Sheri - nästa års stora svenska stjärna
Skribent: Alexander Erwik

 Sheri - nästa års stora svenska stjärna

Finest chefredaktör fick som förste svenska journalist ta del av den kommande debutplattan...

Publicerad: 2008-12-10, 16:29

Förra veckan blev undertecknad bjuden till Mamia Musics lokaler på Östermalm i Stockholm för att träffa det nystartade skivbolagets första artist Sheri. Där fick jag chansen att som första svenske journalist lyssna igenom hennes kommande debutplatta. I arbetet med plattan har Sheri jobbat med en rad framstående producenter och låtskrivare såsom Andreas Carlsson, Guns N Roses-gitarristen Richard Fortus, Jack Splash, som jobbat med Alicia Keys, Jennifer Hudson, John Legend, Rob Waller (EST) samt skrivit åt Beyonce och Destinys Child. Det imponerande gardet av olika låtskrivare och Sheri med sin starka röst och enorma bredd som artist har tillsammans skapat en platta där vilken som helst av låtarna skulle kunna bli en hit. Definitivt en av de i särklass mest genomarbetade debutplattor som nått mina öron. Ett kärnämne för Sheri är kärlek som därför är ett genomgående tema; 'Alla kan relatera till det' säger Sheri. Själv är hon singel och med en analkande kometkarriär i sikte kanske det inte är något som kommer förändras inom den närmaste framtiden. 'Vi har redan ett enormt intresse från USA så det blir en hektisk vår för Sheri' säger Frank Bonn, VD på Mamia Music.

Första veckan i januari släpps den första singeln 'Hit and run', skriven av Andreas Carlsson som dessutom körar. Vår/Sommar 2009 kommer hela plattan och om vi får sia om framtiden lär framgångarna inte vänta på sig.

(forts.nästa sida)

 Sheri - nästa års stora svenska stjärna

Om Sheri:
Sheri Nowrozi är 23 år gammal. FFödd i Uppsala och uppvuxen i Enköping. Har skrivit låtar sedan nio års ålder. Sheri beskriver sig själv som en musikalisk, känslig och spontan person. För två år sedan träffade hon Stephanie och Frank Bonn som just då var i uppstartningsfasen av Mamia Music.

Om Mamia Music:
MAMIA Music är ett skivbolag som arbetar efter den s.k. 360-modellen - den nya affärsmodellen där relationen med musikartisten omfattar artistens hela rättighetsportfölj. Bakom Mamia Music finns Nouvago Capital AB (nouvago.com), dotterbolag till investmentbolaget Servisen, och PR- och eventbyrån Zap Events (zapevents.com). Mamia Music har signat sin första artist, singer/songwriter Sheri Nowrozi. Bolaget har vidare tecknat ett distributionsavtal med Universal Music i Sverige samt ett förlagsavtal med Universal Music Publishing AB.

Reporter: Alexander Erwik
Alias: alexerwik (M)

Kommentarer (0)


1024 tecken

Inga kommentarer än