Intervju: Gatsby Bros
Skribent: Redaktionen

Intervju: Gatsby Bros

Bröderna Filip och Jesper Naenfeldt utgör Gatsby Bros. Deras första singel 'Släng dig ut' gästas av ingen mindre än Da Costa. Finest har pratat lite med bröderna som gärna håller sig lite inkognito i bakgrunden (åtminstone bildmässigt) och låter musiken föra deras talan.

Publicerad: 2012-07-16, 12:00

Släng dig ut - på Spotify

Hur föddes Gatsby Bros?
Genom vårt gemensamma intresse för Elektro House och viljan att jobba ihop.

Ni är ju, som namnet indikerar, bröder. Vad är det bästa med att driva musikprojekt ihop med någon som står en så nära?
Det bästa är att man håller sams hela tiden! skratt…

Det måste ju såklart finnas en del utmaningar i detta....
Den stora utmaningen är att göra låtar vi själva tycker är bra. Sen om folk tycker det man gör är bra är det en bonus!Hur är ni olika som personer?
Jesper är storebror och Filip är lillebror och det berättar en hel del om relationen. Jag (Filip) försöker konstant impa på sin storebrorsa som tar det mesta med ro.

Vem gör vad i Gatsby Bros?
Jesper jobbar med prodden (soundet) och jag med toplinen (melodin).

Finns det andra i familjen som sysslat med musik eller är det ni som sätter trenden i Naenfeldt-familjen?
Jesper: Mamma har sysslat lite med musik och lärde mig de första ackorden på gitarr när jag var 10år. Sen så är pappa en fena på slagverk!

Vad gör ni resten av tiden när ni inte sysslar med musik?
Filip: Båda har ett intresse för träning, Jesper Yogar och kör cross-fit. Nu när det är sommar så spelar jag mest fotboll och leker. Ett gemensamt intresse är att gå på house-klubbar!

Vad har ni för ambitioner med musiken? Leva på det eller ha det som hobby?
Att nå så många som möjligt med vår musik!

Den stora Gatsby är en känd novell av F. Scott Fitzgerald. Hur kommer det sig att ni valde just namnet Gatsby Bros?
Huvudkaraktären i The Great Gatsby var en person som hade mystiska fester och både jag och Jesper har haft fester sen unga tonåren. Namnet kom sig av att en kompis mamma tyckte våra fester och personligheter påminde om Gatsby.För nya lyssnare, hur skulle ni beskriva er musikmässigt?
Vi gör Elektro House och våra DJ-set består till största delen av Elektro House. Vi jobbar mycket med rytmer och tunga basgångar. Några artister i den genren som vi gillar är Zedd och Porter Robinson. Sen är Deadmau5 en stor favorit!

Vad har ni för musikaliska förebilder?
Förutom de just nämnda så finns det många i många olika generer, Michael Jackson, Frank Sinatra och John Mayer för att nämna några.

Det känns ju som att göra musik står högt upp på önskelistan bland unga svenskar, vad är det som gör att ni kommer att sticka ut i myllret av talanger?
Vi försöker hela tiden utveckla vår egen musik och hitta spännande samarbeten. T ex så gästar DaCosta vår första singel "Släng dig ut". Första gången han var i studion jublade vi bara rätt ut när han drog sina första rader över vårt beat.

Om ni fick välja ett motto som representerar Gatsby Bros, vilket passar bäst?
Släng dig ut ;)

Slutligen - vad händer i sommar från Gatsby bros?
Vi sitter främst i studion just nu och jobbar med vår nästa singel. Sen ska vi försöka hinna med lite semester i samband med en spelning som vi har i Marbella i augusti.

gatsbybros.com/

Reporter: Redaktionen
Alias: finest.se (K)

Kommentarer (0)


1024 tecken

Inga kommentarer än