Ung, vågad, begåvad: Yaiya!
Skribent: Citty Olsson

Ung, vågad, begåvad: Yaiya!

Yaiya är bara 22 år gammal men har redan nu tagit klivet in i musikbranschen. Det började vid 2-års åldern och 20 år senare brinner hon för musiken mer än någonsin. Snart släpper hon sitt första album, "DestinY".

Publicerad: 2009-05-29, 13:22

Yaiya Sacasios
Ålder 23
Bor Stockholm
Gör Artist
Hemsida www.ymperia.com
Blogg www.ymperia.com/yaiya
MySpace www.myspace.com/msyaiya

Vad gör du för typ av musik?
- Jag lyssnar på all slags musik och håller mig etikettfri. Varje låt och album kommer att tala för sig själv. Första singeln "Making Music/Handcuffed Contract" är Pop/R&B och kommande album "DestinY" är R&B/Soul/Pop med Hip Hop featurings. Men när jag komponerar med min gitarr blir det intim Soul/Rock/Singer/Songwriter-stil.

När började du intressera dig för musik?
- Redan från 2-års ålder finns det hela kassettband med min stämma från början till slut. Men det var inte förrän jag vid 7-års ålder uppträdde för första gången på en talangtävling, som jag vann, som jag fann mitt livskall. It hit me like a force of nature, jag klev av scenen och sa till min mamma, "Det här är bara början…"

Ung, vågad, begåvad: Yaiya!

Vad har du själv för favoritartister och låtar?
- Min musikgrund ligger i 60-tals Soul/R&B. Musikförebilder har jag många av, ungefär alla de största i sin genre, Michael Jackson, Dolly Parton, Elvis och Madonna för att nämna några få.

Vilken är den mest överskattade artisten och låten just nu?
- Jag vet inte riktigt vad överskattad betyder, har aldrig använt det ordet i något sammanhang så jag kan inte riktigt svara på denna fråga. Jag tycker att branschen och musikscenen 2009-2010 ser väldigt bra ut och jag ser fram emot att börja växa in i den.

Vad innebär Ymperia?
- Ymperia Inc. är det företag där jag jobbar. Ymperia är en samling av allt inom nöjesbranschen från böcker till utbildning men de mest aktuella underbolagen är Ymperia Yvent som arrangerar min releasefest och Ymperia WorldMusic, musikförlag och skivbolag där jag är signad.

Om du fick producera musik med vilken producent som helst, vem skulle du välja?
- När det gäller R&B/Soul/Hip Hop så vill jag jobba med Darkchild, Timbaland, Akon, Pharell Williams och självklart min andra musikhalva Daniele "Mustodamus" Musto som producerat mer än halva mitt kommande album DestinY.

Ung, vågad, begåvad: Yaiya!

Vad vill du sända ut för budskap med din musik?
- Det finns otroligt mycket jag vill säga med min musik, varje låt innehåller en ny historia och ett nytt budskap. Men grunden ligger i att beskriva hur jag upplever, känner och ser världen och allt som händer omkring mig. Tanken är att jag ska kunna hjälpa att läka både min och min lyssnares själ med det universella språket: Musik.

Du hade en spelning den 14de maj tillsammans med Lazee, Eboi och J-Son – hur kommer detta sig och vad bjöd kvällen på?
- Spelningen 14:e maj var ett event som heter A Whole New World - Grand Opening som Ymperia Yvent arrangerar och detta smälls ihop med min releasefest av nya singeln "Making Music". Under eventkvällen uppträdde en stor del av Sveriges R&B och Hip Hop elit som vi plockade ihop. Jag vill tacka alla som välkommnat mig i branschen och kvällen blev dunder!

Vad händer här näst?
- J-Son's tredje singel ”My Window”, där jag är en featuring, släpps 20de maj. Mitt debutalbum ”DestinY” som släpps i slutet av detta år. Jag kommer att spendera det här året i studion och ute på spelningar.

Reporter: Citty Olsson
Alias: CittyO (K25)

Kommentarer (11)


1024 tecken
 • Anonym
  2010-03-06, 23:05

  Gäst

  Sacasios, vilket coolt namn hon har byggt ihop av sina andranamn och efternamn. ungefär som j-son har byggt sitt namn

 • Anonym
  2010-02-02, 11:10

  Gäst

  hon är uppväxt i norrland boden, heter Yaiya i förnamn och sedan hennes andranamn och efternamn är "SAndra CArola SIekas" = SA CA SI os varav hennes nya efternamn

 • Anonym
  2010-01-03, 20:33

  Gäst

  Å herre gud. Detta måste vara årets skämt! Hon heter Sandra Siekas och är från Boden, 19 år gammal (trots att hon envisas med att vara Yaiya Sacasios, från Grekland 23 år gammal).

 • Anonym
  2009-06-25, 19:52

  Gäst

  She is hot as hell... vilken stjärna

 • Anonym
  2009-06-08, 11:17

  Gäst

  Ja det stämmer. vi kallade henne Sandra ett tag när hon gick mellanstadiet. jag vet inte varför.. men hon heter egentligen Yaiya i förnamn

 • Anonym
  2009-06-08, 11:16

  Gäst

  Nej. Hon heter Sandra i andranamn bara.. Yaiya är hennes förnamn.

 • Anonym
  2009-06-04, 12:37

  Gäst

  Förresten heter hon Sandra Siekas också..

 • Anonym
  2009-06-04, 10:00

  Gäst

  Tiden går fort.. Hon verkar ha åldrats fem år snabbare än sina före detta klasskamrater som är födda 1990. Fantastiskt!

 • Anonym
  2009-06-02, 17:19

  Gäst

  men skojar du, hon är asgrym

 • Anonym
  2009-05-31, 20:40

  Gäst

  LOVE HER!! Hon kan verkligen representera oss internationell. Go Yaiya. Längtar till erat nästa inlägg om henne.. puss

 • emmathorsell (K37)
  2009-05-30, 22:50

  Hon e grym