Minnah Karlsson: Nu ska det sparkas rumpa!
Skribent: Hanna Nilsson

Minnah Karlsson: Nu ska det sparkas rumpa!

Vi kommer ihåg henne som den tuffa rockbruden i Idol 2010, där hon också slutade som tvåa. Nu har Minnah Karlsson laddat om batterierna och snart hör vi henne med sin nya platta, samtidigt som vi hälsar sångerskan välkommen som bloggerska på Finest.

Publicerad: 2012-07-23, 11:00

Bild 1: Sofia Lundberg

Hej Minnah, välkommen till oss på Finest. Ska du kicka ass som bloggerska nu?
– Hallå där! Tackar, tackar! Jajamen, här ska det sparkas rumpa!

Vad kommer du framförallt att blogga om?
– Mig själv! Jag kommer att blogga om det som händer kring mig, det jag gillar och saker jag funderar över. Lite allt möjligt skulle jag vilja påstå.

Du var med i Idol 2010 där du kom på andra plats. Vad gjorde tävlingen för din karriär som artist?
– Stämmer fint. Idol har ju hjälpt mig enormt mycket, och öppnat så många dörrar för mig. Dessutom har jag fått träffa många roliga människor. Och jag hade aldrig haft mitt management "Blue Lemon Management", bott i Stockholm eller släppt min första platta utan Idol.

Du skrev kontrakt med Sony Music direkt efter Idol, men sedan blev det ganska tyst om dig. Vad hände?
– Yes, vi gjorde en coverplatta med några utvalda låtar från programmet, spelade in sången på två dagar och sedan åkte vi ut och signerade. Det är många som ofta sitter och frågar sig själva "Vad hände med hon där?" "Det blev ju helt tyst". Självklart så blir det ju "tyst" om man stått och givit en del av sig själv på bästa sändningstid, varje fredag i ett visst antal månader, men det betyder ju inte att man försvunnit. Sedan Idol har jag kämpat för det som jag tror på och brinner för, vilket är min musik. Jag skriver mina egna låtar och har jobbat häcken av mig med dessa sedan Idolljuset slocknade. Jag ville ta min tid och göra min grej, och för en gångs skull pausade jag mitt nästan obefintliga tålamod och tillät mig själv att inte ha så jävla bråttom. Det känns riktigt bra!

I en intervju med Nyheter24 så sa du faktiskt att du inte tänkte fokusera på att hitta någon romantik i Idol, ändå gjorde du det med vinnaren Jay Smith. Hur kom det sig?
– Oh, värsta kollen! Romantik och romantik. Nja, men vem har inte träffat en människa som skakar om en, även om man inte letar eller är beredd? Tyvärr, så kan man inte planera allt i livet, och på ett sätt är väl det en jävla tur, för hur förutsägbart och tråkigt hade saker inte varit då.

Är du singel nu och hur ligger det i så fall till med dejtandet?
– Free as a bird, mam! Jag är inte särskilt romantisk av mig, men väntar fortfarande på att någon ska lyckas ta mig med storm. Jag är nog ganska svårimponerad! Haha.

Som person verkar du vara en social och sprallig brud, vad får du all energi ifrån?
– Livet! Jag gillar att se saker och ting positivt. Det finns alltid något att glädjas över, även dom gråaste dagarna. Om inte för mig, så för någon annan.

Till sist, om vi snackar musik. Vad har du för roligt på gång nu framöver?
– Jag jobbar ju på min platta, så det blir mycket studiohäng. Det tar sin tid, men jag ser den sakta men säkert komma till liv och jag älskar det. Den speglar mig så mycket! Sedan kommer jag att uppträda på Norrtälje Blues- & Rockfestival den 27 Juli, och snart blir det också en ny resa till Los Angeles. Samtidigt passerar livet förbi, så let's enjoy it!

Vill ni läsa mer av tuffa Minnah Karlsson, gör ni det på hennes blogg =>> HÄR

Reporter: Hanna Nilsson
Alias: hannanilsson (K)

Kommentarer (4)


1024 tecken
 • wxhnuni
  2013-01-30, 11:35

  Gäst

  gUjCH0 , [url=http://nmoujghvakqf.com/]nmoujghvakqf[/url], [link=http://rrvuefypnxep.com/]rrvuefypnxep[/link], http://wnjycolkaefq.com/

 • izftpy
  2013-01-29, 19:09

  Gäst

  eyDGNN , [url=http://kfmbzpcqhjxb.com/]kfmbzpcqhjxb[/url], [link=http://cqdskjkbxkak.com/]cqdskjkbxkak[/link], http://anaqkhuniwpk.com/

 • qoongzoddsi
  2013-01-28, 04:16

  Gäst

  c5wgxg aksxtzdbagag

 • Vyacheslav
  2013-01-27, 12:46

  Gäst

  Man ser veldig stor forljkesl pe5 tunisere og tyrkere ja! Det er jeg helt enig i ^^, Hehe.Jeg syns det er rart at dere hadde vanskeligheter med e5 finne alkohol. Tror det me5 ve6re pga alt bre5ket der nede. Vanligvis er det be5de drinker, vin og f8l e5 finne Se5 tror ikke det har se5 mye med at det er et muslimsk lang e5 gjf8re ^^,