Tyra Sjöstedt: "Jag berättar min story"
Skribent: Hanna Nilsson

Tyra Sjöstedt:

Hon har blivit utsedd till Sveriges sexigaste kvinna, driver två av Sveriges största bloggar och brinner helhjärtat för sitt modeföretag "Style by Tyra". Bloggerskan Tyra Sjöstedt har många bollar i luften och ska nu lansera sin första bok "Från blogg till business". Finest fick till en intervju med tjejen som kanske ser ut att ha drömlivet, men har långt ifrån det perfekta livet. Tyra berättar sin story!

Publicerad: 2012-06-28, 15:20

Du kommer att släppa din första bok ”Från blogg till business”. Varför valde du att skriva en bok?
– Jag tycker det är roligt med nya projekt och att ha många bollar i luften. Boken ser jag som en sorts revansch där jag dels får berätta min story, vad jag gått igenom och hur jag byggt upp mitt stora företag. Det är ingen självbiografi, även om jag kommer att berätta lite hur min resa har varit, men det kommer vara mycket konkret fakta om företagande och bloggen

Vad har inspirerat dig till att skriva?
– Alla mina läsare! Det är de som ger mig frågor varje dag, och det är de som jag har en kontakt med på nätet. Sen har jag två författare i familjen, och så har även min bror släppt en bok så tanken har nog alltid funnits där, haha.

Man får intrycket av att du är en väldigt djup person. Har media påverkat ditt sätt att vara?
– Jag är en mycket djup person och media påverkade mig väldigt mycket. Nu är jag stark och vet vad jag gör, men det tog lång tid, och många år innan jag kände att jag passade in eller förstod att jag ska sluta tänka på vad folk tyckte. Jag har påverkats mycket av det som skrivits om mig, sedan är jag ganska naiv och blåögd på det sättet, jag vill att alla ska gilla mig och blir ledsen om jag märker att någon inte gör det. Jag är en tänkare, och trots en ytlig fasad så tänker jag mer på andra än på mig själv och är väldigt mån om mina medmänniskor.

Du är 26 år och har varit med om mer än vad många andra bara skulle kunna önska sig. Finns det nånting i ditt liv på vägen till idag som du kan ångra?
– Nej, jag ska faktiskt inte göra det, för av allt man gör lär man sig något nytt. Innan "Bloggvärlden" ens fanns, drev jag en webbshop som kanske inte var så lyckad, men det kan jag ju inte ångra, haha. Om jag måste ångra något så är det väl de gånger som jag tvivlat på mig själv, eller inte lyssnat på mig själv. Ett helt år försvann ur mitt liv när jag gick in i väggen, jag minns knappt någonting, allt var väldigt dimmigt. Jag ångrar att jag inte lyssnade på min kropp och att jag hamnade på botten.

Är du rädd för att misslyckas någon gång?
– Ja, jag är skiträdd för det! Dock så lär man sig att man måste misslyckas för att ta sig upp. Men mina medarbetare vet till exempel att jag vill att allt som syns utåt på "Style by Tyra" ska vara professionellt, och att det inte får ske misstag! Dock så har vi fått in en ny chef nu som försöker övertyga mig om att det faktiskt får ske misstag, det är ingen fara. Så jag jobbar verkligen på just den egenskapen, men den stressar upp mig något enormt.

I ett blogginlägg från 2010 skriver du om hur viktigt det är att umgås med vänner som får en att må bra. Hur bra vän är du själv?
– Jag var nog världens sämsta vän när jag gick in i väggen, och jag är absolut inte frisk ännu. Jag mådde så dåligt och struntade verkligen i allt runt omkring mig. Även i mina vänner, inget eller ingen betydde något då. Men jag har ju mina bästa vänner, min familj och mina kollegor, och det är de som är viktigast för mig. Jag tror nog att jag är en väldigt bra vän, och mina nära vet var de har mig och vet vad jag går igenom. Sedan är jag nog ganska givmild och omtänksam som vän.

Vi vet att du lider av social fobi. Hur jobbigt är det för dig som offentlig person?
– Väldigt jobbigt! Det är en av de saker som blev kvar från mitt "Katastrof-år" som jag kallar det. Jag kan inte göra de saker jag vill och får lätt panikångest. Som till exempel när jag firade midsommar i Bromma med familjen för några dagar sedan. Då var jag där i 45 minuter tills det kom för mycket folk, då började hjärtat slå och jag var tvungen att åka hem. Det är riktigt jobbigt, jag önskar att jag blir av med det där så fort som möjligt, för det är verkligen inte kul.

Du skriver att det är "Modigt att vara ärlig", vilket vi på finest tycker är väldigt bra sagt. Varifrån hämtar du ditt mod?
– Åh, tack! Jag får mod av tanken av att veta att jag kan hjälpa någon annan! Jag har utåt sett ett drömliv, men jag är inte lyckligare för det om folk tror det. Jag försöker att få tjejer att förstå att varken pengar eller framgång gör en lycklig, vilket många andra bloggare är experter på att förmedla. Jag är väl mest modig på det sätt att jag vågar visa mig svag helt enkelt.

Till sist. Vad är det bästa med att vara just Tyra Sjöstedt och vad har du på gång framöver?
– Det bästa med att vara mig är att jag kan lägga upp mina dagar som jag vill, och att jag har folk i min närhet som verkligen känner mig. Jag har två underbara fina hästar som jag är med varje dag, och är otroligt lycklig över dem! Just nu håller jag faktiskt på att köpa en hästgård och dra mig bort från stan. Jag är ju uppvuxen på en gård och nu när jag är vuxen är det inte så konstigt att jag vill tillbaka till där allt började, haha. Sedan har jag ett grymt företag och ett grymt team som jag jobbar med! Jag är så stolt över dem!

För att kolla in Tyra Sjöstedts sköna blogg så gör du det HÄR=>>

Reporter: Hanna Nilsson
Alias: hannanilsson (K)

Kommentarer (0)


1024 tecken

Inga kommentarer än