Adrian Lux: Det går inte att bitcha om sådana saker
Skribent: Hanna Nilsson

Adrian Lux: Det går inte att bitcha om sådana saker

Adrian Lux. Bara namnet får en att stanna upp. Han slog igenom med låten "Teenage Crime", och är nu en av världens mest eftertraktade och begåvade DJ:s. Allt han tar i blir till guld, och han själv säger att han inte kan leverera annat än hits. Finest lyckades få en intervju med musikgeniet!

Fotograf: Mikael Dahl

Publicerad: 2012-07-30, 15:00

Hej Adrian, stort grattis till framgångarna! Du är bara 26 år och har redan klassats som en av världens mest begåvade DJ:s och Houseproducenter. Lever du det livet som du drömt om?
– Tackar!! Ja, det här är en sjukt rolig resa som jag fått vara med om. Jag fattar knappt att det är sant, för nu gör jag spelningar och jobb som jag drömde drömmar om som liten. Men jag har däremot aldrig planerat för något som det här, vilket gör det hela extra roligt.

Vi vet att både Avicii, Tiesto och Swedish House Maffia är stora supporters av din musik. Ger det dig någon form av egoboost?
– Absolut, jag kommer aldrig att glömma när jag såg Axwell spela "Teenage Crime" första gången. Det var en overklig känsla! Det som började som en skiss på min laptop, spelades plötsligt på en arena. Det finns inte så mycket som kan jämföras med det.

Du har gått ut med att du "Inte kan skriva annat än hits", vilket är ganska kaxigt sagt. Är kaxigheten en image?
– Jag vill inte släppa musik som inte är genomtänkt, unik och välgjord! Det är redan svårt att sticka ut bland allt som släpps, så det blir viktigare för varje dag att göra det bra. Jag vill bara vara mig själv, allt annat hade känts fel!

Du är tillsammans med Rebecca Scheja från DJ-duon "Rebecca och Fiona". Vad finns det för utmaningar med att vara tillsammans med en lika stor artist som sig själv?
– Om man vet var man själv står och gör, så är det inga problem. Sedan är det viktigt att basera relationen på andra saker än jobbet också. Mycket kärlek är receptet i alla fall!

Du är en av artisterna som spelar på gigantiska "Tomorrowland". Vad ser du mest fram emot med att spela där?
– Jag och Jeremy Olander har precis gjort en ny remix ihop för ett svenskt indieband, och den är jag sjukt taggad på att få premiärspela då!

Både du och DJ-duon "Nause" medverkade i "Heartbeats" på Tv6 Play. Vad fick dig att ställa upp i det tv-programmet?
– Jag tyckte upplägget lät sjukt bra, också kul att få visa gemenskapen som finns inom den här genren!

Du åker nu världen runt för spelningar. Hur hårt tar turnélivet på dig, och kunde du förutspå att "Teenage Crime" skulle bli en så stor succé som den blev?
– Man lär sig. Det går inte att bitcha om sådana saker när man får se världen på det sättet jag får! Och nej, jag kunde verkligen inte tro att den skulle bli en sådan stor hit. Det är omöjligt att förutspå sådant, ibland så sitter det bara!

Till sist. Varför valde du Adrian Lux som DJ-namn?
– Det är inspirerat från en film, plus att jag tyckte att det lät fett bara!

Och mer fett blir det. Är ni sugna på att kolla in Adrian Lux i Sverige, så gör ni det den 18 augusti i Kungsträdgården i Stockholm på The Voice DJ Bash. Då ser ni även Dj-duon Nause på samma scen.

Big up's för Adrian säger vi på Finest!

Reporter: Hanna Nilsson
Alias: hannanilsson (K)

Kommentarer (0)


1024 tecken

Inga kommentarer än