på än att sitta och dricka sitt kaffe och beställa hem en massa kläder från Nelly.
Dom har fått in en massa fina vårgrejer så jag tänkte att jag skulle göra en sista beställning innan jag åker tillbaka till LA.
Nu undrar ni säkert varför jag köper kläder i Sverige och inte väntar tills jag åker hem men det är bara så att jag älskar att shoppa kläder på Nelly och det blir lite svårt när jag har åkt.


Läst:
851 ggr
Kommentarer:
0
Anmäl inlägg
Smileys 1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

Inga kommentarer än.

måndag 8 februari 2010, 21:26

Frallor

Jag och Anca bakar frukostfrallor...... känns super ambitiöst !!!!!
Jag kan ta med några på Finest Awards om nån är intresserad!!

Läst:
1530 ggr
Kommentarer:
3
Anmäl inlägg
Smileys 1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

måndag 8 februari 2010, 20:21

Naken

Jag har problem!!!!!
Jag har fortfarande inget att ha på mig på Finest Awards. Jag har inte tänkt så mycket på det och tänkt att det löser sig men paniken har stigit dom senaste dagarna. 
Jag får väl köra ''I'd rather go naked than wear fur''- stilen,  i värsta fall!!!

Kom ihåg att det fortfarande går att rösta i nån dag till..  även om jag redan vet att jag inte kommer vinna ( det är vad jag tror iaf) så kan jag gå ur det här med att jag iallafall har gjort mitt bästa!!!

RÖSTA HÄR!!!

Läst:
1720 ggr
Kommentarer:
3
Anmäl inlägg
Smileys 1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

  • 2010-02-09, 09:28
    Anmäl inlägg

    Lisa

    Gäst

    nu är det samma Lisa som kommenterade för en millisekund sen, men jag kan inte låta bli :D du är hysteriskt rolig! åå... du har gjort min dag!

    hahaha BILDEN :D hahaha

    tack för att du bjuder på dig själv Emilia. Jag gillar verkligen din blogg! Du verkar vara en grym tjej.

  • 2010-02-09, 00:55
    Anmäl inlägg

    EmiliaCarpinisan (K24)

    mii: awww tack, jag länkar imon me då

  • 2010-02-09, 00:13
    Anmäl inlägg

    mii

    Gäst

    Gör det enkelt för oss: Länka varje dag!
    Du är värd vinsten!

måndag 8 februari 2010, 18:02

Shoplifestyle

En av mina favoritkliniker i Stockholm, Lifestyleclinic, har nu öppnat en egen webshop.
Dom har massa intressanta produkter..
Jag fastnade för Guam Cosmetics grejerna och beställde hem en hel del.
Dom har en cellulitbehandlings lera som ska vara en riktig mirakel grej.
Det ska bli spännande att prova.

Kolla in deras shop här!

Läst:
2000 ggr
Kommentarer:
0
Anmäl inlägg
Smileys 1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

Inga kommentarer än.

måndag 8 februari 2010, 14:37

No subject1

Nu är jag och kollar på när syrran gör manikyr. Jag hade oxå behövt men jag pallar inte.

Läst:
2335 ggr
Kommentarer:
2
Anmäl inlägg
Smileys 1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

  • 2010-02-09, 09:26
    Anmäl inlägg

    Lisa

    Gäst

    Hahaha :D

    För det första: Jag vet inte om vi har samma humor, har vi inte det vill jag verkligen inte att du ska ta illa upp.

    Men för det ANDRA: Det där var det skönaste jag läst på länge, haha nu gjorde du min morgon! "Jag hade oxå behövt men jag pallar inte." Hahahah jag skrattar så jag grinar härborta... exakt min humor!!!!

    KRAM! Nu ska jag rösta på dig... har inte pallat tidigare

  • 2010-02-09, 09:24
    Anmäl inlägg

    sandra

    Gäst

    Vilken salong är ni på? är de bra?

måndag 8 februari 2010, 11:31

Om en vecka....

..... är jag tillbaka i L.A tillsammans med min baby...... wiiippppiiiiii!!!!!!

Läst:
2623 ggr
Kommentarer:
2
Anmäl inlägg
Smileys 1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

  • 2010-02-08, 13:35
    Anmäl inlägg

    tina

    Gäst

    Hej ville bara säga att jag tycker din blogg är Superbra!
    Har en liten fråga oxå gällande Restylane och påfyllnad av läppar.
    Vad rekomenderar du för klinik och hur mycket ska man fylla på med för att få dem riktigt fylliga och stora?

  • 2010-02-08, 12:32
    Anmäl inlägg

    mmmalin (K28)

    MYSIGT!!

söndag 7 februari 2010, 19:23

Animaliska ingredienser i skönhetsprodukter

Jag, Malin och Christopher hade en liten diskussion om vad det finns för animaliska ingredienser i saker som vi ständigt kletar in oss i eller stoppar i oss så jag tänkte dela med mig av min lilla lista här.
När man sprayar på sig parfym så tror man inte att man sprayar på sig extrakt från analen på en bäver eller sekret från olika djurs könsdelar, men det gör man.
Kolla igenom listan noga, man blir helt chockad av alla konstiga ingredienser som finns i våra produkter.
Jag förstår inte hur nån kom på från början vilket som funkar till vad.
Hur kommer man tex. på att tuppkamsextrakt är bra mot rynkor?

Jaja, kolla här själva....

 

Adrenaline (adrenalin)

Från adrenalinkörtlar på grisar, boskap och får. Används i medicin.


 

Albumen (albumin)

Albumen tillverkas oftast av äggvita, men också av mjölk, blod och vegetabiliska vävnader och vätskor.

Används i kosmetika, som bindemedel i livsmedel och för att klarna vin.


Allantoin

Urinsyra som finns i kor och de flesta däggdjur, men också i växter. Används i kosmetika (krämer och lotion) och vid behandling av sår och magsår.


Ambergris (ambra)

Ämne från sjuka kaskelotvalars inälvor. Samlas in efter det att valen hostat upp det eller genom att den dödas. Binder lättflyktiga doftämnen i parfym.


 

Amniotic fluid

Vätskan som omger fostret i livmodern. Används i kosmetika.


Amylase

Enzym från grisens bukspottskörtel. Används bl a som konsistensgivare i kosmetika men även i t ex bröd.


Animal fats/oils (animaliska fetter/oljor)

Vegetabiliska och animaliska fetter och oljor innehåller i princip samma sorts ämnen, nämligen glycerin och fettsyror vilka tillsammans bildar olja/fett. Ofta vet inte industrin (vare sig kosmetika- eller

matindustrin) om det är animaliska eller vegetabiliskt glycerin och fettsyror de använder. Animaliskt fett kommer huvudsakligen från slakterier. Animaliska fetter kan innebära talg, ister, marint fett. Används i bröd, kex, margarin, glass, m m. (Se även stearic acid, glycerin, cetyl alcohol, mono/diglycerider, talg och oleic acid.)


Arachidyl proprionate (arakidylproprionat)

En flytande fettsyra som finns i levern, hjärnan och körtlar på alla djur. Utvinns oftast ur lever från djur.

Används i kosttillskott, i hudkrämer och för att lindra eksem och utslag.


 

Blod

Från slaktdjur. Kan användas vid tillverkning av plywood, skumgummi och i mediciner.


Bone char (benkol)

Gjort av djurben från slaktade djur. Används bl a för raffinering av rörsocker, filtrering av alkohol och i akvariefilter.


Bone meal (benmjöl)

Pulveriserade djurben. Används i gödsel, i vitaminer och tillskott, som en kalciumkälla och i tandkräm.


Calciferol/vitamin D3

Framställs av lanolin eller fiskolja. Används som vitamintillskott i mat. Bildas också när vi utsätter huden för solljus.


Cantharides tincture (spansk fluga)

Pulver från skalbaggar. Sägs stimulera hårbottnen; används i hårlotioner.


Caprylic acid (kapronsyra)

Från komjölk, getmjölk eller växtolja. Används i parfymer och tvålar.


Carmin (Karmin, E120)

Rött färgämne som tas från Cochinellöss som torkas och krossas. Produktionen är storskalig och kräver många insektsliv. 70.000 insekter måste dödas för att få fram 500 g färg av ämnet. Används i mat, alkohol, godis, kosmetika, film och garnfärg. Alternativ: växtfärg t ex rödbetsjuice.


Casein (Kasein)

Protein från komjölk; i skyddande krämer, för att göra håret tjockare och mer lättlagt, konsistensgivare i kosmetika m m. Används även i livsmedel och i tillverkningen av latexprodukter, t ex gummihandskar och kondomer.


Castor/castoreum (bävergäll/castorium)

Fixeringsmedel framställt av extrakt från de anala könskörtlarna hos bävern. Binder lättflyktiga ämnen

i parfym. (Förväxla ej med castor oil, ricinolja, som utvinns ur bönor resp. ricinfrön)


Caviar (kaviar)

Fiskägg. En del tas tillvara vid rensning av ”matfisk”. För mer exklusiv kaviar skärs fisken upp enbart för romens skull och slängs sedan tillbaks i vattnet.


Cetyl alcohol

Fettalkohol som framställs av olika vegetabiliska eller animaliska fettsyror bl a vax från spermaceti.

Konsistensgivare i krämer, lotioner, hårbalsam mm.


 

Chitin (kitin)

Från skalet på krabbor, räkor och insekter. Används mestadels som fuktgivare och förtjockningsmedel

i hårvårdsprodukter men också i hudvårdsprodukter.


 

Cholesterol (kolesterol)

Fettlöslig kristallin steroidalkohol som finns i alla djurfetter och oljor, nervvävnad, äggula och blod.

Används som konsistensgivare och glansmedel i schampo, hårkrämer, ögonkrämer mm.


Civet (sibet)

Ämne som skrapas från sibetkattens anala doftkörtlar, binder lättflyktiga ämnen i parfym.


Codliver oil (torskleverolja)

Läkande i hudkrämer.

 

 

Collagen (kollagen)

Protein som utvinns från kalvars och smågrisars bindväv. Används i syfte att bygga upp vårt eget kollagen vid åldrande. Fungerar dock ej eftersom det inte tas upp av vår hud och kan påverka vårt eget kollagen. Kollagen fungerar mer som fuktbindare. Används bl a vid tillverkning av kosmetika och vid tillverkning av skinn.


Cystin

En aminosyra som finns i urin och hästhår. Används i kosttillskott.


Egg protein (äggprotein)

Används vid tillverkning av schampo och hudvårdsprodukter. Ett alternativ är vegetabiliska proteiner.


Elastine

Från slaktade djurs bindväv. Används på ett liknande sätt som kollagen - i krämer mot rynkor och åldrande.


Ema oil (emu olja)

Olja från slaktade emustrutsar som numera föds upp på farmar. Används i kosmetika.


Emulgeringsmedel

Följande kan vara animaliska och består av fettsyror från djur: E471 och E472 används ofta i bröd, bakverk, hudkräm, läppstift. E473 – E479 används mer sällan.


 

Estrogen (östrogen)

Follikelhormon som finns i urinen hos gravida kvinnor och ston, i mänsklig placenta (moderkaka) och i palmkärnolja. ”Förbättrar” huden - används i krämer och lotioner.


 

Fish liver oil (fiskleverolja)

Används i naturmedel och kosttillskott. Används också för att utvinna vitaminerna A, D2 och D3.


Gelatine (gelatin)

Luktfritt, smakfritt och färglöst ämne som erhålls vid kokning av hudar eller ben rengjorda från kött och fett. I Sverige och övriga EU kommer 95 % av gelatinet från grissvål, men också från klövar, mular, brosk etc. Gelatinet sväller i kallt vatten och bildar i varmt vatten en lösning som vid avsvalning stelnar, gelatinerar. Gelatin är en högvärdig proteinkälla utan vare sig fett eller kolhydrater. Det är klassat som

livsmedel och behöver därför, i motsats till många andra stabiliseringsmedel, inte något E-nummer.

Observera att gelatin alltid ska deklareras, då den räknas som råvara. Gelatin består av upp till 90 procent protein. Resten utgörs av vatten och mineralsalter. Det levereras i form av mer eller mindre finmalt pulver eller som blad med karakteristiskt rutmönster. Gelatin används bl a vid matlagning och inom läkemedelsindustrin; i godis, puddingar, glass, kosmetika, film, vitaminkapslar mm. Vanligt användningsområde

som kapslar runt badkulor. Används ofta i samband med betakaroten (som ger orange

färg åt drycker etc).


Glutamic acid

En aminosyra i växt och djurvävnader. Används som krydda i mat och som antioxidant i kosmetika.

Vegetabiliskt alternativ finns.


Guanine

Pärlessens. Tillverkas för kommersiellt bruk av fiskfjäll. Finns i nagellack och annan kosmetika, schampo etc.


Glycerin

Fuktbindare i hudvårdsprodukter. Glycerin finns i alla sorters fetter och oljor, både animaliska och vegetabiliska. Vid tvåltillverkning används ofta både vegetabilisk olja (kokos) och animaliskt fett (ister).


Honey (honung)

Sött flytande eller kristalliserat ämne som av bin och humlor framställs av blomnektar och andra växtsafter.

Enzymer i insektens honungsblåsa omvandlar nektarns rörsocker till frukt- och druvsocker.


Isinglass (fiskbloss)

Från gallblåsan på vissa tropiska fiskar. Används som klarningsmedel i alkohol och framför allt i mörkt öl.


Ister (isterflott)

Fett som erhålls ur svintarmar, revben och vävnad kring njurarna. När fettet renas genom smältning och silning bildas en vit, homogen massa med mild smak. Används bl a till salvor och vid matlagning, tex till flottyr.


Keratin

Proteinämnen som finns i horn, hovar och fjädrar hos djur. Används i schampo, balsam och gödningsmedel.


Lactose (laktos)

Mjölksocker från mjölk. Används i vitaminer, livsmedel, schampo, mm.


Lanolin

Fett som utsöndras från fårens talgkörtlar. Det är en blandning av många olika estrar, vilka är uppbyggda av fettsyror eller likartade syror samt vattenlösliga alkoholer. Lanolin finns i fårets ull och har som uppgift att skydda det. Ullet tas både från levande och slaktade får. Lanolin kan innehålla DDT om fåren har tvättas med ett medel mot ohyra som innehåller DDT. Används som emulgator och konsistensgivare

i många kosmetiska produkter, mediciner, salvor och D3-vitamin. Alternativ: vegetabliskt fett.


 

Linoleic acid (linolsyra)

En essentiell fettsyra. Finns i kosmetika och vitaminer. Vegetabiliskt alternativ finns.


Lipas

Enzym från lamm- eller kalvmagar. Används i vitaminer.


Lipids/lipoids (lipider)

Fett och fettsubstanser från djur eller växter. Vegetabiliskt alternativ finns.


Löpe, ostlöpe (kymas, kymosin)

Löpe består av slaktprodukter, enzymerna renin; som tas från kalvmagar och pepsin från grismagar.

Löpe ingår i nästan all hårdost, andra mejeriprodukter som keso och en del mjukostar. Det finns några

ostar som är gjorda på vegetabiliskt löpe: ”Järnaost” (Biodynamiska produkter), ”Emmentaler”,

”Aura” (blåmögelost) och ”Edamer” (Valio), ”Västan” och ”Ekeby ekologisk hushållsost” (Norrost)

samt ”Hushållsost Ekologisk” (Ostkompaniet). Helt djurvänliga ostar hittar du i välsorterade livsmedels-

och hälsokostbutiker, de veganska hård- och mjukostarna: Scheeze, Tofutti och Créme Nouveau.


Marine oil

Fett från fisk och havsdäggdjur. Används bl a till tvål, ljus, margarin och färg.


 

Mink oil (minkolja)

Fett från mink. Djuren föds upp i små burar under onaturliga förhållanden, för att så småningom bli pälsar. Fettas tas till vara när minkarna flås. Används i krämer som ska ge mjuk, len hud.


Musk (mysk)

Torkat sekret från myskkörteln vid hannens könsorgan hos den asiatiska myskhjorten, som döds för detta ändamål. Används idag i parfym och tidigare i nervlugnande medicin. Alternativ: labdanumolja.


Oleic acid (oljesyra)

Fettsyra som finns i alla oljor och fetter, både animaliska och vegetabiliska. Oleic acid från animaliskt fett kan bl a finns i pärlemorsschampo (vitt schampo), förtjockningsmedel för schampo, raklödder, läppstift och annan make-up. Vegetabiliskt alternativ finns.


Oleylalcohol

Finns i fiskolja. Används som uppmjukande ämne, antiskummedel, smörjmedel och ytaktivt ämne. Kan förekomma i kosmetika, hygienartiklar, karbonpapper, bläck mm.


Oxbile (oxgalla)

Galla från oxar. Konsistensgivare i krämer. Används också i akvarellfärg.


Palmitic acid (palmitinsyra)

Från fetter och olja, både av animaliskt och vegetabiliskt ursprung. I schampo, rakkräm och kräm. Av palmitic acid tillverkas ingredienserna: Palmitate, Palmitamine, Palmitamide. Vegetabiliskt alternativ finns.


Pepsin

Från magar på slaktade grisar. Används som renin i ost och i vitaminer. Alternativ: bakteriekulturer.


(Bee) pollen

Tas från binas ben. Bin kan i denna process fastna med benen i den lucka med vars hjälp pollenet samlas

in. Används bl a i kosttillskott, schampoo, tandkräm och deodoranter.


Placenta

Moderkaka, efterbörd, som kan komma från olika djur. Tas främst tillvara vid slakt. Anses ta bort rynkor och används därför i krämer.


Polypeptides

Från slakthusrester. Alternativ: Vegetabiliska proteiner och enzymer.


Polysorbater

Från fettsyror. Används i kosmetika.


Pristance

Från hajleverolja eller ambra. Används som smörj- eller antikorrossionsmedel i kosmetika.


Progesterone

Ett hormon. Används i hudkrämer och medicinskt. Det finns syntetiska alternativ.


Propolis

Ett slags klister som bin producerar. Används i tandkräm, kosmetika, tillskott och naturmedel.


Quaternium 27

Från talg. Finns i deodoranter och andra hudvårdspreparat.


Quinoline (kinolin)

Bl a från ben. Används vid tillverkning av kosmetiska färger.


RNA/DNA

Från slakthusavfall. Används i kosmetika och schampo. Alternativ: växtceller.


Renin

Enzym från kalvmagar, används som löpe vid ostframställning.


Royal Jelly (drottningsgele)

Näringsrik proteinblandning som arbetsbin matar bilarverna med - speciellt den som ska bli ny drottning.

Används i kosmetika ”för att bevara ungdomlighet” och i naturmedel. Alternativ: Aloe vera och andra vegetabiliska extrakt.


Sacrosine

Sötatig, kristallinsyra bl a från sjöstjärnor och sjöborrar. Används mot tandröta i tandkräm och ger skum i schampo.


Sharkliver oil (hajleverolja)

Vitamin A-rik olja från hajlever. Används i krämer och lotioner. En del ”föryngringskrämer”, d.v.s. krämer som ska släta ut rynkor och fördröja åldrandet, innehåller hajleverolja. Hajleverolja finns även i piller som anses bota sjukdomar.


Silk protein

Utvinns av silke som tillverkas av silkeslarver. Silkeslarverna kokas levande.


 

Spermaceti, Sperma olja

Utvinns som vax från kaskelotvalens huvud: bas i salvor och krämer, lenar i rengöringskrämer, förbättrar

glans och konsistens i schampo, ”cold cream” mm. Används också i ljus och av läderindustrin,

Alternativ: jojoba (syntetisk). Syntetiskt alternativ finns.


Squalene/squalane (skvalin)

Olja från hajlever. Används i finare krämer, toalettartiklar och som smörjmedel.


 

Stearic acid (stearinsyra E 570)

Fettsyran som är huvudkomponenten i alla stearater. Utvinns mestadels ur animaliskt fett (som innehåller mer stearinsyra än vegetabiliskt fett). Används till ljusframställning (stearinljus innehåller 15-

80% stearinsyra) och i tvålar – även som konsistensmedel i ”cold creams”, rakkrämer och fotkrämer.

Stearinsyra används också som glaceringsmedel till läkemedelskapslar, i kritor och som emulgeringsmedel.

Alternativ: vegetabiliska fetter, t ex kokosnötsfett, paraffin.


Stearyl alcohol

Fettalkohol som finns i olja från kaskelotvalen. Tillverkas nu mest av annat animaliskt, t ex ko och får eller vegetabiliskt fett. Konsistensgivare, smörjmedel och antiskummedel i läkemedel, kosmetiska

krämer, hårborttagningsmedel, schampo och hårsköljningsmedel.


Sterols/steroids

Från djurkörtlar och växtvävnader. Används i hormonberedning, i krämer, lotioner, balsam och doftämnen.


Tallow (talg)

Fett från får och nötkreatur. Bas i rakkrämer, läppstift, schampo och tvål.


Testosterone proprionate

Från djurtestiklar (propionester av det manliga könshormonet). Används i krämer och lotioner.


Triacetin (tuppkamsextrakt)

Extrakt som används mot rynkor och i läkemedel. Utvinnet ur tuppkammar från tuppar som slaktas för ändamålet.


Turtle oil (sköldpaddsolja)

Från jättehavssköldpaddans muskler och könsorgan. Används i lenande krämer och nagelkrämer.


Urea/carbamide (urinämne)

Antiseptikum i deodoranter och antiperspiranter, tandkräm, munvatten, hårfärgningsmedel, schampo,

hudkrämer och lotioner.


Uric acid (urinsyra)

Från Urea. Finns i urinen hos alla köttätande djur. Används i solkrämer för att förhindra skador av solbränna.


Whey (vassla)

Vätska som blir över vid osttillverkning. Innehåller det mesta av löpet, som för det mesta är en slaktprodukt.


Vitamin A

Retinol. Se Palmatic acid. Kan göras av Fiskleverolja, äggulor, smör etc. Används i kosmetika, vitaminer och kosttillskott.

 

Läst:
3546 ggr
Kommentarer:
2
Anmäl inlägg
Smileys 1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

  • 2010-02-09, 16:29
    Anmäl inlägg

    oedla (K)
    www.ilike.com/artist/oe

    Hej! Jag tycker detta inlägg var enastående! Just sådant här bör man faktiskt inte blunda för. Jag visste det sen tidigare för jag var vegan när jag var yngre (jag är det i sinnet fortfarande - men om man inte får i sig några som helst animaliska fetter via maten - såsom smör, ost etc, blir man smal. Och jag är och har alltid varit smal - så jag blev så smal så jag hade inget val än att gå över till vegetarisk kost. Men jag är fortfarande en pinne - men inte en liten sticka som jag var då hahah). Hade även som hobby att göra egna krämer, schampoon, you name it - självklart av naturprodukter för man vill inte gå och soppa loss en massa urin och slakteriavfallsprodukter Inte med de åsikter jag har Det jag tänkte tillägga är att Spermaceti är en utrotningshotad val - så hittar man produkter med den ingrediensen tycker jag att man definitivt ska tänka både en och två gånger om man vlll stödja den marknaden.... Ekempel på sådana produkter är läppbalsamet Carmex även kallat Blistex. (Den som innehåller Camphor också). Men om jag inte mnns fel så har dom tagit bort spermaceti - åtminstone på innehållsförteckningen... Jag vill inte smeta in läpparna i något från en val. Hahaha! Finns klart sjysstare alternativ Vanilj är svårt att slå i godlukthetsfaktor i smink tycker jag Justja - Trietylamine - VARNING - Det är ett galet cancerframkallande konserveringsmedel som man definitivt bör undvika. Det finns i allt från krämer till hårspray. Dom har till och med varnat för det på nyheterna. Tack för en bra blogg! Keep it up gal!
    Peace & Beats
    Oedla - Acid All Stars

  • 2010-02-08, 03:50
    Anmäl inlägg

    janet LA
    janetsoderlund.blogspot

    Gäst

    upplyftande

    haha...

    xo fr LA

    http://janetsoderlund.blogspot.com

söndag 7 februari 2010, 18:04

Massa bilder

Nu har jag äntligen tömt kameran efter helgen.
Jag tycker det är lite jobbigt ibland så det är därför det inte har gjorts förrän nu.

Här är jag och Malin på Rose i fredags....

Min syster på Vurma igår.....

Jaaaaag....

Här är från igår kväll när vi bara satt hemma och käkade mat och kollade på Melodifestivalen med Ullis och Peter....

Sen spelade vi ett tågspel som var jättekul, jag kom näst sist men jag hade kul ändå!!!

Och här är från idag när jag och syrran mötte upp Joni, som är en gammal vän från Växjö.

Sådär.... det var en tråkig presentation av den här helgen.....

Läst:
3725 ggr
Kommentarer:
2
Anmäl inlägg
Smileys 1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

Blogg listad på Bloggtoppen.se