Jobben som vi inte visste att kändisarna har haft!
Skribent: Hanna Nilsson

Jobben som vi inte visste att kändisarna har haft!

Att de lever som kings and queens numera vet de flesta. De har pengarna, kändisskapet och livet vi alla suktar efter. Men med all framgång så ligger det hårt arbete bakom. Vad gjorde Bingo Rimér som tolvåring? Varför har Tony Irving arbetat som vårdbiträde? Och vilket var Cimon Lundbergs värsta arbete? Finest har kartlagt några av kändisarnas extraknäck jobb!

Publicerad: 2012-07-10, 14:00

Tony Irving, juryordförande i Let's Dance

Vad har du jobbat med innan du blev offentlig?
– Jag hade mitt första jobb redan när jag var nio år då jag plockade glas och flaskor under lördagarna och söndagarna på min fasters pub. När jag sedan fyllde tretton år brukade jag gå upp vid halv sex på morgnarna och hjälpa till i våran närbutik. Två år senare tog jag mitt första jobb som diskplockare på en restaurang, och året efter flyttade jag hemifrån för att studera. För att klara av att betala min hyra då, arbetade jag även som dansare i en dansgrupp. Därefter blev dansandet mitt heltidsjobb. Men ovanpå allt det här så har jag också jobbat nattskift på en hamburgerrestaurang, och som en GoGo-dansare på en nattklubb i San Francisco i tre månader. Mitt första jobb i Sverige var faktiskt som vårdbiträde, och därefter också lärare och fritidsledare. Alla dessa extrajobb har jag alltså haft trots mitt jobb som dansare!

Varför tog du just dessa jobb?
– Största anledningen till varför jag tog jobben var för att klara av att betala hyran!

Vilket jobb skulle du kunna tänka dig att jobba med idag istället för det du gör nu?
– Om jag skulle göra något annat än att dansa så skulle jag vilja gå tillbaka och arbeta som Fritids ledare.

Bingo Rimér, fotograf

Vad har du jobbat med innan du blev offentlig?
– Jag jobbade mycket för min pappa som ung. Sålde båtprylar i hans butik nere i Karlshamnn. Dessutom fick jag hjälpa snickarna att bygga om i de olika fastigheterna som familjen disponerade.

När var detta?
– Jag började jobba hos pappa när jag var ungefär tolv år gammal.

Vilket jobb skulle du kunna tänka dig att jobba med idag istället för det du gör nu?
– Då skulle jag vilja vara DJ Bingo, och fylla "Friends Arena" tre kvällar i följd som mina vänner i Swedish House Maffia!

Cimon Lundberg, bloggare och tv-personlighet

Vad har du jobbat med innan du blev offentlig?
– När jag var tretton år så började jag att jobba inom restaurangbranschen och var kvar tills att jag var nitton år. Jag jobbade under helger och sprang till jobbet direkt efter skolan. Efter att jag valde att hoppa av gymnasiet hamnade jag på ett av mina värsta jobb, som "Matkärring" i en gymnasieskola bland mina egna vänner! Samtidigt hade jag tre extrajobb på krogar. På min 18-årsdag startade jag mitt första företag och frilansade som fotograf och skribent, och arbetade som säljare. Men trots blod, svett och tårar skulle jag aldrig velat ta en annan väg, alla jobb är bra, viktiga och fyllda med erfarenheter om man ger sig fan på att göra jobbet bra!

Varför tog du de jobben?
– Jag har alltid tyckt om att vara självständig och började jobba hårt ganska tidigt. Mitt första jobb fick jag under ett sommarlov, något som inte alls var speciellt ovanligt bland mina vänner. Idag verkar inte ungdomar vilja jobba överhuvudtaget utan tror att pengarna växer på träd. Jag har slitit många timmar, på många olika arbetsplatser och har tagit de jobb som funnits. Jag har fått vara anställd, och jag har fått anställa. Det är mycket tack vare mina mest slitsamma jobb som jag lärt mig mycket om arbetsmoral, etik, stress och hur man visar framfötterna. Så innan min tv-debut kom i vägen tog jag de jobben där pengarna fanns att hämta, vilket jag gjorde från det att jag var tretton och nitton år. Oavsett om det innebar att jag skulle stå på knä och skura ett matsalsgolv på en gymnasieskola eller fakturera för mitt första fotouppdrag.

Vilket jobb skulle du kunna tänka dig att jobba med idag istället för ditt eget företagande?
– Krogmänniskan i mig kommer man nog aldrig att kunna att ta bort. Jag tror nog att jag fortfarande skulle trivas med långpannor på tjugo timmar, och har många gånger tänkt på att gå tillbaka. Någon gång i framtiden kommer jag säkert att öppna eget inom branschen, kanske ett cafe i Paris eller en liten krog i Italien där jag kan få slå ned rötterna och gå tillbaka till den platsen jag egentligen kommer ifrån. Även om jag tycker att det är otroligt roligt att leva det liv jag gör idag, så kan jag många gånger sakna det stabila, mänskliga och "lugna" i att få stämpla in, göra sitt jobb, torka svetten och gå hem!

Reporter: Hanna Nilsson
Alias: hannanilsson (K)

Kommentarer (0)


1024 tecken

Inga kommentarer än